PREMIER LEAGUE - 3. KOLO

26.08.2004, 14:29
Aktuality
Arsenal ve včerejším zápase s Blackburnem překonal sérii 42 ligových zápasů bez porážky, kterou se až dosud pyšnili "Lesníci" z Nottinghamu a zvítězil hladce 3:0. Svůj rekord může už v sobotu prodloužit v utkání s Norwichem. Ale vraťme se k třetímu kolu Premier League, které začalo v úterý zápasem Crystalu Palace s favorizovanou Chelsea.

V brance Chelsea opět nastoupil Petr Čech a vychytanou nulou si připsal již třetí čisté konto v tomto ročníku. Utkání bylo prakticky rozhodnuto, když se po hlavičce Drogby dostali hosté v 28. minutě do vedení, které po přestávce ještě pečetil portugalský záložník Tiago Mendes. Londýnský klub předváděl nudný, nezáživný fotbal, založený na poctivé defenzívě. Do sestavy Chelsea se opět nedostal irský reprezentant Damien Duff a ani Scott Parker. Střelec z prvního kola, Islanďan Gudjohnsen, si zahrál až od 75. minuty, když dal kouč Murinho přednost Kežmanovi. Dvacet minut si zahrál i Adrian Mutu, který letos nedostává tolik příležitostí, jako minulou sezónu.

Druhým úterním zápasem byl duel Birminghamu s Manchesterem City, ve kterém se již v 8. minutě prosadil Emil Heskey a zajistil tak domácím první letošní výhru.

Největším šlágrem kola byl již zmíněný zápas Arsenalu s Blackburnem. Kromě prodlužení série bez porážky šlo "Kanonýrům" hlavně o to, udržet krok s devítibodovou Chelsea. V nezadržitelné formě se předvedl opět Henry, který jeden gól vstřelil a ostatní dva zařídil. V dobrém světle se předvedli i dva mladíčci propracovávající se do sestavy "Gunners" – útočník José Antonio Reyes a záložník Francesco Fabregas.

V utkání Fulham – Middelsborough mohli hosté konečně postavit australského kanonýra Marca Viduku a hned to bylo znát. Díky jeho gólu z 54. minuty a brance Slováka Németha zvítězili "Boro" 2:0.

V dobrých výkonech pokračuje Charlton, když doma porazil 3:0 Aston Villu. O dva góly se postaral Francis Jeffers a třetí přidal v 58. minutě Yeung.

Zlepšeným výkonem oproti zápasu s Fulhamem se v Southamptonu představil Bolton. Třetí brankou ve třetím zápase se Jay-Jay Okocha a Henrik Pedersen rozhodli konkurovat Thiery Henrymu z Arsenalu. Za domácí potom jenom snižoval v 85. minutě Crouch na celkových 2:1 pro Bolton.

Před více než 51 tisíci diváky (na středeční večer opravdu dobrá návštěva) domácí Newcastle pouze remizoval s Norwich City. Pro Craiga Bellamyho to byla ve 40. minutě už druhá letošní branka a vzápětí se trefil ještě Aaron Hughes, ale v 52. minutě se prosadil Bentley a patnáct minut před koncem uzavřel na konečných 2:2 Doherty.

Remízou skončil i zápas West Bromwich Albionu s Tottenhamem, když obě branky padly v první půli. Svým dobrým výkonem na sebe upozornil Jermain Defoe, který vstřelil vyrovnávací gól hostů. Nabídl se tak kouči Svenu-Göranu Erikssonovovi na místo po zraněném Waynu Rooneym pro nadcházející kvalifikační utkání.

Jiným kandidátem na tento post je Alan smith z Manchesteru United, který včera večer dvěma góly do sítě Dinama Bukurešť pečetil vítězství a postup ManU do LM.

Autor: Petr Táborský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele