Preview zápasů Ligy národů - neděle 6.9.

06.09.2020, 08:37, aktualizováno 06.09.2020, 08:37
Previews
Ukrajinská reprezentace (© AFP)
Španělsko ve čtvrtek vydolovalo bod ze zápasu s Německem a nyní na něj čeká papírově snazší soupeř v podobě Ukrajiny, Němci se střetnou se Švýcarskem. Srbsko hraje doma s Tureckem, Rusko zase cestuje do Maďarska. Vedle toho je na programu dalších šest utkání...
Liga A - skupina 4
Španělsko - Ukrajina  (neděle 20:45)
Ukrajině se v prvním kole skupinového boje povedlo vyhrát a vede tabulku před Španělskem. Evropský i světový gigant by si samozřejmě přál dostat se na čelo a šanci k tomu bude mít už v neděli večer. Navíc jej čeká dobře známé prostředí domácího stadionu.

Ukrajina cestuje do hlavního města Španělska ve velmi dobré formě. Jenže taky ví, že se jí tady vůbec nedaří. Celkově v duelech se Španěly Ukrajinci výrazně ztrácí a za posledních pět duelů hned čtyřikrát prohráli. Ale první kolo Ligy národů Ukrajince naplnilo optimismem. Dokázali si totiž poradit se Švýcary, což se rozhodně nepovede každému. Dlouho se sice hrála vyrovnaná bitva, ale nakonec se Ukrajincům díky hvězdám Jarmolenkovi se Zinčenkem povedlo houževnatého soka zneškodnit.

Ukrajinci se už několikrát Španělům ukázali jako velmi nebezpečný soupeř, který se slavných hráčů rozhodně nezalekne. Velmi často končily vzájemné souboje rozdílem jedné branky, pouze v jednom případě Španělé vyhráli o víc než tři góly. A trenér Andrej Ševčenko, bývalý prvotřídní útočník, svému týmu věří i nyní.

V rozhovoru pro stránky UEFA zmínil: "Celý tým zvládl duel se Švýcary velmi dobře, přesně následoval instrukce a hráli jsme tak, jak jsme si vytyčili. Především chci ale pogratulovat našim nováčkům, Tymčykovi s Mychajličenkem. Na to, jak těžký soupeř to byl a jak málo zkušeností s týmem mají, odvedli velmi dobrou práci. Teď jsou před námi Španělé, což bude něco úplně jiného. Musíme být připravení na cokoli, nebude to snadné utkání."

Španělům se naopak první duel úplně podle představ nepovedl. Po stránce výsledkové ne a po stránce herní to bylo snad ještě horší. Španělé hráli hned na úvod svého cyklu s Němci a po většinu utkání tahali za kratší konec provazu. Navíc inkasovali gól z kopačky Tima Wernera, což jejich hře ani sebevědomí rozhodně nepřidalo.

Ke konci utkání sice dli gól, který ale nebyl pro útočný faul Ramose uznán. Přesto se nevzdali a v šesté nastavené minutě konečně skórovali. Prosadil se svou druhou brankou v reprezentaci obránce José Luis Gayá, který srovnal na konečných 1:1.

A trenér Luis Enrique měl z výsledku velkou radost. "Vyčerpávajícím způsobem sledujeme formu Davida de Gey. On a Kepa mají smůlu, protože jakmile chybují, věnuje se tomu obří pozornost. Oba jsou už na to zvyklí. Po dnešním výkonu bychom ale všichni měli mluvit o tom, jak skvělého gólmana v Davidovi máme. Rád pozoruji tak hladové hráče, jako byli ti moji. Bylo by velmi nespravedlivé, kdyby Němci zvítězili. Až do konce jsme bojovali a odhodlaně si s vírou a hladem šli pro remízu. V ryze fotbalových věcech bych byl radši, kdybychom tolik neztráceli v držení míče," uznal prostor ke zlepšení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.67 - 7.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Německo  (neděle 20:45)
Švýcarům se v prvním utkání nového ročníku Ligy národů nevedlo a nepřipsali si ani bod. A v neděli večer je rozhodně nečeká snadnější úkon. Budou sice mít výhodu domácího stadionu, ale proti sobě také mnohem vyspělejšího protivníka. Dorazí totiž Němci.

A Švýcarům se proti jejich sousedům z Německa vůbec nedaří. V ostrém soutěžním duelu je porazili jen jednou za posledních sto let, v roce 1938 na mistrovství světa, kdy jim nadělili čtyři branky. Pak se nadlouho odmlčeli. Další výhra na Die Mannschaft se uskutečnila až v roce 2012, ale to o nic nešlo, hrálo se pouze přátelské utkání.

V neděli večer se otevřou brány populárního St. Jakob-Parku v Basileji, aby se zde domácí pokusili o zázrak. První soutěžní duel po téměř deseti měsících se zemi proslulé výrobou hodinek, nožů a míru moc nepovedl. Proti Ukrajincům se sice nejednalo o propadák a díky trefě Harise Seferoviće Švýcaři dokonce chvíli hráli vyrovnanou partii, ale nakonec se prosadil Zinčenko a definitivně strhl vedení na stranu Ukrajinců. Takže po prvním utkání jsou Švýcaři bez bodů.

Trenér Vladimir Petković si z toho ale moc těžkou hlavu nedělá. "V minulém utkání jsme jasně viděli, proč se Ukrajincům v poslední době tak daří. Předvedli fantastický výkon. I já jsem ale na své hráče hrdý a minimálně první poločas jsme zvládli velmi dobře. V podstatě nemám, co bych hráčům vytkl. Dostali jsme branku, to je pravda, ale po čas první půle jsme si vytvořili několik šancí a myslím, že jsme dominovali."

Teď se proti Švýcarům postaví mnohem složitější a komplexnější sestava. Němci jsou tradičně jedním z největších favoritů v podstatě na jakoukoli trofej a v Lize národů si kladou jen ty nejvyšší cíle. Nicméně první duel odhalil několik slabších míst. Proti Španělům Němci ztroskotali hlavně na tom, že neproměnili dostatek svých šancí. Měli jich dost a po celý zápas byli jasně lepším týmem, ale vstřelit branku se jim povedlo jen jednou.

V závěru navíc myšlenkově a možná i fyzicky odešli. Každopádně nechali Španěly vstřelit dvě branky, z nichž jedna platila. Takže se s populárním sokem rozešli smírně a teď chtějí konečně tři body.

Svědčí o tom i slova německého trenéra Joachima Löwa. "Samozřejmě teď naše situace není ideální a jsme trochu zklamaní. Ne snad z výkonu, ten se mi líbil. Ale především proto, že jsme inkasovali v posledních vteřinách hry. Viděl jsme na naší straně hodně pozitiv a navíc není lehké hrát se Španěly. Moc se mi líbí jejich herní projev, hrají inteligentně, rychle a technicky. Podobně chceme hrát taky. A myslím, že k tomu máme velmi blízko," složil Löw svému sokovi poklonu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 3.75 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina11002:13
2.Španělsko10101:11
 Německo10101:11
4.Švýcarsko10011:20
Liga B - skupina 3
Maďarsko - Rusko  (neděle 18:00)
Poměrně nabitá a nevyzpytatelná skupina 3 druhé úrovně Ligy národů začala výhrami Rusů a Maďarů. A právě reprezentace těchto dvou zemí na sebe narazí ve druhém kole - půjde o vzájemné soutěžní utkání po hodně dlouhé době.

Maďaři se proti Turkům prezentovali velmi sympatickým a nebojácným výkonem, kterým si také vysloužili tři body. Po prvotní smůle a několika nastřelených tyčkách se gólu dočkali v osmdesáté minutě, kdy se prosadil mladý Dominik Szoboszlai. Spravili si tak chuť po smolné kvalifikaci o EURO, v níž ještě kolo před koncem drželi druhou postupovou příčku, avšak ve vzájemném zápase s Walesem o ni přišli.

Rusové proti Srbům po bezbrankové první půli nabídli divákům velmi atraktivní druhý poločas. Nakonec zvítězili 3:1, přičemž dvě jejich branky vstřelil Dzjuba a tu třetí Vjačeslav Karavajev, bývalý obránce Jablonce a Sparty. Navázali tak na vydařenou kvalifikaci, v níž v deseti zápasech osmkrát zvítězili a jelikož jejich jediné porážky přišly od vítěze skupiny Belgie, bez problémů postoupili na závěrečný šampionát.

Jediná vzájemná soutěžní utkání přišla v kvalifikaci na MS 1994, v obou zápasech byl úspěšnější tým Ruska. Stejným výsledkem dopadla i dvě přátelská utkání v uplynulých deseti letech, jedno střetnutí pak skončilo remízou.

Zápas v budapešťské Puskás Aréně začne s nedělní osmnáctou hodinou, hlavním rozhodčím bude Ital Mariani.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.30 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Srbsko - Turecko  (neděle 20:45)
Srbsko ani Turecko v prvním zápase nového ročníku Ligy národů nijak nezazářily, a i proto budou hledat vzpruhu v tomto střetnutí, které by jim mělo pomoci k výraznému napravení si své reputace. Zatímco domácí před pár dny nestačili venku na Rusko, hosté podlehli doma Maďarsku. Pro oba celky mimochodem půjde o vůbec první vzájemné měření sil.

Srbský stratég Ljubiša Tumbakovič své mužstvo nemůže příliš chválit za obrannou činnost. Na ruské půdě inkasovalo třikrát, už ve čtyřech případech za sebou neudrželo čisté konto. "Takový je náš způsob hry," vysvětloval. "Pokusíme se obdržené góly minimalizovat co nejvíce. Snažíme se vždy hlavně skórovat, někdy tak velmi snadno branky dostaneme."

Už v říjnu Srby čekají ještě důležitější záležitosti. V Norsku se totiž v dodatečném play-off poperou o konečný postup na evropský šampionát. "Pozitivní výsledky vždy utváří atmosféru v kabině. Uděláme všechno pro to, abychom v tomto měsíci byli před odjezdem do Osla klidnější," uvedl Tumbakovič. "Nebudeme proti Turecku dělat velké změny v sestavě."

Je možné, že od začátku se ve hře objeví Aleksandar Kolarov, který v Moskvě pouze střídal a po svém příchodu na hřiště pomohl rozhýbat ofenzivní snažení. Ve hře je také určitě zařazení Adema Ljajiče či Filipa Mladenoviče do úvodní jedenáctky. "Vždy se snažíme přizpůsobit tomu, kdo proti nám nastoupí. Půjde jen o přeskupení jednotlivců," podotkl Tumbakovič.

Ani turecký kouč Senol Günes si nemohl po minulém zápase vesele hvízdat. A i on bude muset zřejmě sáhnout do svého výběru, neboť jeho tým se proti Maďarsku ani jednou střelecky neprosadil. Nakonec padl o jediný gól. "Upřímně řečeno, byl jsem tím výsledkem zaskočený. Ale zase ne tak moc, Maďarsko má velmi dobré družstvo," dodal Tumbakovič.

I když Turci naposledy nezachovali vzadu nulu, ve stoperské dvojici v podobě Caglara Söyüncüho a Meriha Demirala by nemělo dojít k nějaké rotaci. Uvidí se pak, jestli šanci od začátku dostanou Yusuf Yazici nebo Irfan Kahveci. "Myslím si, že Günes svého protivníka podcenil. V Bělehradě tak bude Turecko působit silnějším dojmem," říkal srbský lodivod.

Ten si myslí, že proti Rusku jeho nároďák limitovaly také horší podmínky během přípravy. Ačkoli jejich soupeř poskládal svůj mančaft jen na hráčích působících v ruské nejvyšší soutěži, Srbsko disponovalo těmi z pěti nejprestižnějších evropských lig. "Za poslední měsíc a půl Rusové odehráli snad dvanáct zápasů, mí hráči skoro vůbec nic," ospravedlňoval prohru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.50 - 3.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rusko11003:13
2.Maďarsko11001:03
3.Turecko10010:10
4.Srbsko10011:30
Liga B - skupina 4
Wales - Bulharsko  (neděle 15:00)
Vítězný vstup do druhého ročníku Ligy národů má za sebou reprezentace Walesu, která si poradila s Finy. V dalším zápase se střetne s Bulharskem, které na úvod remizovalo s Irskem.

Velšani v nepříliš pohledném zápase s Finy na branku dlouho nečekali. Jediná a nakonec také rozhodující padla v osmdesáté minutě, kdy se prosadil po Jamesově asistenci Moore. Ostrované tak natáhli svou sérii bez porážky na sedm zápasů, ty předchozí jim ve velké míře pomohli v kvalifikaci na EURO, kterou zakončili za Chorvatskem na druhém místě.

Daleko od vítězství nebyli v domácím zápase s Iry ani Bulhaři. Ti se dostali do vedení nedlouho po přestávce zásluhou Krajevovy branky, avšak ve třetí minutě nastavení o něj přišli po neuhlídaném rohovém kopu a Duffyho trefě. Na rozdíl od svého soupeře tak muži od Černého moře neoplývají vůbec dobrou formou - z posledních patnáct utkání dokázali zvítězit jen v domácím klání s Čechy.

Co se týče vzájemných zápasů, střetli se Bulhaři s Velšany naposledy v kvalifikaci ne předminulé EURO. V obou případech zvítězil venkovní tým 0:1, ani jednomu to však nebylo nic platné a skončily na posledních dvou místech tabulky.

Utkání v Cardiffu začne v neděli v 15 hodin, jako hlavní rozhodčí na něj bude dohlížet Portugalec Fabio Verissimo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.76 - 6.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Irsko - Finsko  (neděle 18:00)
Spravit chuť si po nepříliš povedeném prvním kole Ligy národů budou chtít reprezentanti Irska i Finska. Jejich souboj přitom bude prvním soutěžním vzájemným utkáním po více než sedmdesáti letech.

V tomto tisíciletí na sebe tyto týmy narazily jen dvakrát v přátelských zápasech, i to je však už téměř dvacet let stará záležitost. Obě utkání skončila jednoznačným vítězstvím Irů 3:0.

Irové málem vstoupili do nového ročníku Ligy národů porážkou. V bulharské Sofii od pětapadesáté minuty prohrávali, zachránit utkání a získat alespoň bod se jim povedlo až díky Duffyho brance v nastaveném čase. Pokračují tak ve své remízové formě, když z posledních třinácti zápasů skončilo nerozhodně hned sedm - i kvůli těmto ztrátám nakonec nebyli úspěšní v kvalifikaci o EURO.

Utkání Finů proti Walesu nepatřilo zrovna mezi ta nejpohlednější. Seveřani nakonec prohráli jediným gólem Moora z osmdesáté minuty. Nenavázali tak na úspěšnou kvalifikaci o evropský šampionát, na který si z druhého místa probojovali. Nestačili jen na suverénní Itálii, naopak dokázali předčit Řecko, Bosnu, Arménii i Lichtenštejnsko.

Zápas v irském Dublinu začne s nedělní osmnáctou hodinou, jako hlavní rozhodčí na něj bude dohlížet Ital Maresca.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.35 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Wales11001:03
2.Irsko10101:11
 Bulharsko10101:11
4.Finsko10010:10
Liga C - skupina 3
Slovinsko - Moldavsko  (neděle 18:00)
Slovinsko nevstoupilo do nového ročníku Ligy národů úplně nejlépe a v domácím prostředí se rozešlo smírně s Řeckem v bezbrankovém poměru, navíc jeho rival byl mírně lepší a vypracoval si i více vyložených možností. Nyní bude mít možnost složit reparát proti podceňovanému Moldavsku, které je sice považováno za největšího outsidera třetí skupiny Ligy C, na druhou stranu se slušně uvedlo proti Kosovu a získalo s ním bod za remízu 1:1.

Slovincům příliš nevyšla loňská kvalifikace na ME a v konkurenci silného Polska s Rakouskem skončili dokonce až na čtvrtém místě se čtrnácti body, za třetí Makedonií zaostali vinou horších vzájemných zápasů. Na vrcholném evropském svátku se tak nepředstaví, nyní je jejich hlavním úkolem postup do druhé výkonnostní kategorie LN. Domácí kouč Matjaž Kek nyní věří, že jeho svěřenci nedělní duel zvládnou.

"Proti Řecku jsme nehráli dostatečně ofenzivě, což teď proti Moldavsku určitě chceme změnit. Na hráčích je samozřejmě vidět, že teprve zahájili sezónu a nejsou dostatečně připraveni, i tak jim musím poděkovat za odvedený výkon. Udělali jsme několik hrubých chyb, na druhou stranu jsme mohli v 86. minutě rozhodnout, což by byla odměna za disciplinovanost a trpělivost," prohlásil Kek pro webové stránky národního výběru.

Osmapadesátiletého rodáka z Mariboru nejvíce mrzí, že na stadionu budou chybět diváci. "Všichni doufáme, že se brzy vrátí, protože tohle není skutečný "fotbal". Když cítíte jejich podporu v zádech, tak to se hned hraje jinak. I přesto chceme být dominantní a nemyslíme na nic jiného než na vítězství. Pokud by se nám nepodařilo získat tři body, tak bychom si situaci ve skupině výrazně ztížili," dodal závěrem.

Hosté po blamáži v uplynulém kvalifikačním cyklu o EURO sáhli ke změně trenéra a tureckému manažerovi Enginu Fıratovi se premiéra celkem vydařila. Moldavsko totiž proti Kosovu vedlo a o těsný náskok přišlo až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně bodový zisk ve Slovinsku by byl ještě větším překvapením. Obě dvě reprezentace na sebe naposledy narazily v kvalifikaci o MS 2006 a v obou případech se radoval favorit (3:0, 2:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.86 - 9.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kosovo - Řecko  (neděle 20:45)
Kosovo nedávno hodně trápilo českou reprezentaci v kvalifikaci o ME a nemělo daleko k tomu, aby se na šampionát probojovalo přímo, ale vstup do druhého ročníku nově vzniklé Ligy národů mu příliš nevyšel. Na půdě papírově největšího outsidera skupiny z Moldavska vybojovalo pouze nerozhodný výsledek 1:1 a zkomplikovalo si tím cestu za vysněným postupem do druhé výkonnostní kategorie, nyní se pokusí odčinit zaváhání proti Řecku.

Hosté jsou společně se Slovinskem považováni za hlavní adepty na přesun do Ligy B, v prvním vzájemném měření sil předvedli na jejich půdě sympatický výkon a k nesmírně důležitému vítězství neměli daleko, na druhou stranu ani nerozhodný výsledek v bezbrankovém poměru není k zahození. Řekové se na rozdíl od svého nedělního rivala už nemohou probojovat na EURO, neboť ve skupině J skončili třetí za postupující Itálií a Finskem.

Švýcarský kouč domácího výběru Bernard Challandes nevyhrál se svými svěřenci již čtyřikrát po sobě, po porážkách s Českem (1:2) a v Anglii (0:4) nedokázal uspět ani v přátelském měření sil se Švédskem (0:1). Hosté naopak čtyřikrát za sebou neprohráli, kromě již zmiňované remízy si dokázali poradit se silnou Bosnou i Finskem (v obou případech 2:1) a nezaváhali ani v Arménii, kde díky trefě Dimitrise Limniose uspěli po výsledku 1:0.

Řecký národní tým vede od roku 2019 kanadský rodák a mnohonásobný nizozemský reprezentant John van't Schip, který vidí v soupeři velkou sílu. "Kosovo má podle mého názoru obrovské kvality a především doma umí být nesmírně nebezpečné, i když na stadionu nebude mít fanoušky. Očekávám velmi vyrovnaný souboj, o úspěchu či neúspěchu mohou rozhodovat maličkosti," uvedl s opatrností v hlase šestapadesátiletý lodivod.

Oba dva výběry se spolu střetnou vůbec poprvé v historii, van't Schip však dobře ví, co od soupeře čekat. "Samozřejmě jsem sledoval výkon Kosova proti Moldavsku, v jeho defenzívě se dají najít slabiny, proto v žádném případě nesmíme hrát ustrašeně. V jeho kádru je několik technicky vybavených individualit, především si musíme dát pozor na rychlé protiútoky a také standardní situace. I přesto je naším hlavním cílem vítězství."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.24 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Kosovo10101:11
 Moldavsko10101:11
3.Řecko10100:01
 Slovinsko10100:01
Liga D - skupina 1
Andorra - Faerské ostrovy  (neděle 15:00)
Hned dvě vítězství v posledních čtyřech zápasech si připsaly Faerské ostrovy, Andorra zase třikrát z předchozích pěti utkání neprohrála. To jsou na trpaslíky zajímavé statistiky a vylepšit je mohou i ve vzájemném střetnutí.

Andorra začala Ligu národů remízovým utkáním v Lotyšsku. Domácí sice měli podstatně více ze hry, po přestávce ale neproměnili penaltu a jelikož dvacet minut před koncem museli jít do desíti, nezmohli se ani na závěrečný tlak. Forma jihoevropské reprezentace je tak na její poměry skvělá - dva zápasy zpět přivezli Andořani remízu z Albánie, předtím zase porazili Moldavsko.

Pokud byste se Faeřanů zeptali na oblíbeného soupeře, pak jím je Malta. Tu dostali do skupiny v premiérovém ročníku Ligy národů, v kvalifikaci o EURO a i nyní. Také že si proti ní připsali hned dvě vítězství během posledního roku - ve čtvrtek otočili až díky dvěma gólům v závěru na 3:2. Pro zajímavost, za Faerské ostrovy se v tomto zápase prosadili hned tři Olsenové - skóre otevřel Klaemint, vyrovnával Andreas a tři body zajistil Brandur.

Nadcházející soupeři se v soutěžním zápase střetli v kvalifikaci na poslední MS. Tato utkání moc pohledná nebyla - první skončilo bezbrankovou remízou, ve druhém zvítězili Faeřani 1:0.

Zápas v hlavním městě Andorra la Vella má naplánovaný výkop na nedělní patnáctou hodinu, arbitrem bude Rakušan Lechner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 2.99 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Malta - Lotyšsko  (neděle 20:45)
Malta naposledy neodvedla úplně špatný výkon na půdě Faerských ostrovů, nezvládala ovšem samotný závěr duelu a nakonec si ze severu Evropy nepřivezla ani bod. Šanci na úspěch tak nyní bude hledat proti Lotyšsku, které rovněž výsledkově ani po výkonnostní stránce nikterak nepřekvapilo. A v domácím prostředí pouze uhrálo plichtu s trpaslíkem z Andorry.

Nový maltský stratég, italský rodák Devis Mangia, který nahradil ve funkci Raye Farrugiu, neprožil vyloženě špatnou premiéru. Na to, že neměl k dispozici svou největší osobnost Michaela Mifsuda, brankáře Justin Habera a Andrewa Hogga, zkušeného Jonathana Caruanu, Josepha Zerafu, Paula Fenecha či Alfreda Effionga, ve Faerských ostrovech nesložil zbraně.

Pokusit se na svůj výkon proti Lotyšsku navázat, to bude hlavní cíl domácích. "Zklamání po utkání v Tórshavnu bylo velké. Jak pro mě, tak pro mé hráče," říkal Mangia. "Viděl jsem na hřišti mnoho pozitivního, v tom je potřeba pokračovat. I když je Lotyšsko papírově nejlepším týmem ve skupině, je pro nás velkou výhodou, že ve svém prvním střetnutí nevyhrálo," mínil.

Aktuálně si jeho svěřenci nevedou vůbec dobře, prohráli totiž hned desetkrát v řadě. Přerušit tuhle nelichotivou bilanci hodlají rozhodně v nynější Lize národů za každou cenu. "Chci, abychom na klání ve Faerských ostrovech správně zareagovali," pokračoval. "Jsem si jistý, že předvedeme slušné představení. Musíme se zkrátka zlepšovat, a to zápas od zápasu."

Zatímco ještě před nedávnem bylo vlastně jakýmsi standardem vystřídat během devadesáti minut hned pět hráčů, v této soutěži se pravidla vrátila do starých kolejí. A Mangia z této "novinky" vyloženě nadšený nebyl. "Je vážně těžké cestovat a sehrát dva mače během dvaasedmdesáti hodin," naříkal. "Nějaké změny provedu, bude záležet na fyzičce hráčů."

Lotyšsko před pár dny jednoduše nevyzrálo na urputnou andorskou defenzívu. Jeho soupeř zkrátka do Rigy odcestoval s ambicí jakýmkoli způsobem bodovat a svou cestu dotáhl do úspěšného konce. S Maltou se Lotyši v minulosti střetli dvakrát, v obou případech zvítězili o dvě branky, přičemž ani jednou neinkasovali. Je tomu už ovšem devět, deset let zpátky.

Ani hosté se nemohou pyšnit nějakými povedenými rezultáty, v uplynulých jedenácti kláních hned devětkrát prohráli. Na Maltě každopádně budou plnit roli mírného favorita. "Toužíme prohru z Faerských ostrovů odčinit. Jsme připraveni," řekl domácí záložník Matthew Guillaumier. "Jsem přesvědčený, že budeme hrát dobře, byť nám budou chybět fanoušci."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.09 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Faerské ostrovy11003:23
2.Lotyšsko10100:01
 Andorra10100:01
4.Malta10012:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Modroočko

Španielsko - Ukrajina x

Švajčiarsko - Nemecko 2

Maďarsko - Rusko 2

Srbsko - Turecko x

Wales - Bulharsko x

Írsko - Fínsko 1

Reagovat
Kocour Klapuška

Španielsko - Ukrajina 1

Švajčiarsko - Nemecko 2

Maďarsko - Rusko X

Srbsko - Turecko 1

Wales - Bulharsko 1

Írsko - Fínsko 2

Reagovat
blaugrana

Fati v zaklade a bez Busa. Parada.

Reagovat
Hristo Stoichkov

První poločas dokonalý výkon .

Reagovat
Zlatko28

To, co předvádí Ansu Fati... to není možný v jeho věku

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
LAM

Jako osobně bych chtěl vidět De jong,Wijbaldum,Puig(Coutinho)-Fati(Dembele),Depay,Messi

Dle mě by to mohlo herně bavit

Reagovat
blaugrana

Len aby ho ten hajp neznicil ako Bojana. Mozno by fakt bolo dobre,poslat do na rok do BvB, kde by pravidelne hraval, hlavne ak pride Depay, tak bude fakt plnka. Snad bude napredovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Naopak by měl být stabilně v základu, co má za smysl posílat nejlepší křídlo na hostování?

Reagovat
blaugrana

Moc sa mi nechce verit, ze mu da Koeman az tolko priestoru.

Reagovat
vladino10

Rozumiem.

A v tom BVB by posadil Sancha, Hazarda, Brandta alebo Reusa?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

inak, Lucho snad bude davat priestor aj Adamovi...zostava by mohla vyzerat De gea, carvajal, ramos, torres, reguilon, thiago, rodri, olmo, adama, morata a fati....to neznie najhorsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele