PSG prodloužilo smlouvu s brankářem Navasem

26.04.2021, 18:53
Aktuality
Keylor Navas spojil i svoji další budoucnost s Paris Saint-Germain. Úřadující mistr Ligue 1 si zkušeného gólmana pojistil do roku 2024...

Kapitán kostarické reprezentace se z mateřského Deportivo Saprissa přestěhoval do Evropy před více než deseti lety a přes Albacete a Levante se dostal do Realu Madrid.

Do královského velkoklubu přišel Navas jako náhradník, po odchodu Ikera Casillase se však nakonec zařadil k oporám a kromě jiného pomohl ke třem triumfům v Lize mistrů.

V létě 2018 Merengues přivedli Thibauta Courtoise a z Navase se opět stala dvojka, proto před začátkem minulé sezóny kývl na nabídku Paris Saint-Germain. Zde se hned ve své první sezóně podílel na zisku tří trofejí a další po podpisu nové smlouvy určitě přidá.

"Jsem rád, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy s Keylorem Navasem," uvedl prezident francouzského klubu Nasser Al-Khelaïfi. "Je to skvělý brankář. Mužstvu dodává velkou jistotu a fanoušci ho zbožňují. Bude pro nás rozhodujícím hráčem ve zbytku sezóny a v nadcházejících letech," dodal majitel PSG před úvodním semifinálem Ligy mistrů s Manchesterem City.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klidně ještě dva,tři roky může být jednička

Reagovat
Foppy

Reagovat
Ranoth

Ked moze byt Ibra v 40 rokoch stale top utocnik tak preco by brankar Navas nemohol chytat aj do 40 na top urovni ? Na brankara je este stale mlady

Reagovat
kattos

Problém je v tom, že Navas je brankář který spoléhá na mrštnost hlavně. Ta se hůře udržuje. Podívej se na Casillase

Reagovat
Foppy

Pro mě trošku překvapení, ale podle mě ze strany PSG dobrý krok. Keylor

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel jejich držák, no. Z minulých sezon jsem byl zvyklý že ty jejich díry pouštěli laciné goly. Tenhle namyšlenec je bohužel spolu s Maignanem nejlepší brankář ligy.

Reagovat
Alan_Shearer

Je to namyslenec jo? Na me pusobi jako sympatak, ale nikdy jsem s nim snad zadnej rozhovor necetl a nevidel.

Reagovat
Kucka

Reagovat
mistr129

Reagovat
JackDaniels.
Reagovat
Remt

Tak nějak nechápu co má společného ušopleskův táta s Keylorem? Nikdo neříká, že se jednička a dvojka (brankáři) mezi sebou musí zbožňovat.

Pokud bych si měl vybrat tak vždy mi jako sympaťák (i dle vnímání ostatních fotbalistů vůči jeho osobě) přišel spíš Navas neš Curtoise teda.

Reagovat
CHONG

Keylor a namyšlenec? Větší sympaťák snad ve fotbale ani není...

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to možná subjektivní pocit, ale na mě působí arogantně podobně jako Kepa.

Reagovat
CHONG

Tak to bude určitě subjektivní, pro mě je to naopak top sympaťák.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pak tedy můžeme mít oba subjektivní pocity.

Reagovat
Salfovic

Akorát ten tvůj pocit je hodně ojedinělý.

Reagovat
Remt

vždyť je to (byl) jedinej sympaťák v tý vaší skvadře teď už tam nemáte vůbec nikoho takového. Možná Modric.

Reagovat
CHONG

S výjimkou Courtoise, Ramose, Caseho a částečně Benzína, tam máme samé sympaťáky

Reagovat
Remt

Lucas? za chvíli se dostáváš k půlce základu hele

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě Marcela a Carvajal jsou svině. Proč Benzín? Ano pedofil a ménecená alžírská rasa, ale proti němu nevím co by kdo mohl mít.

Reagovat
kattos

Jeden z top 5 brankářů posledních 8 let

Reagovat
Salfovic

A zároveň asi ten nejpodceňovanější.

Reagovat
h8_sfatto

a nakonec bude mít titul LM s různými kluby stejně jako Ronaldo

Reagovat
Inter Eterno Amore

a možno ani nie

Reagovat
Mass

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ADM

Už 5 rokov vyzerá, že má minimálne o 5 rokov viac

Reagovat
Mercury

Pro me porad a dlouhodobe lepsi golman nez Courtois a ikdyz je mi jasne, proc Real do budoucna vsadil na Thibauta, ja bych volil urcite Navase.

Reagovat
smazaný uživatel

Keylor i Ronaldo měli zůstat. Ale to budou jen subjektivní názory...Real se rozhodl tak, jak se rozhodl...

Reagovat
CHONG

Reagovat
Israha

Jediné, co jsem vypozoroval, že je po odchodu Navase výrazně horší, je statistika chycených penalt, ty Courtoisovi vyloženě nejdou. V ostatních aspektech je Navas stejně dobrý, nebo horší. Courtois je v poměru kvalita/cena nejlepší posilou od Kroose.

Reagovat
Mercury

Nesouhlasim, ale je to zrovna u golmanu celkem subjektivni, takze to asi nechme byt. Ja tu volbu Realu dokazu pochopit, ale ze je Navas horsi si proste nemyslim. S tou posilou mas mozna pravdu, ikdyz jednu lepsi tam v pomeru kvalita/cena v danem obdobi prece jen vidim - Keylora za 10 mega

Reagovat
Israha

Takto - s Kurťákem v bráně mám pocit jistoty. Je robustnější a delší, takže mrštnost je menší a celkově nedělá tolik na pohled zázračných zákroků (protože je prostě velký a zabere víc prostoru, dál se natáhne), ale na čáře a při výbězích je s Navasem srovnatelný, co se týče centrů, komunikace s obranou, náchylnosti ke kiksům a rozehrávky nakrátko, mi přijde lepší. Hru nohama na delší vzdálenost nemá kdovíjakou, ale tu má Navas ještě horší.

Jinak já jsem měl Keylora hodně rád, byl při těch trofejích jednou z klíčových postav, ale tady si prostě myslím, že jsme vyměnili kvalitu za ještě vyšší kvalitu.

Reagovat
kattos

Já chápu co myslíš, jenže vtip je v tom, že i když Courtois působí hrozně jistě a Navas hrozně nejistě, Courtois prostě je více náchylnej na hrubky, Navas jich překvapivě tolik nedělal.

Reagovat
Israha

V kontextu celé jejich kariéry bych souhlasil, ale poslední dvě sezony už to není pravda. Těch kiksů předvádí Courtois minimum a oproti Navasovi v jeho letech v Realu to rozdíl, byť ne úplně dramatický, je.

Reagovat
kattos

Navas v Realu nikdy hrubkař nebyl. Ono se to nezdá, ale já si u něj vzpomenu na chybu proti Juventusu a jednu hrubku v lize.

Courtois má za ty 3 sezony více hrubek než Navas za 5

Reagovat
Israha

Ono už se na to pozapomnělo, ale proklouznutých míčů pod tělem, vypadnutých míčů z náručí či neodhadnutých centrů tam něco míval. Ale ne nějak moc, neoznačil bych ho za kiksujícího gólmana. Jen mám ten pocit, že Courtois TEĎ (tedy poslední dvě sezony) kiksuje ještě méně.

Reagovat
kattos

No to silně pochybuji. Courtois si připsal hrubky ve které jsem se chytal za hlavu i chyby v důležitém zápase. Navas v důležitém zápase chyboval jednou a opravdovou hrubici snad neudělal, krom toho jednoho vlastnaku.

Reagovat
Israha

https://www.youtube.com/watch?v=c3RwYKNiZ8Y Jako jasně, takovou kompilaci najdeš u každého gólmana...chci ji použít jako protiargument vůči tomu, že Navas nedělá a nedělal hrubice. Říkám - není to vysloveně kiksař, ale přesto kiksoval v dresu Realu víc, než kiksuje Courtois letos a loni. To je důležité, mluvím o Courtoisovi V REALU, nehodnotím jeho celou kariéru.

Reagovat
kattos

Však Courtois v Realu byl zezačátku hroznej, druhou sezonu měl tak příšerný začátek že fandové ho chtěli pryč . Pak se rozchytal a ted je famozní

Ty tady mluvíš o Courtois v Realu a pošleš video o chybách Navase, kde první "chyba" je gol v národaku .

Reagovat
Israha

Nerozumíme si. Zaprvé "Courtois je méně náchylný na kiksy" neznamená "Navas je kiksař", to mi furt podsouváš ty, ale já to vůbec netvrdím. Zadruhé pojem "jistota" u brankáře chápu nejen jako odolnost vůči hrubkám, také tam patří odhad situací, komunikace s obranou, kontrola míče atd. Zatřetí - ano, mluvím o Courtoisovi v Realu, konkrétně o této a loňské sezoně (proto je o pár postů výše napsáno "TEĎ, tedy poslední dvě sezony", první sezonu byl na ručník a vyhazoval jsem ho taky, ale přesvědčil mě o tom, že to byl chybný přístup), ty pořád mluvíš o souhrnu jejich celých kariér, tak právě v reakci na to tam máš to video - hlavně jako argument na "pamatuju si chybu proti Juve a jednu hrubku v lize". Tady máš namátkou čtyři a zajímavé je, že o těch taktně mlčíš, ale vytáhneš pátou a argumentuješ, že není z Realu, i když, znovu, já celou dobu porovnávám obecnou výkonnost Navase, která je od jeho let v Realu doteď víceméně konstantní, s výkonností Courtoise letos a loni, která oproti předchozím letům rapidně stoupla.

Reagovat
kattos

Ani slovo jsem nenapsal o souhrhnu celé kariéry, jakože wat? Pouze jejich kariéru v Realu.

Ty bereš jen poslední 2 sezony Courtoise. A to je nefér, protože srovnáváš nejlepší roky Courtoise s kompletním Navasem (v Realu).

Pokud chceš srovnávat tyto golmany, srovnávej všechny sezony.

Počkat, co je tohle za nesmysl? " Tady máš namátkou čtyři a zajímavé je, že o těch taktně mlčíš,"

SAMOZŘEJMĚ že těch hrubek bylo daleko, daleko víc. Jsou to brankáři, ty hrubky dělají. Já jsem si jen vzpoměl na ty nejhorší, přece si nebudu pamatovat každou chybu kterou udělal.

Jak jsem řekl, problém s tímhle je že srovnáváš nejlepší roky Courtoise s celým obdobím Navase. A zapomínáš že Courtoisovo první sezona byla průměr a hlavně začátek té druhé byla vyloženě průser.

Reagovat
kattos

Ještě to ujasním

Courtois a Navas těch chyb udělali několik, ani jeden není hrubkař. Ale osobně si myslím že pořád z tohoto vychází Navas lépe.

1) Jak jsem řekl, náchylnost na chyby v Realu je podobná.

2) Oba dokáží předvádět top zákroky, nebot jsou top brankáří. Ovšem zde vychází lépe Navas, který v klíčových zápasích krom jednoho momentu vždy tým velice držel, však sním v bráně nevypadli v LM. Courtois takovou bilanci nemá a proti Ajaxu byl jeden z důvodů vypadnutí.

Oba jsou top brankáři, z konečného sečtení ale vychází Navas lépe. Jak trofeje, tak výkonnost. Courtois chytá především díky tomu že je mladší a jeho styl je mnohem více udržitelnější (Navas je hlavně o mřstností, Courtois díky své výšce se nemusí tolik hýbat. Asi není třeba dodávat kdo má větší šanci být pořád na top úrovni třeba v 37 letech.

Reagovat
Israha

Už se chápeme. Mi totiž nešlo o srovnání Navase a Courtoise celkově, jako spíš o odargumentování názoru, proč jsem rád, že Courtois nahradil Navase v Realu a teď tam chytá místo něj. A to mělo krom náchylnosti na chyby i jiné body, ta má argumentace, viz výše. Ty ses chytl jen toho a na základě toho jsi tvrdil, že Navas je jistější, než Courtois, protože v kontextu celé kariéry je méně chybující. Což může být pravda, ale je to bezpředmětné řešit, protože se v tomto Thibo výrazně posunul, a hlavně to ani neberu jako jediný "procourtoisovský" faktor (psal jsem tam o centrech, rozehrávce nakrátko a komunikaci s obranou, v tom prostě lepší je).

Na nepovedený začátek Courtoise v Realu nezapomínám, vždyť jsem napsal "(proto je o pár postů výše napsáno "TEĎ, tedy poslední dvě sezony", první sezonu byl na ručník a vyhazoval jsem ho taky, ale přesvědčil mě o tom, že to byl chybný přístup)" . On v té mizérii ale nepokračuje a rozchytal se v oporu.

Ohledně té LM - loni to brankářovi za vinu dávat nemůžeš, tam první zápas posrali Ramos s Carvajalem, druhý Varane. Proti Ajaxu Thibo zavinil snad jen ten gól Schöneho z přímáku, jinak to taky bylo o rozklížené obraně bez Ramose. Takže za to, že Courtois na rozdíl od Navase s Realem vždy vypadl z LM, nemůže až tak Courtois. Jakkoliv ty Navasovy výkony při trojitém triumfu byly špičkové, o tom žádná.

Reagovat
fabec1222

Legenda příšerných melírů

Reagovat
mxyzptllk

Aktuálně nejlepší brankář na světě

Reagovat
Ross Geller

Navas byl v Realu nejlepším brankářem na světě, bylo neskutečné kolik gólových šancí soupeře chytil, plus navíc to množství chycených penalt. Jako Peréz je dobrý prezident, ale odchod Ronalda a Keylora jsou jeho dvě velké chyby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele