Premier League - preview 8. kola: Arsenal proti City

07.10.2023, 08:54, aktualizováno 08.10.2023, 08:09
Previews

Anglická Premier League si pro diváky přichystala čtveřici nedělních zápasů. Velkým lákadlem je hlavně souboj Arsenalu s Manchesterem City, který rozhodne o tom, kdo se dotáhne, respektive dokonce přeskočí Tottenham na prvním místě tabulky. Zajímavý bude zajisté také souboj sedmého West Hamu s osmým Newcastlem United.

West Ham United - Newcastle United

neděle 15:00

Dva týmy, jimž se dařilo v průběhu týdne v pohárové Evropě se střetnou v 8. kole Premier League. West Ham totiž přivítá Newcastle, který ve středečním zápase smetl PSG čtyřmi góly.

David Moyes může být s výkony svého týmu nadmíru spokojený. Hammers postoupili do dalšího kola EFL Cupu, následně si v lize poradili s Sheffieldem a svoji formu potvrdili i v Evropské lize, kde přetlačili německý Freiburg. Londýnský klub tak zvládl i druhé vystoupení v pohárové Evropě a se šesti body vede tabulku. Skotský manažer po zápase nešetřil chválou na svoje svěřence. Jeho tým z posledních devíti duelů ve všech soutěžích prohrál pouze dva. V dalším kole Premier League se však West Ham musí mít na pozoru, jelikož hostí Newcastle, který ho v dubnu rozdrtil 5:1.

Mužstvo se může spolehnout na góly anglického útočníka Jarroda Bowena. Ten si v lize připsal již pět branek, což ho řadí na třetí místo v tabulce střelců. Domácí mají v tomto ročníku zajímavý tým, který může cílit hodně vysoko, ať už v Premier League nebo Evropské lize.

Moyes nemůže počítat se dvěma hráči. Zranění stále nedoléčili Cresswell a Johnson. Otazník visí nad startem Antonia, kterého trápí svalové zranění.

Newcastle se nachází na osmé pozici a na svého nedělního soupeře ztrácí jenom bod. Magpies v posledním ligovém zápase porazili Burnley 2:0. Poté sehráli těžký duel v rámci Ligy mistrů s PSG. Kdo očekával vyrovnané utkání, byl na omylu. Anglický tým vedl po 50 minutách hry už 3:0 a nakonec z toho bylo vysoké vítězství 4:1. Eddieho Howa může těšit i skutečnost, že se v utkání prosadili čtyři různí hráči. Newcastle tak ve skupině smrti poskočil na průběžné první místo a stále má velkou šanci na postup.

Hosté půjdou do zápasu s West Hamem sebevědomě, protože z posledních tří vzájemných utkáních ani jednou neprohráli. Zároveň budou chtít zopakovat dubnový výkon, v kterém soupeři nasázeli na jeho hřišti hned pět branek.

Na straně Newcastlu nebude k dispozici čtveřice hráčů. Z důvodu zranění jsou mimo Barnes, Botman a Willock. Žluté karty zase nepustí do utkání Gordona. S lehkými zdravotními problémy se rovněž potýkají Joelinton a Wilson, ale u nich je možnost, že se objeví aspoň na lavičce náhradníků.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Souček - Kudus, Ward-Prowse, Paquetá - Bowen

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Lascelles, Burn - Tonali, Guimarães, Longstaff - Almirón, Isak, Murphy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.88 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa

neděle 15:00

Aston Villa se po důležitých výhrách utká v nedělním West Midlands derby s rivalským Wolverhamptonem Wanderers. Zatímco se svěřenci Unaie Emeryho v týdnu radovali z pozdní vítězné branky v zápase Konferenční ligy, Wolves minulý víkend ukončili perfektní vstup Manchesteru City do sezony a překvapivě získali všechny tři body.

Na předzápasové konferenci utkání Wolves s Manchesterem City zapomněl trenér Pep Guardiola jméno korejského útočníka Hwang Hi-čchana. Dle jeho slov "the Korean guy" však nastoupil v základní sestavě a v 66. minutě svým čtvrtým gólem v sezóně rozhodl o překvapivé výhře týmu z West Midlands.

Svěřenci Garyho O'Neila tak pozoruhodným způsobem ukončili perfektní start Citizens do sezony 2023/24 Premier League, a to jen pouhé čtyři dny poté, co Wolves v EFL Cupu padli proti druholigovým Ipswichem.

Se zdviženou hlavou do nedělního utkání naskočí také Aston Villa. Ta, zdá se, se konečně dostala na vítěznou vlnu po kolísavém vstupu do sezóny, naposledy jejich sílu v Premier League okusili De Zerbiho Seagulls. Očekávalo se vyrovnané utkání, konečný výsledek 6:1 se tak dá považovat za senzaci.

Značně obměněná sestava Villans pak ve čtvrtek sehrála utkání ve skupinové fázi Konferenční ligy proti bosenskému Mostaru. Nezkušený tým se sice dlouho trápil a zdálo se, že se Emeryho svěřenci nedočkají zaslouženého gólu. Ten však přeci jen přišel, a to z 27. střely Villans v utkání v poslední minutě, v 94. minutě se prosadil kapitán John McGinn.

Domácím bude v neděli chybět vykartovaný Jean-Ricner Bellegarde a nejistý je také start obranného dua Santiago Bueno - Hugo Bueno. Trenér Emery naopak nebude moct počítat hned se sedmi zraněnými hráči, mimo hru jsou obránci Hause, Mings a Moreno, dále středopolaři Kamara s Ramseyem a také křídelníci Buendía a Diaby.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Toti, Dawson - Semedo, Gomes, Lemina, Aït-Nouri - Neto, Cunha, Hwang

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Torres, Digne - Kamara, Luiz - McGinn, Diaby, Zaniolo - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.81 - 2.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC

neděle 15:00

Brighton hostí v klání osmého kola Premier League Liverpool. Jedno z nejmilejších překvapení letošního ročníku Seagulls se nachází na šesté příčce, avšak pouze jeden bod za čtvrtými Reds.

Brighton vstoupil do letošního ročníku velmi dobře a dokonce byl chvíli i na první pozici. Na tu stále ztrácí pouze tři body, čelo Premier League je letos velmi vyrovnané. Na poslední ligové kolo však budou muset Seagulls hodně rychle zapomenout, protože ve Villa Parku dostali od Aston Villy příděl 1:6. Před tím si však celek z jižního pobřeží připsal tři vítězství v řadě, když postupně vyzrál ve všech případech 3:1 na Newcastle, Manchester United a Bournemouth.

V týdnu se Seagulls dokázali vzpamatovat v Evropské lize, když po prvním poločase prohrávali 0:2 v aréně Olympique Marseille. Pak se ale trefili Pascal Gross a João Pedro, takže duel skončil 2:2. V lize se Brighton může pyšnit nejlepší ofenzivou soutěže, na úvodních sedm kol totiž dokázal nasázet 19 gólů, což činí průměr přes 2,7 branky na zápas. Zárověň nyní mohou rackové poprvé v historii porazit Liverpool dvakrát v řadě.

Liverpool se vyšvihl do popředí tabulky hned z kraje sezony a s myšlenkami na titul to myslí vážně. Přesto naposledy v domácí soutěži zaváhal, když ve venkovním šlágru nestačil na Tottenham a prohrál 1:2. negativně se projevilo vyloučení Curtise Jonese už ze 26. minuty. Na Sonovu branku ještě v oslabení reagoval Cody Gakpo, v 96. minutě si však vlastní gól dal Joel Matip. Navíc kvůli komunikační chybě sudího na hřišti a u videa přišli Reds o regulérní gól ze 34. minuty, který by mohl leccos měnit.

Podobně jako nejbližší soupeř z Premier League, i Reds letos hrají Evropskou ligu, ve které jsou zatím bez ztráty bodu. Naposledy si v týdnu poradili s belgickým Royale Union 2:0 díky trefám Ryana Gravenbercha a Dioga Joty. Manažer Jürgen Klopp bude muset v kabině důrazně požadovat disciplínu, protože se jeho svěřenci nechali v letošní sezoně už čtyřikrát vyloučit.

Poslední vzájemný ligový střet Brightonu a Liverpoolu se odehrál letos v lednu na Amex Stadium. Domácí Seagulls tehdy zvítězili překvapivě snadno 3:0, když se dvakrát trefil Solly March a třetí gól přidal Danny Welbeck.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Webster, Dunk, Julio - Gross, Gilmour - March, Pedro, Mitoma - Ferguson.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Salah, Núňez, Díaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 4.29 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester City

neděle 17:30

Arsenal vyzve ve šlágru osmého kola Premier League Manchester City. Loni první dva celky soutěže od sebe momentálně dělí jediný bod, Citizens patřilo po sedmi odehraných kláních první místo, Gunners byli o skóre třetí.

S Arsenalem se los opravdu nemazlí, v předminulém kole totiž v rámci derby o sever Londýna vyrazil na Tottenham Hotspur Stadium, kde nakonec s místními Spurs remizoval 2:2. Gunners těžili z vlastní branky stopera Cristiana Romera a poté se z penalty trefil Bukayo Saka. V posledním kole si však svěřenci Mikela Artety spravili chuť, když zásluhou Bukayoa Saky, Martina Ödegaarda, Kaie Havertze a Bena Whitea rozsříleli Bournemouth 4:0.

Jenže pak přišla Liga mistrů a francouzská studená sprcha. Arsenal totiž v roli favorita vyrazil na půdu Lens, kde však narazil. Domácí dokázali otočit vývoj duelu a Gunners tak odjeli s porážkou 1:2 a komplikací do dalších bojů v základní skupině této prestižní milionářské soutěže. Po dvou odehraných utkáních je tak Arsenal druhý právě za Lens. Proti Manchesteru drží Artetovi svěřenci velmi nelichotivou bilanci dvanácti ligových porážek v řadě, což je jejich nejdelší taková sérii v historii klubu.

Vítězstvím nad Bournemouthem prodloužil Arsenal svou sérii neporazitelnosti na sedm zápasů, což je nejdelší šňůra londýnského klubu na úvod sezony bez prohry od roku 2007. "Saka musel v týdnu kvůli zranění odstoupit, což samozřejmě není nikdy dobré. Ovšem uvidíme, naděje na uzdravení tu je. Thomas Partey bude připravený naskočit do hry, pokud to bude třeba," uvedl na předzápasové tiskové konferenci manažer Arsenalu Mikel Arteta.

Citizens zažili dvě porážky v řadě, na což vůbec nejsou zvyklí. Ta první znamenala vyřazení z EFL Cupu po výsledku 0:1 s Newcastlem v St. James Parku. Ta druhá pak první ligovou ztrátu sezony, kdy City na půdě Wolves prohráli 1:2. Loňský mistr sice vlastní brankou Rúbena Diase brzy prohrával, pak ale zásluhou Juliána Álvareze srovnal. Poté však rozhodl Hee-chan Hwang. I přes porážku si však City udrželi po sedmi duelech první příčku, náskok se však ztenčil na jediný bod.

Náladu se svěřenci Pepa Guardioly zlepšili v Lize mistrů, ve které zůstávají stoprocentní. Po CZ Bělehrad si totiž stejným poměrem, tedy 3:1, poradili i s Lipskem, když se na horké německé půdě trefili Phil Foden, Julián Álvarez a Jeremy Doku. Pokud by však nyní Citizens opět prohráli, znamenalo by to druhou porážku v lize v řadě poprvé od letošního února. I tehdy při tom první klání nezvládli v poměru 1:2 a poté prohráli v Londýně, avšak na Tottenhamu.

"Pravděpodobně budou spolu s Liverpoolem naším největším konkurentem v souboji o titul. Rozhodně bych se ale zatím vyvaroval prohlášením, že tento vzájemný souboj o něčem napoví. To si vůbec nemyslím. Na to máme za sebou málo kol," sdělil manažer Manchesteru City Pep Guardiola.

Poslední vzájemný ligový duel Arsenalu s Manchesterem City se odehrál letos v dubnu a pravděpodobně hodně napověděl o zisku titulu pro Citizens, kteří doma vyhráli vysoko 4:1. Takový debakl určitě nyní nebudou chtít Gunners před svými fanoušky dopustit.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Martin - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Ödegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Jesus.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Akanji, Dias, Aké - Silva, Lewis, Kovačič, Grealish - Haaland, Álvarez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.51 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Luton Town - Tottenham Hotspur

sobota 13:30

Program 8. kola anglické Premier League otevře v sobotu utkání na Kenilworth Road mezi domácím Lutonem Town a Tottenhamem Hotspur, který se výhrou může vyšvihnout na čelo tabulky. V polovině týdne Hatters doma podlehli 2:1 Burnley, naopak Spurs naposledy porazili v kontroverzním utkání Liverpool.

Svěřenci trenéra Roba Edwardse se minulý víkend dočkali svého historicky prvního vítězství v éře Premier League na hřišti Evertonu, Luton však nedokázal na bodový zisk navázat o pár dní později na Kenilworth Road. Ve vyrovnaném utkání totiž padl s Kompanyho Clarets.

Po brance Lylea Fostera v závěru poločasu šli svěřenci Vincenta Kompanyho do vedení, v 84. minutě pak vyrovnal Elijah Adebayo. Jenže o pouhých 65 sekund později zajistil Burnley tři body Jacob Bruun Larsen. V tabulce se však Luton stále nachází na nesestupovém sedmnáctém místě, jeho příznivci ale moc dobře ví, že záchrana je ještě velmi vzdálená.

Tottenhamu se v zápase proti Liverpoolu nedařilo využít početní převahy. Po kontroverzních červených kartách pro Curtise Jonese a Dioga Joty bylo skóre dlouho vyrovnané, v samém závěru si však nešťastně vstřelil vlastní branku stoper Reds Joël Matip.

Po utkání se však v médiích příliš neřešily taktické pokyny či vstřelené branky ale spíše sporné výroky rozhodčích. Anglické sdružení fotbalových rozhodčích o pár hodin později přiznalo "významnou lidskou chybu" při neuznaném gólu Liverpoolu a skandál byl na světě. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po nevysvětlitelné chybě arbitrů veřejně vyzval k opakování zápasu.

K tomu však dozajista nedojde, Tottenhamu body v tabulce nikdo nesebere, a tak se spokojí s průběžnou druhou příčkou za Manchesterem City, na který ztrácí jediný bod.

Největší absencí na domácí straně je středopolař Lokonga. Marodka hostů je naopak velmi rozsáhlá, do utkání nezasáhnou záložníci Bentancur a Lo Celso, k dispozici není ani křídelník Perišić a v týdnu se zranil také Izraelec Solomon.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kamiński - Kaboré, Burke, Lockyer, Mengi, Doughty - Nakamba, Mpanzu - Ogbene, Adebayo - Morris

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma - Kulusevski, Maddison, Richarlison - Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.36 - 5.25 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Fulham FC - Sheffield United

sobota 16:00

V sobotním odpoledním utkání Premier League se na Craven Cottage střetnou Fulham a Sheffield United, oba týmy budou chtít napravit nedávné porážky 0:2. Cottagers v pondělí podlehli v západolondýnském derby Chelsea, Blades pak dle očekávání padli proti West Hamu.

Svěřenci Marca Silvy před pěti dny změřili síly s trápící se Chelsea. Ta se však během prvních dvaceti minut dostala, zásluhou Mychalja Mudryka a Armanda Brojy, do dvoubrankového vedení. Ve druhém poločase se Fulhamu nepodařilo vstřelit ani kontaktní branku, a tak se v tabulce propadl pod své západolondýnské rivaly. Nyní je na 13. místě. Trenér Silva zdůraznil, že je třeba, aby se jeho svěřenci zlepšili zejména v útočné fázi, Cottagers totiž nedokázali skórovat v posledních dvou ligových zápasech.

V sobotním utkání by se mohl po zranění do sestavy navrátit Saša Lukić. Mimo hru je naopak trojice Kenny Tete, Tosin Adarabioyo a Adama Traoré.

Fulham bude v zápase favoritem, neboť svěřenci Paula Heckingbottoma nezažívají zrovna úspěšné období. Po nešťastné prohře s Tottenhamem, kdy inkasovali dvě branky v 98. a 100. minutě, přišel debakl 0:8 na domácí půdě proti Newcastlu. A naposledy odjížděli z prázdnou z Lodnýna.

Sheffield United podle papírových predikcí s West Hamem prohrál, o branky se postaral Jarrod Bowen a Tomáš Souček. Sheffiled se tak nachází s jedním bodem na poslední příčce a je zatím největším adeptem na sestup. Spolu s předposledním Bournemouthem jsou posledními mančafty, které ještě v této sezóně nevyhrály.

K dispozici nebude dlouholetá opora Blades John Egan, kvůli zranění nenastoupí ani Ben Osborn, Max Lowe, George Baldock, William Osula a Rhys Norrington-Davies.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Pereira, Iwobi - Vinícius

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodžić, Basham, Robinson - Bogle, Hamer, Souza, McAtee, Thomas - Archer, McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.44 - 7.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester United - Brentford FC

sobota 16:00

Man Utd má za sebou další nepovedené vystoupení v Lize mistrů, což se bude snažit napravit v ligovém zápase proti Brentfordu, který se v posledních týdnech rovněž trápí.

Rudí ďáblové v minulém kole opět nemile překvapili a na Old Trafford podlehli Crystal Palace 0:1. O jedinou branku zápasu se ve 25. minutě postaral Andersen. I když měli svěřenci Erika ten Haga po zbytek duelu velkou převahu, tak nakonec vyšli gólově naprázdno. V úterý United absolvovali druhý zápas Ligy mistrů a znovu se představili na domácím stadionu, kde byl jejich soupeřem turecký Galatasaray. Manchester ještě v 67. minutě vedl 2:1, ale o čtyři minuty později vyrovnal Akturkoglu. Trápení domácího celku podtrhl v 77. minutě Casemiro, který dostal druhou žlutou a zamířil do sprch. Následnou penaltu sice Icardi neproměnil, ale o tři minuty později už se argentinský kanonýr nemýlil a vystřelil svému týmu tři body. United tak zůstávají v tabulce poslední bez zisku jediného bodu. Malým pozitivem byl výkon dánského mladíka Højlunda, který vstřelil dvě branky.

Ani v Premier League to není ideální. V současné chvíli je celek z Manchesteru na desátém místě a na svém kontě má už čtyři prohry. V 8. kole se tým znovu představí na Old Trafford, kam přijede čtrnáctý Brentford. V minulé sezóně United domácí zápas proti Bees zvládli, když jediným gólem rozhodl Rashford.

V sobotu určitě nenastoupí Diallo, Mainoo, Malacia, Martínez, Reguilon, Sancho, Shaw a Wan Bissaka.

Brentford po dvou ligových prohrách konečně zabral a z půdy Nottinghamu si odvedl bod. Nutno dodat, že svěřenci Thomase Franka měli na vítězství, ale vyložené šance zůstaly nevyužity. Není to dlouho, co hosté United perfektně zaskočili. V úvodním duelu minulé sezóny Bees pokořili Manchester čtyřmi góly. Ofenzivní hrozbou by pro soupeře mohl být kamerunský útočník Mbeumo, jenž si zatím připsal čtyři přesné zásahy.

Na hostující straně nebudou k dispozici Baptiste, Damsgaard, Dasilva, Henry, Mee, Schade a Toney.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat - Mount, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Roerslev, Collins, Pinnock, Hickey - Janelt, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.24 - 5.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth

sobota 16:00

V osmém kole anglické Premier League na sebe narazí dva trápící se týmy, Everton doma v Goodison Parku přivítá Iraolův Bournemouth. Svěřenci Seana Dycheho o víkendu podlehli 1:2 nově postoupivšímu Lutonu Town, Cherries nestačili na Arsenal a utrpěli debakl 0:4.

Když už to vypadalo, že Toffees ve druhé polovině září našli ztracenou formu, přišla nečekaná prohra s Lutonem. Předtím porazili v Londýně silný Brentford a následně postoupili do dalšího kola Ligového poháru, to když si poradili s Aston Villou. Minulý týden se však opět projevila střelecká impotence evertonských útočníků, a tak i před herní dominanci přišli domácí o všechny tři body po prohře 1:2 s Hatters.

V ligové tabulce tak zůstali na šestnácté příčce, jen o skóre před Lutonem a Burnley. O jeden bod méně pak mají Iraolovi svěřenci, kteří stále čekají na svou první ligovou výhru v sezóně.

Po nadějných remízách s Brentfordem a Chelsea přišla očekávaná prohra s Brightonem. Minulý týden pak narazili na Arsenal v utkání, které mělo naprosto jednostranný průběh. Gunners po pohodlné výhře 4:0 dále nahánějí čelo tabulky, naopak Cherries se nadále trápí. Do karet Bournemouthu hraje alespoň vzájemná bilance s Toffees, z posledních pěti utkání totiž vyhráli čtyřikrát. Naposledy ale v posledním kole minulé sezóny vyhrál Everton 1:0, Doucouré tehdy vystřelil Karamelkám záchranu v Premier League.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Doucouré, McNeil - Beto, Calvert-Lewin

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Aarons, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Cook, Rothwell - Tavernier, Billing, Sinisterra - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.75 - 4.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Burnley FC - Chelsea FC

sobota 16:00

Chelsea se v sobotu odpoledne utká na Turf Moor v rámci Premier League s Burnley a bude usilovat o třetí vítězství v řadě ve všech soutěžích. Také Clarets jsou v dobrém rozpoložení poté, co v úterý získali první tři body v sezóně, když vyhráli 2:1 na hřišti Lutonu Town.

Poté, co v minulé sezóně získalo titul v Championship a na první pokus si zajistilo postup zpátky do nejvyšší soutěže, když nasbíralo neuvěřitelných 101 bodů, se Burnley v novém ročníku ze začátku trápilo. V úterý v zápase sedmého kola se mu ale podařilo vybojovat první vítězství proti nováčkům z Lutonu.

Na konci první půle skóre otevřel Lyle Foster a dlouho to vypadalo, že Burnley jednobrankové vedení udrží až do závěrečného hvizdu. Elijah Adebayo však v 84. minutě vyrovnal, vedení hostům nicméně vrátil o minutu později úžasnou ranou do horního rohu Jacob Bruun Larsen.

Vincent Kompany pochválil přístup svého týmu a doufal, že jeho první ligové vítězství poslouží jako odrazový můstek pro pozitivní změny ve snaze vyhnout se sestupu; Clarets se v současné době nacházejí na 18. místě v tabulce Premier League.

S postupně zlepšující se formou do sobotního utkání vstoupí také londýnská Chelsea. V pondělí po předchozím vítězství ve třetím kole EFL Cupu nad Brightonem zvítězila také nad západolondýnským rivalem Fulhamem.

V utkání vstřelil svou první branku v dresu Blues ukrajinský křídelník Mychajlo Mudryk a o pouhých 82 vteřin později přesně zasáhl také Armanda Broja, který se střelecky prosadil poprvé po téměř roční pauze způsobené zraněním. Trenér Mauricio Pochettino navíc dosáhl svého prvního venkovního vítězství na lavičce Chelsea.

Pochettino a spol. však mají před sebou ještě spoustu práce, nejprve by si měli upevnit své místo v horní polovině tabulky Premier League a následně by chtěli pomýšlet na místa zaručující postup do evropských pohárů; v současné době se Blues nacházejí na 11. místě v tabulce s osmi body.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Roberts, Al-Dakhil, Beyer, Taylor - Berge, Cullen, Brownhill - Koleosho, Foster, Amdouni

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Cucurella, Disasi, Silva, Colwill - Caicedo, Fernández, Gallagher - Palmer, Jackson, Sterling

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.33 - 4.07 - 1.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Nottingham Forest

sobota 18:30

Crystal Palace si připsalo cenný skalp Man Utd a v dalším kole jej čeká Nottingham, který poslední tři ligová utkání po sobě nevyhrál.

Eagles v minulém kole dokonale zaskočili tým Erika ten Haga a z Old Trafford si odvezli všechny tři body. O jedinou branku se ve 25. minutě postaral dánský obránce Andersen. Velkou kaňkou na vítězství Crystal Palace bylo zranění Eberechiho Ezeho, který bude podle prvních prognóz mimo šest týdnů. S poraněním stehna rovněž laboruje další útočník Edouard a jeho sobotní start je nejistý. To už by byla pro domácí hodně velká ztráta, jelikož francouzský útočník je v současné chvíli nejlepším střelcem týmu. Svěřenci Roye Hodgsona navíc nemají proti Nottinghamu zrovna pozitivní bilanci a naposled ho porazili v prosinci 2011 ještě v rámci Championship.

Do utkání zcela jistě nezasáhnou Eze, Henderson, Lerma, Matheus Franca, Olise a Tomkins.

Nottingham v 7. kole remizoval s Brentfordem 1:1. Forest po druhé žluté kartě Niakhateho dohrával od 56. minuty zápas v deseti. Přesto na vedoucí branku soupeře dokázal zareagovat a cenný bod zařídil v 65. minutě Dominguez. Hosté už tři utkání po sobě naplno nebodovali a proti Crystal Palace si díky lepší úspěšnosti ze vzájemných zápasů věří.

Na hostující straně nenastoupí Danilo, Felipe a Hennessey. Nejistý je start Tavarese, který se stále potýká se svalovým zraněním.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Wars, Andersen, Guéhi, Mitchell - Riedewald, Doucouré, Hughes - Ayew, Mateta, Schlupp

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Aurier, Boly, Murillo, Tavares - Domínguez, Sangaré, Mangala - Hudson-Odoi, Gibbs-White - Awoniyi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.11 - 3.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
7
6
0
1
17 : 5
18
2
Tottenham Hotspur
7
5
2
0
17 : 8
17
3
Arsenal FC
7
5
2
0
15 : 6
17
4
Liverpool FC
7
5
1
1
16 : 7
16
5
Aston Villa
7
5
0
2
18 : 11
15
6
Brighton & Hove Albion
7
5
0
2
19 : 14
15
7
West Ham United
7
4
1
2
13 : 10
13
8
Newcastle United
7
4
0
3
18 : 7
12
9
Crystal Palace
7
3
2
2
7 : 7
11
10
Manchester United
7
3
0
4
7 : 11
9
11
Chelsea FC
7
2
2
3
7 : 6
8
12
Nottingham Forest
7
2
2
3
8 : 10
8
13
Fulham FC
7
2
2
3
5 : 12
8
14
Brentford FC
7
1
4
2
10 : 10
7
15
Wolverhampton Wanderers
7
2
1
4
8 : 13
7
16
Everton FC
7
1
1
5
6 : 12
4
17
Luton Town
7
1
1
5
6 : 14
4
18
Burnley FC
7
1
1
5
6 : 16
4
19
AFC Bournemouth
7
0
3
4
5 : 15
3
20
Sheffield United
7
0
1
6
5 : 19
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (942)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele