Priske: Limassol je pro nás dobrý test, pro výhru musíme předvést maximum

20.09.2023, 16:55
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Sparty Brian Priske považuje Aris Limassol, s nímž se jeho svěřenci utkají ve čtvrtek v úvodu skupiny Evropské ligy, za slušné mužstvo, které je kvalitnější v útoku než v obraně. Souboj s obhájcem kyperského titulu považuje za dobrý test. Dánský kouč na tiskové konferenci také řekl, že Pražané budou muset pro zisk tří bodů předvést maximální výkon.

"Aris v minulé sezoně premiérově v historii ovládl kyperskou ligu. Je to slušný tým s několika reprezentanty, mají zkušenosti z mezinárodních zápasů. Poprvé si zahrají skupinu evropských pohárů. Jsou kvalitnější v útoku než v obraně, vepředu disponují zejména rychlostí," uvedl šestačtyřicetiletý Priske.

Zastavil se u trenéra Arisu Alexeje Špilevského. "Prošel mládežnickým systémem Lipska, rád využívá intenzitu a represink. Bude to pro nás dobrý test. Pro zisk tří bodů musíme předvést maximum," prohlásil bývalý hráč Genku, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

Úřadující čeští mistři vyhráli čtyři soutěžní zápasy po sobě a nastříleli v nich 14 branek. V prvním utkání po reprezentační pauze rozstříleli v nedělním ligovém duelu Slovácko 5:0.

"Jsme v dobrém rozpoložení. Posledních pár týdnů se zlepšujeme. Po reprezentační pauze jsme potřebovali zvítězit a předvést dobrý výkon. Jsme připraveni na úvodní zápas v Evropské lize. Mám velkou motivaci získat první tři body. V pohárech nejsou lehké zápasy, ale na Letné si věříme," podotkl Priske.

Sparta si od sezony 2006/07 zahraje skupinu Evropské ligy (dříve Pohár UEFA) pojedenácté, naopak v nejprestižnější pohárové soutěži Lize mistrů se naposledy představila v ročníku 2005/06.

"Musí se vám opravdu dařit, abyste se dostali do Ligy mistrů. Hrají v ní ty nejlepší týmy na světě. Není lehké do ní postoupit. Vyhráli jsme jeden titul za posledních devět let, moc možností dostat se do Ligy mistrů jsme neměli. Letos jsme bohužel v kvalifikaci vypadli na penalty s FC Kodaň," konstatoval Priske.

"Česká liga nepatří k největším soutěžím, přesto se loni Plzni podařilo postoupit do Ligy mistrů, to samé Slavii před několika lety. Potřebujete kvalitu, trochu štěstí při losu. Co se týče Sparty, máme dobrou historii v evropských pohárech. Teď je třeba, aby se nám dařilo v Evropské lize. Samozřejmě bychom preferovali Ligu mistrů, ale to už je historie," konstatoval bývalý trenér Midtjyllandu a Antverp.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mirek na tenisu

Takže sorry jako. Sparta a Plzeň zřejmě prodaly vysílací práva Kanálům Sport 1 a 2. Většina z nás co kvůli kaprlize platí Kyslík má tedy smůlu. My co jsme už rezignovali na další a další platby přes jiné vysílatele tak zase budeme lovit často nekvalitní streamy s rizikem natažení virů aj. chuťovek. Dnes na špily s Kypřany a Lidovci prdim. Dál uvidím.

Reagovat
Mirek na tenisu

Lidovci ...na ty prdim totálně. Myšleno Kosovci. Ale u těch to platí stejně. I když oni mají hodně dobré hráče.

Reagovat
RadekVonCZE

Lidovci No ti určitě jsou

Reagovat
Losinho

Kdo má iDnes premium, tak tam dávají Telly (včetně Sport 1 a 2) na tři měsíce zdarma.

Reagovat
zorz767

Pleslovi bych neposlal prachy, ani kdyby měl na fotbal monopol.

Reagovat
Mirek na tenisu

No právě. Další poplatky, další aplikace, další,..holt neuvidím

Reagovat
kilobyte

Práva na skupiny prodává UEFA. Kluby s tím nemají nic společného.

Reagovat
naheCZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele