PŘEDBĚŽNÁ NOMINACE NIZOZEMSKA NA MS

21.04.2006, 21:20
Aktuality
Trenér nizozemské reprezentace Marco van Basten dnes oznámil jména 33 fotbalistů, z nichž do 15. května vybere tým pro světový šampionát v Německu. Jak je van Bastenovým dobrým zvykem, v nominaci převažují mladí hráči. Na to doplatil především Roy Makaay, který tak může na účast na další velké akci zapomenout.

Nejpočetnější zastoupení má Alkmaar, naději na ochutnání atmosféry na MS si může dělat hned sedm fotbalistů z tohoto klubu. Jen o jednoho fotbalistu méně dodal do výběru amsterdamský Ajax. V nominaci nechybí ani zkušený Edwin van der Sar, naopak nedostalo se třeba na Roye Makaaye. Před kanonýrem Bayernu Mnichov dostali mezi útočníky přednost například Martijn Meerdink nebo Romeo Castelen.

Trenér Marco van Basten má nyní necelé čtyři týdny na to, aby z výběru vyřadil deset hráčů, konečnou nominaci musí stejně jako jeho 31 kolegů oznámit do 15. května. Tulipány budou mít v Německu velice těžkou úlohu, protože v základní skupině na ně čekají týmy Argentiny, Pobřeží slonoviny a Srbska a Černé Hory.

Předběžná nominace Nizozemska na MS 2006:
Brankáři: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ Alkmaar), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Patrick Lodewijks (Feyenoord).
Obránci: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ Alkmaar), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Barry Opdam (AZ Alkmaar), Ron Vlaar (Feyenoord).
Záložníci: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (FC Barcelona), Philip Cocu (PSV Eindhoven), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (AZ Alkmaar), Hedwiges Maduro (Ajax Amsterdam), Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).
Útočníci: Ryan Babel (Ajax Amsterdam), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuijt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ Alkmaar), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV Eindhoven).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak s timhle Oranjes pujdou do sraček... Makaay, Heitinga, ale i další???

Reagovat
HOST*Stachybotrys Atra

třeba Seedorf...

Reagovat
HOST*Vincent

já myslím že Van Basten ví co dělá, dokázal to už v kvalifikaci, Holand pude daleko

Reagovat
HOST*Vincent

i když ten Makaay tam asi být měl

Reagovat
PJ

Makaay by tam rozhodně měl bejt, ale na druhou stranu se místo něj moc rád podívam na Huntelaara. Jestli ten dostane šanci hrát, tak z něj bude hvězda mistrovství...

Reagovat
HOST*Stachybotrys Atra

Tak o tom, že ví, co dělá, vůbec nepochybuju. Jen mám trochu jiný názor než on, což je určitě normální :)

Ale zajímalo by mě, proč se zveřejňuje širší nominace, která se musí stejně později zúžit. Nevidím v tom žádnou výhodu. Brückner tu "chybu" taky udělal a už ji nechce opakovat...

Reagovat
HOST*Vincent

tak ono je taky rozdíl vyřadit jednoho hráče a šest kusů, toho jednoho je to určitě těžší, byla to spíš reakce na Cortéze

Reagovat
HOST*Stachybotrys Atra

Vím, že vyřadit jednoho je těžší, ale přesto se mi to zdá zbytečné. A na koho to byla reakce neřeším, neberu to nijak špatně

Reagovat
HOST*vincent

to já vím to jenom pro upřesnění, aby to nekdo nepochopil špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát mě vrtá hlavó, proč tak ignoruje Seedorfa ?

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*

Nevim proč ignoruje Seedorfa, ale tušim proč Makaaye.Letos se mu fakt moc nevede.Když jsem viděl Bayern v lize mistrů, tak mě zrovna nepřesvědčil Na druhou stranu aspoň malou šanci mu dát měl.Je to přece jenom světová extra třída a když tam dává nějakýho meerdinka, tak aspoň na jednom přáteláku to s ním zkusit mohl. Ale on asi ví co dělá. Blbej neni.Ale čim ho přiměl Davids aby ho vzal zpátky?

Reagovat
Shevchenko

...chybí

Reagovat
HOST*GATTUSO

taky si myslim, urcite bych ho tam vzal, ma obrovske zkusenosti a herni kvality.

Reagovat
HOST*

škoda, že Seedorf tam není. Přitom by tam měl být

www.football24.ic.cz

Reagovat
sansiro

Seedorf na to určitě má, je to hodně platný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

no chyba mi tham frank de boeur jeho brat ronald ,kluivert,dennis berkamp,van hoijdonk a bolo by:)))hehe

Reagovat
HOST*

Když vidím hvězdy v Holandském utoku tak trochu nechápu proč měl Van Basten zájem o Kaloua? Holanďani mohou dokráčet daleko...uvidíme

Reagovat
HOST*Petr NED

Maji skvělou sestavu podle mého gusta. Se sestavou okolo de Boera, kluiverta, Seedorfa a Davidse a jinych ze staré gardy už pohořeli. Mládí kupředu. S touto sestavou dojdou daleko!

Reagovat
VicenteRodriguez

mno tenhle týpek by mohl fakt dělat mrtě problémy, všechny zhuntuje a Pobřežáci pojedou lovit slony .... mno a nejlepší útočná dvojice podle mě je Jan Klaas a David Villa, ty hrát spolu, tak Chelsea bude slintat i s Péťou v bráně

Reagovat
HOST*

podla mna tam chyba najlepsi strelec holandska Kluivert.Nemozem opovrhnut taktiez dobre vykony C Seedorfa.Patrick Kluivert tam bude ucite chybat.

Reagovat
HOST*Matus Hancak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele