Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - úterý 19.11.

19.11.2019, 08:58, aktualizováno 19.11.2019, 08:58
Komentáře a souhrny
Německo přivítá Severní Irsko, přičemž na dálku bojuje o první místo ve skupině C s Nizozemskem. Důležité utkání čeká Slovensko, které k cestě na ME 2020 potřebuje porazit Ázerbájdžán, zároveň však potřebuje remízu mezi Walesem a Maďarskem. Vítězně se chtějí s kvalifikací rozloučit Belgie a Polsko...
Skupina C
Německo - Severní Irsko  (úterý 20:45)
V Commerzbank-Aréně ve Frankfurtu se budou s kvalifikačním cyklem loučit Němci - už jistý postupující na EURO 2020. Svěřence Joachima Löwa čeká Severní Irsko, které i přes vynikající kvalifikaci na závěrečný turnaj nepostoupilo a zkusit štěstí musí v play-off.

Pro Severní Iry je to už jediná cesta, jak na šampionát příští rok proklouznout a vzhledem k jejich výkonům ve skupině C není nereálná. V těžké konkurenci dvou velkých favoritů Německa a Nizozemska dokázali uhrát slušných třináct bodů a skončit na pěkném třetím místě. Navíc Severní Irové rozhodně neudělali ostudu ani během vzájemných soubojů. Němcům i Holanďanům jednou podlehli, ovšem v sobotu uhráli s Oranjes cennou bezbrankovou remízu.

Ať už dopadne cesta na Euro pro Severní Iry jakkoliv, jisté je, že u kormidla nesetrvá trenér Michael O'Neill. V tuto chvíli totiž severoirský lodivod sedí na dvou židlích, vedle reprezentace vede také druholigové anglické Stoke City, kde je zatím ve funkci pouhých jedenáct dní. O'Neill ještě dohraje zápas s Německem a nejspíše také play-off, zdali však bude případně na závěrečném šampionátu už není jisté.

Na ten se naopak může těšit Joachim Löw, dlouholetý trenér Německa, který ho dovedl v roce 2014 až k titulu mistra světa. Skalp evropského šampionátu však pro Němce nezískal a to bude chtít příští rok určitě změnit. Německo prošlo kvalifikační skupinou bez problému, prohrálo jen jednou s Nizozemskem, jinak si vedlo suverénně. V sobotu Němci i s oslabenou sestavou porazili Bělorusy 4:0 a pokud na závěr porazí i Severní Irsko, prvenství ve skupině je nemine.
Německo - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Klostermann, Tah, Günter, Hector - Kimmich, Kroos - Gnabry, Goretzka, Brandt - Werner
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peackok-Farrell - Dallas, Cathcart, Evans, Lewis - Evans, McNair, Davies - Whyte, Magennis, Saville
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.50 - 22.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nizozemsko - Estonsko  (úterý 20:45)
Estonsko má na kontě jen jeden bod a rádo by k němu v závěrečném klání kvalifikace přidalo aspoň jeden další. Jeho soupeřem ale budou Nizozemci, kteří stále mají naději na první příčku skupiny a na vlastní půdě se jí nehodlají vzdát.

Nizozemsko mělo ještě před minulým kolem velkou šanci na to, že zakončí těžkou skupinu C na prvním místě, ale teď se zdá, že se bude muset spokojit s druhou pozicí za zády Německa. Na rozdíl od Němců totiž Oranjes nezvládli minulý zápas. Zatímco Němci rozdrtili svého soka z Běloruska 4:0, tak Nizozemci selhali. Výsledkem utkání s hodně nevýraznou ofenzivou proti Severnímu Irsku byla jen bezbranková remíza 0:0.

To znamená, že teď Nizozemci ztrácí na svého soka už dva body a nemají situaci ve svých rukou. Musí doufat v pomoc Severního Irska, které v posledním kole jede do Německa. A kromě toho musí především zvládnout svůj vlastní duel, což rovněž nebude nic jednoduchého. A trenér Ronald Koeman si dobře uvědomuje, že si jeho výběr sám zkomplikoval svoji situaci.

Na tiskové konferenci před utkáním zkušený stratég zmínil: "Samozřejmě si uvědomuji, že jsme minule nezahráli nejlépe a bylo to z naší strany hodně špatné utkání. Postrádal jsem v něm téměř všechny naše hlavní prvky, nebylo tam chtění, nebylo tam presování ani vůle vyhrát. Často se říká, že poslední krok je nejtěžší, protože na něm hodně záleží. My jsme svého soupeře naposledy dost podcenili a teď to musíme napravit," ví trenér Koeman.

Nebude to mít zrovna jednoduché, protože mu schází dost hráčů. Mimo jsou například Bergwijn, Malen, Van Dijk, De Roon nebo také Babel. Dobrou zprávou je uzdravení hvězdy Memphise Depaye, který už absolvoval kompletní trénink se spoluhráči.

Ani Estonsko nebude zrovna kompletní a absence se týkají i význačných opor. Do zápasu nejspíš nenastoupí Klavan s Jäägerem a menší zdravotní potíže má také duo Kams nebo Teniste. Nizozemci jsou tedy ve hře o první místo s postupovou jistotou. I Estonsko má jednu jistotu - ať zápas dopadne jakkoli, cesta na šampionát skrze skupinu je pro něj už uzavřená. Doposud totiž tým získal jen jeden jediný bod!

Jeho skóre také napovídá, že poslední místo pro něj není náhoda. Estonci dostali už 21 branek a sami dali jen pouhé dvě.

V tomto měsíci žádný soutěžní duel nehráli (jeden prohraný přátelák s Ukrajinou), takže jejich posledním oficiálním zápasem je prohra s Německem, od něhož dostali tři branky. Doposud s Nizozemskem odehráli pět utkání, ale že by se jim dařilo, to se rozhodně říct nedá. Slavnějšího soka neporazili ani jednou, jen v jednom případě se body dělily. Navíc mu budou chtít oplatit poslední debakl.
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Dumfries, Aké, De Ligt, Blind - Van de Beek, Pröpper, F. De Jong - Promes, Boadu, Stengs
Estonsko - pravděpodobná sestava:
Lepmets - Pikk, Tamm, Mets, Teniste - Ainsalu, Antonov - Liivak, Vassiljev, Puri - Anier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.02 - 28.10 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo760124:618
2.Nizozemsko751119:716
3.Severní Irsko74128:713
4.Bělorusko81164:164
5.Estonsko70162:211
Skupina E
Slovensko - Ázerbájdžán  (úterý 20:45)
Slovensko v sobotu nezvládlo důležitý zápas na půdě Chorvatska, zůstalo na čtvrtém místě tabulky a z něho se na přímý postup na šampionát bude útočit těžko. Pořád ale jeho situace není úplně bezvýchodná. Bezpodmínečně musí porazit doma Ázerbájdžán, to je neoddiskutovatelná záležitost, zároveň však potřebuje plichtu Walesu s Maďarskem.

Pakliže by výsledky opravdu dopadly tímto nastíněným scénářem, přeskočili by Slováci ve skupině Velšany o jeden bod, zároveň by měli stejný počet bodů jako Maďaři, díky lepším vzájemným zápasům by ovšem nakonec proklouzli na hlavní turnaj svěřenci trenéra Pavla Hapala. Jiná cesta nevede. Jiné rezultáty budou znamenat jen účast v dodatečné baráži.

V Rijece před pár dny Slovensko nepředvedlo špatný výkon v prvním poločase, po němž vedlo o branku. Jenže ve druhém dějství zklamalo, inkasovalo tři góly, padla na jeho straně i červená karta. "Po zápase bylo v kabině cítit zklamání," přiznával kapitán Marek Hamšík. "Utkání dopadlo, jak dopadlo. Teď však potřebujeme vyhrát, už jsme tak nastavení."

V duelu s mužstvem z jihozápadní Asie budou domácí jednoznačným favoritem. Už jenom proto, že v červnu na jeho půdě zvítězili o čtyři góly. "Avšak není to lehký soupeř, v téhle kvalifikaci potrápil každého," varoval Hamšík. "Myslím si, že sem Ázerbájdžán přijel defenzivně naladěn. Je jen na nás, abychom ho co nejrychleji zlomili," dodával.

Český kouč ve službách slovenského nároďáku musel v nominaci udělat jednu kosmetickou úpravu. Brankář Dominik Greif si přivodil poranění ramene, nahradil ho tak narychlo Dominik Holec. Chybět bude Slovákům taktéž Róbert Mak, jenž byl v Chorvatsku vyloučen. "Nikdo z hráčů neavizoval nějaké komplikace. Budeme připraveni," říkal Hapal.

Dosud Slovensko před vlastními fanoušky skolilo pouze Maďarsko. I proto je možná kolo před koncem v pozici, v níž nemá situaci ve vlastních rukou. "Musíme tohle klání zvládnout a doufat ve štěstí," pokračoval domácí stratég. "Budu se koncentrovat jen na náš souboj na hřišti. Stále všichni věříme. Je i přece reálné, že se ve Walesu urodí remíza," mínil.

Ázerbájdžán nepůsobil v tomto kvalifikačním uskupení svým protivníkům příliš problémů. Ze sedmi případů uhrál pouhý bod, paradoxně s lídrem z Chorvatska v září. "Budeme hrát o naši čest. Přijeli jsme do Trnavy pro tři body," burcoval kouč Nikola Jurčevič. "Na trávníku odvedeme maximum. Moji hráči jsou profesionálové a vědí, co mají dělat."

Je opravdu velkou otázkou, s kým nakonec hosté, kteří naposledy padli doma s Walesem, proti Slovákům vyrukují. Fit nejsou Maksim Medvedev a Mahir Emreli, jež by se na hrací ploše objevit rozhodně neměli, určité zdravotní komplikace trápí taktéž trio ve složení Pavlo Pašajev, Dimitrij Nazarov a Richard Almeida, jejichž start je silně v ohrožení.

V úvodní jedenáctce by se naopak měl objevit bek Bahlul Mustafazade, který tvrdil, že papírově čeká Ázerbájdžánce jeden z nejtěžších mačů vůbec. "Po Chorvatsku je Slovensko druhým nejlepším týmem ve skupině," uvedl. "Protože navíc hraje o postup, bude pro nás hra ještě složitější. Budeme ale bojovat. Uděláme vše pro to, abychom bodovali," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.90 - 18.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wales - Maďarsko  (úterý 20:45)
Hodně zajímavě se vyvíjí kvalifikační skupina E. Na jejím čele jsou sice pevně usazeni Chorvati, o druhé postupové místo se však nadále bojuje. Postoupit mohou nejen aktéři úterního duelu z Walesu a Maďarska, ale i Slováci.

Postupová matematika je jasná. Vyhraje-li jeden ze soupeřů tohoto utkání, zahraje si na mistrovství Evropy. V případě nerozhodného výsledku na tom budou lépe Maďaři, ti by však museli doufat, že Slovensko v souběžně hraném duelu s Ázerbájdžánem nedokáže zvítězit.

Velšanům se vstup do skupiny nevydařil, po úvodním vítězství nad Slováky nezvládli dva venkovní zápasy v Maďarsku a Chorvatsku. Dokázali však dvakrát porazit Ázerbájdžán a připsat si další dvě remízy, čímž se drží ve hře o postup.

"Na naší straně je momentum. Myslím, že budeme muset zlepšit náš výkon oproti tomu v prvním utkání v Budapešti," naráží manažer Ryan Giggs na porážku 0:1 z prvního vzájemného zápasu.

Naopak muži z Uher byli po polovině soutěže hodně blízko postupu, vždyť devět bodů ze čtyř zápasů je skvělým počinem. Jenže poté se jejich bodové konto rozrostlo jen v duelu s outsiderem skupiny a o EURO tak musí bojovat do posledního zápasu.

Oba týmy se nepyšní příliš ofenzivní hrou a nastřílely shodně osm branek, žádný z hráčů obou mužstev se nedokázal dostat nad dva góly. Připsat si další zásahy se dvaadvacítka mužů bude snažit v Cardiffu, dozorovat vše bude rumunský rozhodčí Hategan.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.84 - 6.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko852117:717
2.Maďarsko74038:912
3.Wales73228:611
4.Slovensko731311:1110
5.Ázerbájdžán70165:161
Skupina G
Severní Makedonie - Izrael  (úterý 20:45)
Severní Makedonie i Izrael ztratily po minulém kole definitivní naději na přímý postup na šampionát. Šance však pro ně byla už vlastně tak minimální, že byly oba celky v podstatě smířeny s faktem dodatečné baráže, přes kterou na Euro 2020 mohou ještě proklouznout. V nynějším kvalifikačním souboji jim půjde jen o konečné umístění v tabulce.

Obě reprezentace to neměly v konkurenci prvního Polska a druhého Rakouska bezpochyby vůbec lehké. A nakonec po devíti odehraných zápasech získaly shodný počet jedenácti bodů. "My i náš soupeř jsme se dopustili v kvalifikačním cyklu několika chyb a takové týmy na mistrovství Evropy jednoduše nepostupují," mínil hostující stratég Andi Herzog.

Jeho mužstvo už se nemůže posunout na třetí místo, které aktuálně okupují Slovinci, neboť i kdyby ve Skopji urvalo tři body a dostalo se bodově na stejnou úroveň jako oni, mělo by ve finále stejně horší vzájemné zápasy. "Severní Makedonie má nebezpečné hráče, nesmíme jí dát příliš prostoru. Musíme najít balanc mezi obranou a útokem," vyzýval Herzog.

Naposledy Izrael sehrál těžký mač s Polskem, před vlastními fanoušky s ním prohrál nakonec o gól. A Herzog nebyl spokojený hlavně s výkonem v prvním dějství. "Hráli jsme v něm špatně, vůbec jsme nepůsobili statečně ani odhodlaně. Teď očekávám, že budeme hrát stejně jako ve druhém poločase proti Polsku. I když už nemůžeme postoupit, chceme vyhrát."

Severní Makedonie ještě v říjnu po výhře nad Slovinskem živila jakousi možnost pro uzmutí prvních dvou příček, jenže pak na řadu přišly důležité souboje v Polsku a v Rakousku. A protože v nich nezískala kýžený výsledek a ani jednou nebodovala, musela svoje plány zahodit do koše. Stejně jako Izrael se musí soustředit hlavně na březnové play-off.

Velkým lákadlem je pro domácí zisk třetí pozice ve skupině. Pakliže by totiž Slovinsko v souběžně hraném střetnutí padlo v Polsku a Severní Makedonci vyhráli nad Izraelem, poskočili by právě na tuhle metu. "Nikdy jsme tak vysoko umístění nebyli. Je to náš poslední zápas a kvůli tomuhle ho chceme vyhrát," burcoval kapitán týmu Goran Pandev.

Zářijový duel mezi oběma protivníky dopadl nerozhodně, vyrovnané měření sil se očekává i v tomto případě. "S Izraelem se velmi dobře známe, už jsme na sebe narazili v minulých kvalifikacích," připomínal severomakedonský trenér Igor Angelovski. "Je zřejmé, že jeho největší předností jsou oba útočníci Eran Zahavi a Munas Dabbur," varoval.

Ve finále by to nemusela být nějaká nezajímavá bitva bez náboje. Oba celky totiž určitě nechtějí skončit na předposledním místě v tabulce. "Myslím si, že divácky to může být zábavná podívaná," myslí si Herzog. "Sice nejsme pod úplným tlakem, abychom skončili nutně třetí, ale určitě vidíme tuhle příležitost jako motivaci," potvrdil Angelovski.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.51 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lotyšsko - Rakousko  (úterý 20:45)
Poslední šanci jak ve skupině dosáhnout na body budou mít Lotyši v souboji s Rakouskem. Všech dosavadních devět zápasů Lotyšsko prohrálo a s ostudným skóre je beznadějně poslední. I případná výhra nad Rakouskem na tom nic nezmění, přesto si fanoušci pobaltské země žádají body. Rakušanům v Rize o nic nepůjde, jejich postup na EURO byl zpečetěn v minulém kole.

Lotyšsko sice nikdy k velkým favoritům nepatřilo, ovšem vždy platilo za tým, který dokáže leckoho potrápit. V této kvalifikaci je ale všem pro smích. Devět zápasů a devět porážek hovoří jasně.

Výkony se od začátku kvalifikace trochu zvedly, na dobré výsledky to zatím nestačí. V sobotu se domácí utkali se Slovinskem a i když se dlouho drželi, zápas nakonec prohráli, když o tom vlastní brankou rozhodl Igors Tarasovs.

Do Lotyšska k poslednímu utkání zavítá Rakousko. Hosté si zajistili postup na šampionát v sobotu proti Severní Makedonii, ale hlavním klíčem byla říjnová výhra ve Slovinsku. Rakousko přitom vstoupilo do cyklu špatně a první dva duely prohrálo, jenomže pak porazilo doma Slovince a od té doby ani jednou neprohrálo.

Rakousko si postup na EURO 2020 zasloužilo a v Lotyšsku si může utkání už jen užít. Hosté však nehodlají svého soupeře podcenit, výhra se jim hodí i pro výhodnější nasazení a ztráta bodů v Rize by vzhledem k výkonům soupeře byla i dost překvapivá.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 21.30 - 7.37 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Polsko - Slovinsko  (úterý 20:45)
Polsko už se na závěrečný turnaj kvalifikovalo a teď by si rádo pohlídalo první příčku. Tu bude hájit proti třetím Slovincům, kteří už postoupit nemohou. Poláci navíc ve Varšavě budou mít velkou výhodu domácího prostředí.

Slovinsko se do posledních chvil nevzdávalo šance na postup, ale kromě toho, že muselo oba své zápasy vyhrát, potřebovalo taky pomoc svých soupeřů. Ta se ale nedostavila. Rakousko totiž svůj domácí duel se Severním Irskem zvládlo mnohem lépe a usídlilo se na druhé příčce právě za vedoucími Poláky. Slovinci sice v minulém kole porazili Lotyše díky jejich vlastní brance, která nepříliš záživné utkání rozhodla, ale jejich už tak tenká šance na úspěch přesto zmizela.

Slovinci totiž na druhé Rakušany ztrácí už 5 bodů, což prostě v jednom zápase už dohnat nejde. Přesto existuje naděje, že by si Slovinci mohli v posledním utkání skupiny přeci jen vzít tři body. Právě proti Polákům se jim totiž velmi daří. Ve čtyřech doposud hraných zápasech s Polskem totiž neprohráli ani jednou a dvakrát se jim povedlo vyhrát.

A výhru by trenér Matjaž Kek viděl moc rád i nyní. "Chceme se s kvalifikací rozloučit důstojně, byť se nám nepovedla tak, jak bychom si přáli. V minulém utkání jsme spálili několik šancí, které mohly skončit jinak. Ale minulé kolo nebylo rozhodující. Po celou kvalifikaci bylo několik momentů, kdy jsme mohli vyhrát a získat lepší výsledek. Doufám, že se proti Polákům opět ukážeme v pozitivním světle."

Kek se teď bude muset obejít bez obránce Aljaže Struny, který nesmí nastoupit kvůli karetnímu trestu. Polsko už má účast na závěrečném turnaji jistou, za což může děkovat především rozhodujícímu klání se Severní Makedonií.

To Poláci zvládli bez větších potíží a po výhře 2:0 si zajistili postup. Teď se pokusí odrazit útok druhých Rakušanů, od nichž ho dělí jen tři body. Kvůli problémům s břichem se do utkání nepodívá zraněný bomber z Neapole Arkadiusz Milik. Tohle utkání bude nejspíš poslední reprezentační povinností pro zkušeného beka Łukasze Piszczeka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.87 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko971115:322
2.Rakousko961219:819
3.Slovinsko942314:814
4.Izrael932416:1711
5.Severní Makedonie932411:1311
6.Lotyšsko90092:280
Skupina I
Belgie - Kypr  (úterý 20:45)
Skupina I má už prakticky o všem jasno. První zůstane Belgie, která má nyní možnost zisku dalších relativně snadných tří bodů. O ty se totiž na King Baudouin Stadium do Bruselu přijede prát Kypr. Ten už šanci na postup dávno ztratil.

Belgičanům vychází kvalifikace na mistrovství Evropy velmi dobře a opět se zdá, že Belgičané pokračují v silné generaci. Ta se z talentovaného kádru přesunula mezi týmy, které jsou opravdu reálně schopné vyhrávat a se kterými se prostě musí počítat i na nejvyšší příčky. Tým trenéra Roberta Martineze šlape na sto procent a jeho výkony každou další kvalifikací neustále rostou. Ani mistrovství Evropy v nadcházejícím roce nebude výjimkou.

Belgii čeká poslední zápas kvalifikace a ten zcela jistě zakončí na prvním místě. Od druhého Ruska, které je rovněž postupujícím týmem, ji dělí už šest bodů, což prostě Rusové za jeden zápas nemohou dohnat ani při sebevětší snaze. A Belgičané jsou na prvním místě zcela zaslouženě, čemuž odpovídá i jejich perfektní skóre. Nasázeli totiž už 34 branek, ale největší zbraní je jejich obrana. Ta soupeřům dovolila jen dvě přesné trefy.

O obě se postaralo Rusko, ale ani to mu nestačilo k bodům. Naposledy si Belgičané poradili s domácím Ruskem zcela jasně a dali mu čtyři góly, a to především díky skvělým bratřím Hazardovým, kteří si mezi sebe rozdělili tři branky. Proti Kypru si tak trenér Martinez bude moci dovolit trochu experimentovat se sestavou.

"Máme za sebou velmi povedenou kvalifikaci a povedlo se nám v ní dojít přesně k tomu, o co jsme usilovali celou dobu. Jsme první a můžu říct, že naše výkony se pořád zlepšují. Nehodlám ubrat plyn a pořád chci vidět, že budeme dominovat. Z pozice favoritů se to po nás očekává pořád a já jsem rád, že jsme i proti Rusku dokázali náš charakter i kvalitu. Máme ve výběru hráče, kteří zase tak často nenastupovali a myslím, že teď je vhodná chvíle dát jim prostor," míní Martinez.

Stále platí, že zraněn je ofenzivní hráč Brightonu Leandro Trossard a v minulém kole musel vinou zranění střídat také Dries Mertens. S Kyprem už Belgie leccos odehrála a ještě ani jednou neztratila všechny tři body. Výjimkou nejsou ani výsledky o tři a více branek.

Kypr v minulém kole opět prohrál, i když nedostal debakl jako proti Rusku (0:5). V přímém boji o třetí místo si totiž neporadil se skotskými horaly a nestačila mu ani trefa Giorgiose Efrema. Kypr už nasbíral deset bodů a prezentuje se hodně odvážným stylem. Takže by moc rád připravil domácímu favoritovi překvapení v podobě vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.03 - 23.20 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Rusko  (úterý 20:45)
Reprezentace Ruska zažila celkem povedenou kvalifikaci o nadcházející ME a jako jedna z prvních na něj postoupila, teď své účinkování zakončí proti největšímu trpaslíkovi skupiny ze San Marina. Rusové doposud porazili všechny účastníky skupiny I kromě suverénní Belgie, s jednadvaceti body se nacházejí na druhé pozici a je jasné, že se na jejich umístění už nic nezmění. Domácí celek je beznadějně poslední, ovšem minule alespoň konečně skóroval.

Asi největší outsider celého kvalifikačního cyklu nedokázal bodovat ani v jednom z devíti případů a skóre 1:46 rozhodně není nijak lichotivé. Nejblíže k úspěchu měl v březnu proti Skotsku, se kterým prohrál jen o dvě branky. Uplynulou sobotu se snažil vzdorovat Kazachstánu. Po bídném začátku, kdy během necelé půl hodiny kapituloval hned třikrát, srovnal se svým rivalem krok a v 77. minutě zaznamenal svou premiérovou trefu kvalifikace.

Hosté po úvodní prohře s Belgií kosili jednoho konkurenta za druhým, dvakrát si vyšlápli na Kazachstán (4:0, 1:0), Skotsko (2:1, 4:0) a i Kypr (1:0, 5:0). Díky tomu nebylo o jejich účasti na Euru 2020 pochyb. Před třemi dny sehráli duel o první místo s Belgií, jenomže v Petrohradu narazili na obrovskou ofenzivní sílu protivníka a hlavně vinou naprosto pokaženého prvního poločasu prohráli celkem jasně v poměru 1:4.

"Věděli jsme, že to bude strašně těžké, ale chtěli jsme s Belgií držet krok. Bohužel naše koncentrace a disciplinovanost nebyla na takové úrovní, aby se to povedlo. Obdrželi jsme rychlé branky a soupeř se okamžitě dostal do dobrého rozpoložení, pak už bylo těžké něco s výsledkem udělat. Je to pro nás cenná lekce před závěrečným turnajem, snad se z toho poučíme," hledal pozitiva po sobotní porážce ruský trenér Stanislav Čerčesov.

Rusko se střetlo se San Marinem začátkem června a v Saransku ho deklasovalo vysoko 9:0. Podobný příděl se dá očekávat i teď, i když domácí určitě budou chtít udržet gólovou ztrátu na co nejmenším počtu. "Na bodech se San Marinem v podstatě nezáleží, pozici losování již neovlivníme. Našim úkolem je co možná nejlépe reprezentovat naši zemi a hrát kvalitní fotbal, což se nám naposledy nepovedlo," dodal Čerčesov závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 45.00 - 1.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Kazachstán  (úterý 20:45)
Oba dva úterní protivníci byli v těžké konkurenci Belgie a Ruska celkem daleko od přímého postupu na evropský šampionát, nyní si to v závěrečném souboji rozdají o konečné třetí místo. Lépe je na tom domácí Skotsko, které doposud vybojovalo dvanáct bodů a před svým nadcházejícím rivalem má náskok dvou bodů. Hosté se nacházejí na páté příčce s deseti body, oproti domácímu výběru již nemají žádnou možnost se na ME kvalifikovat.

Svěřenci trenéra Steva Clarka totiž zvládli na jedničku premiérový ročník Ligy národů a čeká je dodatečná baráž v příštím roce, jejich protivník momentálně není ještě znám. V dvojzápasech s Belgií ani s Ruskem nezískali ani bod, což byl klíčový faktor jejich neúspěchu. V Posledních dvou duelech si nejprve hladce poradili se San Marinem (6:0), naposledy taktéž zvládli vyrovnanou bitvu na Kypru (2:1).

Svému příštímu protivníkovi rozhodně mají co vracet, neboť hned v úvodním vystoupení v Astaně prohráli až příliš snadno po výsledku 0:3. "Ve fotbale pro mě není nikdy důležité, co se stálo v předcházejícím průběhu, záleží jen na tom, jak bude vypadat budoucnost. Prohru v Kazachstánu již nechci komentovat, stalo se to dávno. Nyní je našim úkolem zvítězit a naladit se co nejlépe na klíčovou baráž," prohlásil s klidným hlasem Clarke.

Hostům se úvodní ročník LN nepovedl a ve čtvrté výkonnostní skupině nedokázali skončit na první pozici, což se jim vzhledem k složitému losu skupiny I stalo osudným. Po slibném startu neměli proti dvěma úhlavním favoritům žádnou šanci a zaostávali ve všech ohledech. I přesto teď rozhodně mají o co hrát, konečná třetí příčka by byla pro výběr vedený českým koučem Michalem Bílkem obrovským úspěchem.

"V mých očích je Skotsko nesmírně kvalitní tým se skvělými hráči. Do každého zápasu nastupuje s obrovskou houževnatostí a bojovností, navíc převádí potřebnou týmovou spolupráci. My jsme s ním předvedli v prvním zápase výborný výkon a zaskočili ho v úvodních deseti minutách, což bylo rozhodující, Teď nás sice čeká úplně jiné utkání, ale já pevně věřím, že hráči nechají na trávníku všechno," nechal se slyšet čtyřiapadesátiletý Bílek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.96 - 6.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie990034:227
2.Rusko970228:821
3.Skotsko940513:1812
4.Kypr931514:1410
5.Kazachstán931512:1410
6.San Marino90091:460

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

madari uz vyhlasuju, ze Slovakom nechcu pomoct..co sa da chapat aj tak, ze ak by doslo k situacii, ze 10 minut pred koncom prehravaju o jeden gol, tak sa prestanu snazit o strelenie golu a vypustia to, aby nahodou nedoslo k remize..

Reagovat
zgeroTT

tak nam treba. zas hladame pomoc u druhych, spoliemahe sa na cudzie zapasy. mali sme uhrat dost bodov a nie teraz vyplakavat. Mimochodom, ak by prehravali 10 minut do konca o gol, urcite to nezabalia.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Bolo treba vyhrať s Walesom doma a bol by pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna sa na to zle pozeras

to nie je spoliehanie sa, ale pocet bodov na konci a kto ich ma viac, tak postupi..

Reagovat
zgeroTT

preto sme ich mali nahrat viac a nespoliehat sa, ze ich niekto nahodou nahra menej.

Reagovat
smazaný uživatel

S Kozákom by sme ich minimálne raz porazili a potom remizovali, kedže hrali bez Ramseyho.

Reagovat
Majk91

Naši pod Hapalom ešte ani raz neprekročili svoj tieň. Doma s Walesom sa proste malo vyhrať. Tí boli poraziteľní, Bale hral na hovno, nemali Ramseyho a ešte im tam chýbali nejakí hráči z obrany. Stačilo aby bojovali, ale nie, tie naše primadony si to prišli odchodiť. Zapli až keď bolo neskoro. Hapal ich nevie pripraviť, ani takticky a zrejme ani motivačne. Proste taký ťuťmák, ktorého majú naší hráči s egami v inom vesmíre totálne na saláme. Ja len dúfam, že Kovačík dostane rozum (nepravdepodobne) a Hapala vyhodí. S ním to nemá budúcnosť a bola by škoda, ak by sme si posrali aj kvaldu na MS. Najlepšie by bolo, ak by sa vrátil Weiss st., pred ním by mali rešpekt a taktiež by vedel mužstvo pripraviť aj takticky.

Reagovat
smazaný uživatel

kde to vyhlasuju?

Ja teda pevne verzim v postup Walesu na ME, takze dnes doufam ve vysledek min 2:0

Reagovat
PaYaB

Proč se vůbec obtěžuje plivat na Slováky, mají se soustředit na sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by miesto Slovenska išlo o Rakúsko, Poľsko, Nórsko, Moldavsko, Maltu, Gruzínsko, Grécko etc... povie to isté

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, môžeme byť len radi, že o postup hrajú aj Maďari. Ak by im už o nič nešlo a postavil by béčko, nemôžeme povedať ani mäkké "f".

Reagovat
smazaný uživatel

V poriadku.

Už vidím, ako by v opačnej situácii naši potili tričká kvôli Maďarom.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak je to blbost, pochybujem, že budu hráčom na ihirsku hlásiť stav zo Slovenska, lebo v prípade remízy u nás stačí remíza aj Maďarom.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nepotrebuju vediet vysledok SR-AZB, staci, ked to nebude remiza .. Asi je pre nich prijatelnejsie, aby postupil Wales, ako SR..

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Jak že nepotrebujú? ved ti to hore píšem v prípade, že naši dnes nevyhraju Maďarom stačí remíza. Takže aj keby prehrávali tak sa im oplatí hrať a určite nebude Rossi na čiare vykrikovat Slováci vedu o gol, Slováci vedu o 2 góly ....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že rovnako je to aj u teba. Radšej Wales ako Maďarsko.

Reagovat
smazaný uživatel

nie, dá sa to chápať tak, že vtrhnú na walesanov a zápas sa skončí 0:5

Reagovat
Losinho

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Stannis Baratheon

Není na pláč ještě trochu brzy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
F.Torres

spiknuti

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím vás netrepte, to je jasná výhra Walesu. Vracia sa prvý krát v kvalde Aaron Ramsey z Juventusu,Bale konečne dostane priháravky do behu. A hlavne, Madarsko prišlo o troch zo štyroch obrancov, tak hádajte ako to skončí.Keby betonovali, tak majú šancu, ale potrebujú útočiť. Každopádne, ak aj dnes potúpime, toho českého trtka treba posadiť na prý vlak do tej prdele odkliar prišiel,neviem či z Olomouca, alebo niekde na lazoch. Ked mohli včera odvolať trénera Španieli...

Reagovat
twelwer

Ty aj sleduješ futbal alebo len tak trepes somariny tuto spolocne s MSM ?

Reagovat
Spalovač šancí

Díky Hapalovi jste ještě ve hře o postup

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo, napriek tomu, že je trénerom Hapal, sme ešte stále v hre o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to určite

Reagovat
Majk91

to máš pravdu. Lebo keby sme mali na lavičke niekoho schopného, tak by sme mali postup dávno v kapse

Reagovat
Stannis Baratheon

To jo

Reagovat
Losinho

s takovým materiálem je drží ve hře a ovcomrdi ještě mají kecy

Reagovat
uff

Keby ste mali Jarolíma tak tiež nepostúpite. Načo tieto primrdané kecy. Asi vieme lepšie aká je realita. Po tejto zahodenej kvalifkácii nemá nikto z nás chuť na blbé reči.

Reagovat
Losinho

Hamšík, kdyby, náhoda

Reagovat
uff

Tak urciteeee

Reagovat
smazaný uživatel

Si kokot..

Reagovat
mistr129

Místo aby byli rádi, že jsou díky němu před Ázerbájdžánem

Reagovat
zgeroTT

Mas pravdu, Pavel v nasej repre nadviazal na skvelu pracu v prazskej sparte, ktoru dokazal v tabulke dostat pred take muzstva, ako slovacko alebo dukla. Je to synonymum uspechu.

Reagovat
Losinho

Proto půjde za lepším. Třeba do Olomouce.

Reagovat
zgeroTT

Tam je teraz iny trenersky mag z nasich luhov a hajov, radek posera latal. Jediny trener na svete, ktory brani nepostupovy vysledok. Takže vlastne mas pravdu, pre sigmu by bol hapal logicky krok v postupnosti skrachovaných trénerov.

Reagovat
Losinho

#FDF #branit

Reagovat
flamengo

Reagovat
uff

Reagovat
PaYaB

A vyhořet s provinčním srbským klubem.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel hovná

Reagovat
Poll Hamm

Oni ten Wales s Madarama nikde nedávají?

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne, resp na Sport 1 a Sport 2 kde davali cely minuly tyden a vcera vse z kvaldy, tak tam dnes daji nezajimavou Ligu Mistru v hokeji asi mi z toho praskne penis, snad to bude mit aspon nejaka sazkovka, arabsko/turecky stream nechcu

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Dodatocna baraz? Cez co sa tam ti kripli este chcu dostat? To je 30 sposobov ako sa dostat na euro???

Reagovat
Xaviercreus

Normálně jako na každý turnaj máš postup z kvalifikace a pár míst z baráže. Jen je ta baráž podle LN, ne podle kvaldy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vedle klasické kvaldy se dá na euro dostat i skrz Ligu národů.

Reagovat
Andis

Koho byste si přáli ve skupině? Za mě jednoznačně Holandsko, nová hladová generace. Zajímavá konfrontace by to byla. A k tomu třeba Italy

Reagovat
Kincl

By znamenalo konečnou ale

Reagovat
PaYaB

Asi skupinu s Německem nebo Nizozemskem, nevadila by mi ani ta Rusko/Dánská, ale tam na 99% nebudeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo, ať hrajeme co nejblíž.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis ze budou hrat Nemci v Berline?

Reagovat
Stannis Baratheon

Proti Holandsku ne, ty budou hrát ve skupině s Braniborskem, Galicií a Východořímskou říší.

Reagovat
smazaný uživatel

Němce.

Reagovat
Greny

OT : Rusku pry hrozi nejake sankce skrz doping WADA nejen ve fotbale (ale tam by mohli prijit o euro

Reagovat
RadekVonCZE

Kazaši s Bílkem na Euro

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se, kdo bude pravděpodobně s kým hrát v play-off a narazil jsem na takovej zádrhel.

V play-off už jsou pořadatelské země Skotsko, Rumunsko a Irsko. Předpokládejme, že postoupí Wales a přidá se další pořadatel Maďarsko. V tom případě máme 4 pořadetele na 3 play-off skupiny (protože liga D už je zaplněná vítězi skupin).

Pak by v losu teda nalosovali vítěze toho jednoho play-off, kde budou dvě pořadatelské země, do které z těch skupin? Nebo by to potom ještě přelosovali podle toho, kdo postoupí?

Reagovat
Stannis Baratheon

Měli se vysrat na to, aby tým musel hrát pokud možno doma. To to úplně zkomplikovalo, a navíc to není regulérní.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat
mayday

Naprostá pičovina. Že budou ty země, kde se hrají skupiny, hrát v podstatě minimálně celou skupinu doma, to jsem vůbec netušil a dozvěděl se to až teď koncem kvalifikace.

Neregulérní, úplně k hovnu turnaj.

Reagovat
REPLIKATOR

Andorra U21 - Turecko U21 2:0

Reagovat
Greny

Gibraltar - Svycarsko 1:16

Reagovat
Greny

U19*

Reagovat
REPLIKATOR

od 35. minuty Švýcaři s červenou kartou

Reagovat
Greny

ho to nebavilo tak sel do sprchy

Reagovat
REPLIKATOR

Pár dní zpátky v Rakousku 0:14

https://www.youtube.com/watch?v=bnIuOwVmS9I

Televizní grafika skóre nepobrala dvouciferný počet gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Takže Slovinsko může skončit v tabulce přes Sev. Makedonií a Izraelem, ale jako jediné z nich už nebude mít šanci na postup?

Reagovat
smazaný uživatel

Měli si to uhrát v LN

Reagovat
crusty

Ma to knedlo vepro zelo nejaký problem s Valjentom? A to ho po zapase s Paraguajom vychvaloval.

Reagovat
Kluivert9

Zas Hancko, kterej nemá ani na Spartu

Reagovat
Coutinho10

s timhle mě ten Sport 1 a 2 fakt štve...2 programy a ani na jednom nemůžou dát živě žádný zápas

Reagovat
Greny

dávají hokejovou LM ne?

Reagovat
Coutinho10

pravda, to je taky zapas no

Reagovat
SpecialOne

A ani tak nedají Wales Maďarsko

Reagovat
Coutinho10

no jo..to jsem ani nezkoumal, fakt ze jo....na jednom pak Nizozemsko a druhy Nemecko tak to radsi, ze to ani nedaj zive, protoze to by me stvalo jeste vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poche oficialne koniec

Reagovat
Kluivert9

Wales

Reagovat
Coutinho10

Wales

Reagovat
smazaný uživatel

Wales

Reagovat
Nikikrew

OT

BREAKING: Mauricio Pochettino has left Tottenham Hotspur.

Reagovat
Kluivert9

Jakej smysl to má teď psát sem, když na hlavní stránce je článek už 20 minut?

Reagovat
Nikikrew

Asi taky, ze som mal otvorenu len tuto stranku

Reagovat
smazaný uživatel

Nedalo se cekat, ze se tu o tom ten clanek objevi?

Reagovat
Nikikrew

dalo, a to OT som tam dal zo srandy?

Reagovat
Coutinho10

taky jsem mel, takze jinak bych to nevedel

Reagovat
Coutinho10

co Madari zazdili

Reagovat
REPLIKATOR

Z ofsajdu, dobře že to nedali.

Reagovat
Coutinho10

j

Reagovat
fabec1222

Může se Bílek ještě dostat do play-off?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine v ramci snidane.

Reagovat
REPLIKATOR

Pokud převezme hokejové Brno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazachstán

Reagovat
KnoxXx

Wales

Reagovat
Modroočko

Nič iné než víťazstvo Walesu sa ani nedá čakať, za túto kvalifikáciu si postup nezaslúžime ani náhodou, úplne sa nám zasekol vývoj mužstva. Najhoršie je, že ani nečakám, že by Hapala do leta vymenili.

Reagovat
lvrpl

Hapal musí odísť. Nerozumiem prečo ho vôbec po tej tragédii v sparte vôbec brali. Nespravil za ten čas čo je na lavičke absolútne nič. Verím že s Kozákom by sme tuto skupinu dali.

Reagovat
Modroočko

Ďuriš neprestane ma udivovať, ako môže tréner tvrdohlavo stavať zápas od zápasu hráča, ktorý štyri roky nemá v reprezentácii čo robiť. Najväčšia záhada našej repre.

Reagovat
uff

Reagovat
Greny

Tak Komlicenko prvni gol za repre, sice San Marinu ale trefil se

Reagovat
mimi_united

Maďari to prehrali snáď schválne

Hapal von a priviesť TOP kvalitu zo zahraničia

Reagovat
Mönchengladbach

Hapal nebyla TOP kvalita ze zahraničí?

Reagovat
Emmett Brown

Hapal bol len že zahraničí. S U21 bol veľmi dobrý, ale toto je vážne tragédia.

Reagovat
Majk91

Stačil by Weiss st.

Reagovat
Majk91

Radšej Wales ako Maďari. Navyše vďaka výhre Walesu budeme mať pri baráži výhodu domáceho štadiónu proti Írom. Ale s Hapalom na lavičke to asi aj tak žiadna výhoda nebude

Reagovat
Greny

to je docela jedno jestli prohrajete venku nebo doma

Reagovat
Modroočko

Ešte aj írski kopáči nás roznesú na kopytách, ak budeme predvádzať takýto ledabolý a úplne dezorganizovaný futbal.

Reagovat
Stannis Baratheon

A opět za neúspěch mohou dva největší komplexy Slováků - Čech a Maďaři. V žádném případě to nemůže být prostě jen nekvalitou hráčů. Je třeba nelhát si do kapsy bratia, až takové hvězdy v tom týmu nemáte, jak si myslíte.

Reagovat
Greny

vzdyt je to zlata generace

a zapomel jsi na Jagra, Stesti a Nahodu

Reagovat
zgeroTT

Hviezdy nemame, ale postupit sme mali. A ano, jednym z vinnikov je cech.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stas87

Bol v Ziline, tlaci zilincanov do zostavy...k comu sedi Valjent a hra otrasny Vavro? Na co da hrat Durisa ktory na to evidentne nema? Mak je dobry nahradnik na 20 minut a tiez casto hra v zaklade, Rusnak nie je kridlo...dozadu sme pod Kozakom fungovali lepsie, ovela lepsie. Akurat bavime neexistujucou defenzivou superov..Hapal je vazne slabucky a nejde o to ze je cech. Ide o to, ze nema potrebnu kvalitu na to viest acko. U 21ky je naivny futbal mozny, v tej najvyssiej kategorii nepripustne.

Reagovat
Modroočko

A tebe ide o čo, troll? Keby si videl tie striedania a najmä (dez)organizáciu a úplnú neflexibilitu hry, ktorú Hapal predvádza, možno by si mal iný názor, no to by si sa musel zbaviť najprv sám svojich komplexov. Jasné, viacero hráčov je mimo formy, nehráva a celkovo sa mení štruktúra tímu, tí hráči sú ešte veľmi nezohratí, ale je Hapalovým zlyhaním, že nedokázal nájsť v rámci možností optimálnu zostavu a za jeho pôsobenia sa z nás stal úplne rozháraný mančaft, ktorý netuší, čo má hrať.

Reagovat
Stannis Baratheon

O čo mi ide? Ide mi o to, že se směju těm komentářům nahoře, že to Maďaři pustili naschvál a tak.

Reagovat
crusty

jeden koment ohľadom maďarov, navyše od jedinca, ktorý sa nemôže brať vážne A čo sa týka Hapala, tak v tom majú ľudia pravdu. Ale ty ako klasický čech musíš vytiahnuť slovo komplex

Reagovat
uff

Ved on je najviac zakomplexovaný.

Reagovat
Stannis Baratheon

Až na to, že já vám postup že srdce a upřímně přeju. Mám Slovensko rád a chci aby postoupilo, jen nemám rád hloupé řeči, kterých tu je od vás dost.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
stas87

Inak ked nedokazeme porazit ani Wales, tak co chceme? To naozaj nie je mancaft, ktory by sa nedal porazit. Niekolko hracov nema vykonnost a hraju, niektori by mali skoncit a k tomu kuzelnik na lavicke. No, co uz..ani z LN sa tam nedostaneme a popravu. Nedaju to v hlavach, Hapal zasa postavi Vavra a na euro budeme pozerat v TV. Sak sme na to zvyknuti.

Reagovat
crusty

Tak si toho čecha zoberte späť. Proste len dojebal čo sa dalo, klasika.

Reagovat
lampas

Je to smůla no. Třeba nás by s přehledem porazili kdykoliv si usmyslí, když zrovna nebudeme mít štěstí, a na EURU hrát budeme. Je to nespravedlivé. Vždyť Slováci by dokázali porazit i Brazílii, kdyby zrovna měli svůj den. A nejvíc je osrala UEFA, která je na nich tradičně zasedlá a naschvál je nalosovala do kvalifikační skupiny smrti, zatímco Čechy do lehké skupiny, což Slováky neadekvátně rozhodilo a proto nemohli hrát svojí hru. Dle jistých zdrojů se UEFA bojí, že by Slováci, jenž mají na každém postu hráče světových kvalit, příliš ohrožovali silné země ze západu a proto po nich tak jde. Dokonce i papež vyvolává zlé duchy, aby Slovákům nepřálo štěstí. Každopádně Pellegrini už má prej sepsanou stížnost do Vatikánu a na půdu OSN, tak snad to globální spiknutí proti nim brzo skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si jebnutý, no a?

Reagovat
Losinho

většina obránců ani v klubech nehraje a slavnej Škriniar je v ní sotva poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar je polovičný:-)) Valjenta vychválila tlač ked Mallorca nedávno porazila doma Real Madrid, Gyombera chcelo niekoľko klubov serie A, tak mu zvýšili v Perugii plat.

A áno, môže za to Hapal, celý týžden noviny písali ani nestaval Vavra a Rusnáka, ale Valjenta a Haraslína vo forme, a po zápase sa vykrúcal že šak nikde nie je záruka že oni by hrali lepšie:-))) To je inteligentná odpoved. Troho českého trtka treba naložiť na vlak do Olomouca, či z ktorej prdele to prišiel. Vôbec nechápem, ako ho mohli znova najať potom, ako utiekol z U21 uprostred kvalifikácie do Sparty.

Reagovat
Losinho

Jj všichni všechny chtěj a blablabla.. Škriniar je v Interu lepší než v repre, Hancko sedí ve Spartě, Vavro v Laziu, Pekarík v Herthě.. Gyomber kope ve 27 letech druhou ligu.. Hapal je průměrák, ale jste tým cca na úrovni toho Walesu, sorry jako.

Reagovat
uff

Jasné. Lebo keby je Hapal Slovák tak nenadávame. Tebe z tvojho komplexu dobre jebe. To som si všimol nie prvý raz. Neviem či provokuješ, alebo si tak zadebnený. Dúfam v prvé no bojím sa v druhé.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Uprimne byt ty skupiny naopak, ze my jsme v jejich a SVK v nasi, tak taky nepostoupime, a Slováci ano.

Reagovat
crusty

Reagovat
Stannis Baratheon

Kdyby s náma Slováci dvakrát neprohráli v LN, tak by byli ve druhým koši pro los kvalifikace oni.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
PaYaB

Bohužel to tak být nemohlo, a Slováci ještě dostali přijatelného soupeře z prvního i druhého koše...

Reagovat
Stannis Baratheon

Každopádně, hodně štěstí v té "baráži"

Myslím, že všechny týmy mají v tom béčku úplně stejnou kvalitu, takže rozhodne forma a případná zranění. Lehké to nebude, ale postoupit se dá, hlavně ať tam nejde ani jeden ostrovní tým protože oba hrají strašný fotbal.

Reagovat
uff

Dík.

Reagovat
Xaviercreus

Tři top týmy, co vyhráli ligu C (Sco, Nor, Ser) + jeden z těch co neuspěli (např. Rom) budou v play off Ligy C. No a tří babráci z Ligy C + Island. To se fakt Srbům nebo Norům ohromně vyplatilo tu LN vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele