Premier League - preview 30. kola: Manchester City - Arsenal

30.03., 08:18, aktualizováno 31.03., 08:54
Previews
Phil Foden a Julián Álvarez (© AFP)

Neděle může napovědět o tom, kdo letos získá titul. Liverpool doma hostí Brighton, lahůdka přijde na řadu poté, Manchester City bude měřit síly s Arsenalem.

Liverpool FC - Brighton & Hove Albion

neděle 15:00

Souboj o titul bude pro Liverpool pokračovat domácím zápasem 30. kola Premier League proti Brightonu. Reds jsou momentálně druzí pouze o skóre za Arsenalem, hostům patřila před víkendem osmá pozice.

Strhující výhra Manchesteru United ve čtvrtfinále FA Cupu 4:3 znamená, že Klopp může během své rozlučkové sezony získat už jen tři trofeje, což je ale stále ohromující výkon, a Liverpoolu stačí získat s Brightonem alespoň bod, aby předskočil Arsenal na první místo, než se Gunners utkají o den později s Manchesterem City. Zklamání z duelu se City bylo pro Reds hořkým tématem, protože jejich kontroverzní domácí remíza 1:1 měla závěrečnou pachuť. Jeremy Doku totiž na konci zápasu nakopl v pokutovém území do hrudi Alexise Mac Allistera, ale penaltu Reds nezahrávali. Kvůli tomu přerušili čtyřzápasovou vítěznou šňůru v Premier League, ačkoli jejich výjimečná série bez porážky stále pokračuje.

Od šokujícího úspěchu Leeds United před 17 měsíci je totiž Liverpool na Anfieldu neporažen už 26 zápasů v řadě a při všech triumfech Reds před vlastními fanoušky v této sezóně Kloppovi svěřenci dali alespoň dva góly. Vzhledem k tomu, že Xabi Alonso zřejmě vypadl z pozice kandidáta nového trenéra Liverpoolu, je kouč Brightonu De Zerbi považován za jednu ze dvou náhradních variant pro Reds. Druhou je Ruben Amorim ze Sportingu Lisabon.

Schopnosti vysoce hodnoceného Itala jsou v průběhu letošní sezóny často zpochybňovány, protože konzistence se Brightonu neustále vyhýbá, když navíc působí i v Evropské lize. Triumf 1:0 v Premier League nad Nottinghamem Forest byl také poznamenaný kontroverzí rozhodčích. Předcházel identickému vítězství nad Římem v Evropské lize, ačkoli šlo jen pouze o malé povzbuzení po úvodním duelu, který italský celek zvládl vysoko 4:0.

Vzhledem k tomu, že úspěch v evropských pohárech už není možný, musí se Seagulls v následujících dvou měsících soustředit pouze na povinnosti v nejvyšší soutěži a stále usilují o Evropu prostřednictvím umístění v první sedmičce. V současné době jim patří osmé místo v tabulce, přičemž na sedmý West Ham United mají zápas k dobru.

Fanoušci Brightonu si však nemohou těšit z De Zerbiho venkovní bilance proti týmům z první desítky. Ital dokázal proti týmům z horní poloviny tabulky získat pouze pět bodů z třiatřiceti možných, ačkoli na Anfield přijíždějí se čtyřzápasovou neporazitelností, kterou se mohou pochlubit proti De Zerbiho potenciálním budoucím zaměstnavatelům z Liverpoolu.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Bradley, Konate, Van Dijk, Gomez - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Salah, Nunez, Diaz.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Lamptey, Van Hecke, Dunk, Estupinan - Gross, Gilmour - Adingra, Lallana, Fati - Welbeck.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.97 - 8.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC

neděle 17:30

V neděli od 17:30 je na programu šlágr 30. kola anglické nejvyšší soutěže, na Etihad Stadium dojde ke střetu Arsenalu a Manchesteru City. Oba celky mají v letošní sezóně Premier League jasně vytyčený cíl, a to zisk ligového titulu. Do konce ročníku zbývá odehrát už jen deset kol a závod o první příčku je nadmíru vyrovnaný. Po reprezentační přestávce je v čele londýnský Arsenal, jen o skóre ale zaostává Kloppův Liverpool a jediný bod pak ztrácí Manchester City.

Jenže domácí Citizens jsou v posledních měsících ve skvělé formě a pomalu svou ztrátu vymazali. V letošním kalendářním roce ještě nepoznali chuť porážky, daří se jim na všech frontách a mnozí experti považují právě celek Pepa Guardioly za největšího favorita na zisk další ligové trofeje.

V Premier League z posledních jedenácti utkání ztratili body jen dvakrát. Nejprve v polovině února v domácím utkání proti londýnské Chelsea zachraňoval v závěru utkání bod za remízu 1:1 španělský záložník Rodri, podruhé pak v posledním ligovém kole těsně před reprezentační přestávkou skončil nerozhodně šlágr Citizens s Liverpoolem.

Obhájci treble z loňské sezóny tak stále mohou snít o obhajobě ve všech soutěžích. V FA Cupu postoupili už do semifinále, kde se střetnou s Chelsea, a nadějně vypadá i jejich cesta ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

V neděli mohou udělat i velký krok v ligové soutěži. Guardiola sice nemůže počítat s dvojicí anglických reprezentačních obránců, mimo hru je totiž jak Kyle Walker, tak John Stones, ale naopak k dispozici by měl být Kevin De Bruyne a do branky by se mohl po zranění navrátit Brazilec Ederson.

Mikel Arteta se na Boží hod Velikonoční vrací na své bývalé působiště a letos bude chtít napravit loňské zaváhání. Všichni příznivci Gunners totiž mají ještě živě v paměti závěr loňského ročníku, ve kterém Arsenal dlouho vedl ligovou tabulku. Nakonec však kvůli vyčerpání sil a mnoha překvapivým ztrátám o první příčku přišel, a z ligové trofeje se tak v roce 2023 radovali právě Citizens.

Letos navíc vypadají nadějně i ambice Arsenalu v Lize mistrů. Po náročném osmifinále s Portem, které Gunners vyřadili až po penaltovém rozstřelu, čeká londýnský tým německý Bayern Mnichov. Bavorský celek nemohli svěřenci Mikela Artety zastihnout v lepší moment. Bayern se totiž trápí nejen v ligové soutěži, vždyť přesvědčivě nevypadal ani osmifinálový postup přes římské Lazio.

Zpátky ovšem k formě Arsenalu. Ten vyhrál posledních osm ligových zápasů s celkovým skóre 33:4, o obrovské síle Gunners se v posledních měsících přesvědčil například Newcastle Eddieho Howea, Moyesův West Ham či Kloppův Liverpool.

Od ledna 2015 se nicméně Gunners nepodařilo na Etihadu zvítězit. Tehdy o výhře Arsenalu rozhodl Santi Cazorla s Olivierem Giroudem. Poslední dvě vzájemná ligová střetnutí pak tady skončila jasnými výhrami Citizens 4:1 a 5:0.

Zkrátka boj o ligový titul bude letos napínavý až do konce, všechny tři celky na čele tabulky budí strach a jsou ve skvělém rozpoložení.

Do sestavy Arsenalu se ještě nepodívá dlouhodobě zraněný nizozemský obránce Jurrien Timber, nejistý je také zdravotní stav brazilského dua Gabriel Magalhães, Gabriel Martinelli a mnoho fanoušků také s obavami čeká na zprávy o jiném klíčovém hráči. Bukayo Saka totiž kvůli zranění nezasáhl do reprezentačních přátelských zápasů.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Dias, Akanji, Aké - Silva, Rodri, De Bruyne - Foden, Haaland, Doku

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Odegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.66 - 3.76

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Ham United

sobota 13:30

Velké množství týmů svádí v letošní sezoně anglické nejvyšší soutěže souboj o evropské poháry, do kterých může jít až osm celků z ligy. I proto se velké míře atraktivity těší souboj mezi Newcastlem a West Hamem, ve kterém se domácí chtějí soupeři přiblížit.

Hammers aktuálně drží sedmou příčku, nejbližší pronásledovatel Brighton je však jen dva body pozadu se zápasem k dobru, kterého se dočká i se čtyřbodovým odstupem desátý Newcastle. Ještě o jedno utkání méně má na kontě jedenáctá Chelsea. O sedmou pozici je tak velký shon, byť právě West Ham může pomoci zajistit Anglii osmou místenku do Evropě. Té se dočkají dvě země nejpilněji střádající body do koeficientu v tomto ročníku, přičemž Anglie svádí tuhé boje s Německem, a právě tamní lídr Leverkusen je dalším soupeřem Kladivářů v Evropské lize.

To Magpies se po vypadnutí z FA Cupu mohou soustředit už pouze na Premier League. Jenže k úspěchu v ní by se museli vrátit k pevné obraně, která je zdobila v loňském ročníku.Vždyť jen za posledních pět domácích utkání inkasovali dvanáct branek, vinou čehož zapsali jedinou výhru naposledy proti Wolves. Poslední ligový zápas sehráli na Stamford Bridge, kde v gólově nabitém utkání prohráli 3:2.

Na straně Hammers se zdá, že krize ze začátku tohoto kalendářního roku je zažehnána. Od konce dubna sbírají snad jen s výjimkou domácí remízy s Burnley pozitivní výsledky - zdolali Brentford i Everton, na mezinárodním kolbišti postoupili přes Freiburg a k tomu doma obrali o body Aston Villu zásluhou remízy 1:1. Dlouho to po Antoniově gólu vypadalo dokonce na výhru, jenže čtvrt hodiny před koncem srovnal Zaniolo.

Newcastle může před sobotním střetem uklidňovat relativně pozitivní vzájemná bilance. Z posledních devíti setkání dokázali čtyřikrát uspět, byť jen jednou na svém hřišti, a čtyřikrát remizovat. Nerozhodným výsledkem skončil i říjnový zápas na London Stadium, ve kterém rychle otevřel Souček. Slepenými góly po pauze ovšem otočil Isak a domácí se v závěru zmohli jen na vyrovnání z pera Kuduse.

Eddie Howe by do utkání už mohl nasadit vyléčené trio Trippier, Barnes a Livramento, naopak Miley se z reprezentační přestávky vrátil se zdravotním problémem. Na straně hostí si kvůli karetnímu trestu nezahraje Álvarez, otazník visí i nad Kudusem.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Livramento, Schär, Lascelles, Burn - Longstaff, Guimaraes, Willock - Murphy, Isak, Gordon

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Mavropanos, Zouma, Emerson - Souček, Ward-Prowse - Bowen, Paquetá, Kudus - Antonio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 4.26 - 3.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Luton Town

sobota 16:00

Anglická Premier League se po dvoutýdenní odmlce vrací ve velkém stylu, v sobotu odpoledne je na programu duel mezi londýnským Tottenhamem Hotspur a Lutonem Town. Svěřenci Angeho Postecogloua předvedli před dvěma týdny jeden ze svých nejhorších výkonů v sezoně, když prohráli s Fulhamem 3:0, naopak Hatters uhráli proti Nottinghamu Forest bod za remízu 1:1.

Dvě branky mladičkého Rodriga Munize rozhodly o prohře Tottenhamu v londýnském derby s Fulhamem. Spurs navíc nedokázali ani jednou skórovat, což znamenalo ukončení jejich série 39 zápasů v anglické nejvyšší soutěži, ve kterých se střelecky prosadili.

Spurs tedy nedokázali využít zaváhání Aston Villy, a zůstali tak na pátém místě s tříbodovou ztrátou právě na Villans. Tottenham má ale ještě svůj osud ve svých rukou a může to potvrdit v sobotu na domácím stadionu, kde vyhrál šest z posledních sedmi ligových zápasů. Před vlastními fanoušky bodovali dokonce ve 23 zápasech v řadě.

A bylo by překvapením, kdyby jejich série měla skončit zápasem s Lutonem. Ten totiž s Tottenhamem nevyhrál už od listopadu 1987 a současná forma Hatters hrůzu opravdu nenahání. Svěřenci Roba Edwardse naposledy vyhráli na konci ledna s Brightonem a od té doby získali jen tři body z devíti soutěžních zápasů.

Lutonu se před reprezentační přestávkou nepodařilo v klíčovém záchranářském souboji porazit Nottingham Forest, a tak po utkání zůstal na sestupové osmnácté příčce. Tým Nuna Espírita Santa měl ale podobně jako před ním Everton porušit finanční pravidla a přišel o čtyři body v tabulce, takže se propadl až za Luton na sestupové pozice.

Pokud si ale Hatters chtějí udržet sedmnáctou příčku, musí ve zbytku sezóny ještě několikrát ukázat svoji sílu a posbírat cenné body.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Udogie - Sarr, Bentancur - Kulusevski, Maddison, Son - Richarlison

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Hashioka, Mengi, Burke - Kabore, Barkley, Berry, Townsend - Chong, Clark - Morris

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.87 - 13.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Fulham FC

sobota 16:00

V naprosto opačném rozpoložení se před vzájemným zápasem nachází Sheffield a Fulham. Zatímco domácí nadále paběrkují a krčí se na dně tabulky, Londýnští stupňují svou formu a ještě mohou zabojovat o poháry.

Blades si sice během února a března připsali vítězství v Lutonu a remízu v Bournemouthu, zato jejich domácí forma je vskutku bídná. Od lednové remízy s West Hamem totiž jejich obrana propustila ve čtyřech zápasech neuvěřitelných jednadvacet branek! V poháru proti Brightonu sice schytali "bůra", zároveň se však alespoň dvakrát sami prosadili. V rámci Premier League už ale vyšli třikrát naprázdno, zatímco počet inkasovaných gólů se nezměnil ani v ligové odvetě se Seagulls, ani v zápase s Aston Villou. Naposledy proti Arsenalu lovili míč ze sítě dokonce šestkrát, z toho třikrát během úvodní čtvrthodiny.

Fulham je na tom podstatně lépe. Podíváme-li se na bilanci posledních deseti odehraných zápasů, jsou Cottagers se sedmnácti body na šesté příčce mezi všemi celky. I díky tomu mají z dvanáctého místa pouze šestibodovou ztrátu na sedmý West Ham a drží tak ještě šanci na účast v evropských pohárech. Výrazně k tomu pomohla i dva týdny stará šokující výhra. Dva góly Rodriga a trefa Lukiće jim totiž vynesly pohodlné vítězství 3:0 nad Tottenhamem.

Marco Silva navíc může být potěšen i ohledně zdravotního stavu svého kádru, který by měl mít pro zápas konkrétní. Na straně domácích vedle dlouhodobě zraněných visí otazník nad Baldockem, naopak po trestu se vrací Holgate a po zranění Archer s Ben Slimanem.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbić - Ahmedhodžić, Robinson, Trusty - Bogle, Vinícius, Arblaster, Hamer, Osborn - McBurnie, Brereton

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Tosin, Bassey, Robinson - Palhinha, Lukić - Iwobi, Pereira, Willian - Rodrigo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.87 - 4.15 - 1.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Crystal Palace

sobota 16:00

První zápas po reprezentační přestávce a bodovém odpočtu za porušení finančních pravidel čeká na Nottingham. Ten se po ztrátě čtyř bodů propadl až na osmnáctou příčku, vrátit se na bezpečné pozice chce proti Crystal Palace.

Pro Forest přišel trest prakticky v nejhorší možný čas. Aktuálně se totiž zrovna nepotkali s formou a z posledních pěti zápasů vytěžili jen remízu s Lutonem, a právě ten je po rozhodnutí asociace vystrčil na sestupové příčky. Ačkoliv se klub proti rozhodnutí odvolal, začíná pro něj tímto zápasem boj o holé přežití.

Eagles pomohla výměna trenéra jen částečně. Žádný velký impuls se nekonal, přesto pět bodů získaných v posledních čtyřech utkáních výrazně přiblížilo celek z jihu Londýna záchraně. Crystal Palace sice prohrál na hřišti Tottenhamu, přijatelné výsledky ale zapsal proti konkurentům v tabulce. Výhra nad Burnley a remízy s Evertonem a Lutonem je v kombinaci s bodovým odpočtem soupeře poslaly už na vzdálenost osmi bodů od sestupových pozic.

Nottinghamu se po zranění v předchozím zápase dal dohromady Wood, zato Boly na marodce doplnil Ainu, Awoniyiho, Montiela a Tavarese. Na straně hostí je po operaci mimo hru brankář Jonhstone, po indispozici z reprezentační přestávky visí otazník nad Muñozem.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Williams, Felipe, Murillo, Toffolo - Sangaré, Domínguez - Origi, Gibbs-White, Elanga - Wood

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Ward, Andersen, Richards - Munoz, Lerma, Wharton, Mitchell - Ayew, Eze - Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.37 - 3.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Burnley FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se vrátí na televizní obrazovky anglická Premier League, na 16:00 je naplánován úvodní hvizd zápasu mezi Chelsea a Burnley. Po reprezentační přestávce Blues chtějí navázat na úspěšný měsíc, před dvěma týdny se podařilo zvítězit i svěřencům Vincenta Kompanyho.

Domácí fotbalisté budou v sobotu jasnými favority. V lize neprohráli od začátku února, kdy se na Stamford Bridge zaskvěl hattrickem útočník Wolves Matheus Cunha, a dařilo se jim i v anglických pohárech. V EFL Cupu totiž dokráčeli až do finále, v němž nestačili na Kloppův Liverpool, a i v FA Cupu se jim podařilo postoupit až do Wembley, kde je čeká semifinálový duel s Manchesterem City.

Jejich příznivci touží po zisku jakékoli trofeje, za kterou by byl velmi rád i argentinský stratég Mauricio Pochettino. Ten totiž nezažívá nejpovedenější sezónu a chtěl by dostat fanoušky na svoji stranu. Ti během letošního roku už několikrát dali najevo svůj negativní postoj k vedení klubu.

Přeci jen v lize patří londýnskému velkoklubu až jedenáctá příčka a postup do pohárové Evropy se tak nejeví příliš realisticky. To by čekal po drahých letních akvizicích jen málokdo.

O zklamání se dozajista dá mluvit i v případě Kompanyho Burnley. Pro mnoho expertů měl být právě tým vedený bývalým belgickým reprezentačním obráncem nejsilnějším nováčkem v soutěži a zabojovat o místo ve středu tabulky. Místo toho se ale Burnley celou sezónu trápí a devět kol před koncem jsou na sestupové devatenácté příčce.

Před reprezentační pauzou ale Clarets dokázali překvapivě porazit na domácím stadionu Brentford a přiblížili se záchraně. Pokud by si ale chtěli zahrát v nejvyšší soutěži i na podzim, musí takových výkonů zopakovat ještě několik.

V sobotu bude domácím chybět hned několik klíčových hráčů, dlouhodobě mimo hru je mladičký Lavia či kapitán James. K dispozici nebude ani trojice Francouzů - Wesley Fofana, Christopher Nkunku a Lesley Ugochukwu. Hosté nemohou počítat se zraněným Nathanem Redmondem a Ameenem Al-Dakhilem, do zápasu nemůže kvůli dohodě o hostování nastoupit ani útočník Datro Fofana.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrović - Gusto, Disasi, Silva, Chilwell - Caicedo, Fernández - Palmer, Gallagher, Mudryk - Jackson

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Assignon, O'Shea, Esteve, Taylor - Vitinho, Cullen, Berge, Larsen - Odobert, Foster

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.51 - 11.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Everton FC

sobota 16:00

Zatímco se lidé připravovali na třetí adventní neděli, Everton v její předvečer zdolal Burnley. Tehdy asi nikdo nečekal, že na další ligové vítězství bude čekat minimálně až do svátků velikonočních. Šanci naladit se na další období lépe má nyní v Bournemouthu.

I přes toto více než tříměsíční sucho by se Toffees v tabulce nacházeli komfortně nad hranicí sestupu, jenže odpočet šesti bodů za porušení finančních pravidel je staví do nelichotivé situace s pouze čtyřbodovým náskokem na osmnáctý Nottingham. A to ještě probíhá řízení ohledně dalšího provinění. Právě proto by Dycheho družina měla už nutně zabrat a prolomit jedenáctizápasovou šňůru, během které získala jen pět bodů za stejný počet remíz. Naposledy na Old Trafford bylo poměrně rychle hotovo, dvě penalty v první půli totiž zajistily, že body zůstaly v Manchesteru.

To hráči Cherries mohou být podstatně veselejší. Sestupové starosti již téměř s jistotou odvrátili, a naopak mohou hledět směrem vzhůru k pohárovým příčkám. Aktuálně jim sice patří až třinácté místo, ztráta na osmý Brighton je však relativně schůdná, sedmibodová. Los pro příští zápasy navíc není zrovna nejnáročnější, do toho je určitě povzbudilo velké vítězství před reprezentační pauzou. Bournemouth proti Lutonu prohrával o poločase už 0:3, po přestávce se ale Solanke, Zabarnyj a dvakrát Semenyo podíleli na obratu.

Manažeru Andoni Iraolovi z marodky vrací Aarons i Kelly, mimo hru však jsou Sinisterra se Senesim. Na straně hostí může Sean Dyche počítat s Gueyem, i přes návrat do tréninku se ještě nepředstaví Danjuma.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Aarons, Zabarnyj, Mepham, Smith - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Solanke

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Onana, McNeil - Doucouré - Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.76 - 3.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Wolverhampton Wanderers

sobota 18:30

V sobotu večer přivítá Aston Villa ve West Midlands derby ve Villa Parku Wolverhampton Wanderers. Naposledy se oba týmy utkaly před téměř půl rokem, kdy na Molineux uhrály remízu 1:1. Oba dva týmy bojují o překvapivý postup do pohárové Evropy, Villans drží čtvrtou příčku, Wolves jsou devátí.

Jen málo příznivců Aston Villy se před sezónou představovalo, že jejich klub bude hrát o postup do Ligy mistrů. Do konce sezóny zbývá už jen devět kol a tým Unaie Emeryho má tříbodový náskok na pátý Tottenham. Přičemž je zde ještě možnost, že se i pátý tým anglické nejvyšší soutěže kvalifikuje do skupinové fáze milionářské soutěže. Tam by Aston Villa postoupila poprvé od roku 1992.

Před reprezentační přestávkou ale Villans prohráli v přímém souboji s Tottenhamem vysoko 0:4 a následně ztratili i v zápase s West Hamem. Dvoutýdenní volno tedy přišlo v ideální moment.

To stejné platí i pro jejich rivaly z Wolverhamptonu. Svěřenci Garyho O'Neila totiž přišli o postup do semifinále FA Cupu naprosto neuvěřitelným způsobem. V zápase s druholigovým Coventry se dlouho Wolves trápili a prohrávali 1:0. V závěru ale díky brankám obránců Aïta-Nouriho a Buena otočili průběh zápasu a vypadalo to, že postoupí do Wembley. V 97. minutě ale dokázalo Coventry srovnat a o tři minuty později dokončil úžasný obrat americký útočník Haji Wright.

Hořkou pachuť tak mají Wolves šanci zahnat v derby se silnou Aston Villou. V posledních šesti vzájemných zápasech neprohráli, na podzim na Molineux skončilo utkání remízou 1:1.

Do sobotního utkání určitě nenastoupí pravý obránce Aston Villy Matty Cash, který utrpěl nedohrál reprezentační utkání v polském dresu. K dispozici nebude ani trojice Boubacar Kamara, Tyron Mings a Emiliano Buendía. Všichni tři laborují se zraněným kolenem. Mimo hru je i kapitán John McGinn, který si odpykává karetní trest.

Hostům pak bude chybět klíčové útočné duo Pedro Neto a Hwang Hee-chan, do sestavy by se ale mohl navrátit Matheus Cunha či Craig Dawson.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Moreno - Bailey, Tielemans, Luiz, Zaniolo - Diaby; Watkins

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Dawson, Toti - Semedo, J. Gomes, Doyle, Lemina, Aït-Nouri - Sarabia, Fraser

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.60 - 6.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Brentford FC - Manchester United

sobota 21:00

Již šest utkání čeká na vítězství i vinou těžkého losu Brentford, v cestě za přerušením této série mu však stojí těžká překážka. Manchester United totiž větří šanci na Ligu mistrů a nechce se jí jen tak vzdát.

Dlouho se fanoušci Bees mohli konejšit, že nezdary přichází jen proti silným soupeřům. V novém roce v rámci ligových utkání podlehli jen nejlepší trojce, Tottenhamu, West Hamu a Chelsea. Avšak tvrdý direkt jim přistál bezprostředně před reprezentační přestávkou, kdy Reguilonovo brzké vyloučení a následná penalta udaly ráz zápasu s Burnley, které si tentokráte tříbodový zisk utéct nenechalo.

Rudí ďáblové opět neprožívají zrovna nejlepší sezonu. Z evropských pohárů se poroučeli ve skupině, v lize dlouho zaostávali za elitní čtyřkou a prezentují se jednou z nejhorších ofenziv v lize. Aktuálně však větří, že by na Ligu mistrů mohlo stačit i páté místo, které vzhledem ke zhoršené formě Aston Villy i Tottenhamu není nereálné. Před dvěma týdny si navíc potvrdili, že i s elitou se dá hrát. V rámci FA Cupu totiž dvakrát dotáhli náskok Liverpoolu a v samotném nastaveném čase prodloužení jim zajistil postup do semifinále Diallo.

Ačkoliv Brentford Red Devils podlehl ve čtyřech z pěti vzájemných střetů, bude určitě chtít oživit vzpomínky na ten dosud poslední domácí. Ve druhém zápase Erika ten Haga na lavičce jej totiž přivítali čtyřgólovým přídělem do půle, přičemž hosté se tehdy na žádnou reakci nezmohli.

Thomas Frank se vedle zmíněného Reugilona musí obejít bez široké škály zraněných hráčů. K dispozici mu nejsou Dasilva, Henry, Hickey, Mee, Norgaard, Pinnock ani Schade. Utěšovat ho může snad jen to, že hosté na tom nejsou o moc lépe. Vedle vykartovaného Dialla se nepředstaví ani Malacia, Martial a Shaw, otazníky navíc visí nad Martínezem, Casemirem, Evansem a Maguirem.

Utkání na Brentford Community Stadium začíná netradičně se sobotní jednadvacátou hodinou, dozorovat na něj jako hlavní sudí bude Simon Hooper.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Jörgensen, Ajer, Collins - Roerslev, Onyeka, Janelt, Jensen, Lewis-Potter - Toney, Wissa

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Lindelöf, Varane, Wan-Bissaka - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Höjlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 4.15 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
28
20
4
4
70 : 24
64
2
Liverpool FC
28
19
7
2
65 : 26
64
3
Manchester City
28
19
6
3
63 : 28
63
4
Aston Villa
29
17
5
7
60 : 42
56
5
Tottenham Hotspur
28
16
5
7
59 : 42
53
6
Manchester United
28
15
2
11
39 : 39
47
7
West Ham United
29
12
8
9
46 : 50
44
8
Brighton & Hove Albion
28
11
9
8
50 : 44
42
9
Wolverhampton Wanderers
28
12
5
11
42 : 44
41
10
Newcastle United
28
12
4
12
59 : 48
40
11
Chelsea FC
27
11
6
10
47 : 45
39
12
Fulham FC
29
11
5
13
43 : 44
38
13
AFC Bournemouth
28
9
8
11
41 : 52
35
14
Crystal Palace
28
7
8
13
33 : 48
29
15
Brentford FC
29
7
5
17
41 : 54
26
16
Everton FC
28
8
7
13
29 : 39
25
17
Luton Town
29
5
7
17
42 : 60
22
18
Nottingham Forest
29
6
7
16
35 : 51
21
19
Burnley FC
29
4
5
20
29 : 63
17
20
Sheffield United
28
3
5
20
24 : 74
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (839)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele