PREMIER LEAGUE – 10. KOLO

25.10.2004, 09:53
Aktuality
Až Manchester United na Old Trafford dokázal zastavit rozjetý Arsenal, který v lize neprohrál od 4. května 2003. Chelsea toho využila a díky zápasu s Blackburnem stáhla náskok na první příčku na pouhé dva body. Úspěšný byl i Everton a pojistil si třetí místo...


Everton FC - Liverpool FC   0:0

Liverpool přivítal v sobotu Charlton a od počátku jasně naznačil, že nehodlá ani tentokrát prohrát na domácím hřišti. Během první patnáctiminutovky ohrozili domácí Kielyho branku celkem osmkrát, zatímco hosté se do zakončení prakticky nedostali. Bohužel šance Luise Garcíi, Hypieho, Riiseho, ani od počátku hrajícího Milana Baroše gólem neskončily. Na tyči pak ve 12. minutě skončila i Cissého tečovaná střela z přímého kopu. Další šance si v průběhu prvního poločasu vypracovali ještě Baroš s Garcíou, zatímco na straně Charltonu zahrozil z dálky pouze Bartlett. Po změně stran se domácí konečně dočkali – po rozehrání rohového kopu se do šance dostali nejdříve Hamann a poté García, ale nekompromisní ranou z dálky otevřel skóre až Riise. Hra se po vedoucím gólu na chvíli vyrovnala, ale v 66. minutě stačilo Finanovi, hrajícím na postu pravého obránce místo potrestaného Josémiho, po průniku Milana Baroše pouze trefit branku, ale ten bohužel těsně přestřelil. Druhý gól Liverpoolu přišel až o osm minut později, kdy se nádhernou střelou z dálky trefil Luis García, který i jinak odehrál velice podařené utkání. Snaha Charltonu o vstřelení gólu často končila na nepřesné rozehrávce a také na ofsajdové pasti domácích obránců, kteří navíc vzorně pronikali po křídlech až do blízkosti branky hostů.


West Ham United - Sunderland AFC   0:0

Druhý klub z Liverpoolu, Everton, znovu dokázal, že dobrých výsledků v minulé sezóně nedosahoval jen zásluhou Wayna Rooneyho. Tentokrát dokázal zvítězit na hřišti Norwiche a dokonce se na pár hodin posunul na druhé místo před Chelsea. Hosté sice nastoupili do zápasu bez zraněného Naysmitha, ale již od 10. minuty vedli poté, co se trefil Kilbane. Do poločasu ještě zvýšil Bent a zdálo se, že zápas skončí jasnou výhrou hostí. Krátce po přestávce však domácí snížili McKenziem na 2:1 a Francis dokonce srovnal na 2:2, ale dvacet minut před koncem zajistil tři body Evertonu Ferguson. Everton tak opět vyhrál rozdílem jediné branky a dokázal se tak bodově odpoutat od vyrovnaného středu tabulky, kde vězí takové týmy, jako Manchester United, Liverpool, nebo Newcastle.


Middlesbrough FC - Chelsea FC   0:0

Chelsea si chtěla po prohře s Manchesterem City spravit chuť na Blackburnu a hlavně nezaváhat při možném klopýtnutí vedoucího Arsenalu. Po zranění Drogby a "kokainové aféře" Adriana Mutua sáhl trenér Murinho po osvědčeném islandském střelci Gudjohnsonovi, který se mu během třinácti minut odvděčil čistým hattrickem. Nejprve pouze doklepával do prázdné brány, druhý gól přidal tvrdou střelou a třetí padl z penalty. Skvělý výkon Chelsea ještě korunoval čtvrtým gólem levonohý záložník Damian Duff. Defenzíva londýnského klubu pracovala tentokrát bezvadně a Petr Čech neměl tolik práce s udržením čistého konta, oproti zápasu LM s CSKA Moskva.


Aston Villa - Manchester United   0:0

Ve šlágru 10. kola hostil Manchester United na Old Trafford vedoucí Arsenal. Rudí ďáblové potřebovali vyhrát, aby udrželi krok s čelem Premier League, zatímco jakýkoli bodový zisk by pro londýnské "Kanonýry" znamenal jubilejní 50. utkání v lize bez porážky. Trenér Manchesteru Alex Ferguson na klíčový duel šetřil v týdnu některé hráče, ale útočná dvojice zůstala stejná jako proti pražské Spartě – Rooney a van Nistelrooy. Nastoupit kvůli chřipce nemohl Roy Keane, kterého v sestavě nahradil Phil Neville. Na opačné straně od začátku trochu překvapivě nenastoupil Robert Pires, ale hrát už mohl uzdravený defenzivní štít Vieira. Od prvních minut utkání provázela řada tvrdých, často až záludných střetů s minimem šancí. Jedinou vážnější příležitost první půle si vypracoval Arsenal, když po průniku Edua střílel Henry jen do brankáře Carrolla. Po přestávce to byl naopak domácí tým, který několikrát zahrozil po rohovém kopu a nebezpečná byla i tečovaná střela Heinzeho z 65. minuty. Nakonec zápas rozhodla až situace ze 72. minuty – Rooney vnikl do šestnáctky Arsenalu, kde mu nastavil nohu obránce Campbell a mladičký útočník přes ní bez rozpaků přepadl. Nařízenou penaltu přes protesty hostujících hráčů proměnil s přehledem Ruud van Nistelrooy, pro kterého to byl teprve druhý zásah v letošní sezóně Premier League. Velice podobná situace nastala o sedm minut později, kdy byl ve vápně pravděpodobně faulován další hráč Man U, Ronaldo, ale rozhodčí tentokrát nechal pokračovat ve hře a možná tím kompenzoval předchozí přísný verdikt. Arsenal pak vrhnul všechny síly do útoku, ale kromě efektního hokejového zámku na svěřence Alexe Fergusona nic nevymyslel. Naopak v nastaveném čase placírkou pojistil vítězství United Rooney po akci náhradníků Sahy a Smithe.


Newcastle United - Tottenham Hotspur   0:0

Crystal Palace hostil West Bromwich Albion a už v 5. minutě se prosadil domácí Hull. Další dvě branky obstaral útočník Andy Johnson, který je zatím velkým překvapením sezóny. Kdo by před začátkem soutěže čekal, že se sedmi brankami bude nahánět Henryho v čele tabulky střelců?


Manchester City - Birmingham City   0:0

Manchester City v minulém kole obral o všechny body Chelsea a tentokrát si brousil zuby na Newcastle. Během prvního poločasu se však nic podstatného nestalo, zato druhý přinesl gólovou smršť. Nejdříve se trefil z přímého kopu Robert a po něm z penalty Shearer po faulu Jamese na Carra, ale následně snížil Wright-Phillips a poté z penalty Fowler, kterou zapříčinil Nicky Butt, vyrovnal. Vedení vrátil domácím hlavičkou Elliot po přímém kopu Roberta, druhým gólem však srovnal Wright-Phillips. Šťastnou ranou se minutu před koncem prosadil Bellamy a z výhry se radovali domácí.


Fulham FC - Derby County   0:0

V zápase Middlesbrough s Portsmouthem šli hosté do vedení po průniku Kamary, ale díky nepozornosti brankáře Hislopa srovnal čtvrthodinu před koncem záložník Downing. Další veliké šance měli ještě Jimmy-Floyd Hasselbaink a Stewart Downing, ale na remíze nic nezměnili.


Arsenal FC - Bolton Wanderers   0:0

V zápase Southampton - Birmingham branka nepadla a domácí se tak dál s šesti body potácí na dně ligové tabulky. Diváci na Saint Mary viděli hodně podprůměrný fotbal, který ničím nezaujal.


Blackburn Rovers - Reading   0:0

Tottenham hostil Bolton. Na úvodní gól Jajdího ještě reagoval domácí Robbie Keane, ale na rozhodující trefu z kopačky Pedersena nikdo neodpověděl a Bolton se tak posunul na čtvrtou příčku za Everton.


Wigan Athletic - Portsmouth FC   0:0

Aston Villa porazila doma Fulham po zásazích Solana a Hendrieho. Fulham tak má po minulé sezóně nečekané starosti – s osmi body je na 17. místě.


Tabulka:
1. Arsenal FC1081129:1025
2. Chelsea FC1072112:223
3. Everton FC1071213:922
4. Bolton Wanderers1053216:1218
5. Manchester United1045111:717
6. Liverpool FC951316:816
7. Newcastle United1044221:1716
8. Middlesbrough FC1043317:1315
9. Aston Villa1035213:1214
10. Tottenham Hotspur103436:613
11. Portsmouth FC933313:1212
12. Charlton Athletic103349:1712
13. Manchester City1032512:1111
14. Birmingham City101637:99
15. Crystal Palace1022611:158
16. West Bromwich Albion101548:168
17. Fulham FC1022610:198
18. Southampton FC101366:126
19. Norwich City100649:176
20. Blackburn Rovers101367:226


Autor: Petr Táborský

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea jede náskoko Arsanalu se ztenčil

Manchester na titul zautočí ztěží Arsenalu dojde dech a Chelsea titul spadne do klína GO BLUES GO

Reagovat
HOST*ezop

hovno, arsenal vyhrqa o5 ligu, aj v zapase s man utd prehral len vinou rozhodcu, ked piskal zjavne v prospech man utd

Reagovat
HOST*Ondra

Máš pravdu Chelsea má dost dobrej kádr a poslední dva zasy sou tomu jenim důkazem

Reagovat
HOST*Ondra

Máš pravdu Chelsea má dost dobrej kádr a poslední dva zasy sou tomu jenim důkazem

Reagovat
HOST*Ondra

Máš pravdu Chelsea má dost dobrej kádr a poslední dva zasy sou tomu jenim důkazem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele