Představí se Mbappé na OH v Paříži? Spoléhám na to, řekl prezident Macron

11.05., 14:38
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Francouzský prezident Emmanuel Macron v sobotu řekl, že doufá, že hvězdný fotbalista Kylian Mbappé (25) bude uvolněn svým pravděpodobným budoucím zaměstnavatelem Realem Madrid, aby se mohl zúčastnit pařížské olympiády za Francii.

"Spoléhám na to, že Real Madrid uvolní Kyliana na olympijské hry, aby mohl přijet hrát s francouzským týmem," řekl Macron ve videu zveřejněném na sociální síti X.

Mbappé v pátek potvrdil, že na konci sezony opustí francouzského mistra Paris Saint-Germain. Všeobecně se očekává, že jeho další kroky zamíří do Realu Madrid. Sám Mbappé řekl, že poprvé v kariéře zamíří mimo Francii.

Mbappého statistiky v aktuální reprezentační sezoně. (©Livesport)

Real Madrid již dříve uvedl, že své hráče na olympijské hry neuvolní. Pařížský turnaj není součástí kalendáře FIFA, kluby tudíž nemají povinnost hráče pustit. Se svou účastí v Paříži příliš nepočítá ani Mbappé. "O hrách příliš nepřemýšlím," přiznal minulý týden.

Komplikací pro Mbappého účast v Paříži je i Euro, které se koná na přelomu června a července v Německu, kde Mbappé povede Francii za ukončením čtyřiadvacet let dlouhého čekání na trofej.

Olympijské fotbalové klání začíná jen deset dní po finále evropského šampionátu 24. července a potrvá do 9. srpna. Na Francii je ve skupině čekají Spojené státy, Nový Zéland a jeden z kvalifikantů.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (36)

Přidat komentář
Mato178178

Co ma furt ten macron s mbappem pride mi to riadne divne ze sa prezident stara do takychto veci

Reagovat
Jason_

Reagovat
misinho7

Reagovat
imp.

OH nejsou nic jinyho nez propagace zeme, kde probihaji. Macron jako prezident ma zajem na tom, aby nejlepsi francouzsky sportovec hral na domacich hrach. Neprijde mi na tom nic divnyho.

Reagovat
imp.

Kazdopadne ten zajem mu bude k nicemu. Perez Mbappeho nepusti.

Reagovat
Maximm9

Pokud tam Mbappe bude chtit hrat, tak tam bude hrat pokud k vam pujde, tak si to muze dat do smlouvy jako podminku a ten vas Perez s tim nic neudela

Reagovat
misinho7

Reagovat
Csaplárova past

Záleží, jak je Perez tvrdý ve vyjednávání, ale myslím, že v Realu se z něho neposerou. A tím prohlášením dal Macron najevo, že to jisté není. Těžko si představit, že by Real pustil jen Mbappého a ostatní ne ....

Jiným pohádkám toho bulvárního plátku by osatní nevěřili, ale báchorce o Mbappém a jeho privilegiím věří najednou každý ...

Reagovat
imp.

S Mbappem je dohodnuty vsechno uz od unora. Pokud by si tam procpal, ze pojede na OH, tak uz to vsichni davno vedi a Macron by tady nezebral.

Reagovat
Maximm9

Ok, tak jestli je to vsechno podepsane, tak bud tak hodny a napis nam uplne vsechno co Mbappe ma/nema ve smlouve.

Ten borec vyhral vsechno krome OH, takze pokud ma motivaci tam hrat, tak tam proste hrat bude a Perez s tim nic neudela.

Reagovat
CHONG

Reagovat
zeroberto

Wut?? Všechno? Na čem frčíš? Nemusím ani číst články, abych věděl že fakt všechno nevyhrál

Jasně MS je nejvíc, ale jako fakt ne všechno

Reagovat
Maximm9

Ok, pro tebe jako malo chapaveho, tak vyhral ''vsechno'' za Francii. Euro i MS a ted muze hrat na OH, ktere se konaji ve Francii i OH.

Kde tvrdim, ze nema podepsane s Realem ? Mne je uplne jedno s kym ma podepsane

Reagovat
zeroberto

Typyčo a já ti dám ještě nápovědu, že jsem četl článek kde se vyloženě i člověk, kterej frči Bůh ví na čem nesleduje může dočíst, že bude usilovat o premiéru výhry na EURO.

Ale já se zeptám znova na čem tyvole frčíš ?

Uděláme si domácí úkol

Vítěz EURO 20(21) - Itálie

Vítěz EURO 2016 - Portugalsko

Vítěz EURO 2012 - Španělsko

Vítěz EURO 2008 - Španělsko

Kurwa já asi chyběl v lichý roky nebo fakt nevím kdy Mbapé vyhrál EURO

Reagovat
zeroberto

Že ty vidíš do budoucnosti ?

Lidí je to jasný, vsadit na Francky za barák, Maximm je vožralej a práskl budoucnost

Reagovat
Maximm9

Ty musis mit ted neskutecnou radost, jak jsi mi to natrel. Ale nedela mi problem uznat chybu, nevim proc jsem si myslel, ze vyhrala Francie Euro, mel jsem za to, ze to vyhrali hned po tom MS.... kazdopadne muze vyhral tohle Euro a zaroven OH

Reagovat
zeroberto

Radost? Natřít Ti to? Ani ne, díky. Na kokotech co na základě svých domněnek jedou na všechny strany mega moudra si nemám co vzít. Radost mi to nedělá.

Spíš jsem zklamaný. Po takovým epic failu jsem čekal něco víc, než jen random výmluvu na téma já si myslel, že to tak je.

Min mudrcúj a víc čti

Reagovat
Front hell

I mít pravdu se musí umět

Reagovat
zeroberto

Vypadám snad jako někdo, kdo má potřebu dělat věci tak, jak většina očekává?

Těmahle kecama manipulujou holky, respektive estrogen - kluky / testosteron v to, aby měl reakce, které právě estrogenu vyhovují.

Takže pokud nejsi holka, nebo teplej, tak jak docela slušná pička, která dělá radost mamince

Reagovat
Front hell

Přání otcem myšlenky

Reagovat
zeroberto

Tak určitě otázka nicméně je, zda-li jsi to ty kdo vidí to co chce, zda-li jsem to já. Zda-li jsme to oba a nebo ani jeden z nás.

Reagovat
zeroberto

A samozřejmě, že už má smlouvu dávno podepsanou. Tyhle tvoje hemzy o tom co tam vše má a nemá jsou na úrovní školky alá "ale on si začal paní čelko"...

Reagovat
Ladas321

Jak to můžeš vědět, že ne? Perez je politik a pokud mu zavolá Macron a když se k tomu přidá i Mbappe, tak klidně muže vzniknout domluva. Na konci dne to bude propagace i pro Real Madrid, zvlášť pokud to Francie vyhraje.

Je vidět, že vůbec nevíte jak tyhle věci fungují, zvlášť pokud se do toho zapojí jeden z nejmocnějších mužů na planetě.

Reagovat
imp.

Nemyslim si, ze Real Madrid extra potrebuje nejakou propagaci v ramci OH, protoze furt se jedna jen o mladeznicky turnaj zejo. A zvlaste pokud tahle propagace ma jit na ukor zdravi hracu. Takovej Mbappe ma uz letos odehrano pres 3600 minut. Do toho pojede na EURO, coz jsou dalsi stovky minut a do toho by mel jet jeste na OH (dalsi stovky minut) a realne prijet unavenej jako prase, bez jakykoliv pripravy s tymem, nekdy na zacatku dalsi ligovy sezony?

Ted v lete se hraje nekolik mezinarodnich turnaju a uz dlouho je signalizovany, ze hraci Realu dostanou svoleni jet na jednu, tj. budto kontinentalni mistrovstvi (EURO nebo Copa) nebo OH. Vsichni z nich si vyberou EURO/Copu a tim to podle me hasne. Na OH nepojede nikdo.

Reagovat
Ladas321

Hmmm, já bych nebyl tak skeptický, Mbappe vyšel Perezovi vstříc v různých věcech ohledně smlouvy, tam prostor pro komunikaci zkrátka je. Navíc Perez není zarputilý typ. Uvidíme jak se Kylian bude cítit a kam až Francie na Euru dojde.

Reagovat
Dayman

Reagovat
juveforever

Tak Macron je velký športový fanúšik a berie Mbappeho ako symbol francúzkeho futbalu

Reagovat
zeroberto

A taky má rád mladý opálený kluky... hele já to nehodnotím, jen konsgatuju

Reagovat
O.Giroud

Tak sú kamoši.

Reagovat
ACSeRw!n

obavam se, ze ty nechapes vic veci asi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
saysaymatter

kdyby se radši tenhle napoleonek staral, aby se mu u Eiffelovky neodpálil nějakej Abdulláh nebo triatlonisti nezávodili v močce

Reagovat
ACSeRw!n

a myslis ze to neresi nebo co?

Reagovat
Csaplárova past

On nemyslí, jinak by nenapsal takovou kundovinu ...

Reagovat
Ladas321

Reagovat
zeroberto

A od kdy tohle má řešit prezident?

Já teda jako vůbec, ale jakože vůbec, ani minimálně nemam žádný zkušenosti, protože jsem jen random kunds kuchař Pepa z Horní Dolní, ale co jsem tak nějak slyšel, tak se na vysokých postech lidí starají o úplně jiný věci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele