Preview zápasů Ligy národů - sobota 14.11.

14.11.2020, 08:31, aktualizováno 14.11.2020, 08:31
Previews
V průběhu nadcházejících dní bude dohrána skupinová fáze Ligy národů a hodně důležitý zápas před sebou mají Portugalsko a Švédsko, případný dnešní vítěz si zajistí prvenství ve skupině. O to se bude až do posledního kola hrát ve čtvrté skupině, kterou mají nejlépe rozehranou Španělé...
Liga A - skupina 3
Portugalsko - Francie  (sobota 20:45)
V Lisabonu se může rozhodnout o tom, kdo ve skupině číslo tři výkonnostní Ligy A postoupí do závěrečného Final Four. Tedy za předpokladu, že se mezi Portugalskem a Francií neurodí remíza a že některý z týmů urve konečné vítězství. To by jim totiž zaručilo definitivní postup na první místo, o nějž je mezi dvěma evropskými giganty v Lize národů obecně velká pranice.

První vzájemný duel dopadl bezgólovou plichtou, a protože ve zbývajících zápasech proti Chorvatsku nebo Švédsku ani jedno z mužstev výsledkově nezaváhalo, nasbírala dohromady deset bodů. Jednoznačně si tak řekla o prvenství v tabulce. Portugalsko jakožto obhájce triumfu z této soutěže může těžit jak z domácího prostředí, tak také asi z lepšího rozpoložení.

Přece jenom by totiž mělo, tedy až na zraněného stopera Pepeho, nastoupit v plné palbě, na rozdíl od svého soka, který možná do hry nebude moci nasadit Kyliana Mbappého, přičemž čerstvě z nominace vypadli Houssem Aouar i Nabil Fekir, které postihly zdravotní neduhy už před přátelským měřením sil s Finskem. Mimochodem to pro Francii dopadlo dost mizerně.

Dvougólová porážka na Saint-Denis se vážně nečekala, Les Bleus přišli o svou sérii dvanácti zápasů bez porážky. "Když hrajeme každé tři dny, není čas se zabývat tím, co už bylo," uvedl hostující kouč Didier Deschamps. "Musel jsem finskému týmu poblahopřát. Pro nás byl ten zápas velkou lekcí, ze které se musíme poučit. Soupeř nás přehrál v agresivitě či napadání."

Celá Francie bedlivě sleduje, zda bude moci nastoupit především Mbappé. Ten si na samotném konci října přivodil zranění v dresu PSG a od té doby neodehrál ani minutu. "Lepší se každým dnem. Jestli však čas na rekonvalescenci bude stačit, netuším," krčil rameny Deschamps. "Já doufám, že někteří zranění již budou k dispozici. Ale kdo, to vážně nevím."

Údajně má ještě nějaké zdravotní potíže Benjamin Pavard, situace u něj je přitom dost podobná jako u Mbappého. Zkrátka se o jeho startu v utkání bude rozhodovat zřejmě na poslední chvíli. "My svého soupeře moc dobře známe. A čekáme úplně jiný duel než ten s Finskem, proti němuž jsme neuplatnili aspoň tvrdost, když se nedařilo," dodával Deschamps.

Portugalci zvládli svůj nedávný přátelák se vší parádou a dostali se po sedmigólovém vítězství zajisté do optimální střelecké pohody. Nutno ale podotknout, že proti fotbalovému trpaslíkovi z Andorry se vlastně ani nečekal jiný rezultát. "My i Francie máme skvělé týmy. Když ztratí některý z nich míč, okamžitě hrozí nějaký protiútok," říkal domácí stratég Fernando Santos.

Zdravý a připravený hrát bude Cristiano Ronaldo, který sice po nedávném prodělání nemoci COVID-19 možná není v úplně ideální formě, přesto by neměly být pochyby o tom, že se v portugalské sestavě objeví hned od začátku. "Půjde především o udržení koncentrace a organizace celé hry. My si jednoduše věříme, jsme sebejistí," ujišťoval domácí lodivod.

Oba celky se na mezinárodní scéně úplně tak často nepotkávaly. Francie každopádně disponuje zajímavou pozitivní bilancí, od roku 1947, včetně přátelských střetnutí, vyhrála na portugalské půdě už pětkrát v řadě. "Myslím, že náš sok nastoupí v mobilnějším trojzubci s Griezmannem, s Mbappém a s Martialem místo Girouda," předvídal Fernando Santos.
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Joao Cancelo, Rúben Dias, José Fonte, Raphaël Guerreiro - Danilo Pereira, William Carvalho, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Joao Félix, Cristiano Ronaldo
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dubois, Varane, Lenglet, Hernández - Kante, Pogba, Tolisso - Griezmann - Giroud, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.29 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švédsko - Chorvatsko  (sobota 20:45)
Přímý souboj o záchranu mezi elitou bude vidět ve třetí skupině Ligy národů v rámci pátého kola. Dosud vždy poražení Švédi přivítají na svém hřišti Chorvatsko, které má zatím bodový zisk pouze ze vzájemného duelu.

V něm jižané zvítězili 2:1 - na Vlašićovu trefu sice ještě zareagoval Berg, Kramarićova trefa však zůstala bez odezvy. Chorvaté tak i ve třetím soutěžním vzájemném utkání svého soka porazili, předtím v kvalifikaci na MS 2006 dvakrát vyhráli 1:0. Postup na šampionát každopádně nakonec slavila obě mužstva.

Zmíněný vzájemný střet byl také jediným, ve kterém se Švédi gólově prosadili. Ve utkání s Francií i ve dvou s Portugalskem vyšli vždy střelecky naprázdno. Naposledy v Lisabonu prohráli 3:0, když se dvakrát prosadil Jota a jednou Bernardo Silva. Seveřané se hlavně chtějí vrátit na domácí vítěznou vlnu - než začala tato Liga národů, neprohráli na svém hřišti osmkrát v řadě, a to i ve všech pěti kvalifikačních střetů včetně toho se Španělskem.

Pro nás je jednoznačně nejdůležitějším úkolem zachránit se v Lize A. Po dobu několika let ukazujeme, že když dojde na zápasy o všechno, podáme výborný výkon a získáme body. Přesně to chceme udělat proti Chorvatsku," říká záložník Emil Forsberg.

Seveřané se musí potýkat s absencí trenéra Anderssona, jehož roli převezme Peter Wettergren. "Když tu není Janne, musím přemýšlet nad větším množstvím věcí, takže jsem toho moc nenaspal. Chci pro tým připravit to nejlepší," říká zástupce trenéra.

Chorvaté mají za sebou střelecky atraktivní přátelský zápas v Turecku, z něhož si náhradníci odnesli remízu 3:3. Na favority skupiny avšak ani oni nestačili, byť odcházeli z utkání s větší ctí než Švédi. Poslední soutěžní utkání skončilo domácí porážkou 1:2 s Francií, jediný gól týmu vstřelil Vlašić.

Na druhou stranu je třeba říci, že se muži od Jaderského moře nebývale trápí na venkovních hřištích. Od památného MS 2018 sehráli mimo svůj stadion osm utkání, z nichž dokázali vyhrát jen na Slovensku. Ztratili mimo jiné v Ázerbájdžánu, Maďarsku a Walesu nebo při šestigólovém debaklu ve Španělsku.

"Je pravdou, že remíza je pro nás dostačující k záchraně, ale na tu nikdy nehrajeme. Chceme zvítězit. Když hrajete na remízu, skončí to špatně," říká chorvatský kouč Zlatko Dalić.

Zápas ve Friends Areně začíná patnáct minut před jednadvacátou hodinou, řídit jej bude německý sudí Siebert.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.25 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko43109:110
2.Francie43107:310
3.Chorvatsko41036:113
4.Švédsko40041:80
Liga A - skupina 4
Německo - Ukrajina  (sobota 20:45)
Hodně důležitý zápas bude k vidění ve skupině 4 Ligy národů. Oba jeho aktéři mají na kontě shodný počet bodů - vítěz pak bude mít šanci na triumf ve skupině, naopak poražený by se za určitých okolností mohl strachovat o záchranu.

Němci ve středečním přátelském zápase zdolali český výběr, celkově však se svou formou nemohou býti spokojeni. V Lize národů totiž zatím vyhráli jen na Ukrajině v prvním vzájemném střetu, kde tři body zajistili Ginter a Goretzka a Malinovského penalta už skóre jen korigovala. Jinak však ve všech třech případech remizovali, naposledy 3:3 se Švýcarskem. Tam prohrávali o dvě branky, toto manko dokázali dohnat Werner s Havertzem. Po další trefě hostů už jen vyrovnal Gnabry. Pozitivní pro naše západní sousedy je alespoň to, že na domácí půdě za poslední léta prohráli jen jedno soutěžní utkání, když před více než rokem nestačili na Nizozemsko.

"Leroy Sané, Serge Gnabry a Timo Werner nám dávají obrovskou rychlost s balónem i bez něj. Přesto musíme stále pracovat na jejich pohybu, jelikož mívají podobné myšlenky. Když ale jejich rychlost využijeme efektivně, mohou být extrémně nebezpeční," říká Joachim Löw. "Samozřejmě tu je možnost vyhrát Ligu národů, ale pro mě i tým je tu momentálně jediný cíl - vyhrát v sobotním zápase," dodává německý kouč.

Ukrajinci aktuálně nejsou v úplně nejlepším rozpoložení, byť tabulka Ligy národů by mohla napovídat jinak. Z posledních pěti zápasů totiž čtyřikrát prohráli, mimo jiné i 0:4 ve Španělsku nebo v přáteláku 1:7 ve Francii. Naposledy nestačili ve středu na Polsko. Venkovní forma Východoevropanů je celkově tristní, z předchozích deseti pokusů si totiž domů přivezli výhru jen dvakrát, a to od trpaslíků z Lucemburska a Litvy.

"Ukrajina je silným a nebezpečným týmem, ale uděláme cokoliv, abychom vyhráli, a chci k tomu přispět dobrým výkonem," hodnotí sílu soupeře útočník Chelsea a německého reprezentačního výběru Timo Werner.

Co se týče přecházejících vzájemných duelů, na EURU 2016 se tato mužstva střetla dokonce v základní skupině. Úspěch oslavil poměrem 2:0 pozdější finalista šampionátu. Přechozí soutěžní zápasy se vážou ke kvalifikacím na MS 2002 a 1998, v obou případech jednou vyhráli Němci a druhé utkání skončilo nerozhodně.

Situace ve skupině 4 se aktuálně má tak, že vede Španělsko se sedmi body. Německo a Ukrajina mají o bod méně, poslední jsou aktuálně Švýcaři se dvěma body.

Utkání v Red Bull Areně v Lipsku začne v sobotu ve 20.45, dozorovat na něj bude čtveřice rumunských sudích v čele s Ovidiem Hateganem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.08 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Španělsko  (sobota 20:45)
Aktuální situace ve skupině staví do pozice favorita Španěly. Švýcaři, kteří na někdejší mistry světa i Evropy v Basileji čekají, ale už v tomto ročníku Ligy národů dokázali zastavit Německo, takže mají pro strach uděláno. Navíc potřebují bodovat, pokud se ještě chtějí poprat o udržení.

Celkově se ale domácímu týmu v tak silné skupině nedaří. Zatím Švýcaři posbírali jen dva body právě za remízy s Německem. Což bylo dost překvapivé, ale Německo v současnosti není zrovna suverénním soupeřem. Zbývající dva duely Švýcaři prohráli, když si neporadili s Ukrajinou a ani v prvním utkání se Španělskem. To bylo hodně vyrovnané klání, které nakonec rozuzlila jediná branka. Už po čtrnácti minutách ji měl na svědomí Mikel Oyarzabal.

Švýcaři sice dostali stejně branek jako třetí Ukrajina a dokonce dali o jednu branku víc, ale stejně na ni ztrácí čtyři body. Pokud by Švýcarsko nyní zase ztratilo všechny tři body, sestup do ligy B by jej neminul. Švýcaři se alespoň opírají o velmi dobrou domácí bilanci. Na domácí půdě totiž už v 17 posledních zápasech neprohráli.

A podle trenéra Vladimira Petkoviće chtějí udělat maximum pro to, aby tuhle bilanci ještě protáhli. "Tohle je velmi specifický rok a jsem moc rád, že se nám naskytla možnost uzavřít jej v zápasech s těmi nejlepšími týmy v Evropě. Opravdu moc se těšíme na to, až se Španěly znovu poměříme síly a věřím, že ani tentokrát nezklameme. Musíme vyhrát jak proti Španělsku, tak proti Ukrajině. Což bude extrémně náročné, ale nikoli obtížné. Naším cílem nadále zůstává záchrana v této skupině."

Trenér Petković se teď bude muset obejít bez obránce Jordana Lotomby. Zadák francouzského Nice měl totiž před pár dny pozitivní test na koronavirus a vrátil se do Francie. Španělům se zase zranili Ansu Fati s Jesúem Navasem a stejně tak se pro zranění musel od týmu odpojit bek Gayá. Tím otevřel místo pro mladíka Cucurellu, který dlouhodobě táhne Getafe.

Španělé jsou lídrem skupiny a nasbírali v ní už sedm bodů. Musí se ale dívat za sebe, protože dva další týmy od nich dělí jen jediný bod. To způsobilo mimo jiné minulé kolo, které se Španělsku absolutně nepovedlo. La Furia Roja totiž prohrála s nezkušeným ukrajinským týmem, nedala mu ani gól a celkově to bylo velmi potupné utkání.

Což chce trenér Luis Enrique napravit. "Minulé kolo jsme vůbec nezvládli a bylo těžké najít nějaká pozitiva. Teď to chceme napravit. Po většinu času jsme na první příčce skupiny a nehodláme ji opustit. Teď je čas zúročit naše schopnosti a zkušenosti. A já jsem moc rád, když vidím, jak jsou moji hráči motivovaní a připravení odevzdat vše. Máme tu opravdu velmi dobrý kolektiv," pochvaluje si někdejší kouč Barcelony nebo AS Řím.
Švýcarsko - pravděpodobná sestava:
Sommer - Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez - Shaqiri, Freuler, Xhaka, Zuber - Seferović, Embolo
Španělsko - pravděpodobná sestava:
De Gea - Navas, Ramos, Pau Torres, Reguilón - Ruiz, Busquets, Merino - Adama Traoré, Moreno, Ferrán Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.47 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko42116:27
2.Německo41307:66
3.Ukrajina42024:76
4.Švýcarsko40225:72
Liga C - skupina 1
Ázerbájdžán - Černá Hora  (sobota 18:00)
Letošní ročník Ligy národů se blíží ke svému konci, v nadcházejících dnech se rozhodne o osudu všech účastníků a ve třetí výkonnostní kategorii ve skupině 1 je ještě vše otevřené. Největší favorit z Černé Hory neztratil v úvodních třech zápasech ani bod, nicméně naposledy si výrazně zkomplikoval situaci a nyní tak bezpodmínečně potřebuje zvítězit s Ázerbájdžánem, jehož hlavním úkolem zůstává záchrana v Lize C.

Po polovině soutěže se zdálo, že Černohorce o přesun do Ligy B už nikdo nepřipraví, ovšem houževnaté Lucembursko je vyvedlo z omylu. Svěřenci trenéra Faruka Hadžibegiče nejprve vyhráli na Kypru (2:0) a poté uspěli i v Lucembursku (1:0), následně si poprvé na vlastním stadionu poradili s Ázerbájdžánem (2:0). Naposledy nedokázali udržet vedení s Lucemburskem a podlehli mu 1:2, jejich konkurent se tak na ně bodově dotáhl.

Domácí výběr zůstal v tabulce na vedoucí pozici s devíti body o skóre před Lucemburskem, ovšem s horší vzájemnou bilancí, takže ve zbývajícím průběhu mu možná nebude stačit ani stoprocentní bodový zisk. Ve středeční generálce na tento důležitý sobotní zápas se mu také příliš nedařilo, neboť pouze remizoval s Kazachstánem (0:0). "Je to za námi, teď se plně koncentrujeme na Ázerbájdžán a chceme ukázat, že jsme v této konkurenci nejlepší," řekl Hadžibegič odhodlaně.

Ten se nyní kromě jiných omluvenek určitě musí obejít bez Marka Jankoviče s Markem Simičem, oba dva totiž byli minule vyloučeni v samém závěru. "Je naprosto klíčové, abychom vítězili a dokončili to, co jsme začali. Lucembursko se v tuto chvíli nachází v o něco výhodnější pozici, ale podle mě může s Kyprem nebo Ázerbájdžánem zaváhat. Chceme se soustředit pouze na náš výkon," doplnil Hadžibegič s jasným cílem.

Hosté jsou v tabulce třetí se čtyřmi body a o první pozici mohou usilovat jen velmi těžko. Před posledním Kyprem mají náskok tří bodů a navíc disponují i lepší bilanci vzájemných utkání, proto mají k udržení stávající pozice celkem slibné vyhlídky. Jedinou výhru ukořistili v Nikósii (1:0), minule se stejným protivníkem hráli v Elbasani 0:0 a před pár dny v přátelském střetnutí ve Slovinsku taktéž vybojovali velmi cennou bezbrankovou remízu.

Tento duel se odehraje na neutrální půdě v chorvatském Zapřešici a výhodu domácího prostředí tak paradoxně bude mít spíše Černá Hora.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.02 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Kypr - Lucembursko  (sobota 18:00)
Kypr bojuje o zachování ve třetím výkonnostním stupni Ligy národů, Lucembursko naopak o postup do béčkové ligy. Přitom pokud hosté chtějí vážně usilovat o první příčku v tabulce, o kterou se pravděpodobně poperou s Černou Horou, musejí předvést o dost lepší výkon než před pár dny proti Rakousku. Ani domácím se mimo jiné v minulém přáteláku nezadařilo.

Tedy alespoň po výsledkové stránce, porážka v Řecku nepatřila k těm nejhorším, navíc se svěřenci trenéra Johana Walema stačili střelecky prosadit. Belgický lodivod každopádně nemá snadnou úlohu, pokud chce svůj tým vymanit z nevalné poslední příčky. Na třetí Ázerbájdžán, kde mimochodem naposledy urval svůj dosud jediný úspěch, totiž ztrácí dohromady tři body.

Už během minulého reprezentačního srazu se přitom objevily spekulace, že by Walem mohl předčasně skončit poté, co kyperský nároďák převzal teprve v lednu letošního roku. Stát se přitom klidně může, že už po tomto zápase definitivně stvrdí svůj sestup, jestli tedy s Lucemburskem nyní prohraje. S Ázerbájdžánci má Kypr rovněž horší vzájemnou bilanci.

Hosté určitě potřebují naplno bodovat, aby se nemuseli ohlížet na výsledky Černé Hory. Pokud získají na Kypru i v dalším duelu s Ázerbájdžánem vítězství, jistojistě skončí první. "Celou přípravu jsem obětoval těmto dvěma zápasům. Hráči budou mít čas na regeneraci po utkání s Rakouskem. A věřím, že na sobotní mač budou soustředěni," uvedl Luc Holtz.

Lucemburský kouč si každopádně výrazně postěžoval na současné regule UEFA. A pořádně se do evropských bafuňářů opřel. "Hrajeme tři utkání za šest dnů. Proč nemůžeme ještě více střídat, tomu nerozumím. Nejsem si jistý, jestli lidé, co v komisích působí, hráli někdy fotbal," říkal. "Zdravý selský rozum se prostě evidentně neobjevuje u mnoha jedinců," supil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.23 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Černá Hora43016:29
2.Lucembursko43016:39
3.Ázerbájdžán41122:44
4.Kypr40130:51
Liga D - skupina 1
Malta - Andorra  (sobota 15:00)
Malta může v posledních dvou kolech Ligy národů ještě proklouznout na první místo tabulky, k tomu ovšem bezpodmínečně potřebuje dvakrát zvítězit, napoprvé nad Andorrou, která sice dosud nevstřelila ani branku, přesto už získala dva body. Pokud však Faerské ostrovy uspějí naplno v Lotyšsko, domácí ambice na postup do céčkové ligy se i tak ve finále rozpadnou.

Svěřenci kouče Devisa Mangiy jsou každopádně aktuálně ve velmi dobré pohodě. Drží sérii pěti utkání bez porážky, před pár dny v přátelském měření sil porazili poměrně snadno třemi góly Lichtenštejnsko. V tomto ročníku Ligy národů padli pouze na půdě Faerských ostrovů, které mimochodem přivítají na samotný závěr doma. A možná že tenhle mač bude klíčový.

Na řadě je ovšem krok číslo jedna, a to souboj s Andorrou, na jejíž půdě v říjnu uhráli pouze bezgólovou plichtu. "Věřím, že jsme během přípravy na tento zápas odvedli dobrou práci," uváděl maltský stratég, který prakticky tvoří nové mužstvo na roky následující, a to hlavně bez legendy maltského nároďáku Michaela Mifsuda, jenž nadobro v reprezentaci skončil.

Celkem si na své konto připsal 143 startů v maltském dresu a zaznamenal hned 42 přesných zásahů. Úctyhodná čísla na někoho, kdo v dubnu příštího roku oslaví čtyřicítku. Přátelák proti Lichtenštejnsku, který byl jeho posledním utkáním, pro něj přitom dopadl velmi slušně. Rozloučil se totiž hned rozhodující brankou, která nastartovala jeho spoluhráče k výhře.

Po zářijových výsledcích se zdálo, že Malta nebude moci usilovat o nejvyšší pozici ve skupině. Situaci sice nyní nemá ve svých rukou, musí zkrátka doufat v zaváhání Faerských ostrovů, přesto nejsou její šance úplně na bodě mrazu. "Víme, co musíme dělat. Potřebujeme zůstat soustředění, být vášniví a pokusit se hrát náš styl fotbalu," burcoval kabinu Mangia.

Mužstvo kouče Kolda Álvareze, které naposledy schytalo sedmibrankový debakl v přátelském střetnutí v Portugalsku, bude plnit v Ta' Qali roli mírného outsidera. "Andorra hraje opatrně, tak se zkrátka prezentuje," varoval Mangia. "Když zůstane vzadu kvůli tomu, že my budeme působit dobře, bude pro nás tenhle fakt pozitivním signálem. Musíme hledat více řešení."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.24 - 7.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lotyšsko - Faerské ostrovy  (sobota 18:00)
Faerské ostrovy si ve čtvrté kategorii Ligy národů počínají opravdu suverénním způsobem a dvě kola před koncem mají hodně blízko k tomu, aby se popraly o postup do Ligy C. Ve čtyřech zápasech totiž dosáhly na velmi solidních deset bodů a momentálně disponují pětibodovým náskokem na druhou Maltu. Jistotu první pozice už po tomto utkání mohou získat i přes sobotní porážku, ale zároveň potřebují, aby Malta nevybojovala všechny tři body s Andorrou.

Hosté nejprve otočili duel právě s Maltou a po strhujícím závěru ji porazili 3:2 i přesto, že ještě v 87. minutě o jednu branku prohrávali. Pak uspěli s Andorrou (1:0) a po remíze 1:1 právě s Lotyšskem dokázali porazit jednoho z největších trpaslíků evropské části 2:0. O první příčku je nikdo nepřipraví, jestliže si v sobotu odvezou z Rigy všechny tři body, nebo na závěr právě s Maltou vybojují alespoň nerozhodný výsledek, což v jejich silách rozhodně je.

Lotyšsko bylo před začátkem považováno asi za největšího favorita skupiny 1, avšak v Lize D doposud ani jednou nevyhrálo a letošní působení tak určitě považuje za obrovské zklamání. Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse nejprve remizovali bez branek s Andorrou a poté kromě již zmiňované remízy 1:1 s nadcházejícím protivníkem se rozešli smírně ve stejném poměru také s Maltou.

Zhruba před měsícem definitivně přišli o naději na vedoucí postavení v odvetném souboji s Maltou, které podlehli 0:1. Ve středu zavítali na půdu San Marina a v přátelském klání podle očekávání vyhráli po výsledku 3:0. "Jsou před námi ještě dva duely a my v obou případech hodláme zvítězit, i když jednoduché to určitě nebude. Naším cílem zůstává druhé místo, na které v každém případě můžeme dosáhnout," myslí si devětatřicetiletý Kazakevičs.

Oba dva celky se spolu za poslední čtyři roky utkaly čtyřikrát a ve třech případech skončilo utkání remízou. Pouze v kvalifikaci o MS 2016 slavily Faerské ostrovy (2:0). "Náš protivník hraje skvěle, spoléhá na kvalitní defenzívu a k tomu dokáže v důležitých chvílích zabrat. Podle mě v této skupině zvítězí, nicméně my se mu to pokusíme co nejvíce ztížit," dodal Kazakevičs. Faerské ostrovy ve středeční přípravě podlehly Litvě 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 2.90 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Faerské ostrovy43107:310
2.Malta41214:45
3.Lotyšsko40312:33
4.Andorra40220:32
Liga D - skupina 2
San Marino - Gibraltar  (sobota 15:00)
V Lize D se schyluje k obrovskému překvapení, trpaslík z Gibraltaru totiž hraje naprosto skvěle a ve skupině 2 je zatím stoprocentní. Nyní zavítá na půdu podceňovaného San Marina, a pokud ho i podruhé porazí, tak ho o vytouženou první příčku již nikdo nepřipraví. Největší favorit z Lichtenštejnska se v říjnových střetnutích nebývale trápil a ani jednou nevyhrál, na závěr letošního ročníku Ligy národů se proto může hrát už jen o čest.

Všechny ostatní skupiny jsou čtyřčlenné a Lichtenštejnsko si v žádném případě nemohlo stěžovat na los, neboť podle papírových předpokladů jsou Gibraltar se San Marinem vůbec nejslabší účastníci celé evropské části. Výběr vedený uruguayským trenérem Juliem Césarem Ribasem začal svou pouť právě se San Marinem a díky gólu Greameho Torilly z konce úvodního dějství zvítězil těsně 1:0.

Následně zajížděl do Vaduzu jako jasný outsider, jenomže kvůli perfektnímu startu vedl po deseti odehraných minutách a hubený náskok udržel až do závěrečného hvizdu, svého rivala navíc téměř k ničemu nepustil. Na kontě má šest bodů a před druhým Lichtenštejnskem si vytvořil dvoubodový náskok, k tomu disponuje právě sobotním duelem k dobru. San Marino se taktéž prezentuje solidnímu výkony, avšak šancí na první příčku přeci jen ztratilo.

V dosavadních třech utkáních získalo jediný bod a to právě v polovině října na půdě Lichtenštejnska po bezbrankové remíze. Díky tomu neodjíždělo poraženo ze soutěžního zápasu po více jak šesti letech, naposledy uhrálo taktéž nerozhodný výsledek 0:0 v roce 2014 s Estonskem. Oba dva konkurenti sehráli ve středu přípravný souboj a prohráli ve shodném poměru 0:3, San Marino nestačilo na Lotyšsko a Gibraltar podlehl Bulharsku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.49 - 3.09 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gibraltar22002:06
2.Lichtenštejnsko31112:14
3.San Marino30120:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

nej mi přjde ten poslední

Reagovat
fabec1222

Lotyšsko

Reagovat
Seydou Doumbia

proč sázíš na takové nuly to nechápu

Reagovat
fabec1222

Pěknej kurz, a Faeři mi zas nepřišli, že by měli bejt o tolik lepší, tak jsem to zkusil. Na kousek jsem kouknul, a Lotyši měli několik šancí, ale tragédie v zakončení. Ale vyhrát klidně mohli.

Reagovat
fabec1222

Tak už dejchá jenom ten no

Reagovat
Seydou Doumbia

Těm dvoum jsem moc nevěřil i když Ramos k mému tvrzení dost pomohl

Reagovat
fabec1222

Snad Makedonci moc neoslavovali no

Reagovat
Shevchenko

Sázkovky ho nenávidí.

Reagovat
fabec1222

Malta Čau peníze v prvním zápase

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešku snad bude Cris zas blíže další mezinárodní trofeji a zatímco Messi honí triko na nějakých nebožácích v JA, on vyzývá na souboj nejlepší tým planety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Kto je majster sveta?

Reagovat
Shevchenko

Kdo?

Reagovat
RadekVonCZE

Pepa z dědiny

Reagovat
Benfica

Reagovat
Zlatko28

Pokud počítáš tuhle frašku jako nějakou relevantní mezinárodní trofej tak oka. Z tvé logiky má ale Messi mezinárodní trofej, jelikož Argentina loni porazila Brazílii a získali trofej „Superclásico“. Tak si vyber tedˇ

Reagovat
Petr20

No Cris dneska zatim nejde vůbec vidět a v minulém zápase proti nejlepšímu týmu planety byl Cris doslova nejhorší hráč na hřišti. Tak nevím no

Reagovat
smazaný uživatel

Martial nedá gól z ničoho. Fakt z ničoho.

Ale Portugalci v najlepšej zostave horia jak papier v defenzíve.

Coman a Kante

Reagovat
stas87

Leon vynikajuci, naj hrac prveho polcasu. Podla mna Nemecko nestratilo na ofenzivnej kvalite nic, stale ma rozdielovych hracov, ktori dokazu kohokolvek vykombinovat a vytvorit sancu. Co islo brutalne dole, to je obrana. Stale nepoberam, preco Löw trva na hre s tromi stopermi, kedze stred zalohy neposkyuje dostatocne dobru kvalitu smerom dozadu. Ak sa nic nezmeni, Nemecko na toto doplati na turnajoch, pretoze tych volnych priestorov tam su v kazdom zapase mraky a kombinacne dobry super to potresta. S velkou nostalgiou a smutkom sa pozeram do minulosti, ked hraval Schweninsteiger spolocne s Khedirom, dozadu vynikajuce, prave ich kvalita v pozicnej hre umoznila ovela väcsiu kontrolu lopty a superi si tolko sanci nevytvarali co dnes.

Löw po Mundiale presiel na troch IV, ale v sucasnosti je ta kvalita na tomto poste diskutabilna a pochybna. Keby z toho vyplaval casom skvely Koch, tak dobre. Ale Rüdiger je prinajlepsom nahradnik, Süle po zraneni a Ginter si aspon drzi svoj standart. Hummels by tej obrane dodal potrebnu kvalitu a hlavne lidersku kvalitu. Do buducna to nebude vyrazne lepsie, v U21 je Leitsch, Mai a Schlotterbeck. Ani jeden nevyzera, ze by mal casom byt stabilnym clenom Nationalelf.

Reagovat
smazaný uživatel

S Kimmichem je to vzadu klidnější.

Reagovat
Zark

A nebude Santa toho National elfa postrádat?

Reagovat
Kincl

To je žumpa ten Ramos

Reagovat
CHONG

Strašná piča

Reagovat
Kincl

nedá první a nasere se na druhou a kopne to jak bukvice

Reagovat
CHONG

Za tu druhou by si zasloužil zalít do betonu.

Reagovat
patas92

Kapitán kapitánů

Reagovat
Kokesh

A po kariéře bude mezi nejlepšími stopery historie. Né-li nejlepší.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Greny

Ale jak Ramos kopl tu druhou... To udělá jen dement potom co nedáš už jednu v zápase a prohravas

Reagovat
Seydou Doumbia

video?

Reagovat
Seydou Doumbia

to je chuj

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos nominovaný na najlepší pokutový kop

Reagovat
Zlatko28

Silnější soupeř a Ronaldo sotva 10x u míče. To chce domluvit další přátelák s Andorrou

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
Detektiv

Cr7 hral dneska?

Reagovat
Zlatko28

6 zápasů proti Francii, 0 gólů.

Reagovat
Detektiv

tolik?

Reagovat
smazaný uživatel

a proti Andore?

Reagovat
oli9

Ramos ten kokot by to šel kopat i po třetí

Reagovat
Greny

Cistej hattrick

Reagovat
Kokesh

Ne asi. Dva roky dal všechno, 25 v řadě.

Reagovat
Greny

Tak snad začal dneska novou serii

Reagovat
ttopi

Tím spíš už neměl kopat. Tak nějak statisticky...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo důvod, proč nikdy nepovolá Deschamps do repre Laporteho ze City?

Reagovat
Seydou Doumbia

Dešamp má dlouhodobě odzkoušený jiný hráče...ten si v repre, stejně jako dalších milion kvalitních francouzů nekopne

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne že tam je Martial a poznám viac lepších útočníkov z Francúzska.

Ale do šancí sa dostáva už ich len premieňať treba no.

Reagovat
Diskostu

Je až neuveriteľne jak CR si maže na chleba aj o 10 rokov mladšich ...dnes pekní výkon len mu chýbalo šťastie v koncovke ...Portugalsko sa rysuje kvalitný tým...Bruno,Felix,Jota,Silva,Dias...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi blazen

Reagovat
ttopi

Reagovat
Zlatko28

maže na chleba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele