Přibyl: V zimě nikoho prodávat nechceme

13.01.2008, 12:55
Rozhovory
Bohemians 1905 jsou letos v tabulce po podzimu předposlední s hrozivým skóre 9:21. Lukáš Přibyl, generální ředitel klubu, však panice nepropadá a v průběhu zimního přestupového období slibuje po Knakalovi, Karalovi, Zichovi a Pavlu Haškovi další posily. Zároveň dodává, že jeho tým neopustí žádný z talentovaných mladíků.

U Bohemians působíte sice teprve tři měsíce, přesto, jak hodnotíte z pohledu vašeho týmu podzimní část letošní sezóny? Bohemka se nachází na sestupových příčkách, takže zřejmě moc spokojený nejste...
"Celý klub prošel během posledních tří let obrovskými změnami a postup do nejvyšší soutěže znamenal jednu z největších. Týkalo se to především stadionu a věcí spojených s provozem prvoligového klubu, kádr zůstal z velké části stejný, jako působil ve druhé lize. I z tohoto důvodu jsme očekávali těžký boj o přežití, což se také potvrdilo. Přesto jsme si přáli získat o tři body více, jako velkou chybu vidím domácí porážky s Českými Budějovicemi a se Zlínem. Takže ke spokojenosti mám relativně daleko, ale nepropadám panice."

Nebyl přece jen podle Vás postup do 1. ligy předčasný?
"Postup byl určitě předčasný, ale ve fotbale to nelze plánovat. Určitě by ze sportovního i z provozního hlediska bylo lepší ještě chvíli zůstat ve druhé lize, ale postup se jen těžko plánuje. Teď přišla šance a na Bohemce se žádné zápasy nevypouští, takže jsme prostě dokráčeli do nejvyšší soutěže."

Zdá se, že vaším největším problémem byla střelba branek, jak to vidíte vy?
"Není to jen o střelbě branek, myslím, že máme celkem schopné útočníky. Z počátku jsme se do šancí ani nedostávali, pak se zlepšila hra záložní řady a už přišly i šance. Zápasy jsme prohrávali po individuálních chybách. Málo vstřelených branek je jen jednou z příčin našeho postavení. Postavil bych ho však do roviny s výkony brankářů, obrany i zálohy."

Bohemka navíc většinu svých bodů uhrála před domácím publikem, umíte si představit, že byste své domácí zápasy nehráli v Ďolíčku, což před začátkem sezóny hrozilo?
"To je pro nás těžko představitelné, i když podobný scénář hrozí prakticky před začátkem každé sezony. Vždy, z nějakých důvodů, se vyskytne problém. V létě jsme přestavbu za více než deset miliónů stihli během dvou měsíců a den před utkáním s Baníkem se dodělávaly poslední práce. Teď musíme během zimy postavit umělé osvětlení a také počítáme každý den."

Mohou fanoušci během zimního přestupového období očekávat příchod nějakých útočníků?
"Před začátkem zimní přípravy jsme chtěli do každé řady přivést hráče. Víme, že nepřivedeme velké hvězdy, to není ani náš cíl. Chceme hráče, kteří typově a povahově zapadnou do mužstva. V Bohemce jsou skromné podmínky, ale výborná atmosféra a na to lákáme i fotbalisty. Fanoušci jsou pro Bohemku důležití i po této stránce. Útočníka bychom rádi ještě přivedli."

Zatím jste potvrdili příchod Vlastimila Karala, gólmana Lukáše Zicha, Martina Knakala a Pavla Haška, mohou se fanoušci těšit ještě na další jména?
"Další jména by měla přijít do herního soustředění, na které odjíždíme 24. ledna."

Vidíte ve 22letém bývalém sparťanském gólmanovi, který na podzim hostoval v Čáslavi, konkurenta Radka Sňozíka v boji o místo jedničky, nebo jste se snažili nalézt jen kvalitní brankářskou dvojku?
"Lukáš Zich je talentovaný gólman, který má podobný herní styl jako Radek Sňozík. Uvidíme, jak si oba gólmani povedou během zimní přestávky, šanci mají určitě oba."

Naopak především nejen mezi českými kluby je zájem o vaše mladíky, jste ochotni v případě nějaké dobré nabídky někoho z týmu prodat?
"Neradi bychom prodávali během této zimní přestávky. Víme, že v budoucnu se tomu nevyhneme, ale naši mladí ještě v dospělých neodvedli tolik práce, aby se mohli posunout výš. Nabídky registrujeme, ale s nikým zatím nejednáme."

Bohemians už opustili Michal Dian a Lukáš Matůš, odejdou ještě nějací hráči?
"Na hostování odejdou především mladí hráči, kteří hráli za rezervu. Chceme, aby nastupovali výše než v divizi a ukázali, zda mají na dospělý fotbal."

S jakými ambicemi vstupujete do jarní části soutěže?
"Naším jednoznačným cílem je záchrana v lize. Nestavíme si jiné vzdušné zámky. Chceme se zachránit a uděláme pro to všechno."

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemka se zachrání !!! A L. Přibyl mě překvapuje, ohledně přestupů a hostování mladíků to je chytrá klubová politika. Jen tak dál. BOHEMIANS 1905 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslim že se Bohemka zachrání.. Už pro fanoušky by to měli dokázat

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani prozatím nemají dostatečně silný kádr a společně s Mostem sestoupí do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka se díky své pověstné bojovnosti a skvělým fandům z Ďolíčku zachrání !!! A pokud ne, tak platím pivo !

Reagovat
smazaný uživatel

nezachrani...tym maji podprumerny ale naopak fanousci jsou skvely ale stejne sestoupi...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím hodnocením týmu bych si tak jistý nebyl. Kdyby byl podprůměrný, tak by byli Bohemians absolutně poslední s velkou bodovou ztrátou na ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím , že spadnou ... Nechci nějak snižovat kvalitu Bohemky , ale jen nadšení nestačí a očividně ta síla toho mužstva se neprojevuje. Kdyby aspoň hráli pořádně doma... Nicméně GL , protože takový fandy v lize nikdo nemá a byla by škoda, aby utráceli peníze za prales

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, bodovat doma bude zásadní. Výpadky typu domácích proher (Zlín, ...) by jim mohl zlomit vaz, ale stačí si vzpomenout na předešlé sezóny, kdy měli právě daleko lepší jarní část než podzimní. A v loňské postupové sezóně v II. lize to byla famózní jízda, která je právě do GL vynesla.

Reagovat
smazaný uživatel

Meli se pokusit ziskat Kollera sam Koller rikal ze kdyz do cesky ligy tak jedine do Bohemky je to srdcar... Koller v Bohemce by byla bomba jak svin a zachra jista mozna

Reagovat
smazaný uživatel

Bomba by to byla, ale v současnosti to je utopie. Koller je v Norimberku a zdá se, že se dobře chytil a tuším že má smlouvu na 2 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Honza Moravec do Juve!!!ne delam si srandu ale preju mu hodne stesti

Reagovat
alegre

Nevím zda to bude stačit, ale drží Bohemce palce! Co jsem se tam nachodil! Na starou dřevěnou tribunu, svitili tam snad dokonce petrolejkama! Ale viděl jsem tam hrát na jednom letním turnaji, za staré pány, Bicana, Pláničku a spol. To bylo v roce 1965! Ku.va já jsem starej...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem o tom četl... No doufám, že to Bohemka zvládne, jsou mi docela sympatičtí, i když nadšení někdy opravdu nestačí - viz Slavia s Arsenalem - tak snad se štěstí smiluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani, klokani, hop, hop, hop!

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušky mají Bohemians nejlepší v lize a jejich věrnost je opravdu záviděníhodná. Nicméně rozhodující je kvalita kádru. I přes řadu mladých a talentovaných hráčů (především záloha dává Bohemce naději do budoucnousti), ale se současným pojetím založeném na bojovnosti než na technice bude mít Bohemka se záchranou velké starosti. I když Most jim to přestupem Toleského do Slávie a hostování Hainaulta trochu usňadnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze to po Mostu slizne Jablonec ten hraje snad jeste vetsi kulove.

Reagovat
smazaný uživatel

To je názor do pranice. Souhlasím, už jen proto, že Jablonec co se týče I.ligy celkem strádá. Lidi moc nechodí, tradice tam není moc velká, navíc má za zády daleko silnější Liberec, což pro tento region není ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Clovece ty mi ctes myslenky?

Reagovat
smazaný uživatel

Co se do muzstva dostali Moravek s Moravcem,tak se vyrazne zlepsil prechod do utoku.Verim,ze to nejak ukopou a spadne Most s Jablocem nebo Kladnem.

Reagovat
smazaný uživatel

řek bych že je jasný kdo letos sestoupí.....Bohemka!! to co předvádějí na hřištích soupeřů je docela hrozný.....a v útočné fázi to věčně skřípe...bohemka bude ráda když dá za jarní část ligy 5 branek!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

taky záleží na tom jestli ty vaše loosery bude někdo chtít (už vidím jak de Slezák do Sparty)

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam chodil.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel nektery hraci uz na to nemaj

Reagovat
herbage

tak by bylo alespon porany derby Bohemka - Bohemka

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Bohemians 1905- Střížkov?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka je jenom jedna. Logicky ta co hraje v Dolíčku, ty ostatní, Střížkov a Vejsadův klub bez hráčů jsou jenom dočasné anomálie. Být BOHEMIANS neznamená je vyznávat zelenobílé barvy a mít vypůjčené jméno !!!

Reagovat
smazaný uživatel

nevidel bych to tak cerne, Viktorky sou taky dve.. vzdyt vsichni z reakci poznate, ze si bohemians praha koupili jen jmeno a ne celou historii..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u Viktorek to je v klidu, tam to má historické opodstatnění. Navíc nejsou 2, ale je jich více. Já znám 3 kluby se stejným jménem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele