Preview zápasů Ligy národů - úterý 16.10.2018

16.10.2018, 08:34, aktualizováno 16.10.2018, 08:34
Previews
Úterní program Ligy národů nám přináší hned devět zápasů. Trápící se Německo potřebuje uspět proti Francii. Liga B nám nabízí ostrovní derby mezi Irskem a Walesem, zatímco Česko se pokusí navázat na zlepšení na Ukrajině. Norsko se střetne s Bulharskem, zatímco Slovinsko hosté Kypr. Sledovat můžeme rovněž čtyři střetnutí nejnižší Ligy...
Liga A - skupina 1
Francie - Německo  (úterý 20:45)
Poslední dva mistři světa se do sebe pustí v úterý večer na slavném Stade de France. Ve velmi vyrovnané skupině jsou domácí na první příčce, ale jejich současná forma nebudí takový strach. Německo se pak nachází vyloženě v krizi.

Německo se snaží vzpamatovat z velmi ošklivého debaklu, který se na hráče trenéra Joachima Löwa snesl od Nizozemců. Německá mašina na úspěch se už před nějakou dobou začala postupně zastavovat a rovněž nedávno skončené mistrovství světa jí moc nepomohlo. Němci vypadli velmi brzy a v základních skupinách zanechali vyloženě smutný dojem. A v tomto trendu zatím pokračují.

Nasazeni v první skupině Ligy A se Němci dostali do společnosti mistrů z Francie a také Nizozemců, kteří zažívají renesanci. Velmi nebezpečný soupeř je potkal právě v minulém kole, kdy si Německo chtělo napravit reputaci. To se ale vůbec nepovedlo. Po první remíze s Francií totiž od Oranjes dostali tři branky a opět nedali ani jednu! Po velmi špatném výkonu se hlavní vlna kritiky snesla na útočníky, neboť Německo nedalo gól už ve třech posledních soutěžních utkáních!

Trenér Löw navíc musí řešit několik nepříjemných absencí. Mimo hru jsou už delší dobu hráči jako Marco Reus, Antonio Rüdiger, Kevin Trapp a Leon Goretzka. K nim se teď připojil také obránce Jerome Boateng, který se zranil v duelu s Nizozemskem a týmu tak nepomůže. Je jasné, že moc pozitiv trenér Löw k dispozici nemá.

"Poté, co jsme dostali první branku, jsme se v duelu s Nizozemskem úplně sesypali. Můžete vidět, že si naši hráči vůbec nedůvěřují. A sebevědomí je pro tyto typy zápasů nesmírně důležité. Je jednoduché ptát se proč neskórujeme, ale upřímně na to neumím odpovědět. Máme dostatek šancí, ale nedaří se nám. Když bychom prohráli o jednu branku, tak jsem schopen to akceptovat. Ale že se tým složí v posledních deseti minutách hry, to už se těžko řeší," míní Löw.

Němci se s Francií dostali do křížku přirozeně už mnohokrát a z jejich duelů jsou dodnes některá zápasy chloubou evropské kopané. Němci si s Francií poradili naposledy před více než čtyřmi lety a také nyní mají co dohánět. Pokud chtějí mít naději na play-off Ligy národů, musí bezpodmínečně vyhrát, což nebude nic snadného.

V minulém klání navíc Francouzi šetřili takové veličiny jako Kylian Mbappé, Blaise Matuidi, N'Golo Kanté a Lucas Hernandez, kteří by se nyní mohli vrátit do základu. Mimo hru je obránce Samuel Umtiti, dlouhodobě zraněná opora Barcelony. Kromě něj se do domovského klubu Marseille vrátil také ofenzivní tahoun Florian Thauvin. Trenér Didier Deschamps má ale přesto množství kvalitních hráčů, takže o atraktivitu duelu se nemusíme obávat.

Francie neprohrála už 14 dlouhých zápasů a dostat se jí na kobylku je opravdu umění. Poslední mistři světa začali remízou s Německem, na kterou navázali těsnou výhrou nad Nizozemci. Právě před nimi teď o bod vedou velmi těžkou a vyrovnanou skupinu.

A trenér Didier Deschamps prozradil: "Nemůžu být s remízou proti Islandu úplně spokojen. Proti Němcům musíme ukázat mnohem lepší tvář. Chceme víc proměňovat naše šance a být jistější vzadu. Německo je možná v menší krizi, ale to neznamená, že ze sebe nebudeme muset vydat maximum, abychom vyhráli. Nic nesmíme podcenit," dodává důrazně zkušený kouč.
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté, Pogba - Mbappé, Griezmann, Matuidi - Giroud
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Ginter, Hummels, Süle, Hector - Kimmich, Kroos - Brandt, Müller, Sané - Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.82 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Francie21102:14
2.Nizozemsko21014:23
3.Německo20110:31
Liga B - skupina 1
Ukrajina - Česko  (úterý 20:45)
České fotbalisty čeká klíčový zápas Ligy národů. V úterý se v Charkově postaví proti Ukrajině, které se pokusí oplatit měsíc starou domácí porážku 1:2. Pokud se to reprezentantům podaří, udrží se v boji o prvenství v tříčlenné skupině nové soutěže. Soupeři naopak k jistotě triumfu ve skupině stačí remíza.

Český výběr povzbudila sobotní výhra 2:1 na Slovensku při premiéře nového trenéra Jaroslava Šilhavého, který v září nahradil Karla Jarolíma po porážkách s Ukrajinou a v Rusku. Reprezentanti v Trnavě předvedli mnohem lepší výkon a pokusí se na něj navázat na Ukrajině.

"Tím, jak jsme to odstartovali, všichni té práci začneme ještě víc věřit. Atmosféra v týmu je hned mnohem lepší. Věřím, že výhra nad Slováky nebude jen první vlaštovka. Plně si uvědomujeme, že Ukrajina je silné a vyspělé mužstvo, a ukáže se síla našich hráčů," řekl novinářům Šilhavý.

"Je to velká vzpruha. Dokázali jsme si, že umíme vyhrávat, a že když držíme pospolu, jsme schopni dělat výsledky. Věřím, že se od toho odrazíme a budeme se zlepšovat. Ale musíme být pokorní a nemyslet si, že se jedním zápasem vše otočí. Musíme dál makat, pak můžeme být úspěšní," dodal gólman Tomáš Vaclík.

Před měsícem v Uherském Hradišti měli Češi problémy s kombinační hrou Ukrajinců a často propadali. Přesto sahali po remíze, o kterou přišli až v nastavení gólem Olexandra Zinčenka.

"Byli jsme zaskočeni tím, jak soupeř rozehrával, a nevěděli jsme, kam dřív skočit. Teď proti Slovensku všichni věděli, kde se mají pohybovat," uvedl český útočník Patrik Schick. "Ukrajina má velikou sílu, ale my na ně chceme být takticky dobře připraveni, a pokud budeme pokyny dobře plnit, můžeme je pozlobit. Uvidíme, s jakým receptem přijde trenér," doplnil český záložník David Pavelka.

Zatímco Češi vyhráli na Slovensku, Ukrajina v přípravě remizovala 1:1 na půdě silné Itálie. Tým trenéra Andreje Ševčenka byl dokonce blíž k vítězství, gólově se prosadil záložník Ruslan Malinovskij.

Největší nebezpečí hrozí českému celku z křídel, kde hrají Evgen Konopljanka, Viktor Cygankov a Andrij Jarmolenko, a také od původem Brazilce Marlose. "Mají skvělé individuality. Sledovali jsme jejich utkání v Itálii, i proti Slovákům hráli výborně," řekl Šilhavý.

Na Ukrajině bude muset oproti zápasu na Slovensku udělat nejméně dvě změny v sestavě. Kvůli zdravotním potížím tým opustil pravý bek Pavel Kadeřábek a žluté karty vyřadí ze hry defenzivního záložníka Tomáše Součka. Menší problémy měli i Michael Krmenčík a Ondřej Čelůstka.

"I kdyby tam byly tři čtyři změny, nemyslím, že je to špatně. Každý hráč tady je platný a má svou kvalitu. Pro nás je dobře, že je můžeme vidět v takhle těžkých zápasech o body," řekl Šilhavý.

Ukrajincům stačí bod k postupu do elitní Ligy A. "Byla by chyba si myslet, že nás čeká snadný zápas. Češi sehráli se Slovenskem výborný zápas. Nespokojíme se ani s remízou, chceme dát alespoň o gól víc než Češi," prohlásil Ševčenko.

"Vzhledem k tomu, že Češi měli méně času mezi zápasy než my, musíme od první minuty nastoupit agresivně a napadat je. Nesmíme jim dovolit, aby si vytvořili protiútoky. V prvním vzájemném zápase jsme si rychlým inkasovaným gólem zbytečně zkomplikovali život. Pokud nebudeme Čechy dostupovat a hrát rychle, budeme mít problémy," dodal Malinovskij.

Utkání v Charkově začne ve 20:45 SELČ v přímém přenosu ČT Sport.
Ukrajina - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Karavajev, Rakickij, Burda, Matvijenko - Stěpaněnko - Jarmolenko, Marlos, Malinovskij, Konopljanka - Jaremčuk.
Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gebre Selassie, Čelůstka, Brabec, Novák - Pavelka, Barák - Vydra, Dočkal, Zmrhal - Schick.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.63 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina22003:16
2.Česko21013:33
3.Slovensko20021:30
Liga B - skupina 4
Irsko - Wales  (úterý 20:45)
Aviva Stadium v Dublinu se stane dějištěm dalšího velmi zajímavého klání mezi dvěma ostrovními týmy. Irsko stále ještě nevyhrálo, teď však cítí šanci. Velšané se totiž budou muset obejít bez několika tahounů.

Pro Wales a jeho trenéra Ryana Giggse nastává hodně náročná chvíle. Jeho tým totiž potřebuje vyhrát, aby zachoval naživu své šance na případné play-off, jenže nemá vůbec dobré vyhlídky. Nedaří se mu herně ani výsledkově. Wales sice vyhrál první utkání nad Irskem zcela jednoznačně, ale pak nestačil na Dány. V posledním přátelském utkání navíc prohrál vysoko 4:1 se Španělskem.

Největším problémem pro někdejší hvězdu Manchesteru United jsou zcela jednoznačně absence, kterých má Wales několik. Tou hlavní je Gareth Bale. Útočník Realu Madrid do utkání nenastoupí kvůli zdravotním problémům, které limitují jeho stav. Hrát navíc nebude ani Aaron Ramsey, protože fotbalista Arsenalu se omluvil z rodinných důvodů. A mimo hru jsou také Ampadu, Paul Dummett a Chris Mepham.

Přesto Velšané věří, že si můžou poradit. Ben Davies v rozhovoru pro Skysports uvedl: "Ztráta všech těchto hráčů je pro nás hodně nepříjemná a zvláště v útočné linii budeme Balea velmi postrádat. Místo nich ale přišli noví hráči, kteří dostali šanci a trenér dobře ví, co dělá. Jsem si jistý, že si dokážeme poradit a zvítězíme, protože každý z nás chce odevzdat maximum a to je důležité."

Irsko by moc rádo vrátilo svému soupeři poslední hodně nepříjemný výsledek. Irové ukázali od té doby jisté zlepšení a budou doufat, že v něm dokážou pokračovat. Proti Dánsku sice byli outsiderem, ale přesto dokázali udržet Dány na uzdě a neinkasovat od nich ani jednu branku.

Další výhodou pro zkušeného domácího trenéra Martina O‘Neilla je fakt, že má téměř kompletní kádr. Mimo hru je pouze zraněný univerzál Callum O'Dowda, přičemž kanonýr Shane Long se stihl dát do pořádku. Za posledních deset let se oba týmy utkaly spolu už sedmkrát a Wales se v nich zatím radoval pouze jednou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 2.87 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dánsko21102:04
2.Wales21014:33
3.Irsko20111:41
Liga C - skupina 3
Norsko - Bulharsko  (úterý 20:45)
Přímý souboj o prvenství ve skupině svedou Norové a Bulhaři. Na stadionu Ulevall v Oslu budou v komfortnější pozici východoevropští lvi, kterým k udržení prvenství stačí i remíza. Svěřenci Petara Hubčeva dosud neztratili ani bod.

Bulharsko už jednou dokázalo Nory v této skupině porazit. Začátkem září zvítězilo na stadionu Levski Sofia díky jediné brance Radoslava Vasileva, ovšem starší vzpomínky na vzájemná utkání z nedávné doby už tak slavné nejsou. Naopak, byli to Norové, kdo ovládl oba zápasy v kvalifikaci na EURO 2016 do Francie a to rozhodně není tak dávno.

Každopádně tým trenéra Petara Hubčeva si na sever Evropy veze slušnou formu. Ve třech zápasech Ligy národů ještě nenašel přemožitele a v nesmírně vyrovnané skupině je první. Bulharsko v sobotu zvládlo zkoušku s Kyprem a i když v zápase prohrávalo po brance Kastanose, dokázalo výsledek otočit. Pod výhru Bulharů se brankami podepsali Despodov a Nedělev. Druhé místo ve skupině patří Norům a pokud dokáží Bulhary porazit, budou mít stejný počet bodů. Norsko na porážku v Sofii zareagovalo stejným výsledkem, tedy těsnou výhrou nad Slovinskem 1:0.

Norsko se bude znovu opírat o domácí kulisu stadionu Ulevall. Věřte nebo ne, ale doma v ostrém soutěžním utkání naposledy prohrálo před dvěma lety v kvalifikaci o mistrovství světa s Německem 0:3. Ve stejné kvalifikační skupině v Oslu nezvítězil ani český výběr, který pouze remizoval 1:1.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Linnes - Tettey, Johansen, Skjelbred - King, Elyounoussi, Daehli
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Stojanov - Manolev, A. Popov, Bodurov, Zanev - Dyakov, Gadzhev - Milanov, I. Popov, Tonev - Galabinov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.76 - 6.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Kypr  (úterý 20:45)
Uniknout poslednímu místu budou chtít v domácím zápase Slovinci. Na stadion Stožice v Lublani zavítá Kypr, který první vzájemný duel ovládl výsledkem 2:1. Oba celky od sebe dělí pouze tři body, tedy jedno vítězství

Svěřenci Tomaze Kavčić zatím ani jednou nebodovali a s nulovým počtem bodů jim nemůže patřit jiné, než poslední místo. Slovinci si ale sestup nepřipouštějí a doma proti Kypru chtějí tuto hrozbu odvrátit. První vzájemný duel sice opanovala ostrovní země, ovšem další vzájemné zápasy, které se odehrály před pěti a více lety patřily Slovincům.

Kypr má tři body ze vzájemného zápasu, doma totiž Slovince porazil díky brankám Soterioue a vlastního Stojanoviće 2:1. Šlo dosud o jediné domácí utkání, které Kypr v Lize národů odehrál. Další dva zápasy (proti Norsku a Bulharsku) se totiž představil venku a oba prohrál.

I když je ve skupině bez ztráty kytičky suverénní Bulharsko, jedná se o velice vyrovnané společenství, což dosvědčují vzájemné výsledky. Většinou velmi těsné, vždyť největším rozdílem vyhrálo Norsko nad Kyprem a to 2:0. Slovinci už na první místo ve skupině stěží dosáhnou, stále se však mohou zachránit, když zvládnout klíčové utkání s Kyprem. Pokud by se tak nestalo, byla by ztráta dvě kola před koncem už šestibodová a sestup Kavčićovo týmu by byl takřka hotovou věcí.
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Belec - Skubic, Mevlja, Mitrovic, Jokic - Crnigoj, Krhin, Bijol, Zajc - Bezjak, Sporar.
Kypr - pravděpodobná sestava:
Panagi - Dimitriou, Merkis, Kousoulos, Ioannou - Margaca, Kastanos, Fylaktou - Papoulis, Sotiriou, Avraam.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.71 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bulharsko33005:29
2.Norsko32013:16
3.Kypr31023:53
4.Slovinsko30032:50
Liga D - skupina 1
Kazachstán - Andorra  (úterý 16:00)
Kazachstán se s Andorrou utkal už několikrát a tradičně s ní nemá větší potíže. Teď se Kazachům naskýtá ideální šance na další body, které by mohly znamenat jeho posun tabulkou.

Kazachstán je v tuto chvíli na třetí příčce první skupiny v lize D a rád by výš. Aktuálně má na kontě dva body, stejně jako poslední Andorra nebo druhé Lotyšsko, takže cítí šanci. V jeho případě není nic ztraceno, ale musí konečně vyhrát. To se Kazachstánu ještě ani jednou nepovedlo a po porážce s Gruzií hned na úvod si připsalo dvě remízy.

V minulém kole Kazaši překvapili domácí Lotyšsko, které bylo před utkáním v Rize jasnými favority. Hosty ale poslal do vedení už v 16. minutě Baktyor Zajnutdinov a Kazachstán ukázal, že má své vlastní zbraně. Na tři body to sice po vyrovnání Karašauskse nestačilo, ale i bod z půdy Lotyšska se počítá. Tentokrát k němu domácí Kazachstán chce přidat další tři a historie je na jeho straně.

Kazachstán se s Andorrou utkal už třikrát a ve dvou případech vyhrál. V každém z těchto zápasů se trefil třikrát. Naposledy už to ale na výhru nestačilo, protože v září se mezi oběma soupeři body dělily. Andorra doma překvapila, protože bodový výnos nebyl tak úplně v plánu. Hodně jí ale pomohlo oslabení soupeře, když byl v 76. minutě vyloučen Serikžan Mužikov. A trvalo jen pár minut, než toho Andorra využila alespoň vyrovnáním Aláeze.

Andorra zvládla první dva duely velmi dobře a díky organizovaném hernímu projevu se mohla radovat z dvou bodů. Překvapením byla především její remíza s favorizovaným Lotyšskem, což přeci jen čekal málokdo. V minulém kole už to bylo horší a Andorra dostala od domácí Gruzie tři branky, aniž by dala jedinou. V utkání byl navíc vyloučen Marcio Vieira, který tak kvůli kartám nezasáhne do utkání s Kazachstánem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 5.72 - 15.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lotyšsko - Gruzie  (úterý 20:45)
Gruzie se může už po čtyřech kolech radovat v Lize národů z vítězství ve skupině, a to dokonce nemusí ani na půdě Lotyšska zvítězit. Stačit jí může i remíza, v takovém případě by ale musela počítat s tím, že Kazachstán doma bude taktéž plichtit s Andorrou. Tři body jí každopádně pošlou do závěrečných bojů poslední výkonnostní ligy.

Možná že ani sami Gruzínci nečekali, že by se jim mohlo v nově vytvořené soutěži tak dobře dařit. Po třech zápasech urvali plný počet bodů a neinkasovali jedinou branku. Do karet jim také nahrál i fakt, že papírově nejslabší Andorra obrala o body Lotyše i Kazachy, takže všechny tyto tři celky mají na kontě jen dva body.

Aby mužstvo ze Zakavkazska ještě ztratilo sedmibodový náskok, který si vytvořilo na ostatní příčky ve skupině, muselo by druhou polovinu základních skupin opravdu šeredně pokazit. "Čeká nás tvrdý boj. Lotyšsko potřebuje zvítězit, bude hrát doma. Ale přijeli jsme si sem pro tři body. Snad využijeme některé své šance," říkal hostující kouč Vladimír Weiss.

Ten může být zatím opravdu hodně spokojený s defenzivní činností svých svěřenců. Vždyť v posledních sedmi zápasech, započítáme-li i ty v rámci přátelského měření sil, udrželi čisté konto hned v šesti případech! V podstatě i konečná remíza by pro ně byla velmi slušným výsledkem. Definitivně by totiž ze hry vyřadili právě Lotyšsko.

Jestli se naopak domácí chtějí probojovat na EURO 2020 právě skrz Ligu národů, musejí bezpodmínečně urvat vítězství. Už v Tbilisi v září neodehráli vyloženě špatnou partii a prohráli nejtěsnějším možným způsobem až zásluhou soupeřovy proměněné penalty. Doma se se svým protivníkem střetlo jen dvakrát, vyhrálo pouze v roce 1998.

Před pár dny tým kolem kouče Mixua Paatelainena remizoval s Kazachstánem. "Byla to velká bitva. Byl jsem rád, že se hráči pouštěli do soubojů," ocenil výkon lotyšský stratég. "Byli jsme velmi dobře organizovaní, a to proti rychlému, silnému a talentovanému sokovi. S ohledem na to jsem opravdu rád, jak mí hráči bojovali."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 3.16 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gruzie33006:09
2.Lotyšsko30211:22
3.Kazachstán30212:42
4.Andorra30211:42
Liga D - skupina 4
Arménie - Makedonie  (úterý 18:00)
V Jerevanu od 18 hodin SEČ odstartuje čtvrté kolo čtvrté skupiny ligy D, kde se proti domácímu výběru Armena Gjulbudaghjantse postaví suverénní Makedonie. Hosté mohou udělat dosti zásadní krok k celkové výhře ve skupině, tedy pokud se jim v Jerevanu podaří zvítězit.

Makedonie zatím prochází svojí skupinou Ligy národů bez větších potíží. Vyhrála všechna dosavadní utkání a na prvním místě má před Lichtenštejnskem už šestibodový náskok. Ten si hosté vytvořili ve vzájemném zápase ve Skopje, který ovládli 4:1.

Zatím to vypadá, že Makedonci jsou herně o dost jinde, než zbytek osazenstva čtvrté skupiny a celkové prvenství by je nemělo minout. Červení lvi pod vedením Igora Angelovskiho výrazně spoléhají na osvědčená jména a zejména kvartet Alioski, Néstorovski, Trajkovski, Panděv si doslova podmaňují skupinu.

I když se Arménii zrovna nedaří, doma by měla přeci jenom Makedoncům způsobit problémy. Odhodlání po senzační porážce od Gibraltaru by mělo být enormní. Na tak velkou ostudu musí Gjulbudaghjantsevovi svěřenci urychleně zareagovat a kde jinde, než znovu v domácím prostředí. Vždyť v jejich kádru stále působí několik zajímavých hráčů včetně největší hvězdy Henrika Mchitarjana. Mimochodem i ten byl přitom šokující porážce od Gibraltaru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.18 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Gibraltar - Lichtenštejnsko  (úterý 20:45)
Gibraltar v sobotu dosáhl svého historického úspěchu a poprvé po dvaadvaceti soutěžních zápasech zvítězil. V kvalifikaci o ME 2016 a o MS 2018 ani jednou nebodoval včetně dosavadního průběhu Ligy národů, ovšem naposledy naprosto senzačně uspěl na půdě silné Arménie v poměru 1:0. Členem UEFA se stal v roce 2013 a od té doby zvítězil teprve potřetí. Nyní se pokusí na tento úspěch navázat proti Lichtenštejnsku.

Svěřenci uruguayského trenéra Césara Ribase vyhráli při své krátké účasti v evropské zóně vůbec poprvé venku. Svou zlepšující se formu prokázali koncem března v přátelském utkání s Lotyšskem, které porazili 1:0. Poté se snažili držet krok s největším favoritem skupiny 4 z Makedonie a podlehli ji 0:2, stejným výsledkem nestačili na svého úterního rivala. V Arménii sice byli jasně horší, ale nakonec slavili po proměněné penaltě Josepha Chipolina.

"Je to pro nás neskutečně dojemný okamžik. Tohle jsme nečekali, více jsme si věřili na domácí zápas s Lichtenštejnskem. Pro nás všechny je to obrovské povzbuzení, budeme hrát s mnohem větší motivací. Dokázali jsme si, že je možné hrát vyrovnanou partii i s mnohem silnějšími výběry, než jsme my sami. Na druhou stranu je třeba zůstat nohama na zemi, další duel s Lichtenštejnskem bude nesmírně těžký a favority určitě nejsme," uvedl skromně Ribas.

Jeden z největších trpaslíků evropské části zůstává v tabulce poslední čtvrtý se třemi body a při dalším případném úspěchu se za určitých okolností může posunout na senzační druhé místo. Hosté na úvod čtvrté výkonnostní kategorie Ligy národů podlehli Arménii nejtěsnějším poměrem 1:2. Minule neměli šanci v Makedonii a po hodně nepovedeném prvním poločase prohráli vysoko 1:4.

V tuto chvíli jsou třetí se třemi body o skóre za Arménií a před Gibraltarem, na vedoucí Makedonii mají manko šesti bodů. Se svým nadcházejícím soupeřem již jednou zaváhali, když se s ním v přípravném měření sil koncem března roku 2016 rozešli smírně bez branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.05 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Makedonie33008:19
2.Lichtenštejnsko31024:63
3.Arménie31022:43
4.Gibraltar31021:43

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
anarchochuligan

UA-CZ 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

UA - CZ 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Česko - pravděpodobná sestava:

Vaclík - Gebre Selassie, Čelůstka, Brabec, Novák - Pavelka, Barák - Vydra, Dočkal, Zmrhal - Schick.

Se sestavou plný souhlas, fakt se mi líbí...jen mi tam smrdí ten Zmrhal...bohužel není povolaný Krejčí...takže bych tam strčil Jankta....jinak si myslím, že super...nic lepšího nemáme...v útoku jestli bude Schick, tak musíme hrát více kombinačně, ne jako s bijcem Krmenčíkem...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak jsem psal....Jankto je tam místo Zmrhala

Reagovat
Shevchenko

Reprezentace Madagaskaru si jako první ze všech zajistila postup na Africký pohár národů v roce 2019. Rozhodlo o tom vítězství nad Rovníkovou Guineou 1:0. Magaskar se šampionátu zúčastní poprvé v historii. (lequipe.fr)

Afrika

Reagovat
smazaný uživatel

Gibraltar-Lichtenstejnsko souboj titanu

Reagovat
QooBo

Na druhú stranu páči sa mi, že aj takíto futbaloví trpaslíci majú konečne šancu získať nejaké body

Reagovat
smazaný uživatel

Zakázal by som slovo "šťastie" v slovenských športových kruhoch, či už u komentátorov alebo športovcov. Neskutočne ma vytáča primitívna mentalita každú druhú šancu či akciu spájať so šťastím.

Reagovat
fabec1222

Dejte Gibraltaru soupeře

Reagovat
Bastaron

Spíš Gruzii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele