Případ falešného účetnictví Juventusu se z Turína přesune do Říma

07.09.2023, 22:06
Aktuality
Andrea Agnelli (© AFP)

Soudní projednávání případu falešného účetnictví Juventusu se na žádost právních zástupců fotbalového klubu přesune z Turína do Říma. Rozhodl o tom italský Nejvyšší soud. Celý proces se tím podle agentury Reuters zpomalí, neboť podle italského práva se spis o případu vrátí do vyšetřovací fáze.

Turínský soud se začal případem Juventusu zabývat letos v březnu. Měl rozhodnout, zda klub a jeho 12 bývalých vrcholných představitelů včetně předsedy Andrey Agnelliho a viceprezidenta Pavla Nedvěda bude muset kvůli obvinění z falšování účetnictví stanout před soudem.

Obhájci obviněných chtěli, aby byl případ přesunut do Říma nebo do Milána, kde je klub veden na burze. Místní vyšetřovatelé chtěli kauzu nechat v Turíně. Juventus vinu popřel a tvrdil, že jeho účetnictví bylo v souladu s obvyklými standardy. Klub podle vyšetřovatelů několik let uměle nafukoval tržní hodnotu svých hráčů a zapisoval do účetnictví nadměrně vysoké přestupové částky.

Trestní vyšetřování vedlo k disciplinárnímu řízení italských fotbalových orgánů, které potrestaly Juventus v minulé sezoně desetibodovým odpočtem a pokutou 718.000 eur (17,5 milionu korun). UEFA také slavný klub vyřadila z tohoto ročníku evropských soutěží. Agnelli dostal po odvolání desetiměsíční zákaz působení ve fotbale, Nedvěd a někteří další bývalí funkcionáři byli v květnu viny zproštěni.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
FiX

To předávají na AS? Co na to Mourinho?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Sosi

Zeman si je vychutná

Reagovat
dawejuve9

Dělají Jakl by to jiný Italský mančaft nedělal… Samozřejmě se to ví… sračky hnusný…

Reagovat
Raffaello

Tak je konec. Juventus jde do prodeje a nejhorší možný scénář jsou Arabové. Milánské týmy a Řím už jsou v hajzlu, teď se přidá Juventus. Díky za zničení italského fotbalu. Národní klenot hoří a lehne popelem.

Reagovat
10

https://imgbb.com/0YrCXxc

Exor to popřel, ten zdroj je shit. Ale možná se to časem stane...

Reagovat
Raffaello

Ráno jsem toho měl plný Twitter a už jsem chytil hysterii. Juventus je z těch týmů špičky poslední. Jestli se to někdy stane, tak to bude pro italský fotbal fakt konečná. A aktuální konstelaci vidím jako dost možná nejhorší v historii. Zvlášť s těmi co se hrnou z východu a kupují vše.

Jsem znechucenej už z toho zápasu s Makedonií, už zase. Potřetí řadě s nimi trapas. Spal se pomátl, stavět do základu Manciniho s Cristantem. A to jsem byl tak nadšenej, když Bonucci s Acerbim zůstali doma.

Reagovat
10

njn, karma za to, že nebyl nikdo z Juve v základu

já už Azzurri nesleduju, nebaví mě to, jsou tam hráči, který tam absolutně nemají co dělat a Spal očividně nic nemění

Reagovat
Raffaello

Mně to nedá, pro mě to jsou zbytky italské hrdosti. Spal určitě neudělá revoluci ze dne na den. Ale některé kroky v sestavě s ohledem na formu daných hráčů nechápu.

Btw Pogba prý pozitivně testovaný na testosteron po utkání s Udine.

Reagovat
10

zajímavý zprávy, no

Reagovat
DelPiero137

Co sa tam kua stalo? Podla statistik nas prehravali. Pri Manciovi som si squadru uzival a tesil ze sa opat vrati medzi uzsiu spicku. Potom opat nekvalifikovanie sa na MS a teraz je squadra este horsie natom. Sami vysluzilci alebo v Taliansku vyhajpovany neschopaci. Depresivne obdobie.

Reagovat
Raffaello

Hloupý gól z přímáku 10 minut před koncem, který jde za Donnarummou. Sorry, ale co předvedl byl "okresní přebor". Dostal slušnýho čouda, volá se po Vicariovi. Fanoušci jsou nasraní. Proti Ukrajině ale půjde do brány zase Dona, nečekám, že Spal vyměkne, naopak za ním stojí.

Mancio sklouznul k pragmatismu, který tu už dřív proklamoval 10. Nemůžu si pomoct, ale tu atmosféru kolem týmu dělal Luca Vialli. Po jeho odchodu šly výkony postupně dolů, hráči po Euru už nehráli s takovým odhodláním. Spousta bodů se poztrácela kvůli remízám.

Chybí tu ofenzivní esa. Nejsou. A zatím nevypadá, že by v dohledné době vůbec měly být. Bez gólů nevyhraješ. Vypadne ti Chiesa a ty musíš stavět Zaccagniho. Takže na hrotu Immobile, zleva Zaccagni a zprava Politano. Ty voe, to je horší útok než má Atalanta nebo Sassuolo. A na lavičce ti zbývá Raspadori, Retegui, Gnonto a Zaniolo.

Střed zálohy je kvalitní, talentovaný, má potenciál. A v U21/20 jsou další dobří středopolaři. Ale stejně bude hrát v základu Cristante.

Reagovat
GEGE

A zase laciný gól proti Makedonii... Navíc teď se na něj na San Siru bude zase pískat...

Reagovat
Raffaello

Adrien Rabiot believed he deserved to be among the 30 nominees for the Ballon d'Or, according to him:

"I'am not indifferent (about my absence) because I think I had a really strong individual season, and when I saw some of the players who made the list, I thought it wasn't necessarily logical."

Ten kluk je fakt úkaz.

Reagovat
10

typická francouzská skromnost

Reagovat
DelPiero137

som tak rad ze som mohol zazit futbal a Juve. Toto je a hodnu chvilu bude cista tragedia.

Reagovat
Melchior

Vlahovič dá dva góly a oni mu prodlouží a vylepší kontrakt?

Reagovat
10

to je další fáze účetní optimalizace...takže do dvou let 15 bodů odečet

Reagovat
smazaný uživatel

Jen rozloží kupní cenu. Ta prodejní bude furt stejná.

Reagovat
Raffaello

Dneska je to přesně 30 let ode dne, kdy si v dresu Juventusu odbyla debut posila z Padovy. Největší Juventino všech dob, se vší úctou a respektem k Bonipertimu, Scireovi, Bettegovi, Buffonovi, Zoffovi....... Alessandro Del Piero.

Reagovat
Raffaello

Bonucci lo ha fatto davvero: porta la Juventus in Tribunale

V Juve teda mají týden Ten komediant bude žádat o náhradu škody z důvodu nedostatku odpovídajících tréninkových podmínek. V lednu mu řekli, že s ním do další sezóny nepočítají. Připomněli mu to v dubnu. A on se v červenci diví, že s ním nepočítají. Takhle slabomyslnýho chudáka by člověk fakt pohledal. Krásně to dokresluje, jak je jednoduchej. Tímhle splachuje zbytky hrdosti a respektu, které k němu někteří fanoušci ještě chovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele