PROKLETÉ ATLÉTICO

26.07.2007, 21:00
Aktuality
Zaujalo nás
Když se tým v roce 2002 vrátil zpět mezi elitu začala se psát nová historie. Ovšem trochu jiná, než by si všichni na stadionu Vicente Calderón přáli. Chtěli evropské poháry, chtěli útok na titul, chtěli trofeje. Místo toho však ne a ne se dostat ze středu tabulky...

Do své první sezony v Primera División, 2002/2003, vstoupilo Atlético jako tým lehce pod průměrem. V skončilo na 11. místě. Hodně očekávaná sezona 2003/2004 skončila opět bez úspěchu, Atlético zůstalo na 7.místě, těsně za evropskými poháry. I nadále pokračovala mizérie ambiciózního klubu z hlavního města. Po řadě 11., 10. a nakonec 7.místo opět a znovu zklamalo. Bez účasti v evropských pohárech, bez jediné trofeje. Největším úspěchem zůstalo semifinále Copa del Rey v sezoně 2004/2005. Týmu v pruhovaných dresech nepomohla ani velká podpora fanoušků, ani výměny koučů (Zambrano, Bianchi, Murcía), ani nákupy ve velkém.

Vedení klubu chtělo zlomit neúspěšnou éru v sezoně 2006/2007. Pod kapitánem, reprezentantem a hvězdným útočníkem Fernandem Torresem se začal utvářet nový tým. Podle všeho silnější a sebevědomější. Nově příchozí kouč Javier Aguirre, jenž zaujal vedení klubu během svého angažmá v Osasuně, měl za úkol konečně vynést tým do hvězdných výšin. Atlético si dělalo zálusk na Ligu mistrů. Tak smělé byly plány zbrojícího klubu.

Atlético na posilách rozhodně nešetřilo, přesvědčte se sami: Pernía (Getafe), Zé Castro (Coimbra), Seitaridis, Costinha, Maniche (všichni Dynamo Moskva), Jurado (Real), Aguero (Independente), Mista (Valencia). Tým výrazně (alespoň papírově) posílil, přitom pryč odešly jen dvě výraznější postavy Ariel Ibagaza a Mateja Kežman.

Historie se ale opakovala a Atlético přes veškerou snahu skončilo nakonec na sedmém místě, opět bez evropských pohárů. Navíc přišlo o věneček s Barcelonou, proti které se týmu dařilo víc než komukoli jinému. Na domácím hřišti prohrálo vysoko 0:6! Mohlo být ještě hůř, kdyby Barca proměnila několik dalších slibných šancí...

Přestupová politika po neúspěšné sezoně (kolikáté vlastně?) si naordinovala pořádnou dávku steroidů a přivedla liverpoolského Luise Garcíu, španělský talent z Pamplony Raúla Garcíu, ostrostřelce z Villarrealu Diega Forlána. Krýt záda Leu Francovi by měla nová akvizice z AC Milán Christian Abbiati. Trochu ve stínu hvězdných posil přišli Cléber Santana (Santos) a Diego Silva (Braga). V pořadí další hvězdou by měl být portugalský reprezentant hájící barvy Benfiky – Simao Sambrosa. Atlético zaplatilo za nové posily desítky milionů euro. Náplastí na díry v pokladně by měl být prodej největší hvězdy Ferananda Torrese, který zamířil za 30 milionů do Liverpoolu. Konec v Atléticu zažil také Luciano Galletti, který je již hráčem Olympiakosu Pireus. Nově odchozím hráčem je také záložník Martin Petrov, za sedm milionů euro se stal zaměstnancem Manchesteru City.

Na konec se tedy nabízí otázka: dokáže se konečně Atlético vymanit ze svého prokletí, nebo zůstane průměrným týmem La Ligy i další sezonu? V posledním utkání ve třetím kole Poháru Intertoto Atlético ostudně prohrálo s rumunským týmem Gloria Bistrita. Náhoda nebo znamení?

Autor: Jakub Pech

Komentáře (45)

Přidat komentář
Shevchenko

Martin Petrov podle mě nikdy nehrál za Celtic, to jeho bratr Stilian.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možný

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak to je muzu potvrdit sou to bratri z Bulharska........

Reagovat
smazaný uživatel

ma recht

Reagovat
HOST*

Martin Petrov přišel z Wolfsburgu

Reagovat
HOST*steve

za celtic hrál (možná hraje) stilian petrov

Reagovat
HOST*josemo

hraje za aston villu, přivedl si ho bývalý trenér celticu martin o'neill

Reagovat
HOST*

taky sem to chtel napsat... ja si martina petrova pamatuju akorat z wolfsburgu...

Reagovat
HOST*villa

Díky za skvělej článek ... přál bych Atleticu uspěch doufam že ho dosáhne ale taky doufam že neskončí před Valencii.Tipuju mu 5 místo,mozná pokud bude mít formu že tu LM konečne dá

Reagovat
smazaný uživatel

Já děkuju. To pátý místo vypadá docela reálně, snad bude UEFA...

Reagovat
HOST*

to vypadalo realne skoro kazdej rok a porad nic

Reagovat
smazaný uživatel

to vypada aj na 4.

Reagovat
Shevchenko

Jen vypadá.

Reagovat
HOST*deges

keby prisiel este on tak to dotiahnu velmi daleko.. no pochybujem ked uz dotiahli simaa

Reagovat
HOST*1860

simao je podle me minimalne stejne dobrej jako quaresma, jinak doufam, ze jim to konecne vyjde, treba na ukor nejakeho favorita... treba realu?

Reagovat
smazaný uživatel

1) střed zálohy

2) spousta nezvládnutých zápasů doma, což souvisí s problémem č. 1

Reagovat
smazaný uživatel

3. velký oči, malej žaludek...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Balu

Neviem ci som zle pozeral alebo sa mi to len zda, ale ja som tu nenasiel vysledky predkola LM. Tato stranka by mala byt o futbale a poskytovat fakty. Tu sa podla mna skor propaguju novinarske kacice, co je mozno na skodu.

Reagovat
HOST*hehe

kacice

Reagovat
smazaný uživatel

jenom se ti to zdá, zkus chvíli hledat, pak si toho aspoň budeš víc vážit

Reagovat
HOST*Fabregas

Potrebóvali by hraca ktery umi rozdavat balony...

napr:Arteta.........D'allesandro...........Jankovic........van der Vart

..........atd

Reagovat
smazaný uživatel

Raul Garcia-Simao.

Reagovat
HOST*kedlub

atletiko ze vyhraje ligu?? to je to samy jako kdyby slavia postoupila do zakladni skupiny ligy mistru...

Reagovat
HOST*Fabregas

ae letos se to Slavce povede

Reagovat
smazaný uživatel

urcite:D a ja mam 30 cm penis

Reagovat
smazaný uživatel

takze se tam samozrejme dostanou

Reagovat
HOST*

ty si vtipny jak moje posrana kandel u plotu s trenerem...

Reagovat
HOST*mysman

dík.takovou poctu sem este nezazil:)

Reagovat
HOST*kedlub

sice slavii fandim, ale stjne tomu neverim...

Reagovat
HOST*

ja fandem coloradu a tez se asi do LM nedostanou

Reagovat
HOST*Madridista

Tak Capello pry bude komentator. Rekl bych, ze 90% jeho komentare bude: hrajou to malo defensivne, ja bych jim ukazal co je tom beton

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

proc se tomu kurva smejes???

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético kupuje jako o život, zkousnu, že většinou hráče hodně nad cenou, ale celkem mě zaráží, že posily, jmenovitě přicházejí na posty, které jsou kvalitně dobře obsazené a bolavá místa nechají celkem bez povšimnutí. A to je jejich největší problém a pokud ten tým nevyváží (tak jako minulý rok Sevilla), na špičku nikdy nemůžou ani pomyslet.

Reagovat
Shevchenko

Má Henry v Barce 14?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

14 nohu

Reagovat
HOST*R9

Tak to bude mít velký úd...

Reagovat
HOST*Sorinn

Kde hraje Mateja Kežman?dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Fenerbahce Istanbul.

Reagovat
HOST*Sorinn

aha díky

Reagovat
HOST*

bez torresa neto nemaj pudou níž aníž

Reagovat
HOST*michal.z

ja si myslim ze letos bude atletico silne ale titul vyhraje barcelona a real bude treti, druha bude sevilla a ctrvte atletico.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele