Prešov vyhrál o dva góly poprvé, Žilina na Šariši znovu neuspěla

27.02.2011, 22:20
Aktuality
Slovenský klub 1. FC Tatran Prešov začal jaro pompézně, již potřetí za sebou zdolal na svém trávníku Žilinu a ve včerejším zápase zvítězil dokonce o dva góly, což se mu právě probíhající sezóně povedlo vůbec poprvé...

Klub z východního Slovenska se stále potácí v dolních patrech tabulky, ale od příchodu Ladislava Pecka na trenérskou židli se mužstvo výrazně zlepšuje a podává patřičné výkony. Po zimní přípravě se Tatran utkal na své půdě s mistrem ze Žiliny a vyhrál 2:0, hosté tak v metropoli Šariše kromě prohry potřetí nezaznamenali ani gól.

Častým tématem je však terén, na kterém se zápas hrál. Ve třetím největším městě Slovenska panují dlouhodobé mrazy, situaci komplikoval i sníh, a tak to místy vypadalo, že se hrál na zimním stadionu. Velké problémy s tím měli hlavně hráči Žiliny, kteří si stěžovali i na výkon rozhodčího.

Zápas se však nakonec odehrál a už v šesté minutě šli domácí do vedení, když se na levé straně dostal k míči Josl a jeho prudkou střelu dopravil hlavou do sítě navrátilec po zranění Michal Krajník: "Cítím neskutečnou radost ze vstřeleného gólu. Byl můj první a těší mě i zisk tří bodů. Jaro jsme odstartovali dobře a věřím, že to bude pokračovat," sdělil střelec. Druhý gól padl v 78. minutě, to se zkušený Petráš probíjel do vápna a byl faulován, načež se z penaltového puntíku nemýlil Macko a poslal svůj tým na desáté místo.

Pokutový kop se však nelíbil veteránovi Zdenovi Štrbovi, který absolvoval návrat na slovenské ligové trávníky s kapitánskou páskou. "Příchod do Žiliny jsem si představoval jako vítězný. Samozřejmě, že nás to mrzí, ale musíme jít dál a v dalším duelu je potřeba vyhrát Příčin prohry je více, první gól byl náhodný. Pak jsme měli šance, ale vlastními chybami jsme se dostali do ofsajdu a rozhodčí nám upřel dvě penalty. Domácím pak daroval jednu, ze které se smáli snad i oni," domnívá se hostující hráč.

Štrba se vyjádřil také o hrací ploše. "Fotbal se na Slovensku bude hrát vždycky, nezáleží to na kvalitě terénu. Je jedno, zda se hraje na ledě nebo blátě. Lidé by si zasloužili dívat se na pěkný fotbal, ale v té zimě si koupili lístky na nakopávanou," postěžoval si bývalý hráč Škody Xanthi nebo Matadoru Púchov. "Terén byl v některých situacích nehratelný, chyběla nám stabilita, kombinace a pohyb. První gól byl šťastný, druhý pramenil ze zkušeností Petráše. Byl jsme lepší," doplnil žilinský trenér Pavel Hapal.

Radost pochopitelně panovala na druhé straně. Ladislav Pecko neskrýval nadšení, ale také upozornil jen na začátek dlouhé cesty, která povede za záchranou v Corgoň lize. "Jsem nesmírně šťastný za tři body, o kterých rozhodla první gólová situace. Žilina je první, je fotbalovější, ale terén vyhovoval nám. Více však k vítězství dopomohlo srdce mých hráčů, které do zápasu vložili. Je to důležitý krok a doufám, že budeme hrát dobře i na lepším terénu," zhodnotil zápas Pecko.

Prešov se tak díky vítězství a remíze Košic v Dubnici dostal na desáté místo tabulky, zatímco Žilina zůstává na čele, ale její náskok činí už jen tři body. Druhá Senica si totiž poradila s Bystricou a stáhla náskok, boj o titul i o záchranu tak ještě slibuje zajímavou podívanou.

Autor: Ľubomír Hudačko / denniksport.sk, 1fctatran.sk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Darcek od Pecka

Reagovat
Darren Fletcher

libor žurek

nech mu to na jar sype. behavy, snazivy

Reagovat
smazaný uživatel

Forest Gump....

Reagovat
Filip12

preŠov OT: SOU FANS TATRANU NEJLEPŠÍ NA SLOVENSKU

Reagovat
JIMMY-PO

ani zdaleka bohužiaľ

Reagovat
stas87

tak na co tam chodite?co je v po sport cislo 1?

Reagovat
smazaný uživatel

v prešove maju mužsku hadzanu na vysokej urovni hraju pravidelne ligu majstrov

mužska hadzana v prešove a žensky basketbal v košiciach su asi 2 naj športove kluby na slovensku

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak..Good Angels Košice - Ženy Basketbal, Tatran Prešov - Muži Hádzaná

Reagovat
Filip12

Podle fota to tak vypadalo a kdo má nejlepší fanoušky tam pls

Reagovat
smazaný uživatel

Spartal

Reagovat
nemanja

foto je moc priblížené, aby sa dalo niečo hodnotiť z neho.....

tu máš fotky SPARTAK-a z piatkového derby...

http://www.ultrasspartak.sk/main.php?page=albumy&action=vypis&alb=278

Reagovat
smazaný uživatel

žilina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele