Priske ví, co hráči potřebují. V Česku nebude mít problém, říká finský záložník Sparv

07.06.2022, 13:04
Rozhovory
Brian Priske (© AFP)
Po pěti letech se pražská Sparta opět vydává zahraniční cestou. Letenským bude od nové sezony velet Brian Priske, dánský kouč, který s Midtjyllandem vyhrál tamní Superligu. Jaký je a jak si v Praze povede? Pro Eurofotbal.cz o 45letém trenérovi povyprávěl Tim Sparv, bývalý kapitán finské reprezentace, který pod jeho vedením v Midtjyllandu působil.

Bývalý záložník Sparv se usadil v Praze s českou partnerkou Jitkou Nováčkovou. Na otázky Eurofotbalu ale odpovídal z rodného Finska, kam vyrazil na zápasy národního týmu. Před sobotním utkáním s Bosnou a Hercegovinou (1:1) si užil i rozlučkový ceremoniál. "Takové věci se obvykle nestávají. Většinou vás prostě přestanou povolávat a tak nějak vyšumíte. Asi jsem tam nějakou stopu zanechal, což jsem rád,” usmíval se. Pak poutavě vyprávěl o novém trenérovi Sparty, kterého velmi dobře zná.

Briana Priskeho jste zažil jako asistenta i hlavního kouče. Jak byste ho popsal?

Zažil jsem rok, kdy byl v Midtjyllandu asistentem, pak se přesunul do FC Kodaň, druhého velkého týmu v Dánsku. Pak se vrátil a nakonec se stal hlavním trenérem. Byl mým posledním koučem v Midtjyllandu. Mám ho rád jako trenéra i člověka. Na konci poslední sezony mě posadil na lavičku, ale já ho pořád respektoval - to o něčem vypovídá. (směje se) Je ambiciózní, je to dříč, který má jasnou představu, jak chce hrát. Má i perfektní angličtinu, hrál v Anglii za Portsmouth. Obecně si myslím, že je dobrý, i když v roli hlavního kouče zatím nepůsobí dlouhou dobu. 

Jaký má vztah a přístup k hráčům?

Priske je takový pedagog, umí hráčům dobře vysvětlit své představy. Je lidský, zvládá "man management.” K hráčům má blízko, umí intuitivně vycítit, co potřebují. Nevidí je jen jako roboty. Ale umí být i velmi přísný, když je to třeba. Od všech požaduje vysoký standard, nemyslím si, že jeho svěřenci budou mít nějaké velké úlevy. Vedl Midjtylland, Royal Antverpy, velké kluby ve svých zemích, takže si myslím, že je na Spartu připraven. Snad dostane čas a prostředky na to, aby mohl uspět.

Prostředky ve Spartě jsou, čas už je druhou věcí. Priske je už osmým trenérem od posledního titulu v roce 2014...

To ale není jen problém Sparty, ale fotbalu obecně. Především v některých kulturách. Svou předposlední sezonu jsem odehrál v řecké Larisse za tamní AEL, a za 10 měsíců se tam vystřídali čtyři trenéři. Takhle se udržitelný fotbalový klub nevede. V takovém případě nejde o chybu trenérů, viníci budou o něco výš. Ve fotbale vládne nedostatek trpělivosti, všichni chtějí hned vyhrávat a nepřemýšlí nad balancem mezi krátkodobými a dlouhodobými výsledky. Po trenérech se chtějí výhry od prvního dne, nemáte dva tři roky na to vybudovat tým k obrazu svému a zanechat na něm svou stopu.

To je pravda. Ale zpět k Priskemu - probrali jsme jeho přístup k hráčům, ale jak praktikuje své nápady na hřišti? Jak hraje "Priskeho tým”?

Považuji ho za moderního kouče. Hodně se zajímá o data, statistiky, analytickou stránku sportu. Pokud si to pamatuji správně, v Midtjyllandu jsme pod ním hráli 4-3-3. Ale není příliš zaseklý na jednom systému, když zjistí, že něco nefunguje, nebo jsou v týmu hráči, kterým by více seděla jiná pozice, nedělá mu problém upravit strategii. Nebojí se změn, jsou-li nutné. Není to nic unikátního, ale mohu říct, že chce, aby jeho tým byl aktivní a hrál fotbal, který je atraktivní, ale zároveň efektivní. My jsme pod ním hodně presovali, byli jsme velice agresivní, dynamičtí, silní ve standardních situacích. 

Ptal se vás na Spartu, či Prahu jako město? Pokud ví, že jste se v Česku usadil.

Ano, jsme v kontaktu, hovořili jsme spolu potom, co nabídku Sparty přijal. O klubu mu toho moc říct nemůžu, viděl jsem v poslední sezoně asi tři zápasy - jeden v Českých Budějovicích a dva další v televizi. Ptal se mě na Prahu, na pěkná místa, na to, kde by se měl zabydlet. Jsem tu jen půl roku, tak nejsem žádný expert, ale dal jsem mu pár tipů na místa, kde to mám rád - Holešovice, Stromovka, park na Letné... Vždycky jsme měli dobrý vztah, i když byl v Belgii, tak jsme si s ním i členy jeho trenérského štábu psali. Zaprvé abychom zůstali v kontaktu, ale zadruhé taky pro to, že mě zajímá, jak pracují. Připravuji se na budoucnost, tak se zajímám, jak trenéři pracují, fascinuje mě to.

Ale roli v týmu vám nenabídl?

To ne.

Myslíte, že jsou nějaká specifika českého fotbalu, na které musí být připravený? Česká liga je hodně soubojová...

Těžko říct, na ligových zápasech jsem tolikrát nebyl. Na podzim chci chodit víc, ale mám doma partnerku, co nemá fotbal ráda, takže je vždycky trochu naštvaná, když jdu na zápas (směje se).

V českém prostředí každopádně moc trenérů mimo "Československo” nepůsobilo. Fanoušci Sparty si stále pamatují Andreu Stramaccioniho, jehož jmenování v roce 2017 dopadlo drahým neúspěchem. I kvůli tomu zní dost konzervativnějších názorů o tom, zda je zahraniční kouč pro českou ligu vhodný, že je tu "specifická kabina” a tak dále. Co vy na to?

To mi zní velmi zvláštně (směje se). Nemyslím si, že byste v Česku měli nějakou speciální kulturu v kabině. Samozřejmě, vždycky je dobré dávat prostor "svým” trenérům, ať jste Anglie, Španělsko, Finsko, nebo Česko. Ale nemyslím si, že by se mělo rozlišovat, jestli je kouč místní, nebo cizinec. Jde víc o trenéra samotného, jeho schopnosti, jestli zapadá do klubové identity a způsobu, kterým chce hrát. Jestli je Čech, super. Jestli je cizinec, no a co? Občas je dobré nebýt uzavřený ve své bublině a nechat se ovlivnit někým, kdo zažil jinou kulturu. Fotbal umí být hodně staromódní, konzervativní prostředí, trvá nějakou dobu, než lidé změní názor. Prostě si nemyslím, že Brian bude mít v Česku problém. Jestli je úspěšný, nebo ne, nezáleží na tom, jestli je cizinec. Je to dobrý trenér a přeju mu to nejlepší. Bude velmi zajímavé ho sledovat.

Autor: Livesport.cz / David Pávek

Komentáře (273)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukám, že Priske jako hráč byl v nominaci na EURU 2004, takže asi i jako hráč něco uměl.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

A možno aj nie, keďže mu Morten Olsen v tíme, ktorý na spomínanom Eure 2004 dokázal vyhrať iba jeden zápas zo štyroch dal dôveru iba na 14 minút. A trochu zvláštne je, že ho na to Euro vôbec bral, keďže dovtedy mal Priske v repre odohraných iba 133 minút v priateľákoch. Zrejme nejaká nominačná tlačenka z dánskeho zväzu kvôli zviditeľneniu sa a lepšiemu angažmánu. Ten sa rok na to, prestupom do v tej dobe premierligového Portsmouthu aj podaril

Reagovat
Albert Rusnák ml.

O zdvojenie postu vtedy reálne ísť nemohlo, na RB tam Dáni vtedy mali ako jasnú prvú voľbu Helvega a bol tam aj Bogelund, ktorý vtedy hrával v Eindhovene

Reagovat
kilobyte

Ale taky jen jeden zápas prohráli.

Reagovat
Pablos

tak to mě EF mile překvapilo

Reagovat
Largo

Reagovat
ondrasch77

Čím?

Jestli myslíš ten rozhovor, tak Livesport.cz.

Reagovat
Pablos

Aha Tady píšou pro Eurofotbal.cz …to si to jako vyloženě přivlastnili ?

Reagovat
Kily

jj, už asi přes patnácti a půl lety

Reagovat
ondrasch77

Tak díky za info, také jsem netušil...

Reagovat
ondrasch77

Dole pod článkem je uveden autor i přes prvotní intro...

Reagovat
Pablos

Jo a jo Dokonce nositel slavného jména I když jak se to veme, přeci jen Pražákům zbořili sloupek

Reagovat
ondrasch77

konečně jsem se dneska zasmál....

Reagovat
dantetomas

Reagovat
ratusek

Reagovat
KapitanCrow

To naše specifikum české kabiny a naší ligy je jen zástěrka pro průměrnost, neprofesionalitu a zaprděnost. Nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický kec, že česká kabina má svá "specifika". Leda tak hovno, je to úplně stejné jako v jakékoliv jiné zemi, možná tak jako specifikum se dá obecně požadovat menší profesionalita a to jak u hráčů tak realizačního týmu. Jenom ať jim dá co proto

Reagovat
doshcz

mozna tak to ze vybiraj mezi sebou prachy za kazou picovinu no

Reagovat
Pablos

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Zark

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

Reagovat
Zephyr

Reagovat
božský John

Tesat do kamene!

Reagovat
Pablos

a házet je na tribunách

Reagovat
Salfovic

Z tribun po hráčích

Reagovat
Pablos

Reagovat
verv

Reagovat
Fakt

Reagovat
Puskas

Ale to je právě to specifikum, kde většině stačí to, co mají, a nesnaží se na sobě dále pracovat, zvláště když mají místo víceméně jisté.

Reagovat
Cotton

Reagovat
PH8

To není pravda. Je to i o tom buď mladý kluky šikanovat aby se jim nechtělo na tréninky, nebo je naopak plácat po ramenou aby se v 17 letech přestali dál rozvíjet.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Moje maličkost

Reagovat
Kucka

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Wambasen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Specifikum české kabiny spočívá i v tom, že důležitější než trenér je nejzkušenější hráč a jeho kamarádíčci.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icefish

A proto se desítky českých hráčů úspěšně prosazují v zahraničí! Vypráskat moresy české kabiny bičem

Reagovat
ACSeRw!n

a souvislost tam v tom mas kde?

Reagovat
GabrielBatistuta

Asi to myslel tak, že potom jsou v zahraničí překvapeni, že to chodí jinak a neprosadí se.

Reagovat
icefish

Reagovat
icefish

Pardon, vidím, ze jsem málo zdůraznil ironii první věty…

Reagovat
ondrasch77

Desítky? Stovky!

Reagovat
Puskas

Celý žejdlík soli, věrtel soli, kopa soli...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
monty25
Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Baronne

Reagovat
icefish

Nepochopil jsi to, viď?

Reagovat
ondrasch77

Podle reakcí nejsem rozhodně jediný.

Asi si to blbě napsal...

Reagovat
icefish

OK, mohlo to být lepší

Reagovat
ondrasch77

v poho...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
7kaka7

hlavně tyhle "pojmy" jako "specifická česká kabina" nebo "náročná soubojová liga" se začaly říkat až za Stramy do tý doby to bylo normálně průměrnost, neprofesionalita a kopáčství

Reagovat
Bakary3

Ona ale pak vysla nejaka statistika milionu lig, kde jsme byli snad na prvním miste v poctu souboju na zapas, ci tak neco, takze ona to fakt soubojova liga - kde vyniknou kopyta - je

Reagovat
didosh

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
7kaka7

Tak to samozřejmě nikdo nerozporuje

Reagovat
kilobyte

To se říkalo už předtím.

Reagovat
7kaka7

Neříkám že se ty pojmy vynalezly... přesnější by bylo napsat " začali se zdůrazňovat, v souvislosti s náročností naší soutěže pro cizince....ale to je moc složitá věta

Ono si stačí přečíst komentáře z léta 2017...Ne jenom Tvrdík a Kotalík ale i většina diskutérů spíš tíhla k tomu, že tehdejší Daniové, Mavubové, Altintopové, Kayové atp, si budou dávat naší ligu s prstem v nose.

Reagovat
kilobyte

Třeba Mavuba byl dost zaskočený rasismem v české lize. Když si šli plácnout s fanoušky, tak někteří "fanoušci" si plácli jen s bílými hráči. Spoluhráči asi dělali, že to nevidí a Costa mu prý řekl, ať to neřeší.

Tohle bych řekl, že je docela specifické prostředí. Možná to bude i v jiných ligách, ale moc jich podle mě nebude. Takže na tom možná trochu pravdy bude.

A hlavně tyhle pojmy říkají starší hráči, kteří chodili po zápase společně na pivo. Když se pak dostali do zahraničí, tak zažili profesionálnější přístup.

Reagovat
icefish

Mavuba me mrzí asi nejvíc… ten mohl fakt zářit, pořad to byl skvělý hráč

Reagovat
ondrasch77

Ne, no...

Reagovat
7kaka7

Já si teda myslím, že ročník 2017-2018 a to co následovalo, změnil retoriku ohledně domácí ligy dost výrazně.

Reagovat
lampas

Spíš jsme si uvědomili, že není tak špatná, jak se myslelo.

Reagovat
7kaka7

Přesně ...a s tím souvisí i změna slovníku

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
kattos

Reagovat
Melda

Reagovat
ratusek

kdo se tím neustále ohání, toho bych normálně liskal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sou Bosákové a podobní... stačí si poslechnout cokoliv od těchto páprdů na téma zahraniční trenér v ČR. Btw. je super jak tady ti uhniláci kritizujou českej fotbal jak to jde do sraček a jak všechno na západě je lepší a přitom oni, především redaktoři a komentátoři ČT, jakožto výkladní skříň, jsou ti, kteří to kurví nejvíc a kterým nejvíc ujel vlak už před 10 rokama.

Reagovat
ratusek

Reagovat
xjert02

tak kdyz mas na prednejsim miste golf, tak ti samozrejme v tak konkurencnim prostredi, jakym je fotbal, ujizdi pomyslny vlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vole furt ty stejny kecy, stejnej narativ, prirovnani, tempo reci, intonace, to by ses poblil... pak si zapnes sestrihy na Sky a vidis mlady motivovany erudovany borce... stepan, lipa a vlasek jsou taky mladi, ale jsou to lidi, co se k fotbalu a sportu nemeli nikdy priblizit. Fakt by me zajimaly jejich platy za takovou predpotopni estradu.

Reagovat
Pablos

zase bych netepal jen ČT, jako O2 mi příjde, že to komentujou jak kokoti úplně, právě v tom, že tam vidíš jak chtějí být jakože moderní ...střela 10metrů do píči a on už intonuje jak kdyby se udělal u toho

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Lof

Člověk si u nás nevybere..

Reagovat
Zark

jedno "lepší", jak druhé

Reagovat
ratusek

Reagovat
kecipep

přesně

Reagovat
Puskas

Anebo Poulíček, který při sedmém gólu do sítě Japonska řval jak tur.

Reagovat
ondrasch77

tohle vemeno kolotočářský snad ani nelze považovat za komentátora...

Reagovat
Puskas

On byl asi jediný člověk, kdo se neradoval ze zisku TýTý. Na něm bylo úplně vidět, jak je nešťastný.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
božský John

Ono obecne uroven novinaru v CR je naprosto tristni. A je jedno, jestli jde o fotbalovyho redaktora v CT nebo domaciho zpravodaje na Seznamu (treba). Oboji je vylozene spatny.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Pablos

Reagovat
Puskas

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
didosh

Reagovat
Mass

Reagovat
Aldeano

Reagovat
hawk

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
FiX

Asi taky, že tam nikdo neumí anglicky.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Lof

Reagovat
raduinho

Reagovat
spider_8

Absolutne

Reagovat
Largo

Reagovat
Pablos

Hlavně ať dá ty předkola EKL

Reagovat
ACSeRw!n

hlavne at da titul, na zbytek se vyser

Reagovat
Pablos

to mi je právě u prdele ...hlavně ty předkola

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Pablos

však nejsem sparťan, ať má titul třeba Liberec

Reagovat
FCSL

Reagovat
Rarášek

To by mi nevadilo

Reagovat
Imos

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
JeséRodriguez

OT: Tecl v rerpe jinak Vitíka nevidím v nominaci na Andoru, že by se připojil k áčku?

Reagovat
10adam

Místo OT by se tam lépe hodilo OMG nebo WTF

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

Reagovat
doshcz

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
martin1

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Po Královi už to u nikoho nemůže vyvolat ani minimální pozvednutí obočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Král v nejhorší formě pořád dokáže spracovat míč z pětimetrové přihrávky. U Standy si jistý nejsem.

Reagovat
DieFohlenBMG

je to kluk do party

Reagovat
smazaný uživatel

A pressuje. Sice za sebou tahne vagon ale pressuje...

Reagovat
smetos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Puskas

Není jich tam víc, třeba Kohút s Kaločem. A Tecla chápu, je třeba udržovat dobrou náladu...

Reagovat
JeséRodriguez

To jsem tolik nezkoumal, kolik hráčů tam chybí. Jen mě u Vitíka napadlo, že by mohl posílit áčko, když tam je problém se stoperama. Ale to už by asi někde bylo, že se připojil k A týmu.

Reagovat
kilobyte

Někdo musí nosit věci Kuchtovi, ať má co nejvíc sil do zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vyloženě ostuda takového hráče nominovat...To bych tam raději nevzal nikoho, ale Standa jede na výlet čučnout na Ronalda

Reagovat
Greny

U21 už o nic nejde tak tam není více hráčů Vitik Jurasek tam není a dále Kaloč, Souček, Šulc, Kohut a Cvancara(zranění)

Ale kurva zrání se Zelený, Jankto (oba krajní hráči) místo aby jel Jurášek a třeba i Vitik tak se dominuje starej Kudela po zranění co možná odejde někam do Indonésie takže stejně pro repre nepoužitelný a Tecl (tam prostě nevidíš jeden jediný důvod)

Reagovat
Puskas

Kúdela nahradil Petráška.

Reagovat
Greny

Jo ale už tam mohl klidně Vitik jit místo nej

Reagovat
Puskas

Též souhlasím, že toho Kúdelu nominovat nemusel, psal jsem to jen jako upřesnění. Jsem zvědav, jak odůvodní Tecla.

Reagovat
Nuno čomes

„Standa je rychlostní typ hráče, bojovník a zkušený hráč, který na hřišti nechá pro svůj tým úplně všechno. Vždycky ze sebe vydá maximum a pro soupeře je nepříjemné proti němu hrát. Typologicky se nám hodí k tomu, co v Portugalsku a Španělsku chceme hrát. Ostatně už ve svém posledním reprezentačním zápase proti Ukrajině na podzim předvedl výborný výkon,“ vysvětlil trenér Jaroslav Šilhavý.

A dodal: „Zvažovali jsme, že bychom navíc povolali i útočníka z jednadvacítky, ale nakonec jsme se rozhodli pro Standu Tecla, který se nám do týmu hodí vzhledem k nadcházejícím zápasům typologicky víc.“

Reagovat
Puskas

Aha.

Reagovat
Greny

Podle mě jede proto aby šel v 88.minute na plac a po zápase si vyměnil dres s Ronaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

Typičo oni budou možná s Ronaldem na stejným hřišti... tomu říkám totální paradox.

Reagovat
verv

Reagovat
JeséRodriguez

To skoro vypadá, že bude i hrát. Teda jako chápu, že třeba Kuchta potřebuje odpočinout, ale stačilo tam dát od začátku Jurečku. Ze zálohy asi taky bude takovej Sadílek potřebovat oddych. Takže snad Portugalsko obereme s duem Král - Tecl o body.

Reagovat
doshcz

dokazu si predstavit ze na ty zapasy venku, kde je mensi sance ziskat nejaky body, tak nasadi proste nakou rotaci no, jediny co je jisty je, ze bude hrat Soucek..

Reagovat
Pablos

Reagovat
JeséRodriguez

Souček a Coufal. Jinak si myslím, že nechá odpočinout Sadílka, místo kterého se k Součkovi typologicky víc hodí Král, než Kalvach.

Reagovat
ratusek

Protože Souček hrát chce. A Šilhavý zesranej ho tam dá na 90.minut

Reagovat
Pablos

pěkný no

Reagovat
Greny

Dokážete si představit že potom co předvádí Kuchta ho teď posadí a dá tam Tecla? To je rekulerne na vyhazov

Reagovat
JeséRodriguez

Ne, ale zase chápu, že i Kuchta si potřebuje v tom nabitém programu odpočinout. Ale stačilo, aby začal Jurečka, nebo klidně Hložek, Kuchta přišel třeba v 60-70. minutě podle vývoje. A donominovat raději Juráska na to LWB.

Reagovat
10adam

To jsou dobré sračky... Nesnáším, když někdo napíše, že je bojovník, nechá na hřišti všechno atd., to byl měla být snad samozřejmost, ne?

A když se tam podle Franca hodí typologicky, tak proč ho (nevěřím, že to píšu) nepovolal hned?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

ne ty vole, toho prostě musí odvolat. Tohle není normální

Reagovat
JeséRodriguez

Juráska jsem tam právě zahlídl na tu Andoru. Každopádně díky za info.

To je dobře, že to aspoň doplnili hráči mladších ročníků.

Jinak souhlas, tu nenominaci Juráska, to nechápu. Stejně jsem to nechápal třeba i dřív u toho Černého nebo Sadílka, když začínali v Ajaxu a PSV. Podle mě by jim třeba nálepka reprezentant i v tom klubu hodně pomohla. Neříkám, že místo Kúdely měl jet zrovna Vitík (i když mě nikdo jinej tak z ligy asi nenapadá), ale to je pořád aspoň stoper. Proč místo dvou LWB jede Tecl, nad tím zůstává fakt rozum stát.

Reagovat
Greny

Jo Jurášek tam na Andorru je ale ten co hostuje ve Vlašimi ze Slavie...

Reagovat
JeséRodriguez

Aha já to jen proletěl.

Reagovat
Nuno čomes

Ještě jsou moc mladí no.

Reagovat
Cotton

taky nechápu

Reagovat
Nuno čomes

Standaaa

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl proč Vždyť tam je Kuchta s Jurečkou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dívám se a letos měl top sezonu, dal 6 gólů. Loni 4 a předloni v lize 3. Suma sumárum za tři roky, reprezentační snajpr dal v české lize 13 fíků

Reagovat
JeséRodriguez

to je luxus bilance

Reagovat
Pablos

Teclinátor

Reagovat
Greny

Ale loni dal ve všech soutěžích 8 gólů z toho 3 v prvním kole Budějovicím a 4 v pohárovém derby

Reagovat
smazaný uživatel

No derby ...

Reagovat
kilobyte

Tecl má na hřišti ale úplně jiné úkoly než střílet góly.

Podívej se kolik toho naběhal a jak tmelí kabinu.

Reagovat
Salfovic

Defenzivní útočník

Reagovat
Mass

Reagovat
Spalovač šancí

Nedobře se na to díváš. Vloni měl gólový nárůst o 33 %, letos dokonce o 50 %

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Slavii vole. Kolik by dal asi v Teplicich.

Reagovat
Pablos

Tak proto si cvičil Šilhavý tu hru o 10ti

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoby nestačilo, že tam je Matějů.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Skleepy

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
ratusek

Reagovat
Aldeano

Reagovat
martin1

Reagovat
Cotton

Reagovat
8lampard8

Reagovat
kecipep

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Lof

Reagovat
smetos

Dva zapasy ho lidi chvali a uz sebzas citi nedotknutelne. Asi nas treti, ctvrty nejlepsi hrotak.

Reagovat
SunFells

Když jsme u těch dánů, ze včerejšího zápasu s Rakouskem https://www.youtube.com/watch?v=-KpyYxZ5D94&ab_channel=OptusSport

The end is near

Reagovat
dave30

Protože se zde články nečtou (já jsem učinil výjimku ), tak ten nadpis vyznívá divně. To jako všichni trenéři, kteří v poslední době rotovali ve Spartě, tak nevěděli, co hráči potřebují?

Jinak samozřejmě bude nejvíc rozhodovat čas, který ten nový trenér dostane. A na to se ve Spartě (a nejen tam) moc nehraje...

Reagovat
Pablos

OT: Ten Kúdela jde fakt do Indonésie Jako nic proti, zkusí exotiku ...ale stejnak čumím

Reagovat
Hlahart

V 35 letech by byl blázen nejít

Reagovat
Pablos

vždyť říkám nic proti, jsem jen překvapen

Reagovat
Greny

Pokud ty prachy slíbené dostane tak je to jasná volba

Reagovat
delfin

Vtipna je ta zivotni ironie, vynada Kamarovi tak jak vynadal, a pak za odmenu jede do Indonesie.

Reagovat
pobody's nerfect

Lucky guy

Reagovat
ttopi

Tak už se našel záběr? Nebo vycházíme furt z těch měnících se výpovědí 2 spoluhráčů, kteří nebyli schopni se ani shodnout?

Reagovat
delfin

Ja psal "vynadal Kamatovi tak jak vynadal". Takze ty dva otazniky jsou pro koho?

Reagovat
delfin

Kamarovi*

Reagovat
cr7sux

Sexuální turismus

Reagovat
Pablos

+ monkeys

Reagovat
Mass

+moneys

Reagovat
ratusek

no má to tam 50 na 50. i když to je vlastně Thajsko

Reagovat
kilobyte

Stačí, když se vyhneš těm, co jsou podezřele vysoké.

Reagovat
Baronne

A s obrovskejma stehnama

Reagovat
ratusek

a s ohryzkem

Reagovat
Pablos

a s koulema prostě

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Shottack

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
Explicitni_Euler

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hyrax

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Lof

Reagovat
wwwx

Reagovat
krisa

Reagovat
rickroll

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Prý je to spíš naopak, že ladyboyove jsou na první pohled drobnější a křehčí a mají něžnější vystupování, ale ten ohryzek je naštěstí prozradí.

Reagovat
smazaný uživatel

může přidávat nějaké exotické tipy na norníkovi

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
delfin

Lol jak prisli v Indonesii na Kudelu. Mimochodem smlouva na 3r, kdyz je mu uz 35, je taky docela podezrele. No kazdopadne GL.

Reagovat
Mass

Možná tak, že mají německého trenéra.

Reagovat
cortan

Nejen skotska media z nej ted udelaji totalniho chudaka, co po jeho kauze skoncil v totalnim zadku sveta. Uz se tesim

Reagovat
Mass

Než si přečtou, že tam vydělá víc než kterejkoliv jejich player.

Reagovat
Mass

Navíc všichni černí tam

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kepy_FCB

Prý je tam vysoká návštěvnost a fanatická atmosféra

Reagovat
Mass

Persija Jakarta 24k average attendance

Reagovat
ACSeRw!n

jj pyro tam jede ve velkym

Reagovat
delfin

OT: A Čvančara možná do Bologny. By ho mohli prodat a koupit si Almasiho za to. Mozna by k nemu dostali zadarmo i Ekpaie.

Reagovat
Greny

Záleží asi kolik nabídnou .. ale klidně bych ho střelil na místě Sparty vydělali by nějakou korunu a mají teď nového trenéra, nahrazovat Hložka, tak by mohl vyřešit rovnou celej útok a pustit dost penez

Reagovat
ACSeRw!n

chce to aspon 8 novejch hracu na startu sezony v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna nabídla 3.5 M €, což Sparta smetla ze stolu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Je blbý, že při odchodu Čvančary by fakt šli po Lacovi

Reagovat
Pablos

Hele já bych s ním stejnak moc nepočítal, že tohle okno nezmizí.

Reagovat
ratusek

Já vím, že odejde. Ale snad ne v rámci ligy. Sice prodávat hráče po roce, ale to je holt náš uděl no

Reagovat
Pablos

Jasný no… bych se spíš nedivil, že zmizí v Polsku nebo ve Slovanu B. apod.

Reagovat
ondrasch77

Čvančara není blbej, do Bologny nepůjde. Od nás byl v Itálii na hostování v Empoli a byl rád, že se vrátil domů.

Reagovat
Pablos

To jsem ani netušil, že tam byl. Ale tak může si říct, že už je jinde třeba a že na to má a že hostující hráč je taky rozdíl než kmenovej.

Reagovat
ondrasch77

Neřekl bych..., je ještě mladej, ale mluví rozumně. Pokud bude chtěnej, tak zůstane ve Spartě. Ví, že přijde čas, kdy přestoupí ven, je to takový typ jako býval Pekhart, ten se zkrátka časem prodá sám...

Reagovat
Freedo

Tehdy měl odehranou jednu minutu v lize. Jak to můžeš srovnávat?

Reagovat
ondrasch77

Snadno..., radši hrát ve Spartě evropské poháry a o titul než v Itálii v pod/průměrném klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz už zostáva iba zodpovedať otázku či sa radšej tréner naučí čím skôr česky, alebo bude čakať kým sa sparťanští kluci naučia aspoň niečo english, lebo denmarkčtina určite nehrozí. V opačnom prípade pôjde po žních k turkovi.

Reagovat
PanAu

To je ten, co nakládá Nováčkovou?

Reagovat
Bakary3

Ach jo, budu tu za vyvehela - viz clanek

Reagovat
PanAu

BAN

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Vím kdo je Sparv, ale Nováčkou neznám.

Reagovat
ondrasch77

za nick..., jinak vůbec netuším....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele