Rayo potvrdilo příchod Falcaa, který se musel vyvázat z kontraktu

04.09.2021, 14:44
Aktuality
Radamel Falcao (© AFP)
Radamel Falcao se ve svých 35 letech vrací na místo činu. Když naposledy působil v hlavním městě Španělska, nasázel v barvách Atlétika Madrid úctyhodných 70 branek v 91 startech. Teď už to asi bude o něčem jiném, přesto se jedná o velkou posilu Raya z madridského sousedství Vallecas.

Falcao měl původně přijít už koncem řádného přestupového okna, nakonec však musel rozvázat smlouvu s Galatasarayem a upsat se Rayu coby volný hráč. Zda platí původní informace o dvouletém kontraktu, prozatím klub nepotvrdil.

Kolumbijský kanonýr se do Istanbulu uchýlil v létě 2019 a stihl nasázet devatenáct gólů. Letos už s ním Galatasaray prakticky nepočítal a v předkolech evropských pohárů jeho služeb využil jen sporadicky, na pár minut.

Pro Rayo, které v prvních dvou kolech vyšlo střelecky naprázdno, se naopak jedná o vítanou posilu do útoku. Ten měl zatím svou nejistou jedničku v Randym Ntekovi.

Falcao ve Vallecas bylo dle dřívějších spekulací výslovné přání klubového prezidenta Raúla Martína Presy; zbytek vedení Raya tomuto podpisu spíše oponoval. Kromě pokročilého věku je u 91násobného reprezentanta Kolumbie velkým strašákem také jeho chatrné zdraví - jenom od příchodu do Turecka před dvěma lety mu Transfermarkt napočítal osm úrazů.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsspain.com, as.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
didosh

Tak snad pomůže k záchraně, něco by mu tam mohlo spadnout...

Reagovat
Kincl

Věřím, že deset golů dá

Reagovat
Irek

Bohužel smutný prikladtoho, jak zranění dokáže zlikvidovat našlápnuto kariéru... Rosický by mohl vyprávět... Ale pokud bude zdravý, góly nějaké dá

Reagovat
ThePigFeathers

To spíš to pozadí za ním mu zkazilo na nějakou dobu kariéru

Reagovat
Irek

Co tím myslíš? Nevybavuji si nějaké skandály

Reagovat
ThePigFeathers

Já si to přesně už nepamatuju ale na netu to bude .... Jeho přestup do Monaka z Atletica když byl v prajmu a v té době jeden z nejlepších útočníků ne-li nejlepší. On tam tuším vůbec nechtěl ale někdo vlastnil jeho práva a tak sice ním nakládal jako s věcí, jen aby z toho kaplo co nejvíc peněz .... On měl jít do top týmu a šel do týmu kterej rozhazoval prachy a všeobecné to stálo za hovno.

Reagovat
svkopeth

Jop, vtedy vlastnil myslím 80% jeho hráčskych práv Jorge Mendes a mohol si s ním defacto robiť, čo chcel. Za 40 prestúpil do Atlética (Atlético zaplatili max 8 mega) a o 2 roky išiel za 60 do Monaca (Atlético dostalo 12). Myslím, že krátko na to FIFA zatrhla toto agentské otrokárstvo, ktoré bolo dovtedy bežné pre hráčov z Južnej Ameriky.

Do 2014 to bol imho najlepší zakončovateľ na svete a nepamätám si, že by napr. v Atléticu mal zdravotné trable. Potom prišiel zápas Monaca v pohári proti nejakým štvrtoligistom, Falcao skončil s komplet dotrhanými väzmi v kolene na maródke, nedostal sa na MS a odvtedy bola jeho kariéra downward spiral.

Reagovat
ThePigFeathers

takhle nejak to bylo ..... jako fakt humus

Reagovat
kattos

Ty vole, to vůbec nvm, to je podobnej humus jako v hokeji

Reagovat
AC torino

Ved tie sezony v Monaku mal slusne, nie? Ja si pamatam ze sa absolutne nepresadil v United a potom v Chelsea, to by som videl ako hlavny zlom

Reagovat
Agent z Melmacu

Monaco

Reagovat
Pepe1911

David Villa

Reagovat
Kucka

Reagovat
mickey mouse

Tak o moc víc dokázat nemohl. A víc než zranění bych mu dával za vinu to, že tehdy zvolil prachy v Monacu než posun do lepšího klubu.

Reagovat
Foppy

Pro Rayo pecka Falcaa mám moc rád, škoda že skrz zranění šel tak dolů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele