Ramos po šestnácti letech odejde z Realu Madrid

16.06.2021, 22:19
Aktuality
Sergio Ramos (© AFP)
Real Madrid po dlouhých 16 letech opustí kapitán Sergio Ramos. Zkušený obránce, který se nedočká prodloužení smlouvy, se rozloučí na zítřejší tiskové konferenci...

Rodák z Camas je odchovancem Sevilly, kde si v sezóně 2003/04 poprvé vyzkoušel LaLigu, aby hned v roce 2005 přestoupil za 27 milionů eur do Realu Madrid.

Ramos se prakticky okamžitě zařadil mezi důležité hráče Merengues, kterým pomohl k pěti ligovým titulům a čtyřem triumfům v Lize mistrů. Kromě toho se podílel na zisku čtyř titulů na MS klubů a celé řadě dalších trofejí.

Další však už nepřidá, neboť se s vedením "Bílého baletu" nedohodl na prodloužení smlouvy - zatímco Real Madrid měl nabízet roční smlouvu s desetiprocentním snížením platu, Ramos chtěl alespoň dvouletý kontrakt - proto nedošlo k prodloužení úspěšné spolupráce.

Na stanovisko Realu Madrid měly jistě vliv častější zdravotní problémy, neboť v uplynulé sezóně se Ramos hned několikrát ocitl na marodce, což ho nakonec zřejmě připravilo i o nominaci na mistrovství Evropy. Pětatřicetiletý obránce za Španělsko odehrál 180 mezistátních utkání a pomohl ke dvěma triumfům na ME (2008 a 2012) a jednomu vítězství na MS (2010).

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/realmadrid, transfermarkt.de

Komentáře (410)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele