Preview kvalifikace o ME 2016 - pondělí 7.9.

07.09.2015, 08:15
Previews
V podstatě jen jeden rozpoznatelný šlágr je na dnešním programu evropské kvalifikace, a sice německé vystoupení ve skotském Hampden Parku. Domácí tam budou na dálku soupeřit o baráž s Irskem, které hostí Gruzii. Důležitý je ale také duel prvního Severního Irska se třetím Maďarskem či bitva Albánie s Portugalskem na čele skupiny I...
Skupina D
Polsko - Gibraltar  (pondělí 20:45)
Poláci se poženou za prvními Němci a mají při tomto "honu" velmi příznivé podmínky. Dalším soupeřem, který otestuje jejich schopnosti, je totiž Gibraltar. Nováček mezi elitou je zatím jen nezkušeným přihlížejícím, který sbírá první zkušenosti ve formě drtivých porážek. Zlomí své neštěstí proti ambiciózním Polákům?

Poláci si velmi dobře vzpomínají na minulý vzájemný zápas s Gibraltarem. A mužem, který si bude vzpomínat velmi rád a často, je Robert Lewandowski. Kanonýr Bayernu Mnichov byl ve zmíněném utkání velmi aktivní a svůj střelecký apetit uklidnil dokonce čtyřmi brankami v síti Gibraltaru. Dnes se vrátí na místo činu a bude chtít svou bilanci ještě rozšířit. Poláci na něj hodně spoléhají, protože Lewandowski je rozdílovým hráčem světové extratřídy.

Bylo to vidět i v posledním měření sil Polska s lídrem skupiny D. V něm se Polsko střetlo s Němci a v boji o první příčku nakonec selhalo. Němci ve Frankfurtu vedli už po dvanácti minutách zásluhou Thomase Müllera, spoluhráče právě Lewandowského. O pouhých sedm minut uťal jakékoli snahy o odplatu Mario Götze, který se trefil ještě jednou v utkání a Němci si pojistili celkové tři body. Mužem, který se jim odvážil vzdorovat a jako jediný se za polský výběr opravdu prosadil, byl právě v Německu dobře známý Robert Lewandowski.

Jinak ale mají Poláci kvalifikaci velmi dobře rozjetou a pod kontrolou. Nebýt nešťastné remízy s Irskem, byli by bývali na první příčce. Takto se právě na třetí Irsko musí pořád ohlížet a doufat, že Irové ztratí svou výbušnost a nějaké body. Polsko by rádo zvítězilo a vyvinulo nějaký tlak na Němce, které rovněž nečeká snadná práce. Proti Gibraltaru by si navíc mohli jeho kanonýři rozšířit bilanci. Gibraltar zatím trpce poznává realitu života mezi elitou. Na kontě nemá ani bod a jeho skóre také nenapovídá, že by se z Gibraltaru měla v blízké budoucnosti stát fotbalová velmoc. Celkem 38 branek už Gibraltar dostal, jen jednu vstřelil.

Polsko se navíc může opírat o dobrou domácí formu. Na domácí půdě neprohrálo pět posledních utkání, naposledy zde nestačilo na Ukrajince. Ale to se psal dokonce rok 2013. Gibraltar naproti tomu prohrál všechny tři venkovní zápasy. Gibraltar hledá způsoby, jak se dostat z krize a jak zapůsobit. Zatím to řeší trenérskou změnou. Allena Bulu vystřídal Skot David Wilson. Nyní je u kormidla Jeff Wood a Wilson mu dělá asistenta. Povede si Wood lépe? A dokáže překvapit ambiciózní Polsko?

V rozhovoru pro novináře sdělil: "Jsme sice malá země a mezi nejlepšími jsme jen chvíli, ale vládne tu obrovské nadšení a chuť bojovat. Polsko je skvělý tým, od kterého se můžeme hodně učit. Mají skvělé hráče a my se moc těšíme na duel s nimi," dodal Wood.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.01 - 41.00 - 101.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Irsko - Gruzie  (pondělí 20:45)
Jestli chtějí Irové stále pomýšlet na ohrožení vedoucího dua Německo - Polsko, musí bezpodmínečně zvládnout roli favorita a porazit na domácí půdě nepříjemnou Gruzii. Ta ostatně ukázala růžky svým posledním zápasem, když doma nečekaně přehrála čtvrté Skotsko a dost možná jej tím vyřadila z bojů o přímý postup na mistrovství Evropy.

Irové se díky skotskému fiasku v kombinaci s vlastní pohodlnou výhrou nad Gibraltarem 4:0 uvelebili ve skupině D na třetí příčce, zaručující alespoň postup do barážového dvojzápasu. Do konce zbývají tři zápasy a irský náskok na Skoty v tuto chvíli činí pouhý jeden bod. Oba národní týmy však ve zbytku kvalifikace čeká jeden náročný duel za druhým, neboť se musí utkat jak s vedoucími mistry světa Němci, tak i druhými Poláky. O to víc je tak pondělní duel s Gruzií důležitější.

"Přáli jsme si, aby zvítězili," vrátil se ještě brankář Shay Given k tématu gruzínského vítězství nad skotskými rivaly. "Ale zároveň kvůli tomu přijeli do Dublinu plní sebevědomí. My si však plně věříme taky po naší výhře (proti Gibraltaru). Mohli jsme klidně skórovat i víckrát."

"Hráli jsme docela dobře, vytvořili si řadu slibných šancí, ale tohle bude odlišný zápas," pokračoval v bilancování brankář Stoke City. "Gruzie je samozřejmě lepší tým, takže to bude i náročnější utkání, ale jsme doma a potřebujeme vyhrát. Po zápase se Skoty v Dublinu jsme říkali, že ještě dojde na několik zvratů a pátek nám ukázal, že to tak opravdu je."

"Skotsko bude určitě trochu rozčarované, ale pořád ještě zbývá odehrát dost zápasů, tedy tři. Ty, co nás čekají, budou dost těžké. Teď je ale na pořadu dne pondělí. Musíme se zkoncentrovat a večer zvítězit," uzavřel Given.

Ani překvapivá výhra Gruzínců nad Skoty nic nezměnila na tom, že jejich letošní kvalifikační vystoupení je jednoznačným zklamáním. Svěřenci Kakhabera Tskhadadzeho totiž do té doby ukořistili jen jedno další vítězství, a to proti trpaslíkovi z Gibraltaru. Gruzínský kouč si navíc dobře uvědomuje, že body z Dublinu se nevozí snadno, vždyť Irové pod vedením Martina O’Neilla prohráli jen jednou jedinkrát a na domácí půdě dokázali vždy skórovat. Vzájemné duely mezi těmito dvěma zeměmi navíc jednoznačně stojí na straně domácích - všech dosavadních šest střetnutí vyhrálo Irsko.

"Výhra (proti Skotsku) byla důležitá pro naše sebevědomí, protože právě týmy o kvalitě Skotska soupeří o postup do hlavní fáze turnajů," prohlásil kouč Tskhadadze. "Přesto není namístě dlouze slavit, neboť nás teď čeká ještě náročnější zápas proti Irsku."
Irsko - pravděpodobná sestava:
Given; Coleman, Clark, O’Shea, Brady; Walters, McCarthy, Whelan, McClean; Hoolahan, Keane
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Revishvili; Lobjanidze, Kashia, Kvirkvelia, Navalovski; Amisulashvili, Kazaishvili, Kankava, Ananidze, Okriashvili; Mchedlidze
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Skotsko - Německo  (pondělí 20:45)
Skotsku se poslední duel příliš nepovedl, když nestačilo na Gruzii. A právě proto by mohlo být v bojovné náladě, což si myslí trenér Němců Joachim Löw. Zkušený stratég naopak svým svěřencům v minulém kole naordinoval vítěznou taktiku a Němci si tak poradili s Poláky.

Souboj o čelo byl k vidění v minulém kole, když do Německa přijelo Polsko. Na stadionu ve Frankfurtu se očekávala vyrovnaná hra s mírnými favority - domácími. Ti nakonec svou převahu potvrdili i gólově, když si s Polskem poradili poměrem 3:1. Jako první skóroval mladý útočník Thomas Müller, na něj pak navázal dvougólový hrdina Mario Götze. Za polské barvy se prosadil již tradiční střelec Robert Lewandowski, který střílel přesně deset minut před koncem první půle. Na čele tak zůstávají Němci, kteří mají před Poláky dva body k dobru.

Skotům naopak minulé klání vůbec nesedlo a prohráli v Gruzii. V současné chvíli až pátý celek tabulky rozhodně nebyl favoritem a pro Skoty se mělo jednat o náročný test, po jehož konci se však měli podle prognóz radovat ze tří bodů. To se nestalo, protože jediným střelcem utkání se stal domácí Valeri Kazaišvili. Skotům tak zbyly oči pro pláč a proti Němcům budou chtít zjednat nápravu. Po remíze s Irskem je to další rána do původního rozpočtu.

I trenér Joachim Löw si uvědomuje, že Skotové nemají proti jeho svěřencům co ztratit a budou pro ně reálnou hrozbou. Pokud chtějí Skotové postoupit, musejí vyhrát. Pokud Němci v Hampden Parku v Glasgow vyhrají a Irové si neporadí s Gruzií, postoupí do finálového turnaje ve Francii oni. Proto trenér Löw varuje své hráče před podceněním svého soupeře. "Skotové prohráli s Gruzií, takže jestli chtějí mít ještě šanci na postup, musí zabrat a očekávám, že do útoku vloží daleko více invence a energie."

"Takže v konečné fázi se nedá čekat, že by hráli tak defenzivně jako Poláci. Ti postavili bariéru a spoléhali se na defenzívu. Skotové však hrají doma a musí předvést něco extra. Musí do utkání vložit něco navíc a myslím, že pokud bychom je alespoň trochu podcenili, vymstí se nám to," míní trenér Löw. Tři kola před koncem je Skotsko na čtvrtém místě, což z jejich úsilí dostat se na jedno ze dvou prvních míst, která zaručují automatický postup, dělá velký problém.

Ani to ale Skoty nezastaví. Trenér Gordon Strachan burcuje své hráče: "Máme tři kola do konce a musíme pro to udělat maximum. Chceme postoupit a proto nesmíme dělat žádné další chyby. Nezměnili jsme své cíle a plány, i když se věci nevyvíjejí tak dobře, jak bychom chtěli. Naším cílem je postup, protože si myslíme, že na to máme. Teď nás čeká velmi náročné utkání proti tak skvělému týmu jako Německo. Ale i když kurz není právě na naší straně, neznamená to, že se vzdáme."

"Když se snažíte dosáhnout nějakého cíle, nikdy vás nečeká snadná práce. Po našem utkání s Gruzií jsem byl hodně zklamán a asi není divu. Hráli jsme poměrně dobře, ale nakonec se nedostavil výsledek, který jsme si zasloužili. Což vždycky mrzí. Sice se nám nepovedlo vyhrát, ale já rozhodně nelámu hůl nad mým týmem a nadále všem hráčům naprosto důvěřuji. Vím, že se popereme i proti Němcům o dobrý výsledek," věří Strachan.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.75 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo751119:516
2.Polsko742121:614
3.Irsko733116:512
4.Skotsko732212:711
5.Gruzie72055:136
6.Gibraltar70071:380
Skupina F
Finsko - Faerské ostrovy  (pondělí 20:45)
Oba dva pondělní protivníci budou ještě bojovat o naději na evropský šampionát ve Francii v roce 2016 a tu jim udrží pouze vítězství. Finsko doposud získalo sedm bodů a nachází se na čtvrtém místě tabulky o pět bodů za barážovou pozicí Maďarska. Faerské ostrovy mají o jeden bod méně a jsou na čtvrtém místě, jednoznačným favoritem na vítězství bude domácí výběr, nicméně rozhodně ho nečeká jednoduchá úloha.

Finsku celkem vyšel vstup do letošní kvalifikace a po výhře 3:1 na půdě Faerských ostrovů dokázalo v domácím prostředí remizovat s Řeckem 1:1. Pak ale přišla vlna šesti porážek v řadě za sebou včetně čtyř kvalifikačních. Po domácím neúspěchu 0:2 s Rumunskem prohrálo 0:1 na půdě Maďarska, poté prohrálo taktéž o jediný gól v Severním Irsku (1:2) a následně nezvládlo klíčový souboj s Maďarskem, kterému v domácím prostředí opět podlehlo 0:1.

Finové si ještě udrželi alespoň nějakou naději po čtvrteční výhře 1:0 v Řecku. Faerské ostrovy patří dlouhodobě k trpaslíkům kvalifikačních bojů, nicméně v tomto cyklu dokázaly dvakrát porazit Řecko 1:0 a 2:1, na poslední pozici tak rozhodně skončit nemusí. Daleko k bodům neměly ani proti Rumunsku s Maďarskem, kterým podlehly pouze 0:1, ve dvojzápase se Severním Irskem nezískaly ani bod a prohrály 0:2, ve čtvrtek 1:3.

Finsko po čtyřech letech vyměnilo trenéra a místo Mixu Paatelainena, který byl odvolán po čtyřech porážkách v řadě za sebou v polovině června, se na lavičku posadil Markku Kanerva, který povede reprezentační výběr do konce kvalifikace. Od 1. ledna 2016 se novým koučem stane třiašedesátiletý Švéd Hans Backe. "Náš úkol je jasný. Bezpodmínečně musíme Faerské ostrovy porazit a pak se pokusit o zázrak v posledních dvou říjnových zápasech," řekl Kanerva.

Ten očekává složitý zápas, ovšem tříbodový zisk je nutností. "V Řecku jsme předvedli dobrý výkon a nakonec se štěstím zvítězili, nyní chceme na tento úspěch navázat. Pětibodové manko na Maďarsko se zdá být velké, pokud ale zvítězíme, tak se mu můžeme přiblížit na rozdíl dvou bodů a to už hratelné rozhodně je. Faerské ostrovy v této kvalifikaci prohrály maximálně o dvě branky a jsou velmi houževnaté, zadarmo se z výhry radovat nebudeme," dodal s mírnými obavami jednapadesátiletý Kanerva.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 6.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Maďarsko  (pondělí 20:45)
Další účastník šampionátu ve Francii může vzejít z utkání Severního Irska a Maďarska. Pokud domácí potvrdí předchozí vítězství na půdě Faerských ostrovů a porazí před vlastními fanoušky i Maďarsko, mohou si již s předstihem rezervovat letenky na EURO. Hosté jsou aktuálně třetí a rovněž bojují o přímý postup.

Celkem třináctkrát Severní Irsko neuspělo v kvalifikaci na závěrečný turnaj. Tři zápasy před koncem je ale na velmi dobré cestě, aby tuhle negativní statistiku definitivně vymazalo z historie. V tuhle chvíli je na čele bod před druhým Rumunskem, čtyři body před třetím Maďarskem. Baráž má na devadesát devět procent jistou.

S pěti vítězstvími ze sedmi zápasů si vlastně vedení ve skupině zaslouží. V pátečním klání v Tórshavnu svěřenci Michaela O'Neilla znovu prokázali, že jejich herní projev vypadá stále velmi dobře. Do posledního místečka zaplněný Windsor Park v Belfastu bude proti Maďarsku zajisté jejich velkou výhodou.

Norn Iron už v září loňského roku svého soupeře porazili 2:1. Tehdy rozhodující trefu zařídil až v 88. minutě Kyle Lafferty. Ten mimochodem skóroval i proti Faerským ostrovům. "Nikdy jsem si nemyslel, že budeme v tabulce takhle vysoko," rozplýval se. "Poprvé bychom se mohli dostat na EURO. Nemůžu se dočkat, až uděláme poslední krok."

Severoirský útočník v dresu Norwich City, tedy svého zaměstnavatele, letos ještě nenastoupil. V Belfastu by ale měl rozhodně hrát v základu. "Jestli mám být upřímný, v Tórshavnu jsem nebyl úplně fit," přiznával. "Moje zápasová nevytíženost byla vidět. V pondělí večer ale chci za každou cenu pomoci gólem."

Situace Maďarska ve skupině F se po pátku výrazněji nezměnila. Mužstvo kouče Bernda Storcka zůstalo po remíze s Rumunskem pořád mimo přímé postupové pozice. Ačkoli ze sedmi utkání prohrálo jen jednou jedinkrát, další bezbodový neúspěch by zřejmě definitivně korunoval jeho účast v baráži.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rumunsko - Řecko  (pondělí 20:45)
Zakončit kvalifikaci alespoň trochu důstojně - takové je jediné zbývající přání řeckého kouče Kostase Tsanase. Ze strany mistrů Evropy z roku 2004 je totiž tato soutěž zatím neuvěřitelnou tragédií, jaká snad nemá v historii obdoby. Dva body ze sedmi zápasů, dvě prohry s Faerskými ostrovy, domácí porážka s Finskem, a to nyní jedou Řekové na půdu nebezpečného Rumunska..

Zápas s Finskem v Pireu byl pro Tsanase premiérou; předtím vedli hrdé Helény nejprve Claudio Ranieri a poté Sergio Markarián. Netřeba dodávat, jak oba ve funkci dopadli. Mimochodem to znamená, že Řecko během kvalifikace nasbíralo více trenérů než bodů. Tomu současnému je nicméně třeba přiznat, že optimismus ani tváří v tvář dalšímu trapasu rozhodně neztrácí.

"Prohrát je vždy skličující, ale my jsme si vytvořili více šancí než soupeř. To se snáší opravdu těžko. Jsme sice na dně tabulky, ale to teď není důležité - naši protivníci mohou víc větší motivaci, protože na rozdíl od nás hrají o postup, nás ale bude ve zbývajících třech zápasech pohánět kupředu touha ukázat, že jsme neztratili svou vítěznou mentalitu. Způsob, jakým dnes reagovali hráči přímo na hřišti, mě potěšil a dal mi důvod být optimistou. I přes porážku musíme najít něco, na čem se dá stavět," uvedl Tsanas po zápase s bojovnými Seveřany.

To Rumuni mají úplně jiné starosti; na velké akci nebyli od roku 2008, letos jsou ale opravdu hodně blízko. Ve vyrovnané skupině F zatím nastřádali patnáct bodů, což je sice méně než u vedoucích Severních Irů, důležité ale je, že dotírající Maďaři zůstávají po páteční vzájemné bezbrankové remíze v Budapešti stále tři body daleko.

Z rumunského tábora tak zaznívá spokojenost, i když situace mohla být samozřejmě ještě lepší. Zvlášť když kouč Anghel Iordanescu zdůrazňoval, že úkolem jeho týmu je hrát ofenzivní fotbal. Nakonec Rumuni narazili na nedostatečnou kreativitu při vytváření šancí, na čemž budou dnes chtít určitě zapracovat.

"Naše skupina je stále otevřená, o první dvě místa bojují tři týmy," prohlásil rumunský trenér po budapešťské dělbě bodů, která mimochodem dále protáhla už 34 let trvající maďarské čekání na vítězství. "Teď jsou na řadě Řekové.. To je nejlepší tým celé skupiny, přestože teď se jim nedaří. Doufám, že si hráči stihnou odpočinout a že zůstanou všichni zdraví; už teď máme dost problémů, hlavně Ovidiu Hoban. Nemyslím, že by bylo zapotřebí vyhrát skupinu. Chceme prostě postoupit," shrnul Iordanescu.

A domácí touhu po proniknutí na francouzské Euro sdílí i jeden z nejzkušenějších hráčů, ostřílený obránce Razvan Rat, který svého nadřízeného doplnil: "Kvalifikovat se na šampionát je pro nás obrovsky důležité. Rumunský fotbal to nemá jednoduché, zvláště letos, když už všechny naše kluby vypadly z mezinárodních soutěží. Byl by to po delší době ohromný krok kupředu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko751111:516
2.Rumunsko74307:115
3.Maďarsko73315:312
4.Finsko72146:87
5.Faerské ostrovy72055:116
6.Řecko70252:82
Skupina I
Arménie - Dánsko  (pondělí 18:00)
Situace ve skupině I je nyní hodně zajímavá: Dánové bojují na dálku o přímý postup s Albánií, která má po remíze 0:0 v Kodani nyní se shodným počtem bodů lepší skóre a na kontě o jeden odehraný zápas méně. Aby tedy svěřenci Mortena Olsena udrželi krok, musejí dnes bezpodmínečně vyhrát v Arménii..

Minimálně baráž už ale mají jistou všechny tři týmy bojující o čelo (vedle Dánů a Albánců to jsou ještě Portugalci). Zbytek pelotonu totiž totálně nestíhá. Srbové k organizačním průšvihům přidali ještě neexistující formu, a když už před třemi dny konečně poprvé vyhráli (právě nad Arménií), stačilo jim to sotva na vyšplhání do kladných čísel. Nyní mají na kontě formálně jeden bod, stejně jako Arméni. Ti tedy už dnes budou hrát pouze o čest.

Kouč Sargis Hovsepjan měl po prohře s Balkánci jasno. "Srbští hráči přetlačili naši obranu," uvedl na tiskové konferenci. "Nehráli jsme celých 90 minut. Pokud chcete zvítězit, musíte udržet stoprocentní pozornost od prvního do posledního okamžiku, což se nám nepovedlo. Místo toho jsme dělali hloupé chyby v defenzivě." A aby bylo jasné, že nemluví jen tak do vzduchu, dodal rázně: "Mohu říci, že hráči, kteří mě zklamali, už za nás v budoucnu hrát nebudou."

Hovsepjan tak pravděpodobně už dnes plánuje dát šanci některým náhradníkům; jisté nyní je pouze to, že se na hřišti neobjeví Levon Hajrapetjan, který si proti Srbsku natáhl sval a opustil arménskou výpravu. Ať už ale na Dány vyběhne kdokoliv, budou se domácí fanoušci muset smířit s nevděčnou rolí outsidera, zpovzdálí pozorujícího napínavý boj o příčky nejvyšší.

Dánové totiž i přes frustrující ztrátu s Albánií stále mohou celou skupinu klidně vyhrát; vlastně je dost dobře možné, že do říjnového kvalifikačního okna půjdou coby vedoucí tým tabulky. Morten Olsen naposledy prohlásil, že jeho svěřenci měli nad vzpurnými Balkánci převahu a že si zasloužili brát všechny tři body; na to se ale nehraje. Dnes musí dánští fotbalisté nutně přidat i nějaké góly..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Albánie - Portugalsko  (pondělí 20:45)
Souboj o čelo slibuje napínavé utkání mezi domácí Albánií a Portugalskem. Je to možná překvapení, ale právě Albánie je druhým celkem tabulky a zatím se prezentuje skvělými výkony. Celek, který zvítězí v tomto utkání, se značně přiblíží konečnému postupu do hlavní fáze turnaje.

Domácí tým bude doufat, že mu bude historie nakloněna a že ji dokáže zopakovat. Právě Albánie totiž při prvním vzájemném utkání mezi oběma týmy dokázala přehrát bookmakery a sázkaře a vyhrála nad favoritem okolo hvězdy Cristiana Ronalda! Před více než rokem zůstalo Estádio Municipal de Aveiro šokováno, když nevyhrála domácí ekipa, nýbrž podceňovaný a nepříliš známý tým z Albánie. Po kompaktním výkonu se blýskl jedinou brankou Bekim Balaj, který se prosadil krátce po změně stran. Tak začala zatím pohádková jízda Albánie za druhým místem ve skupině.

Na tom je i nyní, získala již 11 bodů a domácí Portugalsko má na Albánii náskok jen jednoho jediného bodu. Albánie si musí "hlídat záda", protože jí na ně dýchá třetí Dánsko. To má rovněž 11 bodů a bude v boji o druhou příčku čekat na zaváhání překvapení sezony. Právě s Dánskem si v minulém kole Albánie rozdělila body do tabulky, když v Kodani jen remizovala bez branek. Utkání to sice bylo zajímavé, ale dění ve skupině moc nepomohlo.

Portugalci zvládli své utkání mnohem lépe alespoň z pohledu výsledku a bodů, i když herně rozhodně nepřesvědčili. S Arménií se dlouho trápili a dokonce s ní prohrávali! Mají ale ve svém středu Cristiana Ronalda, který si připsal hattrick a prakticky jen díky němu si dokázali s Arménií poradit. Hrajr Mkojan ještě dvacet minut před koncem dával gól, kterým utkání hodně zdramatizoval, jenže více už nestihl.

Albánie zůstává neporažena a pokud se svěřenci trenéra Gianniho de Biasiho znovu vzedmou a vyhrají nad Portugalci, mohli by převzít jejich místo na čele. Portugalci mohou zase těžit z faktu, že předchozí dvě návštěvy Albánie vždy vyhráli. A navíc se opírají o formu Cristiana Ronalda, který zatím nastřílel pět branek. Hosté nebudou moci použít duo Joao Moutinho a William Carvalho - obra hráči jsou zranění. Místo v záloze by tak mohl mít Danilo Pereira z Porta.

Trenér Fernando Santos však nechce nic ponechat náhodě a věří, že jeho hráči dokáží zvítězit a přivézt si domů tři body. Naposledy měl možnost vidět hráče v akci proti Francii, kdy toto přátelské utkání rozhodl jedinou brankou Mathieu Valbuena. A Santos se k zápasu vrátil: "Stálo to za to. Některé věci jsme si vyzkoušeli, jiné zase zavrhli. Byl to cenný test našich schopností před dalším náročným utkáním. Francie měla chvíle, kdy byla lepší než my, ale my jsme ji zase během druhé půle trochu dohnali. A ve chvíli, kdy jsme byli jednoznačně lepší, jsme inkasovali. To už je fotbal, s tím musíme počítat," dodal Santos.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.60 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko54017:412
2.Albánie53207:211
3.Dánsko63218:411
4.Srbsko61145:111
 Arménie60155:111
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (128)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V prostředí sázkové mafie se už pár dní obecně ví, že Poláci prodali zápas s Gibraltarem a bude plichta

Reagovat
stas87

To ako u vas niekde v brlohu ste si na to vsetci podali z davok co vam prisli?Tak to prajem vela stastia.Mafiani.

Reagovat
smazaný uživatel

takze remiza, hej ? v 30. minute za stavu 4:0 ?........

Reagovat
smazaný uživatel

proc recko a srbsko tak upadlo?

Reagovat
raduinho

Protože jsou to kokotské nátury.

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko vyhraje v Severním Irsku 1:2. Za Maďary dá jeden gól ze hry Szalai a druhý padne z dost divoce odpískáné penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Finsko - Faerské ostrovy 2: 0 (37. Ring, 79. Pukki)

Reagovat
Gryphonheart

Recko a Srbsko jeste horsi nez Nizozemci? Husty

Reagovat
smazaný uživatel

Írsko 1, Portugalsko 2, Severné Írsko 1X,

Reagovat
smazaný uživatel

Albánie

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď dnes Dánsko vyhrá

Reagovat
Spalovač šancí

V Déčku 3x vítězství domácích

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko dotoho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked po madarsky viem iba nadavat, cislovky a nejake zakladne frazy, tak ja to tym madarom neskutocne prajem. uz je nacase aby isli hrat nejaky sampionat. ale zasa prajem to aj tym severnym irom... no boha, toz dilema ))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tí Gréci si to zaslúžili

Reagovat
fenixLFC

albansko-portugalsko....tu sa fakt neda priat nikomu a k tomu je to zapas o prve miesto...skoda ze nemozu nepostupit obaja....

Reagovat
F.Torres

Snad to Slováci dneska dají a uvidíme se spolu ve skupině, ještě přibereme z prvního koše Anglii

Reagovat
Spalovač šancí

A Skotsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

však hrají až zítra

Reagovat
božský John

Proc by Anglicani meli bejt v prvnim kosi ?

Reagovat
F.Torres

protože na to má koeficient? Pořadatel a obhájce v prvním koši + anglie, německo, belgie, itálie. Zatím to tak vypadá, stejně tak, že slováci jsou ve třetím a my se vyhneme třeba Chorvatům a Portugalcům.

Samozřejmě, pokud mé zdoje nejsou chybné, což dosti o tom pochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.coen.wz.cz/euro2016.htm tam uprostřed jsou zatim orientační koše a fakt tam jsou

Reagovat
Counter

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/uefa.html

Podle pofidérních žebříčků jsou prostě vysoko, v kvalifikaci si to vodí a sbírají mocně body.

Reagovat
Shevchenko

Škoda že Skoti nevyhráli v Gruzii, na Euru je sice nechci, ale jejich domácí zápasy proti favoritům jsou vždycky parádní, dneska by se mohli zase vybičovat.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Lavezzi mohl být další hvězdou MLS

http://mlssoccer.cz/2015/09/05/lavezzi-odolal-vabeni-mls/

Reagovat
smazaný uživatel

ti dánové mají velmi kvalitní sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

to nechápu, proč hraje Mikhytariyan v repre defenzivního záložníkia?

Reagovat
Counter

To ti Němci vážně nemají koho strčit na RB, že tam musí strašit Can?

Reagovat
db18

Mohl by tam v poslední době hrál i v BVB - řekl bych ale, že to je lepší varianta, než aby tam byl Mustafi.

...nezbývá než doufat, že se ještě někdy vzpamatuje Diekmeier, nebo že se uzdraví Durm a bude hrát.

Reagovat
Counter

Nevypadlo ti z té první věty nějaké jméno?

Reagovat
smazaný uživatel

Ginter

Reagovat
db18

Reagovat
Counter

To je docela podstatné ale

Reagovat
Hokaido

Já hnedka hledal Möhla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já to nechápu.. on tam hraje jen, aby hrál. kvalitu má. ale působí to hrozně.

osobně jsem za to, aby tam raděj hrál byť průměrnější ale rodilej bek.

Reagovat
db18

Jenže kde takové najít? To by tam musel hrát asi Brosinski.

Reagovat
smazaný uživatel

ideální varianta asi jedině Durm..

ale klidně i raději Gintera, než Emreho

Reagovat
db18

škoda, že se tam hned nechytl Castro.

Reagovat
smazaný uživatel

prostě někdo z BVB

Reagovat
db18

Jste jeden z mála týmu v BL, který má na RB k dispozici Němce...

Reagovat
smazaný uživatel

Top kvalita na RB im po odchode Lahma proste chýba. Hráčov, ktorí by tam mohli zahrať na slušnej úrovni ale majú dosť, myslím, že je hlúposť to lepiť Canom. Alternatívy:

Durm- dlhodobo zranený

Sebastian Jung- po prestupe do Wolfsburgu zatiaľ nenapĺňa očakávania a nemá dostatočné herné vyťaženie

Christian Träsch- vo Wolfsburgu nemá istý základ, keď však hrá, tak zvyčajne nesklame

Julian Korb- zatiaľ člen 21-tky, možno sa časom pozrie aj do áčka...

Daniel Brosinski- žiadne medzinárodné skúsenosti, mohol by dostať šancu v nejakom priateľskom...

Reagovat
db18

Korb zřejmě ztratil i místo v Gladbachu, kde se na RB zpátky přesunul Jantschke (který je teda taky možností pro repre) + kdyby se jim povedlo naplnit potenciál, tak ještě Diekmeier a Sorg.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, na Tonyho som zabudol, ten by naozaj mal dostať šancu. Diekmeier by asi musel odísť z Hamburgu, ten tím ho ťahá dole a nevyzerá to tak, že sa to v dohľadnej dobe otočí. Sorg snáď vyletí hore, potenciál má :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo ..jen ne Jantschke

Reagovat
db18

(lepší než Korb )

Reagovat
Counter

Dík za obsáhlý výpis :-)

Reagovat
SunFells

A Anglie je přitom tak nabitá, že pozvánku nedostane ani Jenkinson. Nýmandi němečtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ta situace je fakt špatná, když už padají jména jako Träsch a Brosinski.. Já to vidím tak, že se tam stejně postaví Höwi.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm se nechce vratit aspon na euro ?

Reagovat
db18

On chce jet do Ria

Reagovat
smazaný uživatel

stejne by ho Low zase cpal na DM

Reagovat
db18

Už tam nehraje ani v klubu, tak snad ne. (ještě čekám, kdy Jogi přejde na 4-1-4-1 a bude zkoušet 3-5-2 s Hectorem a Bellarabim na WB )

Reagovat
smazaný uživatel

Taková šulačka Thomas

Reagovat
SunFells

Götzemu tam o repre pauze spadne i každá Müllerova střela

Reagovat
Arne

Tečoval to ten stoper, ne Götze.

Reagovat
SunFells

Ok.

Reagovat
SunFells

Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

Canův gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas..haluzák

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
SunFells

To jsou branky

Reagovat
bayern987

Thomas!

Reagovat
Coutinho10

vsechno haluze

Reagovat
Kokesh

Mario má to zpracování na cecky s následnou střelou fakt perfektní.

Reagovat
Coutinho10

to je zapaa Scoootlaaaand

Reagovat
tweek

bombovy fotbal :) pada to tǎ jak svestky

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer jede velký bomby.

Reagovat
db18

Ilkay

Reagovat
Arne

To tam zamrzl, nebo co? Taková hovadina, to snad není možný...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Neuer slabě

Reagovat
bayern987

To jsou góly

Reagovat
Wat

Skoti to doma udržej.

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci měli hotovo už za dvacet minut, pak to bylo jen o tom, kdo předvede lepší kombinaci. Vést 7:0, tak by nikdo neřekl ani popel, propastný rozdíl.

Reagovat
kiwwi

neuveritelna atmosfera v Skotsku...uz sa neviem dockat novej kvaldy s nimi a anglicanmi v jednej skupine

Reagovat
smazaný uživatel

píšem o tom pod Pizzarom. Väčšina ľudí bude chcieť ísť do Wembley lebo Wembley a Anglicko, ale kvôli atmosfére sa určite viac oplatí ísť do Hampden Parku Dnes to tam je fantastické, úžasné. Typický ostrovná atmosféra.

Reagovat
Coutinho10

to vam dost zavidim...my sme si aspon se Skotama zahrali nedavno v kvalde, ale s Anglii uz to je dyl (navic jenom pratelak)

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo. Mario..hlídej si už ty offsidy

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

Goetze 2 goly z ofsjdu nastve

Reagovat
smazaný uživatel

Muller je kráľ

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkaaaaaaay - Maestro..napravil

Reagovat
aither

Reagovat
db18

Před každým gólem Skotů jsem si vsadil, že Německo dá další gól... tak teď už na to kašlu.

Reagovat
kiwwi

Maloney

Reagovat
smazaný uživatel

Že já si zas vybral Portugalsko....jediná zábava je, když se Cristiano vzteká, což je asi každých 5 minut vážně, jakmile přihrávka není přesná nebo si ho prostě hráč nevybere, tak začne rozhazovat rukama a něco si mumlat pod fousy

Každopádně hroznej fotbal. Albánie působí snad i fotbalověji. Cristiano na hrotu nemá co dělat, nic nevybojuje a když se stahuje do strany nebo do středu, tak zas na hrotu není nikdo. Ale zas trošku chápu, že se pořád vzteká, spoluhráči vážně nic moc..

Reagovat
Mishko

kde to pls pozeráš? neviem nájsť schopný stream...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.livesportstream.tv/en/main

koukám na to chorvatský, hned první link

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem s Portugalci skončil od Eura 2012, kde sice hráli parádně, ale prostě už to bylo na hraně. teď je ten tým o jednom hráči. absolutně nezajímavý..

Reagovat
smazaný uživatel

No však a když navíc Cristiano nemá formu, nebo mu to prostě nejde jako třeba dnes, tak je to uplně o ničem druhej poločas Albánci dokonce mírně lepší...

Reagovat
Kokesh

Právě s těmi mladými z repre 21 se může stát zase zajímavou...jen to chce obměnu. Né aby hrál na stoperu Carvalho heh.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, třeba ten Tiago Illori nebo jak se jmenuje by tam mohl bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

nemá na Liverpool.. co z toho, že euro21 odehrál parádně..

Reagovat
smazaný uživatel

No já viděl celý euro a tam na mě právě působil docela dobře, ale jestli to byla jen jedna vlaštovka, tak se s tím samozřejmě nedá nic dělat. Podstata ale je, aby ti mladí dostali příležitost, kvalita tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasné.. odehrál skvělej turnaj (právě proto mě Liverpool trochu šokoval, když ho vyslal na hostování, jestli možná i s obcí)..blbouni

Já se u Portugalců bojím toho, že za chvíli jim to bude ten Ronaldův status poloboha všechno kurvit. každá nahrávka na něj, každá střela on. navíc teď s tím polohrotem, no já nevím...

Reagovat
Kokesh

On nemá vousy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, to jsem myslel obrazně

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Lahm udělal chybu s tou repre.. očekávám, že se třeba na ms vrátí. ale prostě je moc mladej na takový loučení s repre.

Reagovat
ďuriLFC

Nech sa ten komentátor naučí Emreho meno vyslovovať a až potom nech doňho pindá, šak nič iné nerobí celý zápas.

Reagovat
Hokaido

OT: nedoporučil by mi někdo sportovní knihu s příběhem? Nemusí to být o fotbale a ani o nějakým mainstream nebo vrcholovým sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci dají Gibraltaru asi 10ku....

Reagovat
Wat

Kua, Maďaři začínaj zlobit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyčka Albánie, celkově hrozný díry v obranný fázi tam mají Portugalci.

Reagovat
Mishko

čo čakať od obrany, ktorá má v priemere 32 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hlavně hrozná díra mezi obranou a zálohou, celej druhej poločas se Albánci dostávají do zajímavých pozic jen díky kolmým přihrávkám, které jdou na hráče mezi zálohu a obranu Portugalska. Kdyby byl proti Portugalcům kvalitnější tým, tak je potrestá.

Reagovat
Carrick

Matuidi je prostě top class

Reagovat
Mishko

Ja byť Ronaldo, tak sa na tú repre asi fakt vyjebem Eliseu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Už jste viděli cenu vstupenek na Turecko?

Reagovat
Hokaido

kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

690, 990 a 1290 korun

Reagovat
Coutinho10

no vzhledem k tomu, ze na lotyse to bylo skoro stejne, tak me to neprekvapuje...sice lepsi souper, ale je to u vas + o nic nam nejde

Reagovat
F.Torres

ten kdo určuje ceny by měl dostat okamžitýho padáka

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl hrůzostrašně bráněnej brejk od Albánců, Cristiano jednoduše nahrál Eliseuovi a ten v největší šanci vedle...první tutovka vůbec, další už třeba ani nemusejí mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay, Mario

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopím, prečo Low nestrieda. Bellarabi, Kruse, Kramer, Volland... hnijú na lavičke. Určite tam hodí minútu pred koncom Podolskeho

Reagovat
Kokesh

Veloso.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni to ještě vyhrajou zápasu by slušela remíza, každopádně to byl zas jednou nápad se na ně podívat.Tam se musí něco změnit, není možné, aby je přehrávali Albánci.

Reagovat
Marv

Maďarsko

Reagovat
Wat

Lafferty zachránce, ale co vyváděl Baird...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele