PSV pokračuje ve zbrojení na Ligu mistrů. Z Neapole se vrací Lozano

01.09.2023, 21:13
Aktuality

Když PSV Eindhoven před pěti lety naposledy hrál základní skupinu Ligy mistrů, byl u toho i Hirving Lozano. A osmadvacetiletý křídelník nebude chybět ani při návratu mezi elitu, po čtyřech sezonách v Neapoli se totiž do Nizozemska vrací.

Lozano poprvé do Eindhovenu přišel v roce 2017 z mexické Pachucy, jejímž je odchovancem. Hned první rok tohoto spojení znamenal dosud poslední vítězství klubu v Eredivisie, v následující sezoně se i díky zásahům mexického křídelníka PSV dostal přes předkola do skupin Champions League.

V roce 2019 pak účastník dvou mistrovství světa zaujal Neapol, která jej odkoupila za 45 milionů eur. A i jí se tento nákup vyplatil, hned v první sezoně přišlo vítězství v italském poháru, letos na jaře v Kampánii poprvé po třiatřiceti letech vypukly mistrovské oslavy. Celkem Lozano během 155 utkání za Partenopei nastřílel třicet branek a na dalších sedmnáct přihrál.

PSV Neapoli zaplatí 15 milionů liber, čímž mexického šikulu vedle nejdražšího prodeje učinil i nejnákladnějším příchodem. Hned čtyři nákupy z prvních osmi v tomto pořadí přitom proběhly v tomto přestupovém období - z Augsburgu dorazil Ricardo Pepi, z Bologni Jerdy Schouten a z Brugg Noa Lang.

Autor: Martin Vejdělek / vi.nl

Komentáře (7)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

PSV klidně titul s tím týmem co mají

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
FC Porto FC

Takhle našlapany PSV bylo naposled v dobách Dzudzsaka snad

Reagovat
STR

Balasz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Eichel

Má na ruke očividne Patek Philippe Aquanaut, takže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele