REAL DOSTAL ČTYŘKU V BILBAU

21.03.2004, 12:05
Aktuality
Real Madrid si zajel pro čtyři góly do Bilbaa na San Mamés a jeho mistrovské ambice začínají být už kriticky ohrožené. Zápas zlomil dvěma góly v rozmezí dvou minut ve druhé půli krajní obránce Athletiku Bilbao Asier Del Horno.

Vlevo na obrázku Urzáiz, napravo Yeste

Realu chyběl Raúl Bravo, jehož ve středu obrany nahradil Meíja, místo zraněného Ronalda hrál opět Solari. Po smuteční chvilce připravené k uctění památky obětí terorismu se Athletic do svého soupeře zakousl a dominoval první čtvrthodině. Svůj driblink vystavoval na odiv mladíček Iraola, když prošel přes Guti i Roberta Carlose, ale domácí z tlaku vytěžili jen nepříliš nebezpečnou Etxeberríovu střelu, ale jen do Casillasových rukavic. Po jednom z centrů se svíjel v nefotbalové pozici po zásahu míče do slabin Solari. Po čtvrthodině Real zvedl hlavu, jako první otestoval Aranzubíu střelou zdálky Roberto Carlos. Se štěstím se Real ubránil po nebezpečném centru agilního štírka Yesteho, když Casillas jeho pas jen vyrazil před sebe a nabíhající Tiko na něj jen těsně nedosáhl.

Hra se vyrovnala, Iraola v jednom z brejků domácích nejlepší možnost pro přihrávku prováhal. Další Etxeberríovu střelu zlikvidoval Casillas. Ofenzivu Realu táhl opět Figo, po jeho samostatné akci zachránil Bilbao od gólu jen fantastickým zákrokem gólman Aranzubía. Figo zatáhl míč po levé straně, uvolnil se směrem ke středu hřiště a vystřelil do šibenice. Aranzubía tygřím skokem jeho střelu konečky prstů vyrazil na roh a potvrdil sílící hlasy, jež ho vidí jako třetího gólmana v reprezentaci. Odražený míč po rohu se dostal k Salgadovi, ale jeho střelu zblokoval na poslední chvíli Etxeberría. Na druhé straně, po závaru v pokutovém území hostí, dobře hlavičkoval po centru Yesteho Iraola a Casillas měl co dělat, aby jeho pokus vyškrábl pryč. Zastřeloval se Del Horno, ale jeho rána šla vedle. Beckhamova technická střela z hranice vápna šla zase jen slabě do prostředka brány.

Do vedení poslal domácí chytře Yeste. Na hranici vápna stanul s míčem proti Helguerovi se Salgadem. Ani jeden z beků s ním nešel do souboje, a tak měl Yeste dost času připravit si míč na střelu a trefit levačkou nechytatelně a přesně k tyči. Helguera po této akci klesl do kolen a držel se za hlavu, takový nedůraz se nevidí snad ani u žáčků. Ještě do přestávky stihlo dát Bilbao ještě druhý gól. Na trestný kop nechali nevýše vyskočit Urzáize Helguera s Meíjou, a ten ťukl míč přesně k tyči.

Do druhé půle nastoupil po průplachu v kabině úplně jiný Real. Přidal na důrazu, agresivitě, oba týmy se předháněly v bojovnosti. Už v první minutě hosté snížili. Centrovaný míč hlavičkovali Zidane, Solari a Raúl už měl před sebou prázdnou branku a s přehledem napálil míč pod břevno. Střelu Roberta Carlose stihli domácí zblokovat, stejně jako Helguera pokus Etxeberríi. Poté už se Realu podařilo vyrovnat, když Zidaneho centr koníčkem proměnil v gól opět Raúl. Domácí to nezlomilo, Etxeberríovu další střelu Casillas jen vyrazil, na odražený míč spěchali Salgado s Lacruzem a Salgado trefil při odkopu přes míč i Lacruzovu hlavu, ale sudího píšťalka zůstala němá.

Vítězství zařídil pro Bilbao levý obránce Del Horno. Nejprve přeskočil při trestném kopu Iraoly Salgada a hlavou překonal Casillase. Poté si kalich hořkosti vypil až do dna stoper Helguera, který byl další hrubou chybou u třetího gólu za čtyř. Urzáiz vyhrál halvičkový souboj pro Del Horna, ten snadno obelstil Helgueru a prostřelil Casillase, který míč sice tečoval nohou, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Od dalších gólů uchránil Madridské jejich brankář, když si poradil s další nebezpečnou Etxeberríovou střelou i se sólovým nájezdem Urzáize.

Situace na špici tabulky se dále dramatizuje, výhrou nad Mallorkou by se Valencia přiblížila k Realu na jediný bodík, Barcelona výhrou nad San Sebastianem na šest bodů!

Autor: Radek Nosil

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real Madrid je pořád nějaký laxní :-) ! Vyhraje titul Barcelona nebo Valencia? Myslím že je přece jenom Marchena pro repre klíčovým hráčem

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Vicente, myslím, že jsem ti to už psal, leč musím se opakovat - buď trochu objektivnější, ten antimadridismus začíná být mírně trapný. Mimochodem, jsem kvůli posledním výsledkům naštvaný, ale ne zase tak zaslepeně, abych neuznal, že Madrid má útlum a něčím to omlouval... Del Horno je borec, do Realu bych ho hned bral

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš antimadridismus v článku? Tím že málo popisuju akce Realu, či jich málo zařazuju? sám moc dobře víš že profesorský styl Realu nedávává moc příležitostí se rozplývat.... zvlášťe v poslední době. I Adam uznal že byl Real trapnej, Helguerův výkon a vůbec celé obrany bych mohl komentovat ještě mnohem hůř

Reagovat
HOST*yarda

Hm, já se s tebou ale o výkonu Madridu nehádám a sám doufám, že se hra obrany zlepší a že si Helguera už žádný slabý den do konce sezóny nevybere. Na výpadek má právo každý, Real, Valencia i Horní Kotěhůlky... Nicméně, sem tam v je v článku znát, že fandíš Valencii, toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

a co by ne, úplné objektivity nedocílíš nikdy a taky nejsem profesionální redaktor

Reagovat
smazaný uživatel

DEPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BBBAAAAAAARRRCCCAAA!!!!!

Reagovat
antimadrista

Sí seňor!

Reagovat
HOST*adam

Jako fanoušek Realu Madrid musim uznat, že takhle úbohý zápas už jsem dlouho neviděl...zasloužené vítězství Athletika. Horna bych do Realu hned brál. Nejlepší hráč na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden zápas nic neznamená, Carlos ho strčí do kapsy.

Reagovat
PJ

Mno, jeden zápas... Zdá se mi, že ten útlum už trvá nějak dlouho...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, dvě remízy a dvě prohry, na to má každý nárok, ne?

Reagovat
PJ

Mno na Real je to přecejen nezvykle dost :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemyslel Real, ale Del Horna.

Reagovat
exmafie

I mistr Real se někdy utne,jsou to jen lidi a s takovou dřeváckou konkurencí jako je Barca si můžou dovolit pár zápasů vypustit

Reagovat
antimadrista

Budete toho litovat, to mi věř.

Reagovat
PJ

Nevěřim

Reagovat
HOST*ghost

když je ta barcelona tak rozjeta tak proč nepostoupila přes celtic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele