Premier League - preview 26. kola: Brentford a Fulham o poháry

04.03.2023, 09:16, aktualizováno 06.03.2023, 08:59
Previews
Ivan Toney (© AFP)

Brentford nastartoval sérii bez porážky a další body hodlá přidat v derby proti Fulhamu. Oba týmy jsou ve hře o pohárové pozice, hosté mají navrch čtyři body...

Brentford FC - Fulham FC

pondělí 21:00

Brentford Community Stadium nabídne v pondělí večer zajímavou podívanou, Brentford přivítá v rámci londýnského derby Fulham. Domácí si minulý týden odpočinuli, zatímco hosté v pátek uhráli remízu 1:1 s Wolverhamptonem Wanderers.

I přestože minulý týden svůj ligový zápas s Newcastlem kvůli finále ligového poháru Bees neodehráli, tak se jeden z jejich hráčů dostal do centra zájmu medií. Ivan Toney se totiž přiznal k porušení pravidla o sázení a hrozí mu trest včetně zastavení činnosti.

Jedná se tedy o jednu velkou kaňku na letošní velmi dobré sezóně, kterou zažívá nejen samotný anglický útočník, ale také celý Brentford. V posledním utkání proti Crystal Palace se díky brance Vitalije Janelta z poslední minuty získal anglický celek bod za remízu 1:1, a tak se v tabulce nachází na velmi slušném devátém místě tabulky a stále platí, že od mistrovství světa v lize neprohrál.

Fulham, nováček v nejvyšší soutěži, je však na tom v lize ještě lépe. Po 25 odehraných kolech má o čtyři body více a nachází se na sedmé příčce. Na pátý Newcastle přitom ztrácí jen dva body, a tak se zdá, že účast Fulhamu v evropských pohárech je více než reálná.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya; Hickey, Pinnock, Mee, Henry; Janelt, Norgaard, Jensen; Mbeumo, Toney, Wissa

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Tete, Diop, Ream, Robinson; Reed, Lukic; Decordova-Reid, Pereira, Willian; Mitrovic

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.53 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Nottingham Forest - Everton FC

neděle 15:00

Nottingham doma přivítá Everton a oba týmy nutně potřebují bodovat. Domácí sice okupují 13. pozici, ale jen 4 body je dělí od sestupového pásma. Hosté jsou na tom o něco hůř a nyní se nachází až na 18. místě.

Nottingham nezopakoval dobrý výkon proti Man City a v minulém kole zcela vyhořel na hřišti West Hamu. Přitom do 70. minuty drželi svěřenci Stevena Coopera remízový stav 0-0, nicméně během poslední dvacetiminutovky dostali od Hammers 4 góly a připsali si tak jedenáctou porážku v sezóně.

Domácí tým patří se 42 obdrženými góly k druhému nejvíce inkasujícímu mužstvu v Premier League. Ale ani v útoku to není optimální, 18 vstřelených branek ve 24 odehraných kolech mluví za vše. Steven Cooper zhodnotil před zápasem současnou situaci v týmu. "Máme za sebou několik těžkých zápasů, v kterých se nám moc nedařilo. Stále jsme v procesu budování týmu a chceme hrát Premier League i příští rok. K tomu samozřejmě potřebujeme podávat kvalitní výkony. Nyní nás čeká Everton a my dobře víme, že se nebude jednat o snadné utkání. Prioritou je být naší nejlepší verzí a jít do zápasu naplno, jen tak můžeme uspět," řekl velšský manažer.

Nottingham se potýká s rozsáhlou marodkou. Do zápasu nenastoupí Aurier, Awoniyi, Biancone, Boly, Kouyate, McKenna a Richards. Nejisté jsou i starty Hendersona a Niakhateho.

Everton je na tom ještě hůř a nyní se nachází na sestupové 18. pozici. Toffees v dohrávce 7. kola nestačili na rozjetý Arsenal a na Emirates Stadium prohráli vysoko 0-4. Hosté se dlouhodobě potýkají se sterilním útokem a ve střílení branek jsou vůbec nejhorším týmem v nejvyšší anglické lize. V posledních 4 ligových zápasech Everton vyšel gólově naprázdno., a tak si bude chtít proti Nottinghamu napravit reputaci.

Na straně hostů nebudou k dispozici Patterson a Townsend. Drobná zranění rovněž doléčují Calvert-Lewin a Garner.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Williams, Worrall, Felipe, Lodi - Shelvey, Freuler - Johnson, Gibbs-White, Scarpa - Wood

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Iwobi, Doucouré, Gueye, Onana, McNeil - Maupay

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 2.99 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Liverpool FC - Manchester United

neděle 17:30

Největší pozornost bude ve 26. kole Premier League upřena na duel Liverpoolu s Manchesterem United. Svěřenci Jürgena Kloppa se na derby naladili pohodlnou výhrou nad Wolverhamptonem a rádi by Manchesteru oplatili porážku z Old Trafford, kde v srpnu prohráli 1:2. "Rudí ďáblové" neprohráli už jedenáct zápasů ve všech soutěžích a stále s nimi lze počítat v boji o ligový titul, proti Liverpoolu však v posledních desíti vzájemných zápasech v Premier League vyhráli pouze dvakrát.

Liverpool se po debaklu v Lize mistrů vrátil v minulém kole nejvyšší anglické ligy na vítěznou vlnou a na Anfieldu si připsal vítězství 2:0 nad Wolverhamptonem, když se v zápase krátce po sobě prosadili Van Dijk a Salah. Družina Jürgena Kloppa se posunula na šesté místo a opět se o něco více přiblížila čtvrtému místu, které zajišťuje účast v Champions League. Pro nizozemského útočníka Codyho Gapka se jedná o vůbec první derby s Manchesterem United. "Je očividné, že je to pro nás velký zápas, nutně potřebujeme tři body a obzvlášť v domácím prostředí. Každý z nás si uvědomuje, jak moc silný tým proti nám stojí, ale my uděláme všechno proto, abychom doma uspěli," řekl na předzápasové konferenci 23letý ofenzivní hráč.

Spoluhráčům v derby nepomůžou Díaz, Ramsay a Thiago. S lehkými zraněními jsou mimo i Arthur, Gomez a Keïta, ale u nich je možnost, že se v neděli alespoň objeví na lavičce náhradníků. Reds mají v lize proti United více než slušnou bilanci, z posledních 10 vzájemných utkání Liverpool pětkrát vyhrál, tři zápasy dopadly nerozhodně a ve dvou případech byl úspěšnější Manchester.

Erik ten Hag má hned několik důvodu ke spokojenosti. Man Utd nejdříve zvládl vyřadit Barcelonu z Evropské ligy, poté ukončil šestileté čekání na trofej a slavil zisk EFL Cupu, když ve finále porazil Newcastle United. V týdnu pak dokázali Red Devils otočit utkání s West Hamem, který pokořili třemi brankami a vyřadili ho z FA Cupu. Nutno dodat, že zmíněný duel Manchesteru rozhodli až v posledních 15 minutách a již poněkolikáté v této sezóně ukázali týmového ducha. United neprohráli ve všech soutěžích již 11 zápasů po sobě a rádi by sérii prodloužili i proti odvěkému rivalovi z Liverpoolu.

V prvním vzájemném zápase v tomto ročníku United vyhráli nad Liverpoolem těsně 2:1. Na Anfieldu ale Manchester zažije zcela jinou atmosféru, čehož si je dobře vědom i nizozemský manažer Erik ten Hag. "Na Anfieldu nás čeká speciální atmosféra, na kterou se samozřejmě všichni těšíme. Bude to proti nám nepřátelské, a to máme rádi. Je to velká výzva, ale jsme připraveni na 100 %. Myslím si, že naše mentalita je obecně velmi dobrá, máme v mužstvu několik vůdčích osobností, které nastavují standardy a v případě potřeby je korigují," řekl na předzápasové konferenci manažer "Rudých ďáblů".

Na straně hostů nebudou k dispozici Eriksen, Martial a Van de Beek. Naopak znovu by se do hry měli zapojit Sancho a Shaw, kteří vynechali několik minulých duelů. Zápas odřídí rozhodčí Andrew Madley.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Bajcetic - Salah, Gakpo, Jota

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - Casemiro, Sabitzer - Garnacho, Fernandes, Rashford - Weghorst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.68 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Manchester City - Newcastle United

sobota 13:30

Manchester City nadále pronásleduje Arsenal a v tomto kole bude mít o poznání náročnější úkol. Londýnský klub doma hostí Bournemouth, úřadujícího mistra prověří Newcastle United. A domácí mají soupeři co oplácet, na začátku sezony si z jeho trávníku odvezli pouze remízu 3:3.

Straky měly duel skvěle rozehraný, smazali jednobrankové manko a ještě po hodině vedly 3:1. Až poté zaúřadoval Erling Håland, o chvíli později dal výsledku konečnou podobu Bernardo Silva. Neustálé nebezpečí pro defenzívu favorita přitom v srpnu znamenal Allan Saint-Maximin.

"Neměli jsme dostatek prostoru, Saint-Maximin nás hodně trápil. Navíc disponuje schopností vzít si míč a jít s ním do protiútoku. Nejsme týmem, proti němuž se soupeř dostane k tolika protiútokům," vzpomíná manažer Pep Guardiola.

Manchester City se už několik týdnů dívá na záda Arsenalu a na londýnského soupeře ztrácí pět bodů. Kanonýry nepřibrzdily ani dva nedávné nezdary ve vzájemných soubojích - Citizens uspěli jak v lize, tak i v FA Cupu.

"S Arsenalem to byly vyrovnané zápasy, my vyhráli a už tehdy věděli, že je ty výsledky nesrazí na kolena. My navíc ztratili v Nottinghamu, čekal jsem, že Arsenal vyhraje další tři zápasy. Arsenal je na prvním místě z prostého důvodu - zaslouží si to. V první polovině sezony vybojoval padesát bodů a další spoustu může přidat. Ale to konce zbývá ještě hodně zápasů, stát se může cokoli," upozorňuje někdejší kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Newcastle v uplynulých týdnech ubral z tempa, začal pravidelně ztrácet a spadl na pátou příčku tabulky - na Tottenham ztrácí čtyři body, k dispozici ale má ještě dvě utkání k dobru. Pohodu do kabiny nevrátil ani nezdar ve finále Carabao Cupu proti Manchesteru United (0:2).

V sobotu po obědě se Straky pokusí ukončit jednu hodně nelichotivou bilanci - Manchesteru City na jeho půdě podlehli už třináctkrát za sebou. "Musíme ze sebe vydat to nejlepší. Máme těžký program, hráli jsme s Liverpoolem, Manchesterem United a teď Manchesterem City, výsledky sice nebyly nejlepší, ale vždy jsme podali kvalitní výkon," myslí si manažer Eddie Howe.

Manchester City může znovu počítat se dvěma navrátilci - po zranění je fit John Stones a virózu doléčil další obránce Aymeric Laporte, zraněný naopak čerstvě je náhradní brankář Stefan Ortega.

Newcastlu je opět k dispozici brazilský záložník Bruno Guimaraes, který doléčil zranění kotníku, po disciplinárním trestu může znovu chytat Nick Pope.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.67 - 7.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Arsenal FC - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Na Emirates Stadium přijede předposlední Bournemouth, jenž proti Gunners nevyhrál posledních 6 zápasů ve všech soutěžích a v současné chvíli se pyšní nejhorší defenzivou v Premier League.

Arsenal zvládl dohrávku 7. kola Premier League a na domácím stadionu rozdrtil Everton 4-0. Dvěma góly se blýskl brazilský křídelník Martinelli, který je s 11 trefami nejlepším střelcem týmu. Svěřenci Mikela Artety nadále vedou závod o ligový titul a v současné chvíli mají náskok 5 bodů na druhý Manchester City.

Nyní čeká Gunners předposlední Bournemouth a v domácím táboře všichni věří v zisk povinných tří bodů. V první vzájemném zápase Arsenal vyhrál na půdě Cherries jednoznačně 3-0 a se svým sobotním soupeřem neprohrál už 6 utkání v řadě ve všech soutěžích. Mikel Arteta na předzápasové konferenci zdůraznil skutečnost, že mužstvo necítí tlak v boji o ligový titul. "Neohlížíme se na ostatní týmy. Nemyslím si, že bychom měli mít v sobotu nějakou extra motivaci. Moc dobře jsme si vědomi toho, že nás čeká další těžký zápas a postupujeme tak zápas od zápasu," řekl stručně španělský manažer.

Do zápasu určitě nezasáhnou Nketiah, Jesus, Elneny. Nejistý je také start Jorginha, který se potýká s nemocí, ale je možné, že do začátku utkání bude v pořádku.

Hosté na překvapivé vítězství proti Wolverhamptonu nenavázali a v posledním utkání nejvyšší anglické ligy doma prohráli s Man City vysoko 1-4. Rozhodnuto bylo už v prvním poločase, v kterém Cherries dostali 3 góly. Mužstvo tak potvrdilo dlouhodobý problém s defenzivou a v tomto ročníku inkasovalo už 48 gólů, což je úplně nejvíce ze všech týmů PL. Na předposledním místě je Bournemouth i díky špatným výkonům na hřištích soupeřů. Z dosavadních 12 zápasů venku získali svěřenci Garyho O’Neilla pouze 8 bodů a inkasovali už 32 gólů.

Hosté navíc musí řešit i nepříjemnou marodku. V sobotu spoluhráčům nepomůžou Brooks, Cook, Stanislas, Tavernier a Vina. S menšími zraněními se rovněž potýkají Kelly a Zabarnyi.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Magalhães, Zinchenko - Ødegaard, Partey, Xhaka - Saka, Trossard, Martinelli

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Stephens, Senesi, Zemura - Quattara, Lerma, Billing, Traoré - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.00 - 17.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Aston Villa - Crystal Palace

sobota 16:00

Aston Villa má Crystal Palace co oplácet. V prvním vzájemném zápase Villans na Eagles nestačili a na jejich stadionu prohráli 1-3. Sobotní soupeři jsou v tabulce Premier League těsně za sebou a dělí je 4 body.

Aston Villa v posledním kole přerušila sérii tří zápasů bez bodu a na půdě Evertonu zvítězila přesvědčivě 2-0 po brankách Watkinse a Buendii. Na zmíněný zápas bude v dobrém vzpomínat zejména anglický útočník, který se prosadil již v pátém utkání po sobě, což se žádnému dalšímu hráči Villans v Premier League ještě nepodařilo. Nyní svěřenci Unaie Emeryho narazí na Crystal Palace, kterému v srpnu podlehli 1-3. Villans by však mohlo hrát do karet domácí prostředí, jelikož v něm proti Eagles neprohráli už pět zápasů za sebou.

Ve Villa Parku se určitě nepředstaví Coutinho a Steer. Drobné zranění také doléčují Diego Carlos a brankář Olsen.

Hosté sbírají v posledních týdnech hlavně remízy a stejně tomu bylo i v minulém kole, kdy Eagles vybojovali cenný bod na hřišti Liverpoolu. Svěřenci Patricka Vieiry tak stále čekají na první vítězství v Premier League v roce 2023.

Ani hostující tým nebude kompletní. Jediným zraněným hráčem je Johnstone. Naopak po zranění by mohli být znovu k dispozici Ferguson a Zaha.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Luiz, Ramsey - Watkins, Bailey

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Andersen, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Lokonga - Olise, Ayew, Schlupp - Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.28 - 3.82

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Brighton & Hove Albion - West Ham United

sobota 16:00

West Ham United nenavazuje na úspěšné sezony z předcházejících let a místo o poháry bojuje pouze o záchranu. Svěřenci Davida Moyese v týdnu vypadli z FA Cupu a náladu si hodlají napravit v Brightonu, tedy na půdě jednoho z příjemných překvapení sezony.

Kladiváři jsou šestnáctí, na svém kontě mají 23 bodů a na osmnáctý Everton disponují dvoubodovým náskokem. Velký problém představují zápasy venku, z dvanácti výjezdů si letos přivezli jenom jednu výhru.

"Venkovní výkony představují zklamání, na druhou stranu remízy v Newcastlu a Leedsu by mohly naznačovat zlepšení. Každopádně musíme přidat, pokusíme se o to už o víkendu," slíbil manažer David Moyes.

West Ham venku neuspěl ani v FA Cupu a tentokráte měl ještě těžšího soupeře. Na Old Trafford proti Manchesteru United přitom sahal po senzaci, díky vlastní brance a nezvládnutému závěru ovšem padl 1:3 a v soutěži končí.

"Cítil jsem velké zklamání, znovu. Měli jsme velkou šanci a nedokázali ji využít. Během uplynulých týdnů jsme zlepšili defenzivní činnost a tentokráte v tomto aspektu selhali. Souhlasím s názory, že se musíme zlepšit rovněž v tomto ohledu, posledních pět nebo deset minut jsme propadli," domnívá se Moyes.

Zatímco West Ham se trápí, tak Brighton zažívá povedenou sezonu. V tabulce je osmý a má možnost zapojit se do boje o evropské poháry, na dohled má kluby jako Liverpool nebo Newcastle.

Do sestavy West Hamu by se mohl vrátit Jarrod Bowen, který úspěšně doléčuje zranění kotníku, vyloučen není ani start Vladimíra Coufala. Mimo hru naopak zůstávají Kurt Zouma, Maxwel Cornet a Lukasz Fabiaňski.

Kompletní nebude ani Brighton a vinou disciplinárního trestu na lavičku neusedne manažer Roberto De Zerbi. Do hry se naopak vracejí Solly March a Pervis Estupinan.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.91 - 5.53

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Chelsea FC - Leeds United

sobota 16:00

V obrovských problémech je Chelsea, Blues nadále tápou a pod velkým tlakem je jejich manažer Graham Potter. Sázkové kanceláře vypisují stále nižší kurzy na jeho odvolání a derniérou se může stát domácí souboj s Leedsem United.

Chelsea vyhrála jenom dva z posledních patnácti soutěžích zápasů, v tabulce Premier League je až na desátém místě a je venku ze hry z FA Cupu. Stále má šanci v Lize mistrů, v odvetě osmifinále proti Dortmundu ovšem bude dohánět jednobrankové manko.

"Máme to velice těžké. Tvrdě pracujeme, ze všech sil se snažíme se situací něco udělat a zatím se to nedaří. Všichni chceme vyhrávat, jenomže se to nedaří. Ale věřím, že se to rychle změní, děláme pro to maximum," ujišťuje fanoušky záložník Denis Zakaria.

Londýnský celek třikrát po sobě neskóroval a do karet mu nehrají ani zprávy od lékařů. Po viróze sice je k dispozici Mateo Kovačić, mimo hru naopak jsou Reece James, Mason Mount a César Azpilicueta. A aby toho nebylo málo, hodně dlouho si nekopne Thiago Silva - brazilský stoper si poranil kolenní vazy a do akce se vrátí až v polovině dubna.

"Takový hráč a osobnost bude chybět vždycky. Thiago Silva je kvalitní fotbalista, jeho zranění ale zároveň znamená šance pro ostatní. Po zranění se vrací Wesley Fofana, chyběl nám. Je to trochu odlišný typ hráče i člověka, ovšem rovněž on má své kvality," říká manažer Graham Potter.

Zatímco v případě Chelsea se po výměně manažera volá, v Leedsu ke změně už došlo. Před měsícem ztratil důvěru vedení Jesse Marsch a po odmítnutí řady kormidelníků nakonec na lavičku usedl Javi Gracia. Španěl zažil úspěšnou premiéru, Leeds naposledy porazil Southampton.

"Mám jasnou představu - musíme získat další tři body. Je třeba maximální koncentrace a úsilí, nesmíme čekat na další zápas nebo kalkulovat s tím, že vše můžeme dohnat v závěru sezony," nechal se slyšet Gracia.

Leedsu se vyprazdňuje marodka a vrátit by se mohli obránci Liam Cooper a Pascal Struijk, po problémech s ramenem se rychle uzdravuje další zadák Max Wöber a návrat vyhlíží Luis Sinisterra - kolumbijský křídelník doléčil svalové zranění a o jeho startu se rozhodne těsně před utkáním.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.08 - 6.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur

sobota 16:00

Wolverhampton Wanderers hostí ve 26. kole Premier League Tottenham Hotspur. Wolves jsou momentálně v tabulce na patnácté příčce, ale pouze tři body nad sestupem. Spurs patří čtvrté místo a útočí na postup do Ligy mistrů.

Wolves v minulém klání vyrazili do Liverpoolu a se zlou se potázali. Ačkoliv jsou Reds letos daleko od prvních příček, "Vlky" porazili po gólech Virgila van Dijka a Mohameda Salaha 2:0. Ani v předchozím klání Wolverhampton nebodoval naplno, na Fulhamu remizoval 1:1. Tři zápasy v řadě bez výhry pomalu vrací Wolves zpět do boje o záchranu, nyní se navíc utkají se silnými Spurs a posléze s Newcastlem, který se mezi outsidery také rozhodně neřadí.

To vše bez zraněného Buena, Chiquinha, Hwanga a Kalajdžiće. A navíc, ve všech šesti případech, kdy se Wolves utkali s celkem nad Liverpoolem, prohráli a nedali ani jeden gól. Pomoci by mohl Raúl Jiménez, který se proti Spurs trefil ve čtyřech ze svých sedmi vystoupení, přičemž ve třech z nich jeho tým zvítězil.

Spurs naposledy ostudně vypadli z FA Cupu, když nestačili v osmifinále na druholigový Sheffield United a prohráli 0:1. V Premier League se však oba poslední duely povedly, radost mohla být o to větší, že se hrálo s městskými rivaly. S Chelsea i West Hamem vyhráli "Kohouti" shodně 2:0. Spurs doma sice od prosince 2018 s Wolves třikrát ztratili všechny tři body, ve Wolverhamptonu je to jiné a jako hostující tým zde neprohráli už sedmkrát v řadě.

Spurs v posledních pěti ligových kláních čtyřikrát vyhráli s čistým kontem, na což by rádi navázali i nyní. Úvodní duel osmifinále Ligy mistrů Tottenham prohrál na San Siru s AC Milán 0:1, šanci na zvrat tak ještě bude mít v domácím prostředí. V Premier League se může spolehnout na svého elitního střelce Harryho Kanea, jež je s osmnácti trefami druhý nejlepší střelec soutěže za Erlingem Haalandem z Manchesteru City.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Ait Nouri - Lemina, Neves - Sarabia, Moutinho, Nunes - Jiménez.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Romero, Dier, Lenglet - Emerson, Skipp, Hojbjerg, Davies - Kulusevski, Kane, Son.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.23 - 2.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Southampton FC - Leicester City

sobota 18:30

Southampton přivítá v zápase 26. kola Premier League Leicester City. Domácí celek je stále na poslední pozici, na záchranu nyní ztrácí čtyři body, ale začíná přituhovat. Hosté se z nejhoršího dokázali dostat, ale ze čtrnácté příčky mají na záchranu jen tři body náskok.

Southampton v posledním zápase vypadl z osmifinále FA Cupu a hráčům tento zápas rozhodně na psychice nepřidá, jelikož prohráli 1:2 se šestnáctým týmem čtvrté ligy Grimsby. V posledním době tak mohlo potěšit jen domácí vítězství 1:0 nad tápající Chelsea, které na Stamford Bridge zařídil parádním přímým kopem James Ward-Prowse.

Od té doby už Saints ale stihli prohrát 0:1 na Leedsu. Saints sice v sestupovém pásmu tráví už 119 dní, ale v ročníku 1998/99 v něm byli dokonce 257 dní a stejně se zachránili. Southampton je však jediným týmem z 98 účastníků top pěti evropských lig, který v posledních pěti domácích zápasech nezískal ani bod.

Leicester se dokázal z posledních míst dostat, ale vyhráno ještě rozhodně nemá. Po dvou výhrách totiž přišly porážky 0:3 s Manchesterem United a 0:1 s Arsenalem následované výpadkem z osmifinále FA Cupu po porážce 1:2 s druholigovým Blackburnem. Na poslední tři utkání by tak Foxes měli zapomenout a naopak si oživit vzpomínky na výhry 4:1 s Tottenhamem a 4:2 s Aston Villou.

Leicester už na St Mary's Stadium pětkrát neprohrál, přičemž ústředním bodem této série bylo rekordní vítězství 9:0 v říjnu 2019. Zároveň však šlo o jediné čisté konto na stadionu Southamptonu od návratu mezi anglickou elitu v sezoně 2014/15. Foxes se mohou spolehnout hned na dva solidně skórující hráče, nejlepším střelcem týmu je s devíti zásahy James Maddison, o jeden gól méně má na kontě Harvey Barnes.

Poslední vzájemný souboj Southamptonu s Leicesterem City se odehrál loni v srpnu a tehdy hostující Saints vyhráli 2:1. Trefil se James Maddison a obrat dvěma góly zařídil Che Adams.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazénu - Maitland-Niles, Bednarek, Kotchap, Perraud - Ward-Prowse, Lavia - S. Armstrong, Elyounoussi - Sulemana, Onuachu.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen - Mendy, Dewsbury-Hall - Tete, Maddison, Barnes - Iheanacho.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.40 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
25
19
3
3
56 : 23
60
2
Manchester City
25
17
4
4
64 : 25
55
3
Manchester United
24
15
4
5
41 : 28
49
4
Tottenham Hotspur
25
14
3
8
46 : 35
45
5
Newcastle United
23
10
11
2
35 : 15
41
6
Liverpool FC
24
11
6
7
40 : 28
39
7
Fulham FC
25
11
6
8
36 : 31
39
8
Brighton & Hove Albion
22
10
5
7
39 : 29
35
9
Brentford FC
23
8
11
4
37 : 30
35
10
Chelsea FC
24
8
7
9
23 : 25
31
11
Aston Villa
24
9
4
11
30 : 38
31
12
Crystal Palace
24
6
9
9
21 : 31
27
13
Nottingham Forest
24
6
7
11
18 : 42
25
14
Leicester City
24
7
3
14
36 : 42
24
15
Wolverhampton Wanderers
25
6
6
13
18 : 35
24
16
West Ham United
24
6
5
13
23 : 29
23
17
Leeds United
24
5
7
12
29 : 39
22
18
Everton FC
25
5
6
14
17 : 36
21
19
AFC Bournemouth
24
5
6
13
22 : 48
21
20
Southampton FC
24
5
3
16
19 : 41
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1003)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele