PŘEDBĚŽNÁ NOMINACE MEXIKA NA MS

03.04.2006, 11:27
Aktuality
Trenér mexického národního týmu Ricardo La Volpe oznámil předběžnou nominaci pro světový šampionát v Německu. La Volpe do ní zařadil 26 fotbalistů, třem z nich se nakonec sen o účasti na MS rozplyne, protože konečná nominace musí čitat 23 jmen...

Ve výběru La Volpeho opět chybí známý Cuauhtemoc Blanco. Tomu trenér nemůže řádně přijít na jméno od loňského Poháru FIFA, kdy hráč opustil tým s vysvětlením, že potřebuje pauzu. Od tohoto momentu dostal útočník pozvánku na reprezentační sraz pouze jednou. 33letý fotbalista si nepřilepšil ani kritikou trenéra za výběr naturalizovaných fotbalistů. Blanco se do podvědomí fotbalových fanoušků zapsal především svým kouskem na MS ve Francii. Tehdy v utkání s Korejskou republikou proskočil s míčem mezi kotníky mezi dvěma zkoprnělými asijskými obránci.

Na rozdíl ob Blanca v předběžné nominaci nechybí již 37letý obránce Claudio Suarez, se 174 reprezentačními starty jasně nejzkušenější ze současných mexických hráčů. Pouze tři ze 26 vybraných fotbalistů pojídají chlebíček v Evropě - Rafael Marquez, Guillermo Franco a Jared Borgetti. Konečnou nominaci bude muset Ricardo La Volpe, stejně jako jeho 31 kolegů z řad trenérů, oznámit do 15. května. V základní skupině MS čekají Mexiko týmy Portugalska, Íránu a Angoly.

Předběžná nominace Mexika pro MS 2006
Brankáři: Oswaldo Sanchez (Guadalajara/Chivas), Guillermo Ochoa (America), Jesus Corona (UAG/Tecos).
Obránci: Jose Antonio Castro (America), Rafael Marquez (FC Barcelona), Mario Mendez (Monterrey), Ricardo Osorio (Cruz Azul), Francisco Rodriguez (Guadalajara/Chivas), Carlos Salcido (Guadalajara/Chivas), Joel Huiqui (Cruz Azul), Claudio Suarez (Chivas USA), Andres Guardado (Atlas), Gonzalo Pineda (Guadalajara/Chivas).
Záložníci: Luis Perez (Monterrey), Pavel Pardo (America), Antonio Naelson (Toluca), Rafael Garcia (Atlas), Jaime Lozano (UANL/Tigres), Jesus Arellano (Monterrey), Israel Lopez (Toluca), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Ramon Morales (Guadalajara/Chivas).
Útočníci: Jared Borgetti (Bolton Wanderers), Guillermo Franco (Villareal), Francisco Fonseca (Cruz Azul), Omar Bravo (Guadalajara/Chivas).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

skoda, ze tam neni Blanco

Reagovat
smazaný uživatel

MExico do toho, Visca Campos!

Reagovat
HOST*yarda

Ale toho fetujícího papouška v nominaci nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

On je totiž jedním z trenérů.

Reagovat
smazaný uživatel

No nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko je tajný adept na titul a hodně jim letos věřim. A Borgetti bude jeden z nejlepších střelců

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele