Pro Girouda by bylo lepší, kdyby odešel z Chelsea, míní Deschamps

17.12.2019, 12:06
Aktuality
Olivier Giroud je jedním z nejlepších střelců francouzské reprezentační historie a měl velký podíl na postupu na evropský šampionát 2020, na samotném turnaji by si ovšem zahrát nemusel. Útočník je náhradníkem v Chelsea a k nominaci bude potřebovat pravidelnou zápasovou zátěž, připomíná to trenér Didier Deschamps...

Giroud v kvalifikaci nevynechal ani jedno utkání a vedle deseti startů si na své konto připsal šest gólů. Na klubové úrovni ovšem jeho situace už tak veselá není, nový manažer Chelsea Frank Lampard dává šanci jiným a Giroud se letos včetně Superpoháru na trávník podíval jenom sedmkrát.

"Jeho situace v Chelsea se nezměnila už dva měsíce. Pro něho samotného by samozřejmě bylo lepší, kdyby odešel někam, kde bude hrát častěji. Pokud nedostane prostor na hřišti v Chelsea, měl by si ho zajistit jinde. Je to na něm, aby se rozhodl," prohlásil Deschamps.

O odchodu Girouda ze Stamford Bridge se spekuluje už poměrně dlouho a zájem o něho měly AC Milán nebo Lyon, dalším nápadníkem pak je Atlético Madrid.

"Nevím, jaké má nabídky a jestli by bylo možné, aby tam hrál pravidelně. Nedávno jsme se viděli, stejně jako všichni ostatní hráči je on tím, kdo se musí rozhodnout. Ale musí mít na paměti to, že do francouzské reprezentace vede právě každodenní praxe v klubech. A on sám to ví," pokračoval Deschamps.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (549)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele