PSG představilo Dembélého, křídelník podepsal pětiletou smlouvu

12.08.2023, 11:06
Aktuality

Ousmane Dembélé byl dlouhé měsíce terčem přestupových spekulací a dnes ráno byl dotažen jeho odchod z Barcelony. Francouzský křídelník se vrací do vlasti a bude hrát za PSG.

Šampion Ligue 1 před necelými dvěma týdny aktivoval výstupní klauzuli nastavenou na padesát milionů eur a v uplynulých dnech dolaďoval podrobnosti. Dembélé prošel zdravotní prohlídkou, dohodl se na podmínkách smlouvy a v sobotu dopoledne podepsal pětiletý kontrakt.

"Jsem potěšen, že se připojuji k Paris Saint-Germain a nemohu se dočkat, až budu hrát za svůj nový klub," řekl Dembélé a dodal: "Doufám, že se zde budu nadále zlepšovat a budou na to hrdí všichni fanoušci klubu."

Dembélému je stále teprve 26 let a jeho kariéru lemují častá zranění, opakovaně na marodce byl především vinou svalových problémů. Barcelona ho kupovala v létě 2017 z Dortmundu a díky částce 135 milionů eur je francouzský reprezentant stále jedním z nejdražších hráčů planety.

Dembélé za Barcelonu během šesti sezon odehrál 185 zápasů, nastřílel 40 branek a na 43 nahrál. Třikrát se stal mistrem Španělska, ve své sbírce má i dva triumfy v Copa del Rey.

PSG je na trhu hodně aktivní a tým už dříve doplnili Manuel Ugarte, Lucas Hernández, Hugo Ekitiké, Kang-in Lee, Milan Škriniar, Marco Asensio, Xavi Simons, Gonçalo Ramos a Arnau Tenas. Další změny se očekávat dají, v posledních dnech sílí spekulace ohledně odchodu Neymara a vyřešena stále není budoucnost Kyliana Mbappého.

Autor: Tomáš Pavlík / psg.fr

Komentáře (37)

Přidat komentář
Gazdo

Mentalitou presne pasuje do toho klubu. Vynimocny talent ktory si mohol narokovat suboj so sucasnymi top futbalistami o zlatu loptu ale bohuzial totalne vymlety a tento prestup je uz len zavrsenie toho vsetkeho. Skoda ho ked bol v Rennes som si od neho strasne sluboval a tesil sa ako ho raz uvidim v nasom drese hlavne po tom co uz od tych cias prehlasoval ze chce hrat v Barcelone. Bohuzial to nikdy nebolo ono aj ked futbalovo proti slabsim superom vycnieval ale hlava mu nedovoli to iste robit aj proti superom zo silnejsieho sudka. Aspon ze sme za neho nieco dostali a neodisiel uplne zadarmo pretoze ten vztah ku klubu nech si hovori kto chce co chce ocividne vobec nema. Diky Dembo za tie zapasy ktore si nam pomohol prekonat ale chybat mi nebudes

Reagovat
Eichel

Tam bol ešte aj problém, že on sa snáď prvé tri roky ani nebol schopný a ochotný učiť španielsky, nie? Ja som si fakt nikdy nevšimol, že on by mal niekedy nejaký vzťah ku klubu. Škoda toľkého talentu u tak hlúpeho jedinca.

Reagovat
Gazdo

Bohuzial je to tak. Mozno mladsi dembo este z Rennes naozaj chcel hrat za Barcu lebo videl v telke Messiho ale potom uz to bolo iba o prachoch a po tom divadle co predviedli minuly rok som nakoniec aj rad ze je prec a PSG mi k nemu naozaj pasuje idealne

Reagovat
Eichel

Nikdy som ho nemal rád. Mal problémy so životosprávou, dochvíľnosťou, tréningovou morálkou.. často bol v zápase duchom neprítomný a nekoncentrovaný a veľa toho zadrbal čisto skrz to, že má v hlave nasraté. A teda toto mu nikdy nezabudnem: https://www.youtube.com/watch?v=yDAcEJmqY6U&ab_channel=MYACHIX

Napriek tomu všetkému... minulú sezónu mal konečne dobrú, očividne aspoň trošku dospel a vyzeralo to, že konečne naplní to, čo sa od neho očakávalo. Je jediný hráč tejto typológie v kádri a bude chýbať. Bol veľmi rýchly, skvelý´1 na 1 a keď sme sa zmohli len na trápne obliehanie súpera, tak zrovna on tam urobil rozdiel a zrazu prešiel dvoch protihráčov a rozhýbal to. Plus teda tá cena je hrozná. Ono keby 50m išlo celých Barcelone, tak by to bolo v pohode, avšak uvádza sa, že klubu ide cca 30 a jeho agentovi s ním zbytok, čo je proste fail. Radšej sa mohli dohovoriť s PSG na nejakých 40-45 ale aby to nešlo cez výkupku.

Zhrnutie. Nemám problém s jeho odchodom, nikdy nenaplnil to, čo sa od neho sľubovalo a je to fakt ultra hlúpy chlapec, ale zároveň mám problém s okolnosťami jeho odchodu, kedy neviem, kto ho typologicky nahradí (typologicky, ja viem, že je tam Raphinha) a kedy z toho klub dostane tak málo. No nič, budem dúfať, že to aspoň čiastočne môže zvládnuť Abde, ktorého som mal za priemeráka, ale mal dobrú hosťovačku a vyniká driblingom a 1na1. Tak snáď ho vycepujú a bude platný v túto sezónu. Plus snáď dostane dosť minút aj Yamal, ktorý je na svoj vek neuveriteľný a nejak to nakoniec zalepíme.

Reagovat
vilp

Tolik ke skvělé koncepci PSG. Chtít se zbavit z nějakýho důvodu Neymara a dalších a pak je nahradit tímhle potratem a Asensiem.

Reagovat
EaP

Ja absolútne nerozumiem, akú filozofiu si ten Arab predstavuje. Rozpráva o nej už 15 rokov a vždy je to len jeden trapas vedľa druhého

Reagovat
vilp

Hrozně se točí v kruhu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vilp

Kylian Mbappé, Neymar Jr and Marco Verratti are OUT of Paris Saint-Germain squad for tonight’s Ligue1 game

“My actions will speak for my decisions”, Luis Enrique said yesterday.

Reagovat
Eichel

vtipné je, že Neymara predlžovali pred rokom...

Reagovat
Mateo16

Aj Kyliana

Reagovat
Eichel

To je ale vzhľadom na kotext niečo odlišné.

Reagovat
Mateo16

Ako toto cele dopadne

Reagovat
vilp

Nerozumím tomu. U Neymara si řekneš, že to asi není úplně 100% profík a je často zraněný, tak se ho chceš zbavit... a přivedeš Dembélého, který je v tom ještě horší a k tomu nemá ani poloviční fotbalový talent. A Verrattiho už vůbec nechápu. Z té kostry, co to táhla v LM - Silva, Verratti, Neymar, DiMa, Mbappé - už nebudou mít nic a náhrady sotva poloviční.

Reagovat
Eichel

Tak Veratti sa netají tým, že chce odísť k Saudom. Lucho tam očividne neche mať hráča, ktorý za klub nechce hrať.

Reagovat
Mateo16

Saudov nakoniec odmietol, PL ma zaujem

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mateo16

PSG ich musi predat pretoze tam nikto nechce hrat, nahrady su tragicke ale problem vidim v tom ake cenovky tym hracom davaju

Neymar - 100 mega

Kylian - 200 mega

Verratti - 40 mega

Realne pride deadline , kde nebude skoro ziadny priestor k vyjednávaniu

Real posle max 80-100 mega

FCB - 40 mega alebo loan

Liverpool posle 20 mega

Reagovat
Eichel

Barca ho vraj vie vziať iba, ak rozviaže kontrakt, alebo sa objavila možnosť, že by šiel k Arabom a bola by tam dohoda o ročnej hosťovaćke v Barce. Ale silne pochybujem, že by Barcelona Neymara vykupovala. A Xavi ho vraj nechce, ale skôr by vzal jeho ako Félixa.

Reagovat
fenixLFC

za koho by sme mali posielat 20 mega?

Reagovat
Slavia10

To se Verratti až tak moc zhoršil, že by nestál za nabídku 20-30 mega až PSG poteče do bot?

Reagovat
fenixLFC

takze budeme tahat dalsieho hraca ktoreho nepotrebujeme ked jeho ulohu (ne)plni uz thiago? moze nam sice tiect do bot, ale to neznamena ze sa do nich este aj nasledne strelime

Reagovat
zasranej malíř

Tak nakonec Kepa na hostovačku?

Reagovat
Jkb

Zajímalo by mě , jak vypadala ta zdravotní prohlídka, jestli to tam funguje podobně jako u nás v práci, když se najde nějakej špatnej kus tak se to různě ohýbá a kroutí a testuje se to do doby, než se rozsvítí zelená.

Reagovat
Kucka

Taky jsem si říkal, že při dvoutýdenní prohlídce se museli zapotit.

Reagovat
2miguel1

Mamma mia! Anoooo ! Najhlupejši hrač ever, totalne nepouzitelny do velkych zapasov. Zle riesenia povacsine, vela strat lopt uplne zbytocne. Este aj tych 50.4M krasa. Este priviest strateneho syna z PSG a ideme zas na titul

Reagovat
Eichel

z tých 50,4 má ísť Barcelone iba 35,4m, čo je fakt mizerná čiastka

Reagovat
2miguel1

Ja som zas cital, ze cez tu private klauluzu to ide cele Barce, aletak bohvie kde je pravda

Reagovat
Eichel

Urcite nemáme z toho plnú čiastku, preto sa tak dlho odkladal ten jeho prestup a teda až 12 dní po aktivácií výkupky. Očividne tam boli nezhody s agentom ohľadom toho v akom pomere sa to má deliť a podobne. Víctor Navarro prišiel s 35,4m, ale to nie je taký zdroj, že by som si povedal, že je to určite tak. Avšak určite som presvedčený, že celá suma Barcelone nejde.

Reagovat
vagneris

V konečným důsledku to je dobrý výsledek. V týmu je teď dobrá atmosféra a všichni na sobě chtějí makat a hlavně makat pro klub. Raphinha ho dokáže obstojně nahradit a do budoucna se nám rýsuje nový diamant v podobě Yamala.

Ještě zbývá přivést top pravého beka (snad ještě letos) a defenzivního záložníka (za rok) a ten tým bude na pár let pořešený na všech postech.

Xavi teď bude stejně asi používat formaci 4-4-2.

Reagovat
2miguel1

Ono to bude 433 ale so 4 zaloznikmi

Reagovat
hornito

což vůbec nefunguje

Reagovat
Whitemedia

Kepa here we go, užijte si ho

Reagovat
CHONG

Zachytat umí, je to Španěl, zná ligu a za rok ho máte zpátky, na tu hrůzu se zraněním Courtoise těsně před začátkem ligy, je to ještě dobrý...

Reagovat
Whitemedia

Jako poslední sezonu mu to chytání šlo líp, to je pravda. Jinak ale moc ne.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Csaplárova past

Vypadá jako Eddie Murphy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele