PREZIDENT LENSU KRITIZUJE BLATTERA

02.03.2007, 17:04
Aktuality
Tématem úvodního utkání osmifinále Ligy mistrů mezi Olympique Lille a Manchesterem United není jenom sporná branka Ryana Giggse. Slovní válku vede také Racing Lens, na jehož hřišti se utkání konalo, s prezidentem FIFA Seppem Blatterem...

První muž světového fotbalu se pozastavil nad kvalitou stánku Stade Felix-Bollaert. Podle názoru Blattera tento stadion neodpovídá předpisům a zápasy Ligy mistrů by se na něm neměly vůbec hrát.

"Nechápu, jak někdo, kdo organizuje Ligu mistrů, mohl nechat odehrát tak důležitý zápas na takovém stadionu. V Lensu jsou stále nerozhodní a na takovém stadionu by nemělo být povoleno hrát Ligu mistrů," pustil se do kritiky Blatter, jemuž se nelíbily především události, které zápas provázely. Pořadatelé do sektoru hostujících příznivců vpustili další fanoušky, vznikla tlačenice a někteří fanoušci museli vylézt na plot dělící tribunu od hřiště, aby nebyli umačkáni. To nepochopila pořádková policie a použila proti nim slzný plyn.

Slova Seppa Blattera nezůstala dlouho bez odezvy. Proti výrokům švýcarského funkcionáře se dnes ostře ohradil prezident Lensu Gervais Martel. "Tohle je skandální, na našem stadionu se od roku 1998 hrála řada zápasů evropských pohárů. Náš stadion splňuje opatření UEFA a neměli jsme zde ani jeden incident, dokud angličtí fanoušci neprovokovali s falešnými vstupenkami," zlobí se Martel, který hodlá Blatterovu urážku hnát až na ta nejvyšší místa.

"Okamžitě napíši dopis prezidentovi UEFA Michelu Platinimu i Seppu Blatterovi a zeptám se ho na vysvětlení a pozvu ho k nám. Je to nezodpovědné k jeho funkci, aby říkal takové poznámky," řekl dále Martel.

Celá situace je o to pikantnější, že Racing Lens zatím útočí na druhé místo zajišťující start v příštím ročníku Ligy mistrů. Dvanáct kol před koncem mu patří druhá příčka s pětibodovým náskokem na čtvrté Sochaux.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele