Půjde šéf Atletika Madrid za mříže?

10.11.2002, 00:35
Aktuality
Prezident Atletika Madrid Jesus Gil je v průšvihu. Podle obvinění, kterému čelí, se v čele Atletika Madrid dopustil závažných podvodů, kterými se nezákonně obohatil. A prokurátor žádá pro Gila dosti vysoký trest - 17 a půl roku vězení.

Protikorupční vyšetřovatel Carlos Castresana žádá trest nejen pro samotného prezidenta klubu, ale také deset let vězení pro jeho syna Miguela Angela, který v Atletiku zastává funkci generálního ředitele, a dalších šest let pro viceprezidenta Enriqueho Cereza.

Jesus Gil je od roku 1987, kdy nastoupil na pozici šéfa tehdy jednoho z nejslavnějších španělských klubů, poměrně kontroverzní a tajemnou osobou. Už 22krát byl před soudem, jednou, v roce 1999, už dokonce seděl ve vězení, vždy ale prokázal svou nevinu. "Do klubu jsem od roku 1987 investoval 126 miliónů eur a nezískal jsem ani cent. Koupil jsem tehdy zkrachovalý klub, tak koho jsem podvedl? Už jsem byl u soudu mnohokrát a vždy se obvinění ukázalo jako nepravdivé. Tohle nikdy neskončí, je to jako na kolotoči," stěžuje si 69-letý Gil.

Soudní tahanice udělaly z Atletika chudého příbuzného ostatním španělským klubům a na dva roky ho dokonce srazily do druhé ligy. Letos se Atletiko vrátilo mezi elitu a nevede si špatně, po osmi kolech se drží ve středu ligové tabulky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele