Ramos už za Španělsko nenastoupí, uzavřel reprezentační kariéru

23.02.2023, 18:58
Aktuality

Definitivní konec ve španělské reprezentaci oznámil Sergio Ramos, jenž ukončil kariéru v národním týmu. Rekordman za La Roja naposledy nastoupil před dvěma lety...

Bývalý dlouholetý obránce Realu Madrid se po debutu v roce 2005 vypracoval k oporám španělského výběru, od nástupu trenéra Luise Enriqueho však, také kvůli zdravotním problémům, postupně výsostnou pozici ztratil a neúčastnil se ani mistrovství světa v Kataru.

Enrique sice po světovém šampionátu skončil, jeho místo zaujal Luis de la Fuente, tomu se však 36letý obránce nehodil do koncepce, i proto Ramos ukončil reprezentační kariéru.

Odchovanec Sevilly, jenž momentálně nastupuje za PSG, je se 180 starty rekordmanem Španělska, od zápasu kvalifikace MS 2022 proti Kosovu v březnu 2021 však bilanci nevylepšil. Ofenzivně laděný stoper se v reprezentačním dresu 23krát zapsal mezi střelce.

Ramos hrál za Španělsko na čtyřech MS a v roce 2010 pomohl k celkovému prvenství, kromě toho se podílel na dvou výhrách na evropském šampionátu (2008 a 2012).

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (23)

Přidat komentář
jk
Reagovat
king23

Legenda legend

Reagovat
Al Capone

To jednoznačně, za posledních 20 let nenajdeš lepšího obránce.

Reagovat
Remt

A zároveň větší krysu, pokud opomenu jeho tehdejšího kolegu ze stoperské dvojice

Reagovat
Csaplárova past

A co jako? Dělal to pro svůj tým a díky tomu je tou legendou. Každý trenér by takového obránce chtěl do svého kádru ...

Reagovat
Remt

Je to krysa a ty mi řekneš "a co jako". Chce se mi blejt. Šlapat na prsty soupeřům a podobně, to dělají opravdu legendy legend, ty vole. To dělají morální chcanky, ne legendy.

Reagovat
Csaplárova past

Cantona sejmul divaka na tribune a taky je legenda. Takze se znovu ptam: A CO JAKO?

Legenda a ikona klubu musi byt nejaky hodny kluk? Legenda je ten, kdo tomu klubu dal vse, hral tam v obdobi nejvetsich uspechu a podilel se na nich tak, ze ten tym vedl ...

Reagovat
Remt

Hnus.

Reagovat
icka

Reagovat
Well

No někdy před těmi 20 lety by člověk našel ještě Maldiniho, což je pro mě člověk, který bránění proměnil v umění. Pak se mi ještě vybaví třeba Puyol. Ovšem pokud bereš těch 20 let jako celek, tak asi není o čem.

Reagovat
Thelvin

Puyol tak dobrý nebyl. Já myslím, že byl spíš legendárním kapitánem, než legendárním stoperem

Reagovat
Xavi

What the fuck.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Well

Tak každý měl trošku jiné kvality, Maldini měl ty své přesné zákroky, Ramos umí strhnout tým a být platný při útoku, Puyol byl srdcem Barcelony a dodával těm hráčům okolo sebe klid.

Reagovat
Kornovec

Nesta s Maldinim nejlepsi dvojice co pamatuji a pred nimi Gattuso. to byl tym! snad rossonerri uspeji v Londyne a posunou ten klub zase trochu blize k top tymum

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Alf14

moc nechápu trenéra, vždyť je to pořád nejlepší španělský stoper

Reagovat
Csaplárova past

Barcelonský flustrát, nic jiného.

Reagovat
Lemond Laws

Flus na ně

Reagovat
Seydou Doumbia

tak enriqueho nechápe skoro nikdo, nevzít ramose, thiaga a další hráče na ms...taky tak dopadli

Reagovat
rel7

Trenér přichází z U23, hádám že to bude chtít postavit na mladém týmu pro x turnajů.

Druhá věc je, že i v 37 letech to je jeden z jejich nejlepších středních obránců.

Reagovat
Kornovec

jo, byl vyborny, mam ho i rad, ale ukonceni repre kariery po 2 letech bez startu je k pousmani. nema vykonnost ani na francouzskou ligu. naposled co neco hral byla ta covidova sezona pod Zidanem, kdy jsme nakonec v LM vypadli proti Man City, tam to pohrbil Varane tusim. pak uz to nikdy nebylo ono zdravotne, pamatuju si jak na ho dal ZZ do odvety proti Chelsea, opet po zraneni a on uplne vyhorel. mel by po sezone skoncit. jedna z mnoha chyb PSG, ze ho vymenilo za Thiaga Silvu.

Reagovat
Alf14

co to meleš, viděl si aspoň nějaký zápas PSG? například proti Bayernu hrál naprosto skěle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele