Pro Farfána a Höwedese pravděpodobně podzim skončil

16.11.2011, 22:20
Aktuality
Na uplynulou reprezentační přestávku budou v nedobrém vzpomínat v bundesligovém FC Schalke 04. Od svých národních týmů se totiž vrátili s takřka shodným zraněním kolene Jefferson Farfán a Benedikt Höwedes a oba si v podzimí části sezóny s největší pravděpodobností již nezahrají...

Höwedesovi se zranění přihodilo ve včerejším přípravném utkání proti Nizozemsku, který Němci vyhráli 3:0. V souboji s Ryanem Babelem si poškodil vnější vazy v pravém koleni. "Hned jsem něco ucítil, nechtěl jsem ale tak krátce po mém příchodu na hřiště jít zase ven. Proto jsou to vydržel," uvedl mladý kapitán Schalke.

Zatímco třiadvacetiletý obránce, který v klubu z Gelsenkirchenu působí již od roku 2001, mluvil o několikatýdenní absenci a podzim ještě nechtěl zcela odepsat, tak jeho spoluhráč Jefferson Farfán se v tomto kalendářním roce na hřišti již určitě neobjeví.

Peruánský ofenzivní hráč přitom utrpěl takřka stejné zranění co Höwedes při kvalifikační porážce 0:2 na hřišti Ekvádoru. Farfánovo koleno vyžaduje absolutní čtyřtýdenní klid a následně minimálně dvoutýdenní pozvolný návrat do hry, z čehož vyplývá, že sedmadvacetiletý Jefferson Agustin Farfán Guadalupe, jak zní jeho celé jméno, bude svému týmu k dispozici až v lednu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hh jsem 1.

sice vubec nevim o co se v clanku jedna ale jsem prvni

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju

Reagovat
nani92

už si môžeš zmeniť nick na 111

Reagovat
Rarášek

Reagovat
vocasisko

no vidíš, po druhé v životě si první, poprvé to bylo, když si vyhrál souboj s ostatními bratry a sestrami, bohužel obě vítězství nejsou důvod k oslavení

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

No to je v p... Bez Farfána by to ještě tak hrozné nebylo (i když samozřejmě velké oslabení směrem dopředu), ale bez Höwiho... Jediný obránce se stálými výkony, organizátor obrany. Každopádně asi dostane víc prostoru Morávek (i když myslím, že na to pořád ještě nemá). Možná bych zkusil Pukkiho na křídlo. Höwi hrál teď stejně napravo kde jsou Höger s Uchidou. Ale Höger začal hrávat (konečně) na DM, tak Uchida asi jasná volba.

Reagovat
Arne

Já bych řekl, že jestli někdo bolí víc, tak Farfán... Uchida na beku Höwiho spolehlivě nahradí.

Jen si říkám, proč ho tam Huub přesouval a dává do středu oba mladíky. Nemá to co společnýho s tím, že tam je jediná možnost, jak Beniho propašovat do základu repre?

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla škoda stoperskou dvojku Hummels-Höwedes bych viděl rád (ale ten druhý flek má asi už zase předplacen Mertesacker)

Reagovat
Arne

Badstuber je podle mě i lepší než Höwi, tu rozehrávku má nenahraditelnou.

Reagovat
smazaný uživatel

možná jsem proti němu kritičtější kvůli tomu že je v obraně Bayernu no, ale přijde mi pořád celkem nejistý

Reagovat
Bayern +

Beni je v defenzivě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné. On je ale i napravo defenzivně nejlepší, což ale vynahrazuje nepříliš dobrá útočná fáze. Uchida s Högerem jsou útočněji ladění, tak možná chtěl Huub trochu pevnější obranu. Každopádně na stoperu bych ho viděl radši, i když poslední dobou se tam Matip docela zabydlel a už se mi začíná i líbit. Ještě by to chtělo aby Papa trochu srovnal výkony. Ale tak je mu 19, tak snad brzo. Moc nechápu proč Höwiho Löw dává napravo (jo proti světové extratřídě možná), když je to po Hummelsovi nejlepší německý stoper

Reagovat
Arne

On chce leváka na levýho stopera, to je pochopitelný... Když si vymažu Hummelse, tak osobní souboje + hlavy má Höwi a rozehrávku plus hlavy Holger... A Mats má všecko.

Akorát teda před Matsem je furt Merte kvůli zkušenostem a zásluhám, na Euro je to podle mě jasný, ale snad to na MS nevydrží.

Reagovat
jv

Pro mě je to taky jasnej stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda schalke fandím snad to do jara nějak uhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Howedes tak mladý ?! Tak to , Velká budouctnost !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele