REAL DAL ČTYŘKU MONAKU

25.03.2004, 00:05
Aktuality
V prvním čtvrtfinálovém zápase Ligy Mistrů mezi Realem Madrid a Monakem padlo celkem šest gólů, o čtyři z nich se postaral Real a vypracoval si do odvety dobrou výchozí pozici pro postup. V dresu Monaka se objevil na dvacet minut Plašil a nacentroval na druhý gól svého týmu.

Domácí Real nastoupil po čase opět s Ronaldem na hrotu, distancovaného Roberto Carlose nahradil na levém okraji obrany Raúl Bravo, v jejím středu hráli Helguera s Meíjou. Za Monako nastoupil v útoku Morientes, který je ve francouzském klubu na hostování právě z Realu. Český záložník a čerstvý reprezentant Jaroslav Plašil nastoupil až na posledních dvacet minut. Utkání řídil slovenský rozhodčí Luboš Michel.

Real, který poslední dobou neoplývá zrovna bůhvíjakou formou, začal pozvolna. Měl sice výraznou územní převahu, ale do šancí se v první půli příliš nedostával. Ani Monako se do ofenzivy nehnalo a spíše hrálo na to neinkasovat před domácí odvetou příliš mnoho branek. Do první šance se po Zidaneho centru dostal Raúl, ale hlavičkoval těsně nad branku Flavia Romy. Do útoku vedle Morientese se postavil uzdravený Guily a dostal se také do první vážnější akce Monaka. Vybojoval si na půlce míč a našlápl k velkému sólu. Bez větších potíží prošel improvizovanou obranou domácích, obešel i Casillase, ale jeho střelu do prázdné branky vykopl na poslední chvíli vracející se Salgado, který potom pěkně od plic cosi sděloval svým kolegům v obraně.

Po dvaceti minutách se zranil Raúl Bravo, místo něj se nalevo přesunul Meíja a do středu obrany nastoupil z lavičky Pavón. Po Figově centru, který se skvěle prosadil přes dva clonící hráče, hlavičkoval ve výborné pozici nepochopitelně vedle Ronaldo. Zizou po rychle rozehraném trestném kopu trefil tyč. Po další akci Guilyho musel zasahovat Casillas, z další akce už dalo Monako těsně před přestávkou vedoucí gól. Akce to byla vlastně úplně náhodná. Míč se v šestnáctce odrážel jako míček hopík a poslední, kdo jej trefil, i když spíše jen reflexivně, byl Squillaci, který jej tak poslal podél Casillase do branky.

Do druhé půle nastoupil Real s mnohem větší chutí po gólech a na ten vyrovnávající nemusel čekat ani moc dlouho. Nejprve si brankář Roma poradil s pokusem Raúla po Beckhamově trestném kopu. Po dalším rohu se ale už v nepřehledné situaci hlavou či spíš možná ramenem prosadil v mlýnici Pavón. Jeden z hostujících obránců míč vykopával z branky už za čarou. Real byl při chuti po Gutiho pasu zkoušel Romovu pozornost Ronaldo. Při další akci putoval míč po ose Zidane - Guti - Beckham, ale posledně jmenovaný zakončoval nad.

V 70. minutě se na hřiště dostal Jaroslav Plašil. Ani on však nezabránil vedoucímu gólu Realu. Po akci Zidaneho střílel Figo, Roma jeho pokus vyrazil jen zpátky před Zidana a ten už dorážku proměnil. Hosté nestíhali, Ronaldo použil v průniku do pokutového území svou oblíbenou matoucí kličku (koloběžku), uvolnil se a obránce ho fauloval. Penaltu proměnil nadvakrát Figo. Jeho první pokus do středu branky Roma vyrazil, ale na dorážku hlavou byl už bezmocný. Další branku připravil pro Ronalda skvělou přihrávkou Zidane. Ronaldo si míč zpracoval a snadno jej poslal podél Romy do branky.

Hosté se zcela nevzdali a po centru Plašila snížil na rozdíl dvou branek hlavou přes Pavóna Morientes. Zidaneho hlavička šla těsně vedle. Monako není díky brance Morientese před odvetou zcela bez šancí, stáčí mu teoreticky vyhrát 2:0. Realu bude v odvetě chybet vykartovaný Beckham.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele