Prezident Benfiky sní o Mourinhovi. Peníze nejsou problém

08.01.2019, 12:08
Aktuality
Luis Felipe Vieira, prezident portugalské Benfiky Lisabon, sní o tom, že jeho mužstvo povede José Mourinho. Ten je po propuštění z Manchesteru United momentálně na volné noze, a protože Benfica se nedávno rozloučila s koučem Ruiem Vitoriou, objevily se ihned spekulace o tom, že by Mourinho mohl přijít na jeho místo.

"Kdo by nechtěl mít Mourinha?" tázal se s úsměvem Vieira při dotazu na možné angažmá trenérské persony, jejíž sláva však posledních letech poněkud bledne. "Snad bude jasněji během příštího týdne," dodal prezident, který označil svůj vztah s Mourinhem za přátelský. "Momentálně je však koučem Benfiky Bruno Lage," zdůraznil Vieira.

Mourinho už v Benfice jednou působil. Na začátku kariéry v roce 2000 převzal z pozice asistenta mužstvo na 9 zápasů po odvolaném Juppu Heynckesovi. Užil si třeba vítězství v derby nad Sportingem 3:0. Když ale požádal o prodloužení smlouvy a nebylo mu vyhověno, rezignoval. Hvězdnou dráhu pak nastartoval v konkurenčním Portu, se kterým kromě domácí soutěže vyhrál také Pohár UEFA i Ligu mistrů.

Další angažmá v klubu podle prezidenta Vieiry není otázkou peněz. "Pokud by nám řekl své ano, pak tady bude, než byste řekli švec. Peníze nejsou v tomto případě pro Benfiku problém," řekl.

Sám Mourinho ale návrat do Portugalska označil za nepravděpodobný. Do vlasti se podle svých slov ještě v této fázi svojí kariéry vracet nechce.

Autor: Jiří Fišara / fourfourtwo.com

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spatne polozena otazka: “Kdo by nechtel Mourinha?” po tom, co ho vyhodili z Unitef

Reagovat
smazaný uživatel

Sinor Peréz ? On má v poslednej dobe také rozhodnutia žeby som tomu dával aj nádej že ho chce.

Reagovat
ADM

Tak musia byť skôr nočné mory, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Údajne ho tá vyhodená doktorka z Chelsea uriekla...odvtedy sa mu nedarí.

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj?

Reagovat
MySch017

Jeho pôsobenie 2 a pol roka v MU je dobrým dôkazom aj bez zdroja... a najmä obdobie august - december 2018

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj? JPP agency

Reagovat
JessePinkman

To by bylo zajímavý, jak by si vedl

Reagovat
Ferguson6

Švec je po portugalsky atirador... a to nie je zrovna krátke slovo, tak celkom nechápem, čo to ten prezident Benficy povedal

Reagovat
smazaný uživatel

RIP Benfica

Reagovat
MySch017

Ach jaj, niekto tu má asi teplotu

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, něco mi říká, že pro Mourka by byl dobrej nápad se na chvíli trošku někam zašít, nevyčnívat a pořádně si srovnat svoje taktiky v hlavě. Sledovat fotbal a pořádně si uvědomit, jakým stlem pak trénovat.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Agent z Melmacu

on svôj štýl nikdy nezmení...a to je jeho koniec

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
PP

první část souhlas, druhá část je utopie.. Tyto narcistní, psychopatické osoby se nikdy nezmění.. Chyba je vždy v těch druhých, nikdy ne v něm.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
gunner123

Tohle by mělo smysl pro obě strany podle mě

Reagovat
Kily

jen aby peníze nezačaly znamenat problém ve chvíli, kdy si Mourinho řekne ročně o plat, který berou tři nejlépe placení hráči v týmu

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik by jako mel brat jeden z nejlepsich treneru na svete?

Reagovat
Kily

samozřejmě tolik, kolik si zaslouží (případně kolik mu vyjedná agent), já jen jestli si je i prezident vědom toho, že tohle by bylo finančně hodně nákladné

Reagovat
Spalovač šancí

Minimální mzdu?

Reagovat
Greny

Jenže časy se mění...

Reagovat
Jordi Alba

A jak to souvisí s Mourinhem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MySch017

Reagovat
pepinho2

Reagovat
PP

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Cechino

Reagovat
Uwe háže buly

Víc než Mourinho

Reagovat
mimi_united

PSG Teraz vypadnú s nami a ten ich tréner maximálne dohrá sezónu

Reagovat
kiciN

"Ten ich trener", to je neucta k Tuchelovi nebo ti chybi prehled?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě

Reagovat
SpecialOne

Ani zadarmo, ani do Příbrami.

Reagovat
Xaver

Chcete-li si dojebat klub, berte Mouřenína, Ale je lepší snad prachy vyhodit oknem, vyjde to nastejno.

Reagovat
Sandstorm

Pritom klub jako Benfica by pro něj byl teď ideální. Ale těžko by šel jako legenda Porta k největšími rivalovi.A jeho nabubrelost mu nedovoli vzít klub úrovně Benficy. Ten bude čekat na PSG, Real, Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

On v soukromém životě to bude asi v pohodě chlap, ale co se týká jeho profesního života, tak to jeho ego z něj dělá totálního blba. Měl by si dát pauzu a přehodnotit to svoje fotbalové smýšlení, protože zaspal dobu a žije z minulosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten půjde do Realu nebo do Bayernu

Reagovat
Puskas

Už se nechal slyšet, že by se do Realu rád vrátil.

Reagovat
salami

Nepredpokladam, ze by se Mourinho nejak menil a jeho vysledky maj sestupnou tendenci, urcite se mu nebude chtit riskovat poskozeni jmena po neuspechu v Benfice, kdyz je o nej jeste porad zajem i u top klubu. Do Benficy muze kdykoliv, ale pokud neozivi ted nekde uspechy, tak o nej bude na ty nejvyssi urovni mensi a mensi zajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumiem. Neúspech v Benfike? Veď ešte tam ani nie je. Ide iba o špekulácie.

A prečo by tam nemal byť úspešný?

Reagovat
FC Porto FC

Nebojím se že by Mourinho šel zpátky do Portugalska. To i on sám ještě chtít nebude. Ale kdyby šel do Benfici tak ho v Portu sežerou za živa

Reagovat
Benfica

pokiaľ viem tak by chcel keď tak až od novej sezóny nie hneď..

Reagovat
JackDaniels.

"Kdo by nechtěl mít Mourinha?"

Reagovat
smazaný uživatel

United

Reagovat
JuventusFC1897

Snivat o tom, ze autobusar povedie Benficu, to je velmi blby sen teda.

Reagovat
Benfica

To by bolo fajn bol by som zaňho rád, TOP tréner!.. len neviem či zapadá do Vieiroveho projektu postaviť tím na chlapcoch zo Seixalu..

Reagovat
Rudnevs

Ja sa v tom nejak nevyznám, tak sa seriózne pýtam - čím si vlastne vybudoval pozíciu tak úspešného trénera? Akože jasné, ja viem o jeho úspechoch, CL s Portom, s Interom a tak podobne, ale aký štýl trénovania/manažmentu/prístupu k ľuďom praktikoval, že sa dostal tak vysoko? Lebo za poslednú dobu a už i len z toho, čo som čítal tu v diskusii, tak mi príde, že nič moc tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohol byť zlý. To dá rozum. Vyhrať s Portom LM, neskôr s Interom... to nemôže byť náhoda.

Je nacistický ako mladý Ali, alebo McEnroe.

Reagovat
smazaný uživatel

errata : narcistický

Reagovat
technecium

Tak třeba v Chelsea vybudoval skvělý tým, který tam vydržel skoro deset let. To já osobně beru za jeden z jeho největších úspěchů.

Reagovat
Atlético de Madrid

Vyhral Ligu mistru s Portem. Pak prevzal po Ranierim Chelsea a posunul ji na dalsi level, dve sezony nebyl k porazeni a Liga mistru utekla jen o kousek. Cela Anglie na nej tehdy koukala jako na boha, protoze zacal hrat s triclennym stredem zalohy a po X letech nekdo narusil dominanci ManU a Arsenalu. Nasledne odesel do Interu, se kterym vyhral snad po 50 letech Champions League v dobe, kdy se italskym tymum v evrope hodne nedarilo a vseobecne se cekalo, ze titul obhaji Barcelona. Navic se spise prestarlym kadrem a s hracema, od kterych se to spis necekalo (Sneijder, Millito, Pandev...). Nasledne odesel do Realu, ktery okamzite po jeho prichodi poprve po sesti letech prolezl pres osmifinale LM. Pokud fotbal sledujes kratsi dobu, tak ti prijde, ze Real byl odjakziva jeden z nejsilnejsich tymu v Evrope, ale on mel dlouhou dobu hodne hluche obdobi, kdy v Evrope nebyl vubec videt. No a to se prave zmenilo od Mourinhova prichodu, okamzite ho posunul na dalsi level a dalsi rok vyhral La Ligu s rekordnim poctem bodu i golu. To byly ctyri angazma, ktery byly po herni strance velmi uspesny. Po navratu do Anglie prevzal Chelsea, ktera nevyhrala ligu od odchodu Ancelottiho a take sse nachazela ve slepe ulicce a opet s nima hned vyhral Premier League. Problem je, ze mu po takticke strance zacina stale vic a vic ujizdet vlak, dneska uz proste nejde vyhravat tim, ze postavis beton a do vapna postavis nejaky golostroj. Fotbal se hraje jinak a Mourinho se odmita adaptovat. No a navic je to kokot, v kazdem tymu se s nim rozhadala kabina, pripadne personal, takze mu to pak lidi davaj sezrat. Mou je super trener na dva roky, pokud chces ty dva roky dosahovat lepsich vysledku nez doposud, coz ostatne dokazal i v tom Manchesteru, ktery za ty jeho dva roky dosahl na nejlepsi vysledky od odchodu Fergusona.

Reagovat
Rudnevs

Díky za odpovede... To, že mal Real vtedy slabšie obdobie som vedel, trénoval tam tuším Schuster, ale netušil som, že to potom prelomil Mourinho...

Reagovat
Atlético de Madrid

Pokud to chces kvantitativne, tak Mourinho je jeden z tusim pouze peti koucu, kteri vyhrali ligu ve ctyrech ruznych evropskych zemich, a jeden z peti koucu, kteri vyhrali LM se dvema ruznymi kluby. Na celkovy pocet trofeji patri mezi 20 nejuspesnejsich treneru v historii, coz pravdepodobne jeste naroste. V kombinaci s tim, ze neco vyhral kamkoliv prisel a v zadnem tymu nevysel vysledkove uplne zkratka, je pak uplne pochopitelny, ze ma takovou povest, jakou ma. Mourinho je porad jeden z nejlepsich treneru, akorat se obavam, ze uz o nem nelze seriozne premyslet jako o uplne nejlepsim trenerovi, jako tomu bylo jeste pred par lety. Zatimco driv by ho chtel skoro kazdy klub, dneska uz si hodne rozmyslis, jestli ti za ten jeden usmudlany titul z Evropske ligy stoji rozhadana kabina, odchody kvalitnich hracu a hnusny fotbal.

Reagovat
SaianSupaCrew

Tak od Millita se toho čekalo mnohem více, než od Panděva

Což pak potvrdil.

Reagovat
Anacron

No asi díky těm úspěchům bych si dovolil tipnout

Reagovat
Rudnevs

No hej, ale práve som chcel vedieť, že ako sa dostal k tým úspechom...

Reagovat
Anacron

Jasný , kolega to popsal moc pěkně

Reagovat
technecium

Myslím, že něco typu Benfica, Ajax, Porto by pro něj bylo ideální na znovurozjetí kariéry. Může jenom překvapit, moc se toho od něj neočekává, a to je pozice, která mu zatraceně sedí. V menším klubu mu dají absolutně volnou ruku, on s tím zacházet umí a ono mu to zase půjde. Zas takovýho tragéda bych z něj nedělal.

Reagovat
Atlético de Madrid

On to urcite neni traged, i s tim Manchesterem by pravdepodobne v jiny sezone (rozumej v sezone, kdy Man City netrenuje Guardiola) vyhrat Premier League. I pres jeho hnusny styl hry je to neco, co dovede uhrat vysledky. Ja bych ho taky ke svymu tymu nechtel, ten jeho pasivni styl hry me vytaci, a navic je temer jistota, ze za 2 roky odejde. Ale pokud je cilem udelat nejaky vysledek, tak bych mu porad veril ve vetsine tymu.

Reagovat
Kenneth

" I pres jeho hnusny styl hry je to neco, co dovede uhrat vysledky."

Definice Atletica poslednich let.

Reagovat
Atlético de Madrid

Atletico hraje aktivni fotbal. Porad v pohybu, konstruktivni rozehravka apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

To je snáď posledný klub v Európe, ktorý by pri svojej mnohoročnej koncepcii a vízii vôbec uvažoval o niekom, ako Mourinho.

Reagovat
celeb

Najpravdepodobnejsia destinacia pre Specialneho Joza bude SeriaA alebo Francuzsko. Neverim, ze v PL ci PD sa niekto ulakomi (a zaroven bude mat na nho rozpocet). Teoreticky sejkovia v PSG by mohli byt dostatocne sprosti na to, aby to riskli.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, čo všetci riešia tie prachy. Asi nám je jasné, že ak by trénovanie už v tomto momente zavesil na klinec, tak je zabezpečený.

Ak sa mu ešte trénovať chce, tak môže kľudne kývnuť aj na ponuku teamu, čo si nemôže dovoliť zlomiť rekord v plate trénera.

Reagovat
Benfica

tak tak, keby chce tak môže začať trénovať aj Slovan.. on už peniaze riešiť nemusí, a aj tak ich má ešte kopec ďalších mimo futbalu..

Reagovat
Anacron

V letošní sezoně by mi už ani nevadilo kdyby přišel zpátky k nám . Alespoň by byla prdel, když už nic jiného. A možná by nás z toho dna i vytáhl. Navíc by mohl posadit brankářskou jedničku, jak má v oblibě

Reagovat
Beči

To se jistě přeřekl. Určitě chtěl říct: "Kdo by chtěl mít Mourinha?" ...

Reagovat
Csaplárova past

Mourinho zije svuj sen, ze je stale Special One a Portugalsko je tak pod jeho uroven

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli by se s jeho herním stylem hodil právě do Benfiky, ale bylo by to rozhodně zajímavé. Myslím si, že by to přilákalo i více diváků, kterým Portugalská liga nic moc neříká..

Jen je vtipné, že první, co si vybavím z návštěvy Porta je fotka z útrob stadionu Mourinha, jak líbá trofej pro vítěze LM.. A především v Portu ho mají za ,,trenérského boha a legendu,,kterou bezesporu je. Proto si neumím představit, jak by na jeho přesun do Benfiky reagovali fanoušci právě Porta..

Reagovat
Benfica

tak Madrid pod ním nehral zle.. + s defenzívnym futbalom sa dá vyhráť aj proti zdanlivo silnejším tímom..

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně, ale přeci jen si možná nebude chtít proti sobě poslat fanoušky Porta..

Reagovat
Benfica

vzhľadom na to, že už avizoval, že by aj k nám prišiel ale až po sezóne tak asi mu to je jedno.. veď aj tak už trénoval Barcelonu aj Real, Chelasea aj ManU...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme.. Každopádně by to bylo zajímavé..

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho problémom je, že veľa lepších klubov ako Benfica už na výber ani mať nebude. V Anglicku je odpísaný, tam ho už žiaden top klub nezamestná a zobral by ho maximálne priemerný, ale bohatý klub zo stredu tabuľky typu West Ham či Everton. V Nemecku ho nezoberie nikto, ani keby sa tam sám Jožko núkal. Uli už síce nie je čo býval, ale na takúto hlúposť by nepristúpil. Najväčšie a zrejme jediné šance má v Taliansku, kde by ho zrejme kluby ako Inter, AC či AS neodmietli, má tam meno a sedel by mu aj štýl futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte je tu MLS a Čína

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie, Španělsko.. Něco i v Anglii by v pohodě sehnal.. Furt má velké jméno.

Reagovat
Benfica

V anglicku ManU a ManC isto nie, Chelsea do tretice už asi tiež nie.. Liverpool o tom pochybujem, že ho v najbližších 3-4 rokoch budú potrebovať, Arsenal už novú éru začal.. ostatné tímy už pre ňho nebudú zaujímavé ak nie je ani SLB..

V Španielsku iba tak opäť Real, ale to asi najskôr ak bude iný prezident..

V Taliansku, tam by sa mohol vrátiť akurát do Milána AC/Inter, Juve poriešeno má.. ostatok nič lepšie ako SLB

Asi jedine mimo SLB ešte PSG alebo Bayern..

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii jsem myslel týmy mimo top 5 a především Wolves by ho chtěl.... V Itálii jak zmiňuješ milánské kluby nebo Řím.

Ještě mě napadlo, že by mohl jít do Monaka.. Tam by ho zaplatili.

Reagovat
Benfica

no do Wolves by sa hodil, ale NES tam robí zatiaľ skvulú robotu a Monaco, im bude zas trvať nejaký ten čas pokiaľ sa vrátia medzi top tímy vo Francúzsku..

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou jediné dva týmy, kde byla nebo je nějaká Portugalská stopa a tam by mi zapadal.. Ale co chce samotný Mou je ve hvězdách.

Reagovat
Benfica

v Monacu je už asi len Rony, či?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ještě pár mladých zatím no name Portugalců..

Reagovat
Benfica

- Kto sme -

- Všetci chcú vedieť kto sme -

- Kto sme -

- A ideme im povedať kto sme -

- Kto sme -

- No Name - No Name -

NN Boys

ale vážne, pozeral som wiki a je tam len Rony + 2 na hosťovaní..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

no len Inter, AC ani AS nie sú o nič lepší ako my.. možno teraz AS..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele