PROČ JSME PROHRÁLI S GHANOU?

18.06.2006, 00:35
Aktuality
Zejména proto, že jsme si ale vůbec nezasloužili vyhrát! Onen lev - bojovník, zůstal na bílých dresech uložených někde na dně skříně v pokoji těch, kteří se starají o výstroj fotbalistů. Nedá se říci, že jsme nastoupili s přehnaným optimismem, to nemáme v povaze. Jen jsme prostě hráli moc špatně. A Ghana moc dobře a chytře...

Jediný hráč si zaslouží jedničku. Tedy z těch, kteří nastoupili v nezvyklé barevné kombinaci, červeno-modro-modré. Petr Čech zachránil co se dalo a je to on, komu musíme děkovat, že reprezentační výběr Česka neodešel z tohoto zápasu se stejným přídělem jako Srbsko a Černá Hora z toho s Argentinou. A pak také proto, že Ghana není Argentina a my, věřme, nebudeme následovat příklad Srbů a Černohorců.

Gól, jak se říká "ze šatny", neměl být problémem. Stačilo oklepat se, Rosický s Nedvědem převzít taktovku a začít hrát ten náš fotbal. Ale oba středopolaři, na které po zranění Kollera a Baroše tolik trenér Brückner spoléhal, a nejen on, nechali formu někde, kde ji bude asi dost těžké znovu nalézt...

Vraťme se ještě k onomu gólu, který znamenal rychlé vedení fotbalistů z Afriky. Již tato akce, věřte tomu nebo ne, za 68 vteřin druhá nebezpečná, naznačila, co se asi bude dít v dalších minutách utkání. Nejistota obrany, zejména dvojice Rozehnal - Ujfaluši, byla do očí bijící! Ghana na naše stopery stačila rychlostí a důrazem, protože o nějaké velké technické vyspělosti u Gyana o Amoaha se mluvit nedá. Mnohokrát vypadala spolupráce našich ve středu obrany, jako kdyby spolu hráli poprvé v životě a ještě k tomu každý mluvil jinou řečí a nebyli se schopni dohodnout.

Grygera se snažil podnikat své oblíbené výlety, které mu sice proti USA vycházely, ale nestačil se vracet a nikdo ho nedokázal na místě pravého obránce zastoupit. A znovu to samé, stačila rychlost a důraz, do odkryté obrany útočníci Ghany pronikali opravdu velice snadno. Jankulovski na opačné straně měl dvojí práci, nebo snad dokonce trojí. Hrát to, co se od něj očekává, zachraňovat to, co Plašil nevybojoval a zkazil, zaskakovat při minelách jednoho nebo obou stopérů. Snad právě proto zapadl do šedi podprůměru celé obrany české reprezentace. Nemá cenu mluvit o její práci po vyloučení Ujfalušiho, vždyť právě tato červená karta a s ní spojená penalta, byly jasným vyjádřením kvality defenzivní činnosti celé čtveřice...

Ale chyby při bránění nelze vyčítat jen oněm čtyřem výše zmíněným. Jak jim pomohl Galásek, který v té "hrůze" byl asi tím opravdovým kapitánem a vynikal nad ostatní?! Tedy v tom negativním slova smyslu. Kdo ze středu pole se dokázal vrátit, převzít míč, nebo ho dokonce odebrat soupeři, vybojovat? Poborský byl k ničemu, dva, možná tři, průniky, z kterých stejně nebezpečí brance soupeře nehrozilo, jsou žalostně málo. Zdá se, že právě na něm se začíná projevovat věk, malá trénovanost, nedostatek kvalitních zápasů v posledních devíti měsících...

Plašil se pohyboval po druhé straně, opravdu jen pohyboval. Snažil se, bojoval, ale na reprezentaci a na MS to je moc málo. Jeho výkonem trpěl Pavel Nedvěd. Příliš spoléhal na podporu ze strany hráče Monaka, rodáka z Opočna, ale marně čekal na vrácení míče, pas, přihrávku do uličky, vysunutí. Snažil se vše zachraňovat sám, postupem času zjistil, že ani to mu dnes vycházet nebude. Ale od hráče typu Nedvěda očekáváme něco víc. Nejen to, že bude motorem mužstva, jeho dirigentem, ale také že dokáže spoluhráčům, kterým se momentálně nedaří, pomoci. Dobrým slovem k uklidnění, přesnou přihrávkou do volného prostoru, radou. Dnes tomu tak nebylo a trpěl tím nejen výkon Pavla Nedvěda, ale zejména české reprezentace.

Tomáš Rosický? Jeho psychika byla dnes naladěna na "kanál USA"! V minulém zápase mu vyšlo opravdu všechno. Dal dva góly, jeden hezčí toho druhého, nastřelil břevno, ve středu hřiště si dělal co chtěl. Ale ne všechny dny jsou dvanácté toho kterého měsíce, ne všichni soupeři dovolí to, co dovolil celek USA. Dnes Rosický neexistoval. Pro tým neudělal nic, pro sebe snad ještě méně. Po předešlém zápase trenér Brückner lakonicky a s ironií jemu vlastní, na otázku, co říká výkonu Rosického, prohlásil: "Gratuluji Arsenalu ke koupi tohoto fotbalisty!" Dnes byl měl hrát na "stejnú notečku" a opravit svá předešlá slova: "Lituji Arsenal, že koupil tohoto hráče!" Vím velice dobře, že nelze hodnotit kvalitu fotbalisty podle jednoho nevydařeného utkání, ale když ironie, tak ironie!

Vratislav Lokvenc? Má podle mne právo zažalovat trenéra naší reprezentace, celý realizační tým a Fotbalový svaz jako takový. Nevím, čím se provinil, ale myslím si, že si nezaslouží, a my s ním, trpět 47 minut proti USA a 90 minut s Ghanou v cele, kterou je pro něj fotbalové hřiště. Nepředvedl nic, vůbec nic...

A tady je nutno dát podíl viny také Karlu Brücknerovi. Mnoho zápasů zachránil díky svým lišáckým tahům. Ten dnešní "prokoučoval"! Ano, Koler a Baroš chybí moc, ale stavět reprezentaci na jedné jediné taktice nakopávání míčů směrem k pokutovému území soupeře, věřit v úspěšné zpracování míče, jeho sklepnutí jakoukoliv částí těla, samozřejmě ne rukama, přenechání nebo přihrání na nabíhajícího spoluhráče, je asi mylné. Co se stane když se "tank" zraní, Lokvencovi se nedaří, a není žádná náhrada, jsme mohli vidět dnes. Druhý poločas utkání s USA ještě vyšel, ale již tam bylo dobře vidět, že tato taktická varianta nemůže být tou jedinou. Dnes se toho asi nedalo moc dělat. Ponechat Lokvence vydusit bylo možná jediným řešením, protože to prostě a jednoduše v reprezentaci jinak nehrajeme...

Co nás čeká nyní? Porazit Itálii, samozřejmě. Ale jak toho docílit? Baroš je asi mimo hru, Kollera v tomto utkání těžko uvidíme, Lokvenc má stop pro dvě žluté karty. Zbývají Sionko, Štajner, Heinz... Napadá vás něco? Nevymlouvejme se na smůlu. Ztráta dvou hráčů může oslabit klubový tým, ale ne reprezentaci jedné země, která má tolik fotbalistů v evropských ligách. Že se jedná zrovna o ztrátu útočníků? To je opravdu nemilé, ale máme dostatek kvalitních borců, zkušených, ostřílených.

Proti USA jim to tam padalo samo, proti Ghaně jim nevyšlo zhola nic. Věřme, že se z chyb poučí, lišák na lavičce něco vymyslí a to osmifinále nás nakonec přeci jen nemine! Třeba proti Brazílii! Nevadí, oni jsou ti jejich taky jen z masa a kostí a ne vždy odevzdají výkon na 100%. Takže, odložme brýle růžové, ale nenasazujme si ty černé!

Češi do toho!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (46)

Přidat komentář
Shevchenko

SESTAVA:

Bez Kollera i Baroše:

-------------------Čech-------------------

Grygera--Mareš--Ujfaluši--Jankulovski

-----------------Galásek------------------

Poborský-------------------------Nedvěd

-----------------Rosický-------------------

----------Štajner------Heinz--------------

(Prostě parádní útok!)

Jen s jedním (asi minimální naděje, aby se uzdravili oba):

-----------------Galásek------------------

Poborský----------------------------Plašil

------------Rosický---Nedvěd------------

---------------Koller(Baroš)--------------

(Baroš umí dobře zahrát na offsidy, ale Koller je Koller)

POSTUPOVÝ KLÍČ:

1.Body

2.Skóre

3.Vzájemné zápasy

4.Los

VÝHRA ČESKA:

Tohle by znamenalo postup.

Remíza Ghany s USA:

Češi by vyhráli skupinu se 6 body. USA čtvrtá s 2 body a Italové s Ghanou po 4. Brankový rozdíl Ghany by byl 0, brankový rozdíl Itálie po prohře o 1 gól by byl 1, takže by znamenal postup Squadry Azzury. Pokud by jsme Italy porazili o 2 góly, rozhodovali by vstřelené branky a pokud o 3, tak by postupovala Ghana.

Vítězství Ghany:

Češi a Ghana po 6 bodech, takže postup. Lepší by to mohli mít Češi, brankový rozdíl by měli 2 a více, zato Ghana 1 a více, takže takže Ghana nesmí vyhrát víc než my nad Italama. Jestli ano tak rozhoduje brankový rozdíl a pak vzájemné zápasy (máme horší). Itálie 4 body a USA 1 bod.

Výtězství USA:

USA 4 body jako Itálie, my 6 a Ghana 3. Nejreálnější postup by byl Italů. Kdyby jsme porazili Italy o gól, tak by USA musela vyhrát alespoň o 4 góly.

REMÍZA ČESKA:

Tohle by záviselo na zápase Ghana - USA.

Remíza Ghany s USA:

Hodně jednoduché. Itálie 5 bodů, my 4 a brankový rozdíl 1 a Ghana taky 4 body a brankový rozdíl 0, USA 2 body.

Výtězství Ghany:

Konec. Ghana 6 bodů, Itálie 5, my 4 a USA 1 bod.

Vítězství USA:

Itálie 5 bodů, Ghana 3 a my s USA po 4 bodech. Náš brankový rozdíl by byl 1 a USA by museli vyhrát o 4, možná i o 5 gólů.

PROHRA ČESKA:

Náš konec.

Remíza Ghany s USA:

Itálie 7 bodů, Ghana 4, my 3 a USA 2

Výtězství Ghany:

Itálie 7 bodů, Ghana 6, my 3 a USA 1

Výtězství USA:

Itálie 7 bodů, Ghana 3, my 3 a USA 4. Jediná možnost, jak být poslední.

GOOD LUCK!

Reagovat
Mr.Jindros

Italy neporazíme, musíme se modlit za remízu.

Reagovat
Shevchenko

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

Reagovat
Jajinek

A bude Ujfi hrat po te cervene???....

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

No právě, že budem hrát i bez Ujfalušiho. To je stejně velká ztráta jako Baroš, Koller nebo Šmicer. Lokvenc žádná ztráta neni. Teď by se nám moc hodil Rudi Skácel... a místo něj máme Sionka Sestava je v totálnim rozkladu, týmovej duch a sebevědomí po včerejšku je nulový, individuální forma hráčů pod psa a navíc naše opora Brückner je uplně vyřízenej. Postup ze skupiny by byl zázrak. Mrzí mě, že to musim takhle říct, ale co si budem nalhávat...

Reagovat
HOST*Andy

Jo je to bída, tak skvěle si to rozehrajem a pak? Co se stalo?

Reagovat
HOST*Trojci

Vostrý

Papírově nemáme proti Itálii jedinou šanci.. Ale to Amerikánci v "devíti" taky neměli, ne?

Taliáni budou hrát na nulu a to se jim vymstí. Ghana totálně popraví Amerikánce.

Takže věřme..

Reagovat
HOST*Miki

To určitě Italové snáma zacvičí a pojedem domů

Reagovat
smazaný uživatel

rlz skupina len dufam ze na to zas nedoplatia taliani

Reagovat
HOST*Miki

Ty blbečku italové hrajou fairplay tak tu nekecej

Reagovat
HOST*Jája

Mozne je uplne vsechno! Italie neni nic moc, amici na ne stacili v deviti, ale koho postavit do utoku jestli se Koller neuzdravi to teda nevim. Minimalne 2 goly musime dat!

Reagovat
PJ

Jestli se Koller neuzdraví, tak snad konečně budeme hrát 4-4-2, s Hainzem a Štajnerem, s Nedvědem na levym křídle a Rosa bude mít zase prostor. Nevim proč, ale zdá se mi, že když jsou uprostřed spolu, tak se tam o to neumí podělit a nic z toho neni...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Mně se to nelíbilo už před zápasem s USA, ale Rosa zahrál skvěle, tak jsem držel hubu. Ale je jasné, že on na tom podhrotu nemá co dělat. Byl to právě Brückner, kdo v Rosovi objevil jeho defenzivní talent a nechal ho v repre makat daleko více než v klubu. Vzpomínáte na Holanďany na Euru, jak s Nistelrooyem běžel až k našemu rohovému praporku a skluzem ho obral o míč? Co se včera dělo, že za sebe nechal makat třiatřicetiletého Nedvěda, který mlel z posledního?

Rosa se pěkně vrátí vedle Galáska (ten by měl na ne tak rychlé hráče stačit), kde bude více bránit a překvapovat soupeře zezadu. Méďa půjde zpátky nalevo. A pak už děj se vůle boží, aby ten narychlo povolaný šaman zázračně uzdravil Kollera (ale mám velké obavy, včera se mi zdálo, že Dino ještě trochu kulhá ).

-------------------------ČECH-------------------------

------------KOVÁČ-------------ROZEHNAL-----------

GRYGERA-----------------------------JANKULOVSKI

-------------ROSICKÝ---------GALÁSEK-------------

POBORSKÝ----------------------------------NEDVÉD

-------------ŠTAJNER---------------------------------

--------------------------------KOLLER----------------

Reagovat
PJ

Já bych moc rád, aby se Dino uzdravil a mohl hrát. Jenže to by zase nejspíš znamenalo 4-5-1 s Rosou a Nedvědem vedle sebe. Když už tohle rozestavení, tak Nedvěda nalevo, Rosa tvůrce a ke Galáskovi postavit Poláka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže my potřebujeme vyhrát

Reagovat
HOST*Miki

Italové jsou dobří určitě lepší než my aspoŇ neprohrávají

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl bych to tak tragicky.Výkon byl sice katastrofální,ale může se něco podobného opakovat dvakrát po sobě?Myslím,že plichta nám bude bohatě stačit,protože Ghana USA neporazí.Je pozitivní,že taková hrůza přišla teď,kdy ještě máme šanci ji napravit a všechno máme ve svých rukách.

Reagovat
HOST*Andy

přesně tak a votom to je Ne jak proti řekům, kdy hrůza přišla pozdě a už to nešlo napravit.

Reagovat
smazaný uživatel

No, může Itálie 2x po sobě zopakovat tak trapnej výkon? Imho oni včera hráli pod svý možnosti 2x víc než my - Totti je tragickej, Zambrotta se mi zdál včera hodně línej, Cannavaro s Gatusem to samý a ani ostatní zrovna nepřesvědčili. Jenže Itálie to má čím nahradit a v podstatě si neuškodí co se síly týče, pro nás change dvou hráčů už znamená citelnou ránu, protože pořád hrála jediná jedenáctka...

Reagovat
smazaný uživatel

Italové včera ukázali,že mají stejné problémy jako my.Hráči po zranění v ne zrovna ideální formě.Plichta by nám oběma měla stačit k postupu,protože Ghana USA neporazí.Jenom aby Amíci nevyhráli 5:0.A do osmifinále je ještě relativně dost času na pořádnou přípravu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně nechápu, jak je možné, že jsme prohráli. Máme přece "dva stoepry světové extratřídy", úžasnou zálohu, bezchybnou obranu a velice nápaditý útok. Je to tak jasné, že kdo řekne, něco jiného, je hned provokatér.

Asi za to může rozhodčí, jak řekl jeden přispěvatel na idnesu "fotbal na tomto místě utrpěl velkou ránu srovnatelnou snad jen s Collinovou penaltou na Euro 2000"

Reagovat
PJ

Běž už s těma svýma kecama někam...

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopne tych blbych reci na adresu moju ci kyslikovu po zapase s USA bolo teda dost a som rad, ze hned prvy zapas ukazal , ze prakticky len 2 3 ludia tu videli, co bolo treba vidiet a mam z toho radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě není nezajímavé, že to tvrdili zrovna ti, kteří naši repre nemají rádi

Reagovat
smazaný uživatel

tak co sa tyka mna, tak som to nikdy nepovedal. . . povedal som, ze vam nebudem fandit, pretoze sa mi vas futbal uz nepaci a naopak som vam fandil na euro, ked ste hrali dobre.

Nefandim ani Francuzom, Anglanom atd.atd.

inak som rad , ze sa moje slova a situacie, ktore som popisal neviem ci tu alebo na profutbale, potvrdili.

a taktiez som rad, ze sa vyvratila tvoja zaslepenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká zaslepenost? Já jsem naše nikdy nějak moc nevychvaloval, ale pochvalu za výborný výkon proti USA zkrátka zasloužili. Ty jim naopak nefandíš a neobjektivně je zkritizuješ i za výhru. Kdyby jsi byl Čech a nebyl jsi Kyslík, tak to neuděláš, tak si tady teď nehrej na chytrého

Reagovat
smazaný uživatel

a tak ja som napriklad kritizoval moju oblubenu barcelonu aj ked vyhrala. . . a to, ze ty si ten nemastny neslany vykon aj napriek vyhre nevidel , je uz tvoj problem. rozhodne, ked si to porovnam s obdobim okolo eura. . . kvalifikacia , pripravaky a pod. tak je tu rozdiel co moje oko evidentne postrehlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je snad evidentní, jinak bychom tu kvalifikaci vyhráli.

Reagovat
HOST*

nech ho bejt, je to kripl, zcela evidentně mu dochází kyslík a dusí se ve vlastní blbosti!

Reagovat
HOST*

to platilo pro PJ!

Reagovat
Shevchenko

však si na něho taky reagoval nebo ne?

Reagovat
HOST*cracker

a pan chytrej zase něco vymyslel. Musel bych bejt sprostej a to nechci

Reagovat
smazaný uživatel

A nemám pravdu?

Reagovat
HOST*cracker

Nemáš. Sice tohle byl nejhorší výkon za x měsíců (možná i let), ale tý tvý ironie je už moc.

Reagovat
HOST*

Si tady psal něco o tom, že co jsme předvedli proti USA nemusí stačit na ostatní - tím ses tu vychvaloval jak nějaký IDIOT. A ejhle. Američani remizovali s Italama a jseš úplně v prdeli i se všema svýma stupidníma řečma. Být tebou, tak zalezu. FORZA ČEŠI, FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si evidentne mimo.

Americani si uvedomovali, ze hrali zle a tak sa to snazili prekopat. Hrali ovela lepsie.

Vy ste si mysleli, ze ste hrali skvele, coz podla mna i kyslika rozhodne nebola az taka pravda, tak sme sa ozvali. no a vid. .. dalsi zapas to potvrdil, ze mame pravdu.

odvolavat sa na USA je hlupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votrok

Baroš snad bude hrát, to je první dobrá zpráva

Reagovat
HOST*Jose

v nektere diskusi se nekteri fanousci zastavali Lokvence,ze nehral tak spatne. Ale ja si myslim,ze tento hrac uz delsi dobu nema co delat. Nekdo psal,ze Vrata je hold hrac do koncovky,jenomze pouze v situaci,kdy jde sam na prazdnou branu. Nepamatuju si,ze bych ho nekdy videl vypomahat obrane. A vcera mi bylo docela lito nasich zalozniku,kteri to radeji museli zkouset sami,protoze Vrata se jim bohuzel na narazecku nenabidne a kdyz tak v ofsajdu.

Reagovat
HOST*

Ono zase tolik těch míčů včera na Lokvence nešlo, ale i tak si vlastně pořadně nekopl. Myslím si, že je to omyl trenéra, měli jsme hrát 4-4-2 s Nedvědem víc vlevo. Ale dneska se to říká, co?

Reagovat
HOST*Miki

Mě osobně se nelíbí jak pan Bruckner staví utočníky i když hrál Lokvenc strašně tak ho tam nechal a ani nedá šanci třeba Hainzovi který by možná hrál líp a utok rozhýbal. Místo Ujfiho bych dal do orany kováče. Jediná jistotoa je Čech v bráně to je jednička před nim klobouk dolů

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle byla hrůza

Ještě teď, když si na to vzpomenu, tak se mi zježí vlasy na hlavě (teda to co zbylo, že? ).

Tu sobotu nelze ani nijak zhodnotit. Až na Čecha prakticky ani není, co hodnotit. Snaha sice nechyběla, ale nervozita a faktor X svazovaly hráčům nohy. Jako faktor X jsem označil něco, co způsobilo, že po kvalitním výkonu, proti USA jsme podali výkon nejhorší od prohry v Lucembursku nebo možná od baráže z Belgií, to byl taky humus. Každopádně bylo vidět, že naši hráči nastupovali z pěkně posranejma trenkama a Ghaňani si s nám vytřeli řiť.

Nejde nezmínit největšího tragéda v zápase a tím byl Galásek. To co s ním přičmoudlácký triskomyši Essien a Apiah udělali - . To byla podle mě i taktická chyba K.B. na lavce: Galas nebyl nejlepší už z jenkíjema a tihle kucí opálení ho přejeli už úplně ... Dalšími tragédy byli Ujfaluši, Rozehnal, Plašil, Šoula atd. atd.

Nejlepším naším hráčem bylo podle mě štěstí. Kdyby Afričani pernamentně netrefovali střed brány, kde stál Čech, mohli jsme dostat pětku, šestku, sedmičku ... a nemohli jsme se divit.

Každopádně jsme se tady vysmívali jugošům, že dostali šestku od Argentinců, ale náš výkon byl ještě možná o poznání horší, ať už se to vezme z kterékoliv strany .... .

A ještě: pokud chtějí kopálisti na MS předvádět takovýhle trapárny, tak ať radši zústanou doma. Mě osobně hamba fackuje a je by taky měla.

Šance na postup je v téhle chvíli asi 10 %. Napsal bych víc, protože jsem si jist, že taliány jsme schopni porazit, ale když si přečtu ty poraženecký kecy hlavně Nedvěda ... Ti hráči si nevěří, už předem prohráli a vypadá to, že na hřiště přijdou opět z pořádným kokynem v kaťatech .

Nejsem věčnej pesimista (jsem spíš reptal a rejpal ), ale naši na MS asi dohráli. Teda pokud jim K.B. nenalije do hlav a žil pořádný hektolitry optimismu (což jak ho znám není vyloučené ).

Každopádně doufejme, že se naši zvednou a špageťáky potrápí a když už to nebude třeba na postup, tak ať můžeme odejít z hlavama nahoře a ne jak spráskaný psi .

Reagovat
HOST*Andy

Luxusní příspěvek

Reagovat
smazaný uživatel

oh, danke

Reagovat
smazaný uživatel

Až na tu rasisticky zabarvenou poznámku o Essienovi a Apiahovi, za kterou tě, kupodivu, tvůj pobratim Kyslík nepokáral. Dvojí metr jak prase...

Reagovat
HOST*jampadampa

Na druhou stranu oni jsou italové taky porazitelní. To co předvedli proti Američanům to jasně dokázalo... I oni budou oslabeni. No a pokud postaví do útoku toho staříka Del Piera tak tím naše šance opět vzrostou protože budem hrát v podstatě proti desíti .

Nevěšejme se před popravou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele