Přemýšlím o odchodu z Leverkusenu, nezastírá Diaby

26.03.2022, 14:22
Aktuality
Moussa Diaby (© AFP)
Moussa Diaby se zařadil k oporám Leverkusenu, jemuž pomáhá k návratu do Ligy mistrů, tu už by si však za farmaceutický klub zahrát nemusel. Francouzský reprezentant přiznal, že zvažuje odchod...

Leverkusen se kromě druhého nejlepšího bundesligového střelce Patrika Schicka (20) v ofenzivě spoléhá právě na Diabyho, který ve všech soutěžích vstřelil již 16 gólů.

Odchovanec PSG bývá od podzimu pravidelně nominován do francouzské reprezentace a stále častěji je spojován s odchodem, naposledy se spekulovalo o zájmu Arsenalu nebo Newcastlu United.

Diaby má s Bayerem smlouvu do roku 2025, navzdory tomu však změnu působiště nevylučuje. "Nebudu říkat, že o tom nepřemýšlím. Ale neupínám se k tomu," řekl Diaby, jehož by právě postup do Ligy mistrů, kterou Leverkusen nehrál od sezony 2019/20, mohl udržet.

Případný zájemce si však musí sáhnout hlouběji do kapsy, Werkself by si totiž za rychlonohého křídelníka představovali odstupné ve výši až 100 milionů eur. "Vždy je příjemné slyšet taková čísla," uvedl 22letý hráč. "Momentálně se ale soustředím jenom na to, abych hrál dobře a co nejvíce pomohl týmu," uzavřel Diaby před zbývajícími sedmi ligovýcmi zápasy.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Beči

Arsenal zní zajímavě, ale otázka je, jestli by hrál vlevo na úkor Martinelliho a ESR, nebo by ho dávali na hrot, kde je tlačí bota. Každopádně, kdyby ještě přivedli někoho do útoku, tak by ta ofenzíva Arsenalu Diaby - posila - Saka a za nimi Odegaard mohla budit celkem hrůzu.

Reagovat
Jkb

To nedává smysl. Hrává většinou levé křídlo nebo pravé. Na levo hrává Martinelli s ESR, my potřebujeme hráče na hrot a to tady ten borec moc nesplňuje, 170 cm, navíc na hrotu nehrává, za ty peníze je to poslední co Arsenal potřebuje.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Beči

Souhlasím, ale napadlo mě, jestli by třeba na hrotu nemohl hrát Martinelli? Mám dojem, že kdysi tam nastupoval a góly dával. Už několikrát jsem si říkal, proč to Arteta nezkusí.

Reagovat
Jkb

Arteta to zkusil, hrál tam loni na jaře proti West Bromu a letos proti Chelsea, jinak ho tam dával Emery ale to bylo proti lehčím soupeřům v EL nebo v poháru. Hra na hrotu je dost obtížná, jesště v Anglii kde máš furt na zádech fyzicky silné stopery a zrovna fyzická síla není Martinelliho přednost, tou je rychlost a zrychlení i proto je pro něj lepší hrát na křídle kde je mnohem víc prostoru než uprostřed.

Ty peníze bude Arsenal potřebovat na nákup hrotového útočníka a nejspíš přijdou rovnou 2, nedává smysl dávat balík za hráče na post který máš pokrytý.

Reagovat
Remt

Kdo by ti do Arsenalu daval smysl na ten hrot a byl by finančně dostupný? Laca už je jasný že jde pryč?

Reagovat
Jkb

Nemám představu koho přivedou, peníze asi nebudou takovej problém, protože jsme neměli problém nabídnout 70 za Vlahoviče. Třeba před rokem by si nikdo nepomyslel, že White za 50 nebo Ramsdale za 30 by nás někam mohli posunout, většina fanoušků by se ti vysmála, takže si netroufnu moc odhadovat kdo přijde.

Lacazette odmítl smlouvu asi dvakrát, proto čekám jeho odchod., ale taky se můžu mýlit.

Reagovat
Bandita_Harry

Napr. David, Watkins

Reagovat
Seydou Doumbia

Darwin Nunez je týpek celkem

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele