Preview kvalifikace o postup na ME 2024 - pondělí 27.3.

27.03.2023, 09:24
Previews

Pro šestnáctku týmů dnes skončí březnová část kvalifikace o postup na ME. Polsko začíná pěkně zostra a po Česku se střetne s Albánií, Francie cestuje do Irska a povinnou výhru by si mělo připsat Nizozemsko. Třaskavá atmosféra bude v Černé Hoře...

Skupina B

Nizozemsko - Gibraltar

pondělí 20:45

Nizozemsko bylo před začátkem této kvalifikace o evropský šampionát konaný v roce 2024 v Německu považováno za jednoho z hlavních adeptů na postup, jenže po úvodním nepovedeném utkání dostal jeho plán trhlinu a teď bude chtít poprvé bodovat proti jednomu z největších outsiderů celé evropské části. Oranjes totiž přivítají Gibraltar a cokoliv jiného než snadný tříbodový zisk by se rovnal obrovské senzaci.

Čtvrtfinalisté uplynulého MS v Kataru zahájili svou cestu v Paříži a zápas se jim vůbec nedovedl. Za úřadujícími vicemistry zaostávali ve všech ohledech, po špatném začátku nedokázali zastavit hvězdného Kyliana Mbappého a utrpěli tedy vysokou porážku 0:4. Postup na ME stále mají ve svých rukách, ale v následujícím průběhu se musí výrazně zlepšit, s Francií totiž mohli prohrát i vyšším rozdílem.

Zkušený trenér Ronald Koeman po pátečním střetnutí přiznal, že jeho svěřenci prohráli zaslouženě. "Bohužel jsme začali hodně naivně a během krátké chvíle dvakrát inkasovali, dohánět toto manko proti tak zkušenému a kvalitnímu protivníkovi již bylo téměř nemožné. Tuto porážku však musíme hodit za hlavu, čeká nás ještě spousta práce a v tuto chvíli se soustředíme pouze na Gibraltar."

Šedesátiletý rodák ze Zaandamu se musí obejít bez důležité opory - současný hráč anglického Liverpoolu Cody Gakpo se totiž uplynulý týden zranil a právě proti Francii chyběl. A na MS to byl právě on, který měl největší zásluhu na účasti mezi osmičku nejlepších, na trávník se navíc nemohl podívat ani důležitý obránce Matthijs de Ligt. Gibraltar v pátek přivítal Řecko a podlehl mu po výsledku 0:3.

Oba dva protivníci na sebe narazili jen dvakrát a to právě v kvalifikaci o fotbalový svátek v Kataru, Nizozemsko deklasovalo svého příštího soupeře po výsledcích 7:0 a 6:0. "Všichni očekávají naší výhru a neumím si představit, co by se dělo, kdybychom Gibraltar neporazili. Nicméně soupeř nám rozhodně nedá nic zadarmo a udělá všechno pro to, aby nás potrápil. Po neúspěchu s Francií je nám jasné, že ho nesmíme podcenit," uvedl Koeman s opatrností v hlase.

Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Dumfries, Aké, Van Dijk, Blind - Wijnaldum, De Roon, Klaassen - Depay, Weghorst, Malen

Gibraltar - pravděpodobná sestava:
Coleing - Sergeant, R Chipolina, Lopes, Olivero - Valarino, Torrilla, Ronan, Britto - Walker, Casciaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 45.00 - 50.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Irsko - Francie

pondělí 20:45

Francie zvládla úvodní souboj o postup na evropský šampionát bez větších problémů. Je však třeba zmínit, že Nizozemsko bylo zmítané mnoha absencemi a rozhodně nehrálo v nejsilnější možné sestavě. Tak jako tak čtyřbrankovou výhru jasně naznačilo, že postup na finální turnaj si chtějí Les Bleus zajistit, co nejrychleji to půjde. Další krok míní podniknout na půdě Irska.

Domácí mimochodem čeká premiérový vstup do tohoto kvalifikačního cyklu o EURO 2024. Na duel s čerstvými mistry světa se každopádně svěřenci trenéra Stephena Kennyho naladili dobře, v přátelském měření sil proti Lotyšsku zapsali tři branky, nakonec slavili těsné vítězství. Jakýkoli získaný bod z tohoto měření sil bude pro Na buachaillí i nglas zajisté dost cenným artiklem.

Ale jestli se nakonec opravdu hodlají prokousat na šampionát do Německa, nějaký úspěch v kláních s Nizozemci či Francouzi budou potřebovat. Připomeňme, že jen první dvě příčky zaručují přímý postup, pak už vede cesta dál pouze přes nevyzpytatelnou baráž. "Je určitě vzácné, když někdo porazí Nizozemsko takovým rozdílem. Na druhou stranu bylo zajímavé sledovat někoho, kdo je tak dominantní,” zhodnotil domácí stratég svého aktuálního soupeře.

Ani jeden z celků nemá nějaké zásadní potíže s absencemi. Zatímco Irsko bude postrádat jen zraněného obránce Calluma O'Dowdu, Francie i nadále nemůže počítat s dvojici marodů ve složení William Saliba a Wesley Fofana. Obě sestavy by neměly doznat nějakých velkých překvapení, třeba u hostů se nyní očekává, že místo Kingsleyho Comana vyrukuje vepředu Olivier Giroud.

A především francouzský nároďák hodlá zase táhnout Kylian Mbappé. Jako kapitán prožil bezpochyby úspěšný debut před několika dny, dvěma góly se navíc posunul v historických tabulkách nejúspěšnějších střelců Francie již na páté místo. Už pouhé tři branky mu zbývají k tomu, aby dohnal legendárního Michela Platiniho.

Hostující lodivod Didier Deschamps si je jistý, že Mbappé se bude hnát za touhle metou po hlavě. "On má spoustu cílů,” povídal. "Když dosáhne na jeden, chce pak další a další. Už toho překonal docela hodně. Tohle má v sobě. Nestačí o všem jen mluvit, musíte také něčeho takového dosáhnout a vydat ze sebe všechny síly. Jak ho znám, udělá všechno pro to, aby se na Platiniho dotáhnul. Ano, bude k tomu potřebovat i spoluhráče, ale zase, tohle je prostě Kylian.”

Irsko - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Egan, N. Collins, D. O'Shea - Doherty, Cullen, Molumby, Knight, McClean - E. Ferguson, Obafemi

Francie - pravděpodobná sestava:
Maignan - Koundé, I. Konaté, Upamecano, T. Hernández - Griezmann, Tchouaméni, Rabiot - Kolo Muani, Giroud, Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.10 - 4.87 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Francie
1
1
0
0
4 : 0
3
2
Řecko
1
1
0
0
3 : 0
3
3
Irsko
0
0
0
0
0 : 0
0
4
Gibraltar
1
0
0
1
0 : 3
0
5
Nizozemsko
1
0
0
1
0 : 4
0

Skupina E

Moldavsko - Česko

pondělí 20:45

Čeští reprezentanti v pondělí odehrají druhé utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého na závěr březnového srazu nastoupí v Kišiněvě proti Moldavsku a budou chtít potvrdit páteční domácí výhru 3:1 nad favoritem skupiny Polskem. V předchozích dvou vzájemných duelech česká reprezentace zvítězila a neinkasovala.

Šilhavého výběr v pátek v úvodním letošním zápase těžil z povedeného vstupu do utkání. Už po 27 sekundách otevřel premiérovým gólem za reprezentační "áčko" skóre Ladislav Krejčí mladší a dal nejrychlejší branku národního celku od rozdělení federace. Na začátku třetí minuty rovněž první trefou v českém A-týmu zvýšil Tomáš Čvančara a po změně stran se prosadil třetí sparťan Jan Kuchta. Poláci v závěru jen snížili.

Moldavsko v pátek vstoupilo do kvalifikace domácí remízou 1:1 s Faerskými ostrovy, kterou v 87. minutě z penalty zajistil desátým gólem v reprezentaci nejlepší střelec mužstva Ion Nicolaescu. Zbylým účastníkem pětičlenné skupiny E je Albánie.

Šilhavého svěřenci hned na úvod udělali důležitý krok k postupu. Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny, o zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla.

"Jsem rád, že první utkání s favoritem skupiny Polskem jsme zvládli za tři body. Ale nic není hotovo, teď to musíme potvrdit s Moldavskem. Nesmíme si myslet, že je to outsider skupiny. Pokud bychom uspěli, s šesti body by to bylo hodně příjemné," uvedl Šilhavý.

Zatímco Polsko, které na rozdíl od českého týmu startovalo na nedávném mistrovství světa v Kataru, bylo favoritem skupiny, Moldavsko je outsiderem. V žebříčku FIFA mu patří až 174. místo a z evropských týmů jsou horší už jen Lichtenštejnsko, Gibraltar a San Marino.v

Postsovětská republika ještě nikdy nestartovala na závěrečném turnaji a v kvalifikacích vždy obsadila jedno ze dvou posledních míst s výjimkou té na Euro 2008, v níž skončila v sedmičlenné skupině pátá. Moldavanům navíc při březnovém srazu chybí zraněný kapitán Artur Ionita a mimo hru je i další opora obránce Oleg Rjabčuk.

Svěřenci trenéra Sergheie Clescenca sice v posledních třech zápasech nezvítězili, ale v soutěžních duelech čtyřikrát po sobě neprohráli. S Českem se Moldavsko dosud utkalo jen dvakrát v kvalifikaci o Euro 2004 - doma favoritovi podlehlo 0:2 a v Olomouci utrpělo debakl 0:5.

"Tři body proti Moldavsku jsou jasný cíl, musíme to zvládnout. Máme se od čeho odpíchnout, musíme navázat na výkon s Polskem. Všichni si uvědomují, o co se hraje. Půjdeme do zápasu s čistým štítem, v mužstvu máme hodně zkušených borců, takže to určitě zvládneme," řekl český levý obránce David Jurásek, který v pátek debutoval v reprezentační "áčku".

Národní tým opět postrádá zraněnou útočnou jedničku Patrika Schicka. Proti Polákům Šilhavý vsadil na rozestavení s třemi stopery a v ofenzivě vedle sebe postavil sparťany Čvančaru s Kuchtou. V Moldavsku by mohl vrátit do základní sestavy záložníka Antonína Baráka, který v pátek překvapivě jen střídal.

Zápas začne v pondělí ve 20:45 SELČ, v Moldavsku je o hodinu více. V zemi panuje politické napětí, český tým ale v sobotu bez problémů přistál v Kišiněvě a dostal ujištění, že v zemi je bezpečno.

Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Răilean - Revenco, Crăciun, Mudrac, Posmac, Plătică - Motpan, Rață, Caimacov, Damaşcan - Nicolaescu

Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Coufal, Holeš, Brabec, D. Jurásek - Souček, Král - Čvančara, Barák, Hložek - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.90 - 8.04 - 1.16

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Polsko - Albánie

pondělí 20:45

Tvrdou facku schytala polská reprezentace na úvod v kvalifikačních bojů. Než se "Bialo-czerwoni" rozkoukali, prohrávali v Praze o dvě branky. Mnohem lépe si budou chtít vést v domácím prostředí proti Albánii, která ve Varšavě teprve zahájí své účinkování ve skupině E.

Po odchodu Czesława Michniewicze z postu kouče národního týmu žádají polští fanoušci atraktivnější kopanou. V pátek se jim ovšem dost možná trochu stýskalo po Michniewiczovi, jenž praktikoval úsporný, ale v obraně účelný fotbal. Defenziva Poláků totiž v pátek prospala úvodní minuty duelu s českou reprezentací, kvůli čemuž Bialo-czerwoni odjížděly z Prahy s nepořízenou.

Michniewiczův nástupce ve funkci Fernando Santos tak po konečném hvizdu nebyl ani trochu spokojen. "Mnoho věcí nám v zápase nevyšlo, beru za to zodpovědnost. Hráči se snažili, ale ne vždy se na hřišti chovali správně. Musíme si teď spoustu věcí srovnat v hlavě. Hráči musí zvednout hlavy, utkání s Albánií pro nás bude velmi důležité," prohlásil portugalský stratég, jemuž tak premiéra na lavičce polského výběru moc nevyšla.

Albánci se na páteční trápení Poláků dost možná dívali v klidu u televize a pečlivě si dělali poznámky. V pětičlenné skupině si totiž vždy v daný hrací den musí jeden tým vybrat volno, přičemž na úvod kvalifikace vyšla řada právě na reprezentaci z Balkánského poloostrova. Tamní média tak mezitím řeší především to, v jakém rozestavení "Shqiponjat" nastoupí, neboť brazilský trenér Sylvinho převzal albánský národní tým na začátku probíhajícího kalendářního roku.

Někdejší obránce Arsenalu či Barcelony nemohl při skládání své první nominace počítat s útočníkem Chelsea Armandem Brojou, jenž si kvůli přetrženým kolenním vazům v této sezoně již nezahraje. Kvůli zranění nefiguruje na albánské soupisce ani obránce italského Empoli Ardian Ismajli. Poláci zase v Praze přišli o pravého beka Mattyho Cashe a zdravotní problémy nepustí do hry jak další zadáky Bartosze Bereszynskiho s Kamilem Piatkowskim, tak také záložníka Kacpera Kozlowskiho. V nominaci Santose pak vůbec nefigurovali marodící stoper Kamil Glik a forvard Arkadiusz Milik.

Obě reprezentace na sebe narazily i v kvalifikaci na poslední mistrovství světa. Z výhry se v obou případech radovalo Polsko, které tak proti Albánii prodloužilo vítěznou šňůru na sedm utkání. O body proti Shqiponjat přišli Bialo-czerwoni naposledy v roce 1984.

Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczęsny - Frankowski, Bednarek, Kiwior, Zalewski - S. Szymanski, D. Szymanski, Linetty, Zieliński - Swiderski, Lewandowski

Albánie - pravděpodobná sestava:
Berisha - Balliu, Kumbulla, Veseli, Hysaj - Abrashi, Asllani, Bajrami - Asani, Cikalleshi, Uzuni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 3.93 - 6.94

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Česko
1
1
0
0
3 : 1
3
2
Faerské ostrovy
1
0
1
0
1 : 1
1
Moldavsko
1
0
1
0
1 : 1
1
4
Albánie
0
0
0
0
0 : 0
0
5
Polsko
1
0
0
1
1 : 3
0

Skupina F

Rakousko - Estonsko

pondělí 20:45

Rakousko v předchozích letech nedokázalo naplňovat své cíle, ovšem momentálně se chce potřetí za sebou probojovat na evropský šampionát a úvod letošní kvalifikace mu vyšel na jedničku. Díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce porazilo nevyzpytatelný Ázerbájdžán hladce po výsledku 4:1 a nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti možná největšímu outsiderovi skupiny F Estonsku.

Rakušané dobře vědí, že jakákoli bodová ztráta by je mohla v konečném účtování hodně mrzet, protože o dvě postupová místa si to nejspíše rozdají s vysoce favorizovanou Belgií a velmi silným Švédskem. Před sobotním kvalifikačním zápase zazářili v listopadové přípravě uplynulého roku s Itálií a překvapivě zvítězili 2:0, s Ázerbájdžánem dvakrát bleskově skórovali po necelé půlhodině hry a nadějný stav už nepustili.

Pobaltský rival naopak měl před třemi dny volno a v Linci ho proto čeká letošní soutěžní premiéra. Od roku 2021 sedí na trenérské lavičce švýcarský rodák Thomas Häberli a národní tým se pod jeho vedením přeci jen zlepšil, jelikož v přípravě například remizoval s Islandem (1:1) a porazit dokázal Finsko (1:0), jedinou porážku utrpěl v Maďarsku (taktéž 0:1). Estonsko naposledy narazilo na Rakousko před necelými šestadvaceti lety v kvalifikaci o ME 1998 a k bodovému zisku mělo daleko (porážky 0:2 a 0:3).

"Naším cílem bylo získat plný počet šesti bodů v úvodních dvou zápasech, protože tito soupeři nás čekají venku a zápasy se Švédskem i Belgií budou zcela jiné. Estonsko v poslední době zapracovalo na taktické stránce a jeho výkony stojí na kvalitní práci v defenzivní činnosti. I přes první výhru ho tedy nesmíme podcenit a je potřeba pracovat stejně jako s Ázerbájdžánem," vyjádřil se domácí kouč Ralf Rangnick.

Rakousko - pravděpodobná sestava:
Lindner - Mwene, Posch, Danso, Wober - Laimer, Seiwald, Sabitzer, Wimmer - Baumgartner, Gregoritsch

Estonsko - pravděpodobná sestava:
Hein - Baranov, Paskotsi, Kuss - Sinyavskij, Vassiljev, Kait, Shein, Pikk - Ojamaa, Sappinen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.15 - 21.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Švédsko - Ázerbájdžán

pondělí 20:45

Podobný program mají reprezentace Švédska a Ázerbájdžánu - domácí začínají kvalifikaci dvěma zápasy před vlastními fanoušky, hosté zase opět cestují ven. A podobně dopadla i jejich první vystoupení, v pátek oba týmy prohrály o tři branky.

Seveřané nezvládli domácí utkání s favorizovanou Belgií a prohráli 0:3, hlavní hvězdou se přitom stal Romelu Lukaku. Kanonýr Interu Milán dvěma zásahy orámoval poločasovou pauzu, v závěru pak završil hattrick.

Dobrou zprávou byl alespoň návrat Zlatana Ibrahimoviće, zkušený útočník odehrál závěrečných dvacet minut. "Žiju ze dne na den. Pokud se budu cítit dobře a trenér mě vybere, pomůžu jemu, týmu a zemi, jak jen to půjde. V mém věku nemyslíte na budoucnost, ale na přítomnost. I když jsem minulostí, přítomností a budoucností," prohlásil nedávno.

"Nejsem v Miláně nebo v reprezentaci kvůli laskavosti. Jsem tu proto, abych hrál a svými výkony pomohl k výsledkům. Snad v tom budu pokračovat a zároveň budu zdravý," dodal. Právě přání o stoprocentním zdravotním stavu se mu pro tuto chvíli nevyplní, trápí ho totiž blíže neupřesněné zranění a pondělní duel se ho týkat nebude.

Ázerbájdžán nemá postupové ambice a projevilo se to i během utkání v Rakousku, kde inkasoval čtyři branky a prohrál 1:4. V konkurenci Belgie a Švédska ho podle všeho čeká boj o čtvrtou příčku s Estonskem.

Švédsko a Ázerbájdžán se potkávají jenom výjimečně a naposledy proti sobě nastoupily na přelomu tisíciletí v kvalifikaci o postup na MS. Obě utkání opanovali Švédové, neinkasovali přitom ani jeden gól (1:0 a 3:0).

Švédsko - pravděpodobná sestava:
Olsen - Wahlqvist, Lindelof, Starfelt, Augustinsson - Kulusevski, Olsson, Svanberg, Forsberg, Claesson - Isak

Ázerbájdžán - pravděpodobná sestava:
Imanov - Haghverdi, Mustafazada, Hesenalizade, Cafarguliyev - Mahmudov, Eddy - Kokcu, Isayev, Sheydayev - Dadashov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.56 - 18.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Rakousko
1
1
0
0
4 : 1
3
2
Belgie
1
1
0
0
3 : 0
3
3
Estonsko
0
0
0
0
0 : 0
0
4
Ázerbájdžán
1
0
0
1
1 : 4
0
5
Švédsko
1
0
0
1
0 : 3
0

Skupina G

Maďarsko - Bulharsko

pondělí 20:45

Maďarsko zahajuje kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy a na úvod hostí Bulharsko. Tomu se vstup nepovedl, doma minulý týden nezvládlo souboj s Černou Horou.

Ani Maďaři minulý týden nezaháleli a dojednali si přátelský souboj s Estonskem, v domácím prostředí přitom šetřili střelným prachem a outsidera porazili jenom 1:0, ve 41. minutě rozhodl Martin Ádám. "Nebyl to nejlepší výkon a před pondělím máme o čem přemýšlet," hodnotil výkon trenér Marco Rossi.

Bulhaři zakončili rok 2022 sérií šesti zápasů bez porážky a pohodu si chtěli přenést i do března, místo toho ovšem ztratili důležité body a zkomplikovali si celou kvalifikaci. Na Černou Horu nenašli recept po herní ani výsledkové stránce a nezískali ani bod, jedinou branku dal dvacet minut před koncem Nikola Krstović.

"Je to velká komplikace. Cílem bylo poprat se o postup do Německa, místo toho musíme hned ve druhém vystoupení získat zpět ztracené body. A snadné to mít rozhodně nebudeme, Maďarsko má velkou kvalitu a za sebou bude mít plný stadion," tuší bulharský kormidelník Mladen Krstajić.

Hostujícímu týmu budou znovu chybět Dominik Jankov, Ilijan Stefanov a Dimo Krastev. Stoprocentně fit není ani Anton Nedjalkov, ten má potíže s patou a nad jeho startem se vznáší otazník.

Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Dibusz - Szalai, Orban, Lang - Bolla, Nagy, Kalmar, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Adam

Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Naumov - Petrov, Antov, Hristov - Stoyanov, I. Iliev, Gruev, Karabelyov, Yordanov - Despodov, Delev

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.33 - 9.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Černá Hora - Srbsko

pondělí 20:45

Poprvé od rozdělení společného státu nastoupí fotbalisté Černé Hory a Srbska proti sobě v kvalifikaci na Euro. Obě reprezentace zahájily bitvy ve skupině G vítězně. Udrží si jeden z týmů stoprocentní bilanci i po pondělím vzájemném střetnutí?

O zcela první soutěžní mač mezi někdejšími krajany nepůjde. Dosud změřili síly dvakrát: v roce 2018 v rámci Ligy národů. V Bělehradě i Podgorici tehdy řádil historicky nejlepší střelec srbského národního týmu Aleksandar Mitrovič, jenž vstřelil tři ze čtyř gólů "Orlů" a výrazně se tak podepsal pod obě výhry nad Černou Horou.

Favoritem klání budou Srbové i nyní, o pět let později. Na rozdíl od Černohorců se celkem často objevují na mistrovství světa, Euro ovšem zůstává pro Orly zakleté. Totéž platí i pro sousední "Statečné sokoli", kteří byli účasti na mistrovství Evropy nejblíž v roce 2011. Tehdy je ovšem zastavila Česká republika s Petrem Jiráčkem hrajícím ve své životní formě.

Tentokrát se Černá Hora českých fotbalistů obávat nemusí. Naopak bojuje například s Bulharskem, na jehož půdě díky trefě Nikoly Krstoviče v pátek uzmula cenné vítězství. Tři body si do tabulky připsalo také Srbsko. Proti Litvě sice rozhodně nepředvedlo dech beroucí výkon, nicméně po brankách Dušanů Tadiče a Vlahoviče přece jen potěšilo své příznivce.

Podobně úspěšní budou Orli chtít být také v Podgorici. Spoléhat opět budou na Mitroviče, jehož na dlouhou dobu dost možná čeká poslední soutěžní zápas. V barvách anglického Fulhamu totiž miláček srbského lidu nedávno nemile řádil. V utkání FA Cupu dostal červenou kartu, navíc strčil do hlavního arbitra, za což jej pravděpodobně nemine vysoký trest.

Černohorci si zřejmě budou muset poradit bez Vladimira Jovoviče. Křídelník Jablonce vydržel v pátek v Bulharsku na trávníku jen něco málo přes půlhodinu, načež musel kvůli zranění střídat. Připraven by naopak měl být Stevan Jovetič. Někdejší útočník Fiorentiny, Manchesteru City, milánského Interu či Monaka už má sice to nejlepší za sebou, pořád ale umí být platný, i když ve svých 33 letech nastupuje do utkání převážně jako střídající hráč. A to jak v reprezentaci, tak také v dresu berlínské Herthy.

Černá Hora - pravděpodobná sestava:
Mijatovič - Vešovič, Savič, Vujačič, Radunovič - Savičevič, Ščekič, Bakic - Marušič, Krstovič, Haksabanovič

Srbsko - pravděpodobná sestava:
V. Milinkovič-Savič - Erakovič, Gudelj, Pavlovič - Živkovič, Grujič, S. Milinkovič-Savič, Kostič - Tadič, Mitrovič, Vlahovič

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.58 - 3.41 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Srbsko
1
1
0
0
2 : 0
3
2
Černá Hora
1
1
0
0
1 : 0
3
3
Maďarsko
0
0
0
0
0 : 0
0
4
Bulharsko
1
0
0
1
0 : 1
0
5
Litva
1
0
0
1
0 : 2
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele