Preview zápasů Ligy národů - neděle 9.9.

09.09.2018, 08:57
Previews
Liga národů pokračuje dalšími souboji. Francie ve druhém utkání přivítá Nizozemsko. Do akce půjdou rovněž Slováci, kteří se představí na Ukrajině. Dánsko v Lize B vyzve Wales. Norsko se představí na půdě Bulharska, zatímco Kypr si to rozdá se Slovinskem. Tři duely jsou na programu i v poslední lize...
Liga A - skupina 1
Francie - Nizozemsko  (neděle 20:45)
Liga národů pokračuje druhým kolem, které na nejvyšším ligovém patře nabídne triumfální návrat světového šampiona na domácí půdu. Stade de France totiž poprvé od letního šampionátu na francouzské půdě pohostí mistrovskou Francii, která přivítá Nizozemsko.

Zatímco tým Didiera Deschampse již premiérový start v nové mezinárodní soutěži absolvoval v Německu, kde uhrál bezbrankovou remízu, Nizozemci si na úvod reprezentační přestávky od klubového fotbalu odbyli přátelské utkání s Peru, které porazili 2:1. Svému nedělnímu soupeři mají Oranjes co vracet, neboť právě na jejich úkor Les Bleus (spolu se Švédskem) postoupili z kvalifikace na ruský šampionát, který následně celý opanovali. V obou těchto kvalifikačních vzájemných zápasech zvítězili právě Francouzi a neúčast na MS měla za následek změnu na trenérské lavici, na níž usednul Ronald Koeman.

"Není náhodou, že jsou Francouzi mistři světa, aniž by hráli skutečně špičkový nebo překrásný fotbal. Když se chcete zlepšovat, musíte na této úrovni čelit těm nejlepším národním týmům. Jak ukázalo mistrovství světa, nic není nemožné - stačí se podívat na Chorvarsko - ale rozhodně zde nebudeme favoritem," prohlásil Koeman.

Jeho protějška Didiera Deschampse čeká nelehké rozhodování, s jakou sestavou do utkání vyrukuje. Na jednu stranu se nabízí co nejsilnější složení, které by se podobalo mistrovské sestavě z Ruska a vysloužilo by si od zaplněných tribun zasloužené ovace, na stranu druhou však tito hráči absolvovali náročný zápas v Německu, který je stál mnoho sil.

"Vracíme se domů, ale musíme být efektivnější. V závěru nám už docházely síly a celý kádr samozřejmě ještě není v ideální formě, alespoň ne v této fázi sezony," všímá si Deschamps. "Ještě jsem se nerozhodl, zda budu hráče rotovat, možné je všechno. Vzhledem k tomu, že jde o náš první zápas zpátky na Stade de France před našimi fanoušky, uvidím, jak se hráčům podaří zotavit."
Francie - pravděpodobná sestava:
Aréola - Pavard, Varane, Umtiti, Hernández - Pogba, Kanté - Mbappé, Griezmann, Matuidi - Giroud
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind - Wijnaldum, Strootman, Vormer, Pröpper - Depay, Babel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.10 - 6.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo10100:01
 Francie10100:01
3.Nizozemsko00000:00
Liga B - skupina 1
Ukrajina - Slovensko  (neděle 15:00)
Slovenskou reprezentaci čeká v neděli odpoledne velmi zajímavý duel s domácí Ukrajinou, u nějž by si Slováci ani nemuseli připadat jako hostující tým. Ukrajina dokázala v prvním utkání vyhrát o gól, Slováky čeká premiéra v Lize národů.

Tým trenéra Jána Kozáka má za sebou hodně bizarní duel s Dánskem. V jeho barvách totiž místo velkých jmen a osvědčených tahounů nastoupili futsalisté a hráči z nižších lig, takže výsledek nebyl úplně relevantní. Přesto se Slovensko mohlo radovat z výhry o tři branky a uštědřilo slavnějšímu soupeři debakl.

Teď jej čeká už trochu ostřejší utkání. V premiéře Ligy národů bude výběr trenéra Kozáka čelit Ukrajině. Slovensko by si rád připsalo v premiéře nové soutěže tři body, aby se jeho další účinkování odvíjelo v optimistickém duchu. A přestože první přátelský duel nedal Slovákům moc zabrat, čeká je těžké utkání.

Dobře to ví například útočník Adam Nemec. V rozhovoru pro Šport uvedl: "Bude to pro nás hodně těžké utkání. Asi nejtěžší, protože vstoupit do Ligy národů třemi body by bylo fantastické. Ukrajina je ale z úplně jiného těsta než Dánsko, bude to úplně něco jiného. Naposledy jsme tam prohráli, ale máme vyrovnanou bilanci. Na zápas se už hodně těšíme, protože to pro nás bude opět soutěžní duel a uděláme maximu pro to, abychom získali tři body."

S Ukrajinou se Slováci utkali zatím čtyřikrát a jen dvakrát prohráli. Jednou si připsali tři body a jednou se mezi týmy body dělily. Jedná se o souboj týmů, které se nedokázaly dostat na mistrovství světa v Rusku. Obě reprezentace se pokusí o návrat na lepší pozice a cesta přes Ligu národů by k tomu měla vést.

Ukrajinci mají na lavičce velké jméno. Ukrajinu vede někdejší kanonýr AC Milán Andrej Ševčenko a na stylu hry je jeho ofenzivní smýšlení z dob hráčských vidět. V roce 2018 Ukrajinci ještě ani jednou neprohráli a naposledy se jim také vedlo výtečně. V rámci premiéry Ligy národů si připsali cenné vítězství nad Českou republikou.

Hodně vydřený duel jim nakonec vynesl výhru 2:1. Rozhodly dvě branky v závěru obou poločasů. Tým bojoval a do zápasu vnesly novou energii především dva střídající hráči, Cyhankov se Zinčenkem, autorem posledního gólu.

Zápas proti Slovensku bude něco úplně jiného, což si trenér Ševčenko uvědomuje. "Slovenská reprezentace má svoji kvalitu. Delší čas hraje v podobné sestavě, takže je dobře sehraná. Mají velmi dobře postavené mužstvo, které se zásadně nemění. V tom je rozdíl oproti České republice, která je hodně obměněná. Náš realizační tým udělal všechno pro to, abychom byli na utkání dostatečně připravení," dodal Ševčenko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.27 - 4.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina11002:13
2.Slovensko00000:00
3.Česko10011:20
Liga B - skupina 4
Dánsko - Wales  (neděle 18:00)
Wales pod vedením trenéra Ryana Giggse zatím přesvědčuje o tom, že je schopen hrát jednak skvělý fotbal, který baví, ale zároveň k němu dodávat i potřebné výsledky. Další šanci bude mít proti silnému soupeři, kterým je nebezpečné Dánsko.

Ryan Giggs má za sebou skvělou kariéru na poli záložníka a nyní chce dodat své reputaci pár bodů také jako trenér. Pro tento úkon si vybral domovský Wales, který chce dotáhnout hodně vysoko. Zatím se mu to poměrně daří, protože Wales už ukázal své kvality. V prvním utkání Ligy národů hrál s Irskem a pro Iry to nedopadlo vůbec dobře.

Wales i díky skvělému Garethu Baleovi vyhrál nad svým soupeřem vysoko 4:1 a mohl se radovat z prvních tří bodů. K nim by nyní rád přidal další. Čeká ho hodně náročný soupeř, ale trenér Giggs věří, že jeho svěřenci jsou schopní zopakovat tak dobrý výsledek z prvního utkání i proti zkušenějšímu soupeři ze severu.

"Máme za sebou poměrně náročné utkání s Iry, stálo nás to hodně sil a obětí, ale ukázali jsme své kvality. Jsem moc rád, že hráči dali do zápasu všechno a nepřestali hrát, když se zdálo, že vedeme o poměrně velké číslo. Ukázali svůj charakter a fakt, že se nikdy nevzdávají. Koneckonců, hrajeme to především pro naše fanoušky. Doufám, že v dalším utkání ukážeme stejné nasazení a opět zvítězíme."

S Dánskem se reprezentace Walesu utkala už několikrát v historii a ani zápasy v Dánsku pro něj nejsou zase takovým problémem. Z Dánska si odvezl tři body už při dvou posledních příležitostech a jeho forma není v Dánsku vůbec špatná. Nyní jej čeká aréna v Aarhusu a její nadšení obyvatelé.

Dánsko má za sebou jen jedno přátelské utkání, které sehrálo se Slovenskem. K němu ještě Dánsko nastoupilo s několika futsalisty a celkově s rezervním týmem. Není divu, že severská země prohrála o tři branky. Na další utkání už se ale svaz dohodl s většími dánskými hvězdami a jejich nasazení by nemělo už nic bránit v cestě.

Zkušený šéf dánského svazu Jesper Moller ostatně před utkáním poznamenal: "Je to dobré pro národní tým i všechny v dánském fotbalu, že důležitý zápas Ligy národů můžeme odehrát se skutečnou reprezentací a znovu se zaměřit na sportovní aspekt," dodal Moller.

Dánsko má za sebou poměrně vydařené mistrovství světa v Rusku, kde skončilo v osmifinále. Neporadilo si s Chorvaty, ale vzhledem k jejich pozdějšímu umístění se ani není čemu divit. Na tento úspěch bude chtít Dánsko navázat právě proti Walesu. Povzbuzuje ho k tomu zaplněná aréna a příjezd velkých jmen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.40 - 4.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Wales11004:13
2.Dánsko00000:00
3.Irsko10011:40
Liga C - skupina 3
Bulharsko - Norsko  (neděle 18:00)
Bulharsko v prvním zápase zvítězilo ve Slovinsku a tentokrát se představí doma s dalším vítězem z prvního zápasu Norskem. Oba celky se spolu utkaly před třemi lety v kvalifikaci o evropský šampionát a stoprocentně úspěšnou bilancí se mohou pyšnit Norové.

Seveřané tehda zvládli oba zápasy, v Norsku zvítězili 2:1 a v Bulharsku pro změnu nejtěsnějším výsledkem. Zvláštní je na tom fakt, že nikdy před tím v historii Norové nad Bulharskem nezvítězli.

Bulharsko se snaží oprášit kdysi slavné časy z dob Hrista Stoičkova či alespoň éru kolem Stiliana Petrova nebo Valerije Božinova, vždyť na posledním závěrečném šampionátu byli Bulhaři v roce 2004 (Euro v Portugalsku). V letošním roce ale prohráli jen jeden zápas s Bosnou a Hercegovinou, ale jelikož šlo o přátelské utkání, nemá to takovou váhu. Premiéra v Lize národů však Bulharsku vyšla náramně. Domácí celek zvítězil ve Slovinsku 2:1, když hned dvakrát se prosadil Božidar Krajev.

Norsko má v roce 2018 skvělou fazónu a ještě neokusilo hořkost porážky. V přátelských zápasech postupně zdolalo Austrálii, Albánii, Island a Panamu. V Lize národů pak v prvním zápase porazili Kypr 2:0, když se dvakrát trefil Stefan Johansen. Podobně jako Bulhaři i Norové dlouho čekají na postup na závěrečný šampionát a Liga národů představuje jednu z možností, jak se tam kvalifikovat. Výtečnou formu seveřanů okusí Bulhaří, kterří s nimi naposledy dvakrát prohrály.

Utkání se odehraje na stadionu Natsionalen v Sofii, kde hrává své zápasy klub Levski. Utkání pak budou řídit polští sudí v čele Marcinem Boniekem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kypr - Slovinsko  (neděle 20:45)
Kypr se po úvodní porážce s Norskem představí na domácí půdě a soupeřem mu bude Slovinsko, které také v prvním zápase neuspělo. Slovincům se na Kypru vždycky dařilo, podaří se svěřencům Tomaže Kavčiče znovu odvést všechny body?

Poslední vzájemné měření je takřka na den staré pět let. Slovinsko tehdy v kvalifikaci na MS do Brazílie Kypr dvakrát porazilo. Nejprve doma 2:1, poté 2:0 na půdě soupeře, ovšem na závěrečný turnaj se nakonec stejně nedostalo.

Kyperský fotbal zažívá chudší léta a neplatí to jen o reprezentaci. Také klubová kopaná letos, ani v minulé sezoně, díru do světa neudělala a fanouškům nezbývá, než doufat, že se to změní.

Už více než rok čeká kyperská reprezentace na vítězství. Naposledy se to podařilo minulý rok v srpnu, kdy v kvalifikační skupině porazila Bosnu a Hercegovinu 3:2, jenže od té doby z osmi zápasů ani jednou nevyhrála. Sedmkrát prohrála a jen s Černou Horou uhrála výsledek 0:0.

Ani Slovinsko si nemůže příliš vyskakovat. Letos vyhrálo shodou okolností nad Černou Horou a pak už nikoho neporazilo. V již zmíněném zápase podlehlo Bulharům a to vše bez své největší opory, brankáře Jana Oblaka. Fotbalista Atlétika Madrid bude chybět i na Kypru, kde ho zastoupí Vid Belec.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Norsko11002:03
2.Bulharsko11002:13
3.Slovinsko10011:20
4.Kypr10010:20
Liga D - skupina 1
Gruzie - Lotyšsko  (neděle 18:00)
Přestože je Liga národů stále na samém počátku, první skupina Ligy D hned na úvod napověděla mnohé o postupových šancích všech zúčastněných. Pokud Gruzie přetaví výhodu domácího prostředí ve výhru nad Lotyšskem, bude mít již postup o jedno ligové patro výše takřka na dosah.

Gruzínci totiž na úvod zvládli nelehké utkání v Kazachstánu, odkud ukořistili všechny body za výhru 2:0. Velkou zásluhu na tom má Giorgi Čakvetadze, jenž v 69. minutě výstavní trefou do horního růžku otevřel skóre a zaskočené Kazachy vzápětí poslal definitivně do kolen smolný Malyjův vlastenec. Svěřenci slovenského kouče Vladimíra Weisse si navíc na svého nadcházejícího protivníka mohou pořádně věřit, neboť v posledním vzájemném zápase v před rokem a půl vyhráli drtivě 5:0, byť šlo pouze o přátelské utkání.

Lotyšský fotbal se zkrátka v posledních letech mohutně potácí a časy, kdy pobaltský stát postoupil až na mistrovství Evropy, kde pořádně zatápěl na úvod šampionátu českému týmu, jsou již jen zašlou vzpomínkou. Nemohoucnost Lotyšů v tomto týdnu podtrhlo premiérové vystoupení v Lize národů, když doma proti trpaslíkovi z Andorry svěřenci kouče Paatelainena po impotentním výkonu uhráli pouhou bezbrankovou remízu. Prohra v Tbilisi by tak byla v postupové matematice o to nepříjemnější.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.00 - 9.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gruzie11002:03
2.Lotyšsko10100:01
 Andorra10100:01
4.Kazachstán10010:20
Liga D - skupina 4
Makedonie - Arménie  (neděle 18:00)
Liga národů dává šanci na tažení vstříc závěrečným turnajům i těm reprezentacím, které skrze kvalifikaci v konkurenci favorizované konkurence obvykle neuspějí, a právě to činí i z nejnižší ligy D atraktivní záležitost. Své druhé zápasy v této soutěži podstoupí národní týmy Makedonie s Arménií, jež shodně na úvod zvládly porazit fotbalové trpaslíky a nyní se utkají v přímém boji o klíčový post skupinového lídra.

Zatímco Makedonci obstáli na půdě Gibraltaru, kde zvítězili 2:0, Arménie se na výhru proti Lichtenštejnsku nadřela ještě o něco více, jak napovídá konečné skóre 2:1. Oba celky tak úspěšně vkročily za ukořistěním prvního místa ve skupině 4 a postupem o patro výše, byť ani v jednom případě nešlo o nijak suverénní výkon.

Co se vzájemných zápasů týče, jsou na tom nedělní soupeři až vzácně nastejno - jejich posledních šest duelů lze rozdělit symetricky na dvě výhry, remízy i prohry pro každého, a dokonce i počet vstřelených branek je v obou případech totožných jedenáct gólů. Když k tomuto střetnutí došlo ve Skopje naposledy, skončilo utkání z roku 2010 divokou remízou 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.32 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lichtenštejnsko - Gibraltar  (neděle 20:45)
Liga národů myslí i na největší fotbalové trpaslíky, kteří mají konečně možnost poměřit se mezi sebou. Lichtenštejnsko ve Vadúzu přivítá Gibraltar a to je velká šance na tři body. Body, kterých si Lichtenštejnsko ve své historii nikdy příliš neužilo.

Naposledy v prosinci loňského roku v přátelském zápase s Katarem, v ostrém soutěžním bychom výhru museli dlouho hledat. Lichtensteinsko zkrátka nikdy nebude tým, který by budil mezi soupeři obavy a nejinak tomu bude proti Gibraltaru, který je na mezinárodní scéně teprve chvíli. Ještě připomeňme, že Lichtenštejnci ještě letos podlehli Andoře a Faerským ostrovům.

Ani jeden z celků si pochopitelně nemůže vyskakovat. Lichtenštejnsko v zahajovacím utkání těsně podlehlo Arménii, Gibraltar zase neuspěl s Makedonií. Vzájemný zápas tak nabídne další možnost, jak získat první body do tabulky.

Historie vzájemných zápasů není vůbec bohatá. Soupeři se utkali jen jednou v přátelském utkání před více než dvěma lety a diváky tento zápas vůbec nepotěšil, neboť skončil bezbrankovým výsledkem.

Zápas mezi dvěma fotbalovými trpaslíky se odehraje na Rheinpark stadionu ve Vaduzu a řídit jej budou maltští sudí v čele s Edwardem Spiterim.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.00 - 9.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Makedonie11002:03
2.Arménie11002:13
3.Lichtenštejnsko10011:20
4.Gibraltar10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
vladino10

To je hnus, na tieto zápasy pred prázdnym štadiónom sa ani nedá tešiť..nechápem prečo tam aspoň nemôžu posadiť nejaké deti z domovov alebo niečo podobné, ale pozerať na prázdne tribúny je trest aj pre diváka v tv..

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen pozerať, ale aj počúva sa to ťažko. Počuť výkriky hráčov, trénerov, má to takú tréningovú atmosféru. Celé je to o ničom, stráčca sa zážitok zo zápasu aj pred TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne rovnako som aj ja nad uvazoval. Takto skazit futbal divakom aj hracom...Mohlo by sa to riesit napriklad tak, ze s kazdym dospelym by muselo ist aspon jedno dieta. Cize dovolit tam ist aspon rodinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. A hlavne je to trest aj pre fanusikov hostujuceho timu. Len uplny kokot vymyslel tento trest. Poskodzuje najma nevinnych.

Reagovat
Seydou Doumbia

To zase bude katastrofa jako ve kvalifikaci proti Francii. Holandani proti Peru hráli hrozně a jediný, který to vše dokázal zvrátit byl Depay, který ještě navíc neměl svůj den. To svědčí o úrovní zbylých hráčů. Trochu to dokázal oživit i Promes, ale to je málo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

No, hodně to oživil hlavně de Jong, jejich výkon v druhým poločase byl naprosto v pohodě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasně i on to oživil. I tak bych proti Peru čekal daleko lepší výkon pokud to dnes nemá skončit ostudou.

Reagovat
smazaný uživatel

uz nech je to za na nami. my chceme opat ligy a nie tam nejake blbe repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gunner123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

jeden vikend bez kluboveho futbalu je fakt hroza

Reagovat
Mirek na tenisu

Mě teda zápasy Příbram-dukla nebo Podbrezová -Senica rozhodně nechybí...

Reagovat
Majk91

no ved ani mne nie.

Reagovat
ratusek

Mě jo, lepší než posraná repre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Majk91

Dubravka - Šatka, Škrtel, Škriniar, Hubočan - Lobotka, Kucka - Mak, Hamšík, Weiss - Nemec

Reagovat
Minister

4 stopéri Namiesto Weissa tam mal byť Rusnák.

Reagovat
Majk91

Pekarik je dost velka strata, kedze je to nas jediny kvalitny krajny obranca. Cudujem sa, ze tam nevyskusa Valjenta na tu pravu obranu, kedze v u21 tam hraval a islo mu to dost dobre. Rusnak mal urcite hrat namiesto Weissa.

Reagovat
smazaný uživatel

Valjent je stopér. V klube už tiež tak hráva a chce tak už hrať stále. Rusnák je najlepší na Hamšíkovej pozícii, krídlo to tiež primárne nie je.

Reagovat
Majk91

ja viem ze je to stoper. Ale v u21 hral vyhradne praveho obrancu a aj v Taliansku hral dost casto ako RB a neslo mu to vobec zle. Podla mna urcite lepsia varianta na kraj ako Satka.

Reagovat
Pablos

to fakt je Nemec váš nejlepší útočník ?

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi asi nie, ale vyhovuje Kozakovmu stylu hry, co chce hrat. Teda sklepavat vysoke lopty a hrat ritou k branke. Ale v repre vie dat aj gol, cize asi naozaj ani nemame inu alternativu. Na hrote nas topanka najviac so vsetkych postov.

Reagovat
Pablos

ok

Reagovat
Majk91

zrejme ano Ale on podava v repre kvalitne vykony. On je ten typ hraca, ktory ma klubovu karieru dost na hovno, ale v repre hraje dobre.

Reagovat
Pablos

aha.. tak repre vaší tak nesleduju, jakože výkony jednotlivců v týmu... takže oká, netušil jsem, dík za odpověd

Reagovat
vladino10

Dáva góly, vyhráva súboje, on je z tých ktorí sa do repre volali aj keď nemal klub..keď dostal šancu Ďuriš napríklad tak bol oproti nemu nulový, v repre je Adam super..

Reagovat
Spasitel

Duda a Rusnak majú dobrú formu a namiesto Kucku a Weissa, ktorý kondične odíde hned ich kľudne mohol dať.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa v pohode. Jeden z tých dvoch môže ísť na miesto Weissa v polčase, príp aj obaja, podľa vývoja zápasu.

Reagovat
fabec1222

Jaká sexica ve studiu RTVS, pochybuji, že ti dva plešouni to nechaj jen tak, tam budou během zápasu pěkné orgie

Reagovat
Pablos

máš nějákej link please ?

Reagovat
fabec1222

zkus ziveprenosy nebo streamcomando, tam bývají slovenské streamy, já koukám v telce

Reagovat
Pablos

oká dík

Reagovat
Minister

no u Vitteka by som sa nečudoval

Reagovat
smazaný uživatel

Sexica, ale tupa ako kolajnica. Takto dopadaju tie hlupe kvoty, ktorymi dosadzuju zenske tam, kde nemaju co hladat. Rozumie futbalu ako hus pivu.

Reagovat
ratusek

jméno, hned

Reagovat
Emmett Brown

Weiss, Hubočan, Kucka...omg, Jany už sa vyser na to

Reagovat
Alan_Shearer

Jak by ciste teoreticky mohla vypadat Ceskoslovenska repre? Brankare, krajni obrance a utocniky mame lepsi, Slovaci by zase dodali stopery a zalozniky.

Reagovat
Kucka

Pavlenka - Kadeř, Škriniar, Škrtel, Gebre - Lobotka, Darida - Barák, Hamšík, Jankto - Schick

Reagovat
Alan_Shearer

Na papire to vypada hodne zajimave.

Reagovat
zgeroTT

Namiesto Hamsika podla aktualnej formy Duda.

Reagovat
Alan_Shearer

Toho jsem tam zapomnel dopsat, Dudu bych bral urcite.

Reagovat
Kucka

Proč ne, o formě těchto dvou nemám přehled. Uvažoval jsem ještě nad Pekaríkem, pokud je to LB, a Makem, ale spíš čistě pocitově, v zápase jsem je dlouho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

bez jankta

Reagovat
Alan_Shearer

Pavlenka, Vaclik, Koubek / Dubravka

Pekarik, Gebre, Kaderabek, Skrtel, Skriniar, Gyomber, Hubocan, Novak

Darida, Lobotka, Kucka, Hamsik, Jankto, Barak, Mak, ? a ?

Vydra, Schick, Krmencik

Reagovat
Alan_Shearer

Nevim, jak si vede treba takovej Rusnak, Weiss (na neho jde prej kritika) ... nebo jestli by se tam vesel Soucek, ale ten by mozna byl zbytecnej.

Reagovat
Pablos

jak je Lobotka.. tak je Souček úplně zbytečnej si myslím

Reagovat
Mirek na tenisu

Možná gólman a jeden krajní bek (gebre či Kadeř ) jinak všechny posty má Slovač KVALITNĚJŠÍ.

Reagovat
Pablos

i útočníka jo ?

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nie.

Reagovat
Majk91

Dubravka - Kaderabek, Skrtel, Skriniar, Gebre - Lobotka, Hamsik, Duda - Mak, Schick, Jankto

Reagovat
Stannis Baratheon

souhlas, až na brankáře

Reagovat
icka

Netusim proc cpete Jankta na kridlo, kdyz je to cm.

Reagovat
Mirek na tenisu

Mak a Nemec jsou lepší než naši hrotoví. Schick je zatim jenom nadějný. Krmelec se nepočítá.

Reagovat
smazaný uživatel

2/10

Reagovat
Mirek na tenisu

Snad i nepříliš pozorný fanoušek po 30 minutách mače Ukrajina - Slovensko vidí že naši budou v teto skupině do počtu. Jarolím ven!

Reagovat
Stannis Baratheon

Mirek z Topoľčan?

Reagovat
Mirek na tenisu

Čechoslovák...pokud ses narodil do rolu 1993 měl bys to mít stejné.

Reagovat
Stannis Baratheon

žádná takivá nârodnost neexistuje

Reagovat
Mirek na tenisu

Čechoslovák je rodák z Československa jak jednoduché. Tvá logika potvrzuje jak jednoduché to měli vlastizrádci v roce 1992 s rozbitím federace

Reagovat
smazaný uživatel

Co to melies, narodil si sa na Slovensku. Spravne sa ma pisat Cesko-Slovensko, pretoze boli zastresene dva narody. Ziaden cechoslovak neexistuje.

Reagovat
stas87

Preco tam nie su divaci?

Reagovat
Benfica

lebo už sú všetci v Prešove..

Reagovat
Mirek na tenisu

vyžerou nás tu jako kobylky. Dříve nebo později.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to od našich vpredu viac pohybu. V obrane to je zatiaľ pozorný výkon, Šatka dobre zapadol, ale ten pohyb chýba.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hrajete s přehledem. Ukrové se zatim nijak neprosadili. Mají z vas respekt. Na nás si věřili.

Reagovat
Grahf

problém je, že hrajeme so štyrmi stopermi, kraje obrany prakticky nepodporujú útok a potom krídelníci majú problém sa presadiť vpredu. Hamšíkovi nejde, rovnako ako Kuckovi, toho by som stiahol, dal tam Mareka a hore Dudu.

Reagovat
Kucka

OT:

Rolando Aarons (Z) hostování

Newcastle (ENG) => Liberec (CZE) // wut? to bejval docela nadějnej kopáč, jak se dostal do Liberce?

Reagovat
doshcz

Kucka je docela strašidelnej, doufám že se k nám jednoho dne nevrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se vrátí co nejdřív.

Reagovat
Stannis Baratheon

Slováci takovej beton

Reagovat
Stannis Baratheon

přísná, ale alespoň bude na netu sranda

Reagovat
Pablos

to je docela blbý, aby Ukrajina měla 6b... snad Slováci vyrovnaj... remíza asi ideál

Reagovat
Mirek na tenisu

Česku to může byt srdečně jedno...

Reagovat
Pablos

jasný že to je nejspíš nejpravděpodobnější... ale tak něják víš jak, míč je kulatý, fotbal nemá logiku, hraje se na dvě strany ...a takovýhle ty věci

Reagovat
Kixi Syhimour

Stejnak spadnem

Reagovat
Pablos

co se týče herního projevu a momentální kvality tak řeknu určitě jo... ale prostě se Slovákama je to něco jiného, je to prostě derby... podle mě to můžou být i celkem vyrovnaná utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Prisna, ale rozhodcom obhajitelna. Veril ze Dubravka zachrani, vela nechybalo. Skoda. Ukrajina o nieco lepsia. Stav je v poriadku.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hmm. Ta byla ale přísná....takové pentle by neměly rozhodovat.

Reagovat
zgeroTT

To zas bude plaču.

Reagovat
Mirek na tenisu

Duda takového halva nemáme.

Reagovat
Minister

škoda no... podľa mňa remízový zapas

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
X-bano-X

Škoda.

Reagovat
lofin9

Škoda, radšej prehrať 3:0 ako takou penaltou..každopádne sme mali hrať trošku odvážnejšie, Ukrajina bola dosť hratelná dneska.

Reagovat
vladino10

Vyrovnaný zápas, Ukrajinci s platonickým tlakom a šance v podstate nemali- lenze práve toto je riziko toho, ked to zavrieme- super sa ti celý zápas bude motať okolo vápna a moze z toho byť podobná hlúpa penalta..

Rozhodli kraje obrany- dozadu dobre, lenže dopredu (logicky, ide o stoperov) slabota a od toho sa odvíjala aj celá naša útočná fáza..kucka stracal hlúpe lopty a Hamšík hral na svoje pomery zle..

Mozno zbytočne priposrata taktika- myslím, že máme na to hrať aj lepšie..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Nemam nic proti Kozakovi, ale ten jeho defenzivny, mdly futbal mi uz zacina vadit a pritom tam mame hracov, ktory by vedeli hrat pekny kombinacny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák má ku defenzívnemu futbalu ďaleko.

Reagovat
DrQQ

Ašte ďalej k útočnému.

Reagovat
DrQQ

Ašte=A ešte :-)

Reagovat
vladino10

Ako kedy- minulú kvalifikáciu nám odpálili tie prvé dva zápasy, kde sme do toho šli s tým, že uhráme 0:0 a potom sme dostali v oboch "hovnogoly" ako dnes..

Ešte proti Anglicku ok- ale nechápem čo nám bráni snažiť sa hrať vyrovnaný futbal s ukrajincami alebo slovincami, hlavne keď môžme postaviť celkom luxusnú zálohu ktorá sa lepšie cíti s loptou ako bez nej..

Reagovat
Majk91

7-8 nepresujucich hracov stojacich pred 16-tkou je od defenzivneho futbalu naozaj daleko

Reagovat
Stannis Baratheon

Ujíždí Slovensku vlak?

Reagovat
mike.84

vubec ne

Reagovat
mul

iba Kozákovi

Reagovat
uff

Reagovat
mimi_united

Francé nemá jedinú slabinu, vyhrajú aj EURO

Reagovat
vilp

Ten útok Nizozemska...

Reagovat
Seydou Doumbia

Promes před gólem to byla taky katastrofa.

Reagovat
vilp

Tak jasně, jen to beru tak, že v každé řadě mají nějaké kvalitní hráče, ale útok naprosto žalostný, jeden vedle druhého neschopní udělat absolutně nic.

Reagovat
Seydou Doumbia

Většinou jsem byl zvyklý vidět parádní ofenzívu a vzadu tragédii. No a ted je to přesně naopak. Hrát stylem ''všechno do útoku a ho*no do obrany'' se nějak dá...ale naopak ne vypadalo to že chtějí ubránit 0:0, ale to by museli mít minimálně tu francouzskou obranu jinak by nebyla šance aale od tohoto duelu a vůbec ligy národů nic nečekám...oranje dostali asi nejhorší soupeře jaké mohli dostat...když si vezmu že mohli hrát proti polsku,švýcarsku,islandu,portugalsku nebo itálii...

Reagovat
Kucka

Já mám všechny tři rád, ale dnes je to bída. Záloha jim taky moc nepomáhá, žádná průnikovka, všechny pasy dozadu nebo do stran...

Reagovat
vilp

Tak jako každou průnikovku buď vrátí hned dozadu nebo ztratí míč, takže je to stejně jedno. Ale souhlas, dopředu ze zálohy hraje akorát de Jong.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co říkáš na Frenkieho?

Reagovat
vilp

Až na tu ztrátu ke konci poločasu super, nejlepší z jeho týmu. Matthijs se u rozehrávky trochu bojí riskovat, ale taky to jde. S van Dijkem nejlepší trojka.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, de Ligt by měl víc hrát a nikoliv pouze “odevzdávat” míče nejbližšímu spoluhráči, tak nějak začínám zapomínat, jak skvělou rozehrávku vlastně má.

Reagovat
vilp

Jako dlouhodobě zapomínat? Já teď Ajax moc nesleduji. Každopádně dnes na balonu pod svoje možnosti, i když nějaké záblesky byly, a to tam měl ještě dvě situace, kdy ho na půlce presoval jeden hráč, jinak okolo jen spoluhráči a on to hned dával golmanovi, což je věc, kterou fakt nesnáším... Na druhou stranu dozadu zeď, naprosto bez chybičky. A Frenkie je momentálně asi nejtalentovanější záložník v Evropě, on dělá skoro všechno správně a i u těch ztrát a chybiček je tam myšlenka převážně taková, jaká by být měla. Neumím si představit lepší náhradu za Luku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dá se říct už dlouhodobě (v řádu měsíců), ale tam bude hlavním faktorem podle mě to, že má po svým boku Frenkieho, který s ním hrál buď na stoperu nebo se z DMka pro ty míče stahoval a tvořil z hlubší pozice. A na de Ligtovi je hodně vidět, že o těch jeho kreativních kvalitách ví víc než kdokoliv další. Dozadu samozřejmě super, ačkoliv někdy chodí do soubojů až nesmyslně tvrdě - prostě Ramos se vším, co k němu patří.

Frenkie je geniální, kolikrát se musím až smát, jak si pozičně diriguje o 5-10 let starší spoluhráče, má výjimečnou fotbalovou inteligenci, spousta spoluhráčů ho ani nedokáže pochopit. Jinak má fakt všechno a to se ještě můžeme bavit o tom, že DM rozhodně není jeho nejsilnější pozice.

Příští léto ho prostě musíme udělat - stůj co stůj. Ideálně i s de Ligtem, nic dalšího nepotřebuju

Reagovat
Visca el barca

Včera jsem koukal s otevřenou pusou jak kvalitní Frenkie je. Od příštího léta prosím zálohu. Busi,Arthur,Frenkie

Reagovat
vilp

Už máš Malcoma a Arthura, to by stačilo.

Reagovat
vilp

Te další ztráta, ale vlastně mu to jde těžko vyčítat. On se chce ze situace vykombinovat na pár metrech a spoluhráč tu přihrávku ani nečeká, takže nejde proti míči, ti hráči kolem něj jsou prostě myšlením pozadu...

Reagovat
Hristo Stoichkov

A Frenkie super, dokáže tvořit i pod velkým tlakem, což byl jediný otazník, který jsem u něj měl. Úžasně chytrý a kreativní hráč.

Reagovat
Kucka

Teď slušná prasárna, OG může bejt rád, že má kotník

Reagovat
vilp

I když Virgil tam vlastně taky jednou zapsal u náběhu Mbappého a pak to ještě vypustil.

Reagovat
pepinho2

Mendy nejlepší LB na světě

Reagovat
vilp

Mendy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele