Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - sobota 2.9.

02.09.2017, 08:56, aktualizováno 02.09.2017, 08:56
Previews
Hlavním tahákem sobotního programu kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018 je bezesporu střetnutí Španělska s Itálií, kde si to obě strany rozdají o prvenství ve skupině G. Turecko se představí na Ukrajině a ze zajímavějších utkání ještě Wales hostí Rakousko...
Skupina D
Gruzie - Irsko  (sobota 18:00)
Gruzie má před sebou hodně náročný úkol. Doma v Tbilisi uvítá Irsko, proti kterému se jí absolutně nedaří. Irové potřebují tři body, protože se na čele skupiny D přetahují se Srbskem o první místo.

Situace ve skupině D postrádá jasného favorita. Žádný tým se nedokázal dostat do "trháku", který je v jiných skupinách po šesti odehraných kolech obvyklý. První Srbsko má stejný počet bodů jako druhé Irsko a zdá se, že se právě mezi nimi rozhodne o jistém postupujícím. Iry nyní čeká dlouhá cesta a nepříjemná půda v Gruzii, kde už ztroskotaly i větší týmy.

Irsko se chce něčemu podobnému vyhnout a může se pro povzbuzení podívat do historie. Právě proti Irům se Gruzii totiž vůbec nevede a její výsledky jsou katastrofální. Od roku 2003 se oba celky utkaly už osmkrát a Gruzie nad ostrovní zemí nedokázala vyhrát ani jednou! Všech osm utkání vyhráli Irové, kteří dostali jen 4 branky a sami jich soupeři nastříleli 16.

S cílem zabránit dalším gólům ve své síti by rád na hřiště vyběhl brankář Darren Randolph, který v rozhovoru pro BBC sdělil: "Máme před sebou hodně náročný výlet, protože v Gruzii se nehraje nikdy snadno. Má dobrý tým a hodně houževnatou obranu. Ani její střelce není radno podceňovat. Doufáme ve tři body, protože chceme za každou cenu na první místo. Nezáleží to jen na nás, ale musíme pro to udělat maximum. Věřím v náš úspěch a doufám, že potěšíme své fanoušky i ofenzivní podívanou," přeje si Randolph.

Tým trenéra Martina O‘Neilla je kompletní a po posledních trénincích se k němu připojili také Jonathan Walters s Johnem O‘Sheou, což je pro hosty výborná zpráva. Domácím bude scházet jen Jaba Kankava, který nemůže nastoupit z důvodů karetního trestu. Gruzie si naposledy připsala remízu 2:2 s domácím Moldavskem a trochu vylepšila svou pozici po prohře se Srby. Aktuálně jí patří až páté místo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.80 - 3.50 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Srbsko - Moldavsko  (sobota 18:00)
Srbové se ve skupině D perou o první místo s Irskem a oba mají tentokrát poměrně dobré šance na zisk tří bodů. Srbsko doma přivítá dokonce poslední tým tabulky, kterým je Moldavsko. Hosté musí zlepšit především obranu, která zatím inkasovala už patnáct branek.

O první místo ve skupině D bude ještě pořádný boj, protože oba první týmy mají stejný počet bodů. Na čele je momentálně Srbsko a dobře ví, že v dalším kole nesmí udělat chybu. Především jeho ofenzivní hráči by si rádi zlepšili statistiky, protože se proti nim postaví poslední tým tabulky s velmi špatnou obranou.

Srbové už s Moldavskem mají své zkušenosti, byť ne příliš rozsáhlé. Zatím se oba týmy utkaly jen jednou, a to v říjnu minulého roku. Domácí Moldavsko tehdy předvedlo velmi nevýrazný výkon a hostům to v Kišiněvě stačilo k výhře. Do sítě domácího brankáře Iliy Cebanua se trefili Filip Kostić, Branislav Ivanović a také Dušan Tadić, který se postaral o jedinou trefu druhé půle.

Od té doby Srbové porazili Rakušany a Gruzii, remizovali s domácím Walesem a výsledek 1:1 si proti nim zopakovali také naposled. Aaron Ramsey sice Bělehrad na chvíli umlčel, ale dělbu bodů domácím zajistil útočník Aleksandar Mitrović gólem na 1:1. Moldavsko po porážce od Rakouska také remizovalo, když obralo o body hosty z Gruzie. Ještě dvacet minut před koncem sice domácí vedli, ale pak se trefil Valeri Kazaišvili a srovnal.

Ani jeden z týmů nebude kompletním. Domácím Srbům schází Vladimir Stojković a Luka Milivojević, zatímco hostující trenér Igor Dobrovolski nemůže počítat s obráncem Vitaliem Bordianem, který stojí kvůli kartám.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 10.90 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wales - Rakousko  (sobota 20:45)
Wales má za sebou pět remíz v řadě a štěstí mu přálo, že je mezi ním a prvním týmem tabulky rozdíl stále jen čtyři body. Velšané tak mohou směle myslet na postup, ale musí zabrat. Proti nim se postaví silné Rakousko, které má navíc stejný počet bodů.

Dá se čekat, že Cardiff City Stadium bude celý den ve varu. Hostující Rakousko je jednak zajímavý soupeř a jednak se Wales hodlá poprat o vyšší příčky. Wales se opírá o druhou nejlepší obranu ve skupině, která zatím dokázala inkasovat jen pět branek. Druhým faktorem, na který se domácí fandové jako již tradičně spoléhají dost možná nejvíc, je pak osoba útočníka Garetha Balea.

Dřívější hvězda Tottenhamu Hotspur nezažívá v Realu Madrid zrovna ideální časy a bude se chtít vzpamatovat právě v dresu své milované země. Při posledním vystoupení v barvách Bílého baletu při remíze 2:2 s Valencií právě na Garetha Balea mnozí fanoušci domácího Realu pískali a dávali tím najevo nespokojenost s jeho výkony. To ale zkušeného fotbalistu podle slov reprezentačního trenéra nemůže ani v nejmenším rozhodit.

Manažer Chris Coleman v rozhovoru pro BBC před utkáním řekl: "Pokud má někdo obavy o to, v jakém stavu Gareth bude, tak je to zbytečné. Je to skvělý člověk, který se s podobnými věcmi umí vypořádat. Tahle epizoda ho nerozhodí. Lidé si dřív říkali, jak si může poradit s tlakem při přesunu do Realu Madrid, ale to také zvládl. Nikdy jsem o něm nepochyboval a vždy jsem mu věřil. Je to náš klíčový hráč a pro celý tým je nesmírně důležité mít jej v pořádku," dodal zkušený trenér Walesu.

Aaron Ramsey nakonec bude připraven do hry zasáhnout, třebaže měl v minulých dnech zdravotní obtíže. Do hry nezasáhne jen dvojice Joe Allen a Neil Taylor, protože oba stojí v duelu s Rakouskem kvůli kartám. Joe Ledley musel podle trenéra Colemana splnit další procedury ohledně fyzické připravenosti, protože si aktuálně hledá angažmá. Utkání se v dresu hostí nebude týkat útočníka Guida Burgstallera, který se dle vyjádření jeho mateřského klubu - Schalke 04 - zranil.

Zkušeného střelce to samozřejmě hodně mrzí, ale o to víc bude fandit svým spoluhráčům, jak sám uvedl: "Máme před sebou hodně těžké utkání, Wales hraje doma a atmosféra v Cardiffu je skvělá. Nesmíme se tím ale nechat zastrašit. Myslím, že máme dostatečně kvalitní mužstvo plné schopných hráčů, kteří odvedou svoji práci na sto procent. Wales umí dominovat a má velmi dobrou obranu, ale náš tým má schopného trenéra i velké ambice," dodal účastník poslední remízy s Irskem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Srbsko633013:712
2.Irsko63308:412
3.Wales61509:58
4.Rakousko62229:88
5.Gruzie60336:103
6.Moldavsko60244:152
Skupina G
Albánie - Lichtenštejnsko  (sobota 18:00)
Být v jedné skupině se Španělskem a Itálií, to je prostě boj s větrnými mlýny, v němž se dá opravdu jen těžko uspět. Nejlépe si v této tvrdé konkurenci prozatím vede Albánie, která ovšem na oba dva fotbalové giganty ztrácí již sedm bodů. Proti Lichtenštejnsku, poslednímu celku tabulky, se bude snažit zachovat naději na šampionát v Rusku.

Šance na to, že by v posledních čtyřech kolech kdokoliv ze skupiny G ještě dohnal manko na italsko-španělskou koalici, je opravdu hodně mizivá. Přesto matematicky pořád možná je. Tedy v případě Albánie ano, v případě Lichtenštejnska, které nemá na svém kontě ani bod a pouhou jednu vstřelenou branku, pochopitelně ne. Hosté už bojují jen o konečné umístění.

Albánci neměli tenhle kvalifikační cyklus rozehraný vůbec špatně, skolili nejprve Makedonii i Lichtenštejnsko, pak však na řadu přišly tři porážky. Kuq e Zinjtë zabrali až v posledním zápase na půdě Izraele, kde překvapivě vyhráli snadno o tři branky. Ani tenhle částečný úspěch však kouče Gianniho De Biasiho na albánské lavičce neudržel.

Původně měl jednašedesátiletý stratég opustit reprezentaci až po skončení této kvalifikace, situace se ovšem změnila. "Je čas na nové výzvy. To je jediný přirozený proces. Vše má svůj začátek a konec," říkal De Biasi ještě v půlce června těsně po vítězství nad Izraelem. "Žádná revoluce v albánském fotbalu není potřeba, tým pracuje perfektně," dodával.

Teprve před nějakým měsícem a půl angažoval albánský svaz jiného Itala, šéfovat mužstvu bude nově relativně mladý trenér Christian Panucci. "Čeká mě velká zodpovědnost vzhledem k tomu, jak moc albánští fanoušci sledují svojí reprezentaci a jak moc obdivují práci, která se tu v posledních letech udělala," uvedl na úvodní tiskové konferenci.

S touhle kvalifikací Panucci zřejmě nic už nezmůže, i tak ho však čeká v budoucnu pořádně těžký úkol. V podstatě se totiž bude snažit zopakovat postup na evropský šampionát, jako se to povedlo jeho předchůdci De Biasimu. "Nemůžu na nic čekat. Jsem přesvědčený, že máme dobrý tým a že se ještě v tabulce posuneme," myslí ještě na mistrovství světa.

Už sedmnáct zápasů v řadě čeká Lichtenštejnsko na jakékoli vítězství, za tuto dobu se mu podařilo uhrát jen tři remízy, přičemž ta poslední na půdě Finska v rámci přátelského měření se jeví jako ta nejcennější. V březnu roku 2015 naposledy skolilo San Marino, v nynější skupině to vypadá, že se reálně popere s Makedonií o konečnou pátou příčku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 14.50 - 49.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Izrael - Makedonie  (sobota 20:45)
Vyhrávat a věřit v naději, to je prakticky to jediné, co fotbalistům Izraele zbývá do konce tohoto kvalifikačního cyklu. Na vedoucí Španělsko s Itálií ztrácejí celkově sedm bodů a stáhnout tohle manko se zdá být čtyři kola před koncem docela neřešitelným úkolem. Tak jako tak ve snaze dohánět ztrátu musejí skolit Makedonii.

Celkem se oba tito soupeři utkali čtyřikrát a ve všech případech zvítězil Izrael. Je ovšem pravda, že v říjnovém střetnutí ve Skopje měli svěřenci trenéra Elishy Levyho velké štěstí, že tehdy tři body urvali. Makedonci navíc nyní nemají vůbec co ztratit, protože jich už se světový šampionát ani matematicky týkat nemůže.

A hosté svému protivníkovi slibují, že tentokráte prahnou po pomstě. "Ve Skopje bylo evidentní, že jsme si vytvořili více šancí my, ale body bral Izrael," vzpomínal moc dobře makedonský kouč Igor Angelovski. "Doufám, že šance si budeme tvořit i nyní, jen je musíme proměňovat. Měli jsme dobrou přípravu, chceme pozitivní výsledek."

Čtyřiatřicet let, takový je aktuální věk Gorana Pandeva, který stále pokračuje v reprezentaci a je pochopitelně nominovaný i k nynějšímu dvojutkání. Opravdu jen stěží odhadovat, jestli se pokusí dostat Makedonii na velký turnaj, na nějž celou svou kariéru čeká, i v příští kvalifikaci, nebo jestli ukončí kariéru. V té nynější už balkánský celek nemá šanci postoupit.

Každopádně Pandev chce se svým týmem zabojovat o lepší příčky ve skupině. Reálně můžou Crveni Risovi usilovat i o tu třetí. "Nezasloužili jsme si ve Skopje prohrát. Musíme plnit to, co nám říká trenér. Jen tak dosáhneme na dobrý výsledek," říkal hostující kapitán. "Když hrajeme jako tým, umíme překvapit. Potřebujeme hrát soustředěně."

Domácí měli ještě před minulým šestým kolem poměrně slušnou výchozí pozici v tabulce na to, aby zaútočili na barážový stupínek, jenže zpackali střetnutí s Albánií. Další zaváhání by mohlo znamenat definitivní ztrátu myšlenek na účast v Rusku. Pouze Maor Buzaglo nebude moci nastoupit kvůli zranění, jinak se toho v izraelské nominaci moc nezměnilo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.90 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Španělsko - Itálie  (sobota 20:45)
Španělé se nacházejí na první místě tabulky skupiny G a hodlají si ji udržet. Vyzyvatel, který míří na téměř posvátný stadion Santiago Bernabéu, ale není vůbec snadným soupeřem. Italové jsou hned v závěsu za domácí ekipou a vlastní stejný počet bodů.

V sobotu večer se do sebe pustí další dvě velké mocnosti, které patří k tomu nejlepšímu, co může mezinárodní fotbalová scéna vůbec nabídnout. Hvězdné Španělsko se chystá k boji s italským protivníkem, který má opět ty nejvyšší ambice. Ani jeden z týmů v rámci této kvalifikace ještě neprohrál a společně jsou jasnými vládci skupiny.

Jediná remíza, kterou zatím Španělé dopustili, se urodila právě v utkání s domácí Itálií. Vloni na podzim se na Juventus Stadium dostali hosté do vedení po brance Vitola, na kterou až v samém závěru odpovídal penaltový střelec Daniele De Rossi. Bitva dvou gigantů tehdy vítěze nepoznala, ale rozhodně diváky bavila. A mohla by i nyní, protože oba soupeři dál produkují skvělý fotbal.

Domácí Španělsko se od zmíněného střetu s Italy radovalo z výhry ve všech čtyřech nadcházejících duelech a udrželo si v nich průměr tří vstřelených branek na zápas. Naposledy vstřelilo dvě branky Makedonii, která hrála hodně houževnatě. Na trefy dvojice David Silva - Diego Céosta v závěru reagoval Štefan Ristovski, ale domácí stačili jen snížit.

Trenér Jolen Lopetegui se před další sérií kvalifikačních duelů rozhodl povolat do kádru jedno známé jméno. David Villa prožil skvělou kariéru a nyní ji dohrává v zámoří. Přesto si vysloužil pozvánku poprvé od roku 2014 a sám je nadšený. "Tři roky jsem tady nebyl, takže místo v sestavě si musím zasloužit. Minulost vůbec nic neznamená. Doufám, že se mi bude dařit na tréninku a trenér usoudí, že můžu týmu pomoct," dodal Villa.

Španělé doufají v mohutnou podporu zaplněných tribun a také jim nahrává fakt, že mohou počítat s kompletním kádrem. Italský soupeř přijede mírně oslaben, protože zraněn je záložník Roberto Gagliardini. Podle posledních zpráv má zdravotní obtíže také zkušený obránce Giorgio Chiellini z Juventusu Turín a není jisté, zda se zapojí do hry.

Italské mužstvo ve třech z posledních čtyř duelů udrželo čisté konto a zároveň pracovalo také na zlepšení své ofenzivní pověsti. Od nově tvořeného týmu dostala Albánie dvě branky a Lichtenštejnsko ve dvou duelech dohromady hned devět. Prostor pod trenérem Gian Pierem Venturou dostávají noví a mladí hráči, kteří zapadají do jeho systému.

Pár velkých jmen ale v týmu trenéra Ventury stále najdeme. V bráně se pohybuje stále jistota jménem Gianluigi Buffon, před nímž se o obranné práce starají Bonucci s Barzaglim či Verrattim. Jedním z nich je také záložník Daniele De Rossi, který by měl v záložní řadě diktovat hru.

Zkušený záložník v rozhovoru s novináři prohlásil: "Podle mého mínění jsou Španělé sice velkými favority, ale můžeme s nimi uhrát dobrý výsledek. Nejsme žádné ovce, které jdou na porážku. Máme v týmu několik nových a zajímavých hráčů, kteří mohou být impulsem, novou krví. Skončíme ve skupině nejhůř drzí, takže už jsme ukázali naši skutečnou hodnotu. Budeme hrát aktivně, hlavou a s rozmyslem. Byla by chyba nechat si vnutit hru svého soupeře," míní opora římského AS.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.70 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko651021:316
2.Itálie651018:416
3.Albánie63037:89
4.Izrael63039:129
5.Makedonie61058:133
6.Lichtenštejnsko60061:240
Skupina I
Finsko - Island  (sobota 18:00)
Fotbalisté Islandu mají slušně nakročeno na MS do Ruska nebo alespoň do baráže, nyní sehrají důležitý zápas na půdě Finska. Velké překvapení uplynulého evropského šampionátu doposud vybojovalo slušných 13 bodů ze šesti zápasů a nachází se na druhém místě pouze o skóre za vedoucím Chorvatskem. Jeho sobotní protivník naopak zažívá velmi nepovedenou kvalifikaci a po více jak polovině má na kontě jediný bod, což je určitě zklamání.

Islanďané potřebují v severském derby nutně zvítězit, neboť v tabulce musí odrážet nápor konkurentů z Turecka a Ukrajiny, na oba dva mají náskok pouhých dvou bodů. Svou jedinou dosavadní porážku utrpěli právě v Chorvatsku po výsledku 0:2, nerozhodný stav 1:1 uhráli hned na úvod s Ukrajinou. Jinak ale zdolali Turecko (2:0), Kosovo (2:1) a v červnu také Chorvatsko (1:0), především poslední výsledek byl hodně překvapivý.

V prvním domácím zápase s Finskem předvedli nevídaný obrat v samém závěru, když ještě v 89. minutě prohrávali 1:2, pak ale zásluhou Alfreda Finnbogasona a Ragnara Sigurdssona nakonec převrhli misky vah na svou stranu. Vítěznou trefu vsítili v páté nastavené minutě. "Byl to pravý zázrak a my jsme za něj moc rádi. Toto utkání nám ukázalo, že Finsko je silné a k případnému úspěchu povede dlouhá cesta," uvedl hostující kouč Heimir Hallgrímsson.

Finové naopak jediný bodový zisk zaznamenali proti Kosovu po remíze 1:1, kromě nešťastné prohry s Islandem přidali na konto další čtyři proti Ukrajině (0:1 a 1:2), Chorvatsku (0:1) i Turecku (0:2). "Ve všech šesti duelech jsme mohli bobovat, ve čtyřech z pěti případů nám chyběl jeden gól. Postavení v tabulce rozhodně neodpovídá našim výkonům, proto ho chceme ve zbývajícím průběhu alespoň částečně vylepšit," řekl lodivod Finska Markku Kanerva.

Hosté již v úterý přivítají na domácím stánku velkého rivala z Ukrajiny a do tohoto střetnutí chtějí jít v lepší pozici. "Závěr kvalifikace bude hodně těžký, rozhodovat může každý detail. Situace je nesmírně vyrovnaná, a jestli se chceme přímo dostat do Ruska, tak potřebujeme ve Finsku zvítězit. Klíčová bude trpělivá a koncentrovaná hra po celých devadesát minut, musíme si počkat na svou šanci," dodal trochu tajemně padesátiletý Hallgrímsson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.60 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Ukrajina - Turecko  (sobota 20:45)
Hned čtyři celky mohou ve skupině I bojovat o účast na světový šampionát v Rusku. A výjimkou nejsou ani Ukrajina a Turecko, jež mají shodně jedenáct bodů a jen dva jim chybějí na vedoucí Chorvatsko s Islandem. Už tyto statistické údaje slibují zajímavý a možná i nervózní fotbal, v němž se favorit hledá spíše s notnými obtížemi.

Oba mančafty dosud prohrály jen jednou. Zatímco Ukrajina nejtěsnějším možným způsobem v Chorvatsku, Turecko na severu Evropy na hřišti Islandu. Jinak si vedou v tvrdé konkurenci velmi obstojně. Kdo urve z tohoto souboje vítězství, odstrčí svého soupeře do pozadí a zároveň bude mít parádní pozici pro útok alespoň na barážovou druhou příčku.

Pro oba je tenhle zápas opravdu klíčový, byť o ničem ještě v žádném případě nerozhodne. Loni v říjnu Ukrajina uhrála v Turecku slušný nerozhodný výsledek. "Náš tým je plně připravený. Hráči už ve svých klubech sehráli dost zápasů, takže jsou v dobré kondici," říkal domácí trenér Andrij Ševčenko, jemuž možná bude chybět pouze Denys Harmaš.

V tureckém mužstvu došlo během léta k výměně trenéra. Velmi impulzivní trenér Fatih Terim si utržil ostudu, když se v jedné restauraci popral. "Došlo k určitým nefotbalovým záležitostem, které vyčerpávaly našeho trenéra a vedení Turecké fotbalové federace. Proto se obě strany dohodly, že bude nejrozumnější se rozejít," stálo v prohlášení.

Reprezentaci po Terimovi přebral paradoxně před tímto zápasem Mircea Lucescu, jenž zná ukrajinský fotbal jako své vlastní body. Na východě Evropy je velmi váženým mužem, vždyť od roku 2004 do roku 2016 vedl jeden z nejlepších ukrajinských klubů Šachtar Doněck, s nímž získal několik trofejí, včetně té nejcennější z Poháru UEFA.

Ševčenko svému protivníkovi na druhé straně vysekl obrovskou poklonu. "Plně tohoto trenéra respektujeme. Dlouho pracoval na Ukrajině a hodně pro ní udělal," pěl slova chvály. "Myslím si, že s jeho příchodem se hra Turků změní. Lucescu má svou vlastní představu o fotbale, dobře ví, který náš hráč má jaké schopnosti. Ale třeba to bude naše plus."

Nejzkušenější hostující hráč, alespoň co se startů za nároďák týče, a kapitán v jedné osobě Arda Turan v půlce srpna přehodnotil své předchozí stanovisko po konfliktu s jedním tureckým novinářem a po dvou měsících se vrátil k reprezentaci. Do stovky startů mu mimochodem zbývají jen tři zápasy. Jeho návrat je pro Lucescua určitě dobrou zprávou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.34 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chorvatsko - Kosovo  (sobota 20:45)
Chorvatsko zatím vede skupinu I, ale moc prostoru pro oslavy nemá. Druhý Island má totiž stejný počet bodů a další dva týmy také nejsou nijak vzdálené. Dobrou zprávou pro Chorvaty je alespoň jméno soupeře, protože tím je velký outsider, poslední Kosovo.

Chorvatsko patří mezi týmy, které se často řadí mezi tzv. černé koně. Velmi ambiciózní celek schopný produkovat velké talenty, jenž čeká, až doroste ta správná generace. Tým trenéra Anteho Čačiće není výjimkou, protože také letos čítá několik hvězd. Ať už je to Nikola Kalinić, Mario Mandžukić, Luka Modrić nebo Ivan Perišić s Dejanem Lovrenem. Hvězdy první velikosti, které doplňuje několik velmi slibných talentů.

Dalo se očekávat, že se Chorvati zařadí téměř okamžitě mezi jasné aspiranty na titul. A to i proto, že jejich skupina rozhodně není z nejtěžších. Přesto Chorvatsko musí bojovat a nesmí vypustit ani jeden duel. Ve výtečné formě je totiž také druhý Island, který má stejný počet bodů a který doufá v zaváhání jihoevropského celku.

Chorvatsko nasbíralo třináct bodů a mohlo se dostat do trháku. V minulém kole se mu ale utkání vůbec nepovedlo a svěřenci trenéra Čačiće naprosto zklamali. V Islandu totiž nedokázali vstřelit ani jednu branku a to se jim nakonec stalo osudným. V 90. minutě se totiž o rozhodující trefu postaral domácí obránce Hördur Magnússon a tři body brali Islanďané.

Chorvatsko se ale nehodlá vzdát a chce si svou reputaci napravit. Alespoň to prohlašuje záložník Milan Badelj: "Pořád mě mrzí, že jsme minule nedokázali vyhrát, vše by bylo jednodušší. O to víc potřebujeme vyhrát utkání s Kosovem, abychom se vrátili na vítěznou vlnu a podpořili své sebevědomí. Doufám, že se nám bude dařit a že předvedeme mnohem lepší výkon. Nemá smysl se teď zaobírat minulostí, všichni se soustředíme jen na Kosovo," dodává záložník Badelj.

Kosovo se s Chorvaty utkalo zatím jen jednou, ale vzpomínky na to nebude mít příjemné. Dostalo totiž od slavnějšího a zkušenějšího soupeře dokonce šest branek, z nichž hattrick měl na svědomí populární Mario Mandžukić. Kosovo celkově podává hodně matné výkony a podle předpokladů je až na posledním místě. Zatím se mu povedlo nasbírat jen jeden bod za remízu s Finskem a jinak spíše dostává zabrat jeho defenzíva.

Nejinak tomu bylo také v posledním kole. Kosovo sice po půlhodině remizovalo s favorizovaným Tureckem 1:1, ale od té doby do konce utkání už jen inkasovalo. Ünder, Yilmaz a Tufan se postarali o vysoký výsledek 4:1 pro Turky a Kosovu nezbývá, než dál pomalu sbírat zkušenosti a doufat v lepší zítřky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.01 - 38.00 - 54.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko641111:213
2.Island64119:613
3.Turecko632111:611
4.Ukrajina63219:511
5.Finsko60154:101
6.Kosovo60153:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
blaugrana

SPA dnes snáď v zostave: De Gea-Carvajal, Pique, Ramos, Alba-Tiago, Bus, Isco-Asensio,Morata a Pedro.

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo by u těchto preview dát nejdřív tabulku skupiny (na připomenutí situace) a pak teprve zápasy kdo s kým hraje? Už mě štve pořád posouvat dolů k tabulce a pak zase zpátky

Reagovat
blaugrana

To je zámer, aby si to celé prešustroval.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý, co tím myslíš, ale vede to maximálně tak k přeskakování, protože už se mi k jednotlivým zápasům nechce vracet.

Reagovat
smazaný uživatel

Princ dá hattrick a bu

Reagovat
smazaný uživatel

de hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Taliani vyhraju a mi chytime v barazi Spanielov ,ktorich rozjebeme 1:1 a 0:1. V druhom zapase si da Pique vlastny a po zapase ukonci karieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

ve 4 být už takhle ožralej....

Reagovat
monty25

Tim Sparv je kapitánem finské repre? To teda čumím...

http://www.livesport.cz/zapas/EmxAEAPu/#sestavy;1

Každopádně ISLAND!

Reagovat
Jeňa

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaal Duffy..super uvod Ireland

Reagovat
monty25

Ty krávo, Ring to teda trefil...

Reagovat
Jeňa

Nesmí ztratit ve Finsku

Reagovat
monty25

To si taky říkám, ale Finové se chtějí pomstít za tu loňskou podzimní prohru...

Reagovat
Coutinho10

s takhle deravou obranou to asi nepujde

Reagovat
ZB 07

Jedem Island

Reagovat
monty25

Gíslason, to je kretén. Během minuty 2 ŽK...

Reagovat
monty25

A to byl na hřišti 16 minut...

Reagovat
monty25

Tak se Finům povedla pomsta a pro Island to je možná osudová ztráta v boji o postup. Teď musí bezpodmínečně porazit Ukrajinu...

Reagovat
blaugrana

http://www.flashscore.sk/zapas/MHa8w3tI/#zostavy;1

Celkom dobrá, i keď by som tam radšej miesto Dona a Silvu videl Thiaga a Moratu, ale tak treba aj skúsenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Zappacosta

Reagovat
One-Real

To je stejně sranda, jak se ti hráči Realu a Barci vedle sebe tak pěkně poskládají. A od příštího víkendu nanovo.

Reagovat
blaugrana

Tak repre je repre a klubová úroveň je o niečom inom. Je pekné, že to dokážu hodiť za hlavu.

Reagovat
ADM

Teraz je to uplne v pohode. Za Mourinha sa to ale muselo pekne variť..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladino10

Thiago je po zranení, odohral zatiaľ jeden zápas za bayern, ale od jeho top formy to malo ešte celkom ďaleko..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se píská na Piquého?

Reagovat
blaugrana

Lebo hovorí, čo má na srdci.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo robí rozbroje vo svojej vlastnej krajine a otvorene hovorí o separácii Katalánska

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
blaugrana

To chce rýchly gól do talianskej kasy, aby to trochu otvorili.

Reagovat
blaugrana

Ak dnes dohrajú taloši v 11tich,m tak to bude zázrak.

Reagovat
blaugrana

Krásny.

Reagovat
Dayman

Iscooooooooooooooooooooo ❤

Reagovat
Raul=Real

Iscoooo

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne ,hrac Realu.To bola tutovka.Mozno keby chytal Donnaruma

Reagovat
blaugrana

Verratti dnes pôsobí strašne komicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna momentalne jeden z najviac overrated hracov.Hlavne koli hlave

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě mu koment pořád říká Feraty

Reagovat
Kluivert9

To je ještě dobrý, minule když komentoval Marseille, tak chytal Mandáda...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Ach piča kurva. Prečo neskončil v Barce.

Reagovat
Dayman

Iscooooooooooooooooooooo ❤

Iscooooooooooooooooooooo ❤

Reagovat
Jordi Alba

Isco válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco s Asensiem si je tam docela dávaji

Reagovat
el Principito

Ten komentátor... Ferati, Dres Mertens

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi to trhá uši

Reagovat
blaugrana

Isco s Busom paráda. SPA to tam ma ale zbytočne prezáložnikované...Dona a Silvu by som stiahol a Morata, Pedro IN. A v nejakej 65. minúte Gauje.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, chce to doraz i tah na branu. Morata a Pedro na plac.

Reagovat
Jordi Alba

Ať tam Andrése nechá, dlouho už to nebude.

Reagovat
blaugrana

Nebude no, ale nech sa radšej šetrí na Barcu. Keďže tí dementi nedotiahli nikoho poriadneho do zálohy, tak to bude musieť učutať on.

Reagovat
Jordi Alba

Jak dementi, už neděláš přestupy ?

Reagovat
blaugrana

Barta som poslal dopiče a vyhodil ma kokot. Ale už spolupracujem s Beneditom.

Reagovat
Visca el barca

Je to uplně v pohodě. Don hraje naprosto v klidu. Isco nejleoší na place. Verratti nejhorší

Reagovat
10

Verrattiho standardní výkon za Azzurri...akorát mám trošku pochybnosti o tom, že byste to vy fanoušci Barcelony viděli, kdyby ten přestup udělal

Reagovat
blaugrana

To by sme museli byť pekne slepí.

Reagovat
10

Reagovat
el Principito

Reagovat
CubONE

Mne prisiel najhorsi Insigne, klasik. Ventura by ho mal vystriedat a pridat este jedneho zaloznika, Verratti s DDR stoja v jednej linii, chyba im treti hrajuci medzi liniami, ktory to rozhybe.

Reagovat
10

Insigne udělá dobře 0.5% věcí...Neapoli to stačí, Venturovi asi taky

Reagovat
olis

0,5% je mozno trosku prehnane ale chapem kde tym smerujes a samozrejme da s tym suhlasit, pritom u neho je to len v o hlave lebo pol sezony dokaze odohrat na top urovni, ale to jak ho zbytocne vyzdvihuje kopa osobnosti moc nechapem, napriklad teraz najnovsie https://www.football-italia.net/109273/sacchi-insigne-ideal-barcelona

Reagovat
Pipo123

U neho kopec ľudí píše že to je génius, ako jasne často dá nádherné góly, ale koľko striel na ten gól potrebuje? 10 za zápas ?

Reagovat
olis

tak ked chyti tu dobru vlnu ktora mu vydrzi max. tak pol sezony tak vtedy moc tie sance ani nezahadzuje, len presne to je problem ze nevie tak potiahnut celu sezonu, aj ked mi pride ze kazdu sezonu sa to o kusok zlepsuje, ale on je hlavny dobry vo vytvarani sanci, prihravku pokazi ovela menej casto jak strelu na branu a niektore jeho prihravky su fakt genialne

Reagovat
10

Jasně, je to hyperbola...ty ohlasy na něj taky nechápu, ale je to o tom, co píšu, v Itálii mu stačí udělat dobře zlomek věcí a lidi ho budou takhle vynášet do nebes

Top hráči jsou precizní, viz třeba dneska Isco nebo obecně Španělé s Němcema, u nich je špatných řešení minimum, proto je Itálie tam, kde je...

Reagovat
CubONE

Reagovat
placa

ta sestava Turecka, co to je? proc nehraje Mor, Sahin...?

Reagovat
smazaný uživatel

goly Ukrajiny

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
GEGE

Ta sestava Itálie katastrofální...Ventura by se měl zamyslet...

Reagovat
Coutinho10

Goooooaaaal Beeeen WooodBuuurn

Reagovat
10

Isco bude Verrattiho budit ze spaní ještě hodně dlouho, to je totální zostuzení

Reagovat
el Principito

to je Marco takhle bídnej v repre vždycky?

Reagovat
10

nepovažuju ho za top hráče, narozdíl od 99.5% lidí tady na fóru, takže bych se v jeho hodnocení jen opakoval...

Reagovat
el Principito

Díky. V Psg se mi líbil... Dneska tragickej

Reagovat
Dr. Admess

Tohle Španělsko se mi fakt líbí. Na MS budou jedni z favoritů, už by to nemuselo dopadnout jak posledně v Brazílii.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Dayman

Sergio

Reagovat
olis

taliansko tragicka obrana, Verratti velmi slaby vykon ako takmer kazdy zapas ked ho sledujem, celkovo slabota

Reagovat
10

Reagovat
vacin

Tak jestli Verratti ještě uvažoval o tom, že by šel do Barci, tak představa toho, že musí hrát proti Iscovi pravidelně, ho z toho vyvede...

Reagovat
Dr. Admess

Jinak na tohle Španělsko se těším i na MS. Akorát místo Dona či Silvy by mi tam víc voněl Pedro či Morata. Isco, Bus, Asensio, Koke, Silva/Iniesta ten střed ovládnou sami v pohodě.

Reagovat
Dr. Admess

Daviiiiiid Villaaaa

Reagovat
pepinho2

Itálie naprosto tragická, Španělsko je pěkně přejelo, Ventura

Reagovat
10

Gigi a BBC tu trojku+ od Španělů (a Realu s Barcou) dostali za kariéru už nezdravě mockrát, to je velká kaňka za tou jejich poslední dekádou...

Reagovat
DelPiero137

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele