Pulis: Když udržíme Shawcrosse, budu ten nejšťastnější člověk

08.11.2012, 15:04
Aktuality
Půldruhého roku zbývá Ryanu Shawcrossovi na současné smlouvě ve Stoke City a manažer Tony Pulis burcuje, aby s ním vedení co nejdříve kontrakt prodloužilo. Shawcross je totiž klíčovým hráčem Potters, navíc kapitánem, a tak by o něj Pulis nechtěl přijít. Přiznává však, že pokud by přišel velký klub s balíkem peněz, nic nezmůže.

Spekuluje se o tom, že Stoke připravuje pro Shawcrosse nový šestiletý kontrakt, ten současný mu vyprší za necelých 20 měsíců. Tony Pulis sice odmítl komentovat zprávy o tom, že Manchester United vlastní na 25letého vytáhlého stopera předkupní právo, protože ho v roce 2008 k Potters za jeden milion liber prodával, nicméně manažer Stoke přiznal minimálně to, že pokud za Shawcrossem někdo přijde s nabídkou Ligy mistrů, nemůže ho udržet.

"Pokud se s ním dokážeme dohodnout, nebude tu nikdo šťastnější než já sám. Vzali jsme si Ryana jako mladého kluka a on tu s naším klubem vyrostl. Nová smlouva pochopitelně musí vyhovovat klubu i Ryanovi a já držím palce, aby to klaplo," neskrývá svou touhu Pulis.

"Věříme a modlíme se, že Ryan bude hráčem Stoke do konce kariéry, jenže pokud přijde top klub a nabídne peníze, tak neexistuje žádná šance, že bychom mohli Ryanovi v odchodu zabránit," přiznává Pulis. "Je to přirozený vývoj každého sportovce, že bude hrát na nejvyšší úrovni, ale my bychom si ho rádi pojistili do konce jeho kariéry, protože jsme s ním skutečně spokojení," uvedl 54letý kouč, jenž doufá, že vedení Shawcrossovi nedovolí vstoupit do posledního roku smlouvy. "Doufáme, že k tomu s Ryanem nedojde. Proto s ním jednáme už nyní. Doufáte, že se to vyřeší co nejrychleji, ale zjišťujeme, že máme ještě spoustu času."

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele