Premier League - preview 24. kola: Šance pro Red Devils

18.02.2023, 09:04, aktualizováno 19.02.2023, 08:52
Previews
Marcus Rashford (© AFP)

Tečku za 24. kolem udělají dvě nedělní dohrávky a jako první půjde do akce Manchester City, ten hostí Leicester a má možnost přiblížit se konkurenčním Citizens na rozdíl tří bodů. Později odpoledne se pak hraje další z mnoha londýnských derby...

Manchester United - Leicester City

neděle 15:00

Man Utd chce držet krok s Arsenalem a Man City a na Old Trafford vyzve Leicester, jenž v posledních dvou zápasech chytl formu a nasázel soupeřům celkem 8 gólů.

Man Utd sehrál v krátké době druhý ligový zápas proti Leedsu a na hřišti soupeře si vedl podstatně lépe než doma. Dlouhou dobu vyrovnaný zápas rozhodl dvěma góly v závěru, kdy se prosadili Rashford a Garnacho. Pro anglického útočníka šlo o dvanáctou trefu v Premier League a s přehledem je nejlepším střelcem týmu. Rashford se prosadil i ve čtvrtek na Camp Nou, kde Rudí ďáblové remizovali v rámci Evropské ligy 2-2.

Nyní se musí svěřenci Erika ten Haga opět přeorientovat na domácí ligu a v neděli je na Old Trafford čeká Leicester, proti kterému nemají vůbec dobrou bilanci. Z posledních 6 vzájemných střetnutí Manchester vyhrál jen jeden zápas, dvakrát remizoval a hned třikrát prohrál. Nicméně hráčům by mělo pomoci domácí prostředí, kde jsou v této sezóně poměrně suverénní. Z dosavadních 11 odehraných duelů zde osm zápasů vyhráli a dohromady nasbírali už 26 bodů. Navíc zde inkasovali pouze osm branek.

Do zápasu proti Liškám určitě nezasáhne Casemiro, který si odpykává trest za červenou kartu. Z důvodu zranění pak budou chybět Eriksen, Antony a van de Beek. Otazník visí nad starty Martiala a McTominaye. Oba sice již trénují, ale není jisté, že budou k dispozici v neděli. V prvním vzájemném zápase Man Utd uspěl a na King Power Stadium vyhrál těsně 1-0. O jediný gól se postaral Sancho.

Leicester se vzdálil od sestupových pozic a v posledních dvou zápasech ukázal ofenzivní sílu. Nejdříve si Lišky poradily s Aston Villou, kterou porazily 4-2. Čtyři góly poté vstřelily i Tottenhamu. Domácí zápas proti Spurs přitom nezačal šťastně a Leicester prohrával po 14. minutách 0-1, když se trefil Bentancur. Nicméně domácí ještě do konce prvního poločasu utkání otočili po gólech Mendyho, Maddisona a Iheanacha. Vysoké vítězství definitivně potvrdil v 81. minutě Barnes. Svěřenci Brendana Rodgerse se tak posunuli na 13. příčku.

Nigerijský útočník Kelechi Iheanacho se před zápasem rozmluvil o současné formě týmu. "Jako tým jsme nyní silní. Musíme v tom pokračovat a navázat na kvalitní výkony, jen tak můžeme vyhrávat zápasy. V útoku máme velkou kvalitu a doufám, že to předvedeme i v neděli. Samozřejmě nás čeká těžký soupeř, ale v současné chvíli jsme v dobré pozici a uděláme všechno proto, abychom tam uspěli," řekl 26letý útočník.

Spoluhráčům v zápase určitě nepomůžou Bertrand, Evans a Justin.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Varane, Martínez, Shaw - Fred, Sabitzer - Sancho, Fernandes, Rashford - Weghorst

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen - Tielemans, Dewsbury-Hall - Tete, Maddison, Barnes - Iheanacho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.32 - 5.53

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tottenham Hotspur - West Ham United

neděle 17:30

Tottenhamu bude v londýnském derby proti West Hamu chybět italský manažer Antonio Conte, který uspěchal návrat po operaci žlučníku a nějakou dobu se bude zotavovat v Itálii.

Tottenham rozhodně není v ideálním rozpoložení. Spurs si v minulém kole Premier League připsali vysokou prohru, když na hřišti Leicesteru dostali čtyři góly. Rozhodnuto bylo prakticky už v prvním poločase, který "Lišky" vyhrály 3:1. Celku z Londýna nevyšel ani úterní zápas Ligy mistrů. Svěřenci Antonia Conteho nestačili na AC Milán a na jeho hřišti prohráli 0:1. Sám italský stratég to uspěchal s návratem po operaci žlučníku a svému týmu bude opět nějakou dobu chybět.

Tým v zápase proti West Hamu povede asistent Cristian Stellini, jenž zastoupil Conteho i na předzápasové konferenci, kde prohlásil, že od mužstva očekává brzkou reakci na prohraný zápas na San Siru. "Očekávám od hráčů dominantní výkon hned od prvních minut. Byl to vyřazovací zápas Ligy mistrů, hráli jsme na velkém stadionu, kde byla skvělá atmosféra a fanoušci byli úžasní. Byla to pro nás důležitá zkušenost, která nám může pomoci do dalších zápasů. Každý den se snažíme být lepší a v tréninku si vedeme perfektně," řekl Ital.

Spurs jsou nyní na pátém místě, kde mají náskok čtyři body na šestý Brighton, ten má ovšem dva zápasy k dobru. Na domácím stadionu budou spoluhráčům scházet Bentancur, Bissouma, Lloris a Sessegnon. V prvním vzájemném utkání Tottenham s West Hamem remizoval 1:1.

West Ham je na 16. pozici a určitě by se rád vzdálil od sestupových míst. Hammers v minulém kole sehráli doma zápas proti Chelsea a po bojovném výkonu získali cenný bod za remízu 1:1. Jestli chtějí "Kladiváři" v neděli uspět, musí zlepšit hru na cizích hřištích. Z dosavadních 11 zápasů West Ham hned sedm utkání prohrál a dohromady získal pouze šest bodů. Zároveň venku vsítil pouze sedm gólů, což ho řadí mezi úplně nejhorší týmy Premier League.

David Moyes nemůže počítat s několika klíčovými hráči. Na marodce jsou Paquetá, Cornet a Zouma. S menšími zdravotními problémy se rovněž potýkají Aguerd, Aréola, Cresswell a Scamacca, u nich je ale možnost, že se do zápasu stihnou dát do pořádku.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Romero, Dier, Davies - Porro, Højbjerg, Sarr, Perisic - Kulusevski, Son - Kane

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Kehrer, Ogbonna, Johnson - Coufal, Souček, Rice, Emerson - Bowen, Benrahma - Antonio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.67 - 4.28

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Aston Villa - Arsenal FC

sobota 13:30

Program 24. kola anglické Premier League otevře v sobotu ve 13:30 souboj Aston Villy s Arsenalem. Londýnský celek ve středu podlehl Manchesteru City a klesl na druhou příčku, Villans jsou po dvaadvaceti odehraných kolech na jedenáctém místě.

Obzvláště pikantní zápas to bude pro domácího kouče Unaie Emeryho, který mezi lety 2018 a 2019 vedl právě Gunners. Jeho současní svěřenci však nemají s týmem ze severního Londýna moc dobré zkušenosti, poslední tři ligová střetnutí s Arsenalem totiž prohráli. Naposledy tomu bylo na konci srpna minulého roku, kdy na Emirates Stadium rozhodl o výhře 2:1 Gabriel Martinelli.

Aston Villa neoplývá formou ani v současnosti. Minulý týden podlehla, podle očekávání, mistrovskému Manchesteru City 3:1, kdy na góly Rodriho, Gündogana a Mahreze z prvního poločasu dokázal zareagovat jen snižujícím gólem Watkins. 4. února navíc podlehla také Leicesteru City, a to 2:4, takže se propadla do druhé poloviny tabulky za Chelsea a Liverpool. Na druhou stranu stojí za zmínku to, že se uměla střelecky prosadit ve všech 11 zápasech od příchodu Unaie Emeryho.

Villans se navíc pomalu uzdravuje klíčový stoper Diego Carlos, v sobotu však ještě k dispozici nebude. Chybět bude také dvojice Jed Steer a Tyrone Mings.

Gunners po dlouhé době nebudou vstupovat do ligového kola jako průběžně vedoucí tým Premier League. Ve středu totiž podlehli v dohrávce 12. kola Manchesteru City, který je tak v ligové tabulce předskočil. V prvním poločase se trefili Kevin De Bruyne a Bukayo Saka, ve druhé půli však o výhře Citizens rozhodl Jack Grealish s Erlingem Haalandem.

Arsenal tak prodloužil svoji sérii bez výhry v lize na tři utkání, předtím totiž překvapivě podlehl Dycheovu Evertonu a minulý víkend jen remizoval s Brentfordem. I přesto se svěřenci Mikela Artety nachází za Manchesterem City jen o rozdíl ve skóre, navíc mají ještě jeden zápas k dobru, a drží tak svůj osud ve svých rukou.

Španělskému stratégovi bude chybět stále zraněný Mohamed Elneny. Do utkání nezasáhne ani Gabriel Jesus, kterého na pozici hrotového útočníka nahradí Eddie Nketiah, či Thomas Partey. Ten bude Arsenalu chybět ve středu pole. Nejistý je také start ofenzivního záložníka Emila Smithe Rowea.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Young, Konsa, Mings, Moreno; Kamara, Luiz, Ramsey; Buendia, Watkins, Bailey

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Jorginho; Saka, Odegaard, Trossard; Nketiah

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.67 - 1.92

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Brentford FC - Crystal Palace

sobota 16:00

Brentford bude chtít prodloužit sérii neporazitelnosti na jedenáct zápasů, zatímco Crystal Palace by rád přerušil šňůru nevýrazných výkonů a opět naplno bodoval.

Brentford zdobí výborná forma, vždyť v posledních 10 ligových zápasech neprohrál. Bees v minulém zápase potrápili i favorizovaný Arsenal a z jeho hřiště si odvezli cenný bod za remízu 1:1. Díky sérii velmi dobrých výkonů Brentford okupuje osmou příčku, naposledy v Premier League okusil hořkost porážky v říjnu 2022. Mužstvo hodně zlepšilo defenzivu a doma patří k nejlepším týmům anglické ligy, z 10 duelů prohrálo jediný.

Domácí jdou do utkání jako favorit, ale v posledních třech vzájemných kláních s Crystal Palace pouze remizovali. Spoluhráčům v mači určitě nepomůže Strakosha, naopak opět k dispozici by měl být Jansson.

Hosté se v současné chvíli trápí, z posledních 6 ligových utkání vybojovali pouze tři body. V minulém kole Eagles remizovali s Brightonem 1:1, to když bod zařídil v 69. minutě Tomkins. Tým trápí zejména nízká produktivita, z 22 střetů Crystal Palace vstřelil 20 branek. Mezi marody je navíc ofenzivní eso Zaha, jenž stále nedoléčil zranění hamstringů.

Patrick Vieira bude postrádat několik hráčů. Mimo hru jsou Ferguson, Ward, Zaha. Otazník visí i nad starty Richardse, Hughese a Andersena.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Ajer, Pinnock, Mee, Henry - Dasilva, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Tomkins, Guéhi, Mitchell - Olise, Doucouré, Lokonga, Schlupp - Mateta, Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.52 - 4.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Brighton & Hove Albion - Fulham FC

sobota 16:00

Brighton se doma utká s Fulhamem a svému sobotnímu soupeři má co oplácet. V prvním vzájemném zápase Seagulls prohráli na Craven Cottage 1:2, proti Whites navíc nevyhráli od ledna roku 2017.

Od ligové prohry s Arsenalem nepoznal Brighton už pět zápasů po sobě přemožitele. V posledním z nich ztratili Seagulls tři body na stadionu Crystal Palace, kde inkasovali v 69. minutě po hrubce brankáře Sancheze. I tak se domácí drží na skvělé šesté pozici. Brighton si však musí dávat pozor, jelikož Fulham naposledy porazil v lednu 2017 ještě v rámci druhé ligy.

Do sobotního klání určitě nenastoupí Colwill, Moder a Welbeck. S lehkým zraněním se potýká i Lallana.

Fulham je dalším překvapením Premier League. Hosté jsou na sedmém místě a v minulém utkání se vrátili na vítěznou vlnu, když doma porazili Nottingham 2:0. Cottagers v prvním vzájemném zápase s Brightonem vyhráli 2:1 a podobný výkon budou chtít zopakovat i v sobotu.

Trenér Marco Silva bude postrádat dva hráče, a to Cairneyho a Kebana.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, Webster, Dunk, Estupiñán - Groß, Caicedo - March, Mac Allister, Mitoma - Ferguson

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Cordova-Reid, Pereira, Willian - Mitrovic

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.43 - 6.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Chelsea FC - Southampton FC

sobota 16:00

V sobotu se na Stamford Bridge utkají dva týmy, které se nenacházejí zrovna v ideálním rozpoložení, londýnská Chelsea hostí Southampton. Blues od přelomu roku vyhráli pouze jeden z devíti zápasů ve všech soutěžích, Saints naopak prohráli devět z posledních deseti utkání v nejvyšší soutěži.

Přestože má trenér Graham Potter zřejmě podporu vedení Chelsea, série pouhých tří vítězství v posledních 16 duelech je pro fanoušky jen těžko skousnutelná. Po třech po sobě jdoucích remízách v lize s Liverpoolem, Fulhamem a West Hamem United utrpěli Blues ve středu v prvním osmifinále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund hubenou porážku 0:1, jedinou branku vstřelil v 63. minutě Karim Adeyemi.

Přestože v posledních dvou přestupových obdobích utratila Chelsea přes 600 milionů liber za nové posily, skórovala pouze v pěti z posledních 14 zápasů. Potterovi svěřenci se nacházejí před začátkem 24. kola na 10. místě tabulky, což je jejich nejhorší umístění v této fázi sezóny za posledních sedm let, už 10 bodů za čtvrtým Newcastlem United. Chelsea si nemůže dovolit ztratit další body, pokud tedy má stále ambice na zajištění místa v první čtyřce. A jako že má.

Po pouhých třech měsících ve funkci, z nichž jeden byl během přestávky na mistrovství světa, byl Nathan Jones minulou neděli zbaven manažerského postu, necelých 24 hodin poté, co Saints prohráli doma s Wolverhampton Wanderers. Zdálo se, že Southampton má nakročeno k zisku tří cenných bodů, když ještě v 70. minutě vedl 1:0 zásluhou Carlose Alcarase. Pak si však vstřelil nešťastný vlastní gól Jan Bednarek a pět minut před koncem vstřelil vítězný gól João Gomes.

Jones odešel ze Southamptonu po devíti prohrách ze čtrnácti případů. Dočasně pověřen vedením prvního týmu byl pro víkendový výjezd na Stamford Bridge 39letý Rubén Sellés.

Chelsea se stále musí obejít bez zraněného kvarteta N'Golo Kanté, Christian Pulisić, Armando Broja a Édouard Mendy, zatímco start Raheema Sterlinga a Bena Chilwella je také nepříliš pravděpodobný. Do sestavy by se naopak mohli po zranění vrátit Mateo Kovačić, Wesley Fofana a Denis Zakaria, kteří nastoupili už proti Dortmundu.

Co se týče Southamptonu, tak mimo hru zůstává Valentino Livramento, Alex McCarthy a Juan Larios, do jedenáctky by naopak mohl nakouknout Kyle Walker-Peters poté, co vynechal poslední dva zápasy kvůli zranění podkolenní šlachy.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga; James, Thiago Silva, Badiashile, Cucurella; Loftus-Cheek, Fernandez; Madueke, Felix, Mudryk; Havertz

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu; Caleta-Car, Bednarek, Salisu; Walker-Peters, Lavia, Ward-Prowse, Alcaraz, Perraud; Sulemana, Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.83 - 8.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Everton FC - Leeds United

sobota 16:00

Dva celky, které jsou přesně na rozmezí setrvání v Premier League a pádu o patro níže. Leeds drží výhodu jednoho bodu v tabulce, Everton pro změnu chce zužitkovat výhody domácího prostředí tak, jak se mu to povedlo v prvním zápase pod manažerem Seanem Dychem.

Před dvěma týdny totiž zaskočil tehdejšího lídra v podobě Arsenalu poctivým výkonem, který navíc vítězným gólem okořenil po hodině hry Tarkowski. Nutno však zmínit, že šlo o jedno z mála pozitivních představení od konce mistrovství světa, tím druhým byla remíza na hřišti Manchester City. Jinak Toffees pouze prohrávali.

Whites jsou na tom ovšem v tomto ohledu ještě hůře, neboť v lize naposledy zvítězili na začátku listopadu. Po Vánocích si sice připsali čtyři body za remízy, avšak úspěchy slavili jen v FA Cupu, kde i díky snadnému losu v podobě Cardiffu a Accringtonu doputovali už do osmifinále. Zpět ale k dlouhodobé soutěži, v té v minulém týdnu díky dohrávce sehráli dvojzápas proti Manchesteru United - venku sice bodovali, doma ale po gólech Rashforda a Garnacha v závěru odešli s prázdnou.

Leeds ve vzájemném zápase vyhráli pouze hned v tom prvním po návratu z druhé nejvyšší soutěže, v dalších čtyřech pak jen dvakrát remizovali. Stejně tak i v úvodním střetu letošní sezony, kde po Gordonově trefě srovnal po pauze Sinisterra.

Liverpoolští se v zápase musí obejít bez Pattersona a Garnera, kteří se již zapojili alespoň do mládežnického zápasového procesu. K dispozici stále nebude ani Calvert-Lewin. Na straně hostí nemůže dočasný manažer Skubala počítat se Sinisterrou, Dallasem a Forshawem, naopak návrat hlásí Cooper s Rocou.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Iwobi, Doucouré, Gueye, Onana, McNeil - Simms

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Wöber, Firpo - McKennie, Adams - Summerville, Harrison, Gnonto - Bamford

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.11 - 2.81

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Nottingham Forest - Manchester City

sobota 16:00

Nottingham Forest hostí v utkání 24. kola Premier League Manchester City. Domácí si díky dobré sérii vypracovali šestibodový náskok na sestup a nyní jsou čtrnáctí. Hosté se o skóre dostali na první příčku před Arsenal, který však má zápas k dobru.

Nottingham sice v posledním klání na Fulhamu 0:2 padl, jinak se mu ale v poslední době poměrně daří. Proti Leeds se trefil Brennan Johnson, což znamenalo vítězství 1:0. Remíza 1:1 s Bournemouthem asi příliš nepotěšila, za to výhra 2:0 s Leicesterem úsměv na tváři manažera Stevena Coopera určitě vykouzlila. Nottingham si proti Fulham připsal smutné prvenství, když musel během prvních deseti minut střídat hned dva zraněné členy základní jedenáctky. Odstoupit museli středopolaři Willy Boly a Scott McKenna.

Forest jsou na City Ground od poloviny září stále neporaženi, naposledy je zde přehrál právě Fulham. Zároveň však na své půdě neporazili soka, který se v daný moment nacházel v tabulce na osmém místě a lépe, a tak budou muset Tricky Trees podat svůj nejlepší možný výkon, aby City obrali o body. A to vše bez již zmíněných zraněných, kteří se přidali na početný seznam marodů, kde figurují ještě například Dean Henderson, Cheikhou Kouyaté či zmíněný Boly.

Man City v týdnu v dohrávce sedmého kola udělal svým fanouškům obrovskou radost, když v souboji titánů porazil na Emirates Stadium do té chvíle první Arsenal 3:1. City se tak před svého soka v tabulce dostali, Gunners však mají odehráno o jeden zápas méně. Citizens tak navázali na předchozí výhru 3:1 s Aston Villou, kterou napravovali neúspěšný duel na Spurs (0:1). Modrou stranu Manchesteru dál gólově táhne norská kometa Erling Haaland, ten se během třiadvaceti uběhnutých kol stihl zapsat mezi střelce už šestadvacetkrát. Pokud by tímto tempem pokračoval dál, zastaví se na metě 43 gólů za sezonu.

Vítězství v následujícím klání by mohlo pro Guardiolovu partu zlomové, aby se teprve jako druhý tým historie stali mistrem Premier League třikrát po sobě. Citizens tak určitě budou chtít zopakovat výsledek z úvodního vzájemného střetu z letošního ročníku, kdy na Etihad Stadium porazili Nottingham 6:0. Show tehdy rozjel Haaland, který během prvního poločasu nasázel hattrick, ve druhé polovině utkání se k němu na listinu střelců přidal dvěma trefami Julián Álvarez a jeden gól dal také João Cancelo.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Aurier, Worrall, Felipe, Lodi - Shelvey, Freuler, Mangala - Scarpa - Johnson, Gibbs-White.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Akanji, Laporte, Aké - Silva, Rodri, Gündogan, Foden - De Bruyne, Haaland.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.60 - 5.91 - 1.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth

sobota 16:00

V sobotu se odehraje klíčový souboj v rámci boje o záchranu v Premier League, Wolverhampton Wanderers přivítá na Molineux Bournemouth. Svěřenci Julena Lopeteguiho si naposledy odvezli ze Southamptonu vítězství 2:1, zatímco Cherries udrželi remízu 1:1 s Newcastlem United.

Trenér Wolves Lopetegui řekl, že jeho tým předvedl minulý týden proti Southamptonu heroický výkon. Saints otevřeli skóre ve 24. miuntě, o dvě minuty později byl navíc kontroverzně vyloučen Mario Lemina. Wolves se však v druhém poločase výkonnostně zvedli a díky vlastnímu gólu Jana Bednareka a vítězné brance debutanta Joãa Gomese v 87. minutě dokázali zápas otočit. Domácí se tak díky třem vítězstvím z posledních čtyř zápasů Premier League posunuli na 15. místo tabulky Premier League.

Dlouhodobě mimo hru zůstává kvarteto Boubacar Traoré, Saša Kalajdžić, Chiquinho a Hwang Hee-chan. Otazník také vyší nad kondicí Daniela Podenceho.

Bournemouth má za sebou vydařený zápas s Newcastlem United, který bojuje o místa zajišťující postup do Ligy mistrů. Marcos Senesi po půlhodině hry poslal Bournemouth do vedení, ale těsně před přestávkou vyrovnal Miguel Almirón. A ve druhé pětačtyřicetiminutovce už žádný gól nepadl. Tým Garyho O'Neila se však i přesto krčí na 19. místě. Od výhry nad Evertonem před přestávkou kvůli mistrovství světa Cherries stále v nejvyšší soutěži nevyhráli.

Hostům bude chybět Zabarnyj, Cook, Brooks a kapitán Kelly.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; Semedo, Dawson, Kilman, Bueno; Nunes, Neves, Gomes; Traore, Jimenez, Cunha

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Stephens, Senesi, Zemura; Ouattara, Billing, Lerma, Tavernier; Traore; Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.62 - 4.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Newcastle United - Liverpool FC

sobota 18:30

Newcastle narazí na Liverpool, který ho jako jediný tým Premier League v srpnu porazil. Domácí se tak budou snažit o prodloužení úctyhodné série bez prohry, hosté by zase rádi navázali na povedený výkon proti Evertonu.

Již neuvěřitelných 17 zápasů v řadě Newcastle v Premier League neprohrál. Posledním týmem, který dokázal Magpies porazit, byl právě hostující výběr. Domácí tým je nadále na 4. místě, za což vděčí především skvělé obraně, která je vůbec nejlepší v nejvyšší anglické lize. Newcastle poslední týdny sbírá hlavně remízy, tu si připsal i v minulém kole, kdy si odvezl bod z hřiště Bournemouthu.

Svěřenci Eddieho Howa na domácím stadionu ještě v této sezóně neprohráli a v sobotu se budou snažit uspět i proti Liverpoolu. "Myslím, že zápas proti Liverpoolu pro nás bude zcela odlišným testem než doposud. Stále je to špičkový tým s vynikajícím manažerem, takže moc dobře víme, jak moc velké utkání nás o víkendu čeká. V posledních týdnech jsme trochu frustrovaní, chtěli jsme vstřelit více gólů, ale myslím si, že soupeři proti nám bránili dobře. Je jen na nás, abychom našli řešení těchto problémů a počínali si lépe. V sobotu musíme udělat pro vítězství maximum, v současné chvíli se nacházíme na čtvrté pozici a chceme mít úspěšnou sezónu," řekl před duelem anglický manažer.

Do utkání zcela jistě nezasáhnou Krafth, Lascelles, Manquillo, Targett, Willock a Guimarães, který si odpykává trest za červenou kartu. Po lehkých zraněních se vracejí Saint-Maximin a Wilson.

Liverpool po čtyřech zápasech bez výhry konečně zabral a v tom minulém porazil Everton 2:0. Fanoušci Reds před sezónou určitě nečekali, že jejich miláčci budou v polovině soutěže na devátém místě s devítibodovou ztrátou na 4. příčku, která zajišťuje účast v Lize mistrů. Svěřenci Jürgena Kloppa patří v tomto ročníku překvapivě mezi nejhorší týmy, co se týče výkonů na cizích hřištích. Liverpool z 10 střetnutí venku vyhrál pouze dvě, dohromady získal jenom 10 bodů.

Důležitost sobotního měření sil si dobře uvědomuje i samotný Jürgen Klopp. "Bude to velký mač. Pokud chceme v této sezóně něčeho dosáhnout, tak musíme stíhat všechny - zejména týmy, které jsou v tabulce před námi. Není to snadné, nikdy to nebude snadné, proti nám stojí rival, jenž podává velmi konzistentní výkony a prohrál jediné utkání. Doufáme, že budeme moci stavět na výkonu z pondělí, protože ten byl diametrálně odlišný od naších posledních případů. Proti Evertonu jsme to konečně byli zase my a nyní to musíme přenést i do ostatních týdnů," prohlásil na předzápasové konferenci zkušený německý trenér.

Na straně hostů budou chybět Arthur, Díaz, Konate, Ramsay a Thiago.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Almirón, Longstaff, Joelinton - Gordon, Isak, Saint-Maximin

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson - Henderson, Fabinho, Bajcetic - Salah, Gakpo, Núñez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.57 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
23
16
3
4
59 : 23
51
2
Arsenal FC
22
16
3
3
47 : 21
51
3
Manchester United
23
14
4
5
38 : 28
46
4
Newcastle United
22
10
11
1
35 : 13
41
5
Tottenham Hotspur
23
12
3
8
42 : 35
39
6
Brighton & Hove Albion
21
10
5
6
39 : 28
35
7
Fulham FC
23
10
5
8
34 : 30
35
8
Brentford FC
22
8
10
4
36 : 29
34
9
Liverpool FC
21
9
5
7
36 : 28
32
10
Chelsea FC
22
8
7
7
23 : 22
31
11
Aston Villa
22
8
4
10
26 : 34
28
12
Crystal Palace
22
6
7
9
20 : 30
25
13
Leicester City
22
7
3
12
36 : 38
24
14
Nottingham Forest
22
6
6
10
17 : 37
24
15
Wolverhampton Wanderers
22
6
5
11
17 : 31
23
16
West Ham United
22
5
5
12
19 : 27
20
17
Leeds United
22
4
7
11
28 : 38
19
18
Everton FC
22
4
6
12
16 : 30
18
19
AFC Bournemouth
22
4
6
12
20 : 44
18
20
Southampton FC
22
4
3
15
18 : 40
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele