Preciado byl správně vyloučen. Rozhodčí nechybovali ani v Pardubicích, zhodnotila komise

08.04., 16:54
Aktuality
Angelo Preciado viděl červenou kartu i v derby. (© Profimedia)

Sparťanský obránce Ángelo Preciado dostal v nedělním utkání 27. kola FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví správně červenou kartu za úder loktem do stehna hostujícího Bensona Sakaly. V komuniké to uvedla komise rozhodčích FAČR. V Pardubicích podle ní rozhodčí správně nenařídil pokutový kop za zákrok českobudějovického Martina Králika na domácího Vojtěcha Patráka a sudí nechybovali ani před prvním gólem Slavie ve vršovickém derby proti Bohemians 1905.

Preciado si chtěl po necelé hodině hry "vymodlit" po pádu penaltu a následně se loktem ohnal po Sakalovi do stehna. Rozhodčí Karel Rouček ekvádorského krajního beka či záložníka rovnou vyloučil, Sparta v oslabení jen remizovala 1:1 a přepustila vedení v tabulce Slavii.

"Rozhodčí správně vyloučil hráče domácího družstva za udeření soupeře loktem do stehna v přerušené hře. Jednalo se o hrubé nesportovní chování," poznamenala komise při hodnocení čtyř situací z kola, vybraných médii.

Mezi ně novináři zařadili i možné zdržování hry a případnou druhou žlutou kartu v 84. minutě pro mladoboleslavského brankáře Petra Mikulce, který byl již předtím napomínán za faul mimo vápno.

"Komise nadále vyžaduje, aby byli rozhodčí při zdržování navázání hry důslední. V tomto konkrétním případě se však nejednalo o zdržování, za které měl být brankář napomenut žlutou kartou," uvedla komise.

V Pardubicích se domácí na začátku druhého poločasu za stavu 1:0 marně dožadovali penalty za pád Patráka ve vápně po souboji s Králikem. Hlavní sudí Marek Radina pokutový kop nenařídil a nezasáhl ani videorozhodčí Tomáš Kocourek. Utkání skončilo 1:1.

"Hráč hostujícího družstva zpomalil svůj pohyb a zjevně se snažil vyhnout kontaktu s hráčem domácího družstva. Z dostupných záběrů se nejednalo o přestupek, VAR (videorozhodčí) správně neintervenoval," podotkla komise.

Výtky neměla ani k vedoucímu gólu Slavie, který v 55. minutě vstřelil Petr Ševčík. Krátce před úvodní brankou se domácí křídelník Matěj Jurásek pohyboval na hranici ofsajdu, jeho centr poté odvrátila defenziva Bohemians.

"Brance předcházela sporná ofsajdová situace hráče domácího družstva, kterou VAR neposuzoval. VAR intervenuje pouze v případě přestupků v rámci jedné útočné akce před dosažením branky," uvedla komise.

"V tomto případě začala útočná akce až v momentě, kdy se k držení míče dostal hráč domácího družstva číslo 19 (Oscar Dorley). Od tohoto momentu až k dosažení branky nedošlo k porušení pravidel," vysvětlila komise po utkání, které Slavia vyhrála 2:1.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
r.mrazik

a to je prekvapeni

nastoupila nova komise a rozhodci zazrakem prestali delat chyby

Reagovat
Nad dopisy diváků

Tak tohle přeci mohou dělat jen Ti nejlepší z nejlepších,,,,

Reagovat
Mass

Za mě, z těch co vybrali bylo posouzený všechno správně. Asi nejspornější je ten Patrák, ale já bych takový věci nepískal, nemůžeš pískat pokaždý, když útočící hráč zakopne o bránícího.

Reagovat
mistr129

Patrák úplně stoprocentní penalta, proste běží k balonu a obránce ho zezadu urve

Reagovat
Mass

Tak to si každej pod pojmem urvání představujem úplně něco jinýho.

Reagovat
mistr129

Tak spíš sestřelit tomu odpovídá, ale Patrák zkrátka neměl šanci to ustát.

Jako když někoho trefíš úplně bez míče, tak je to přeci jasný faul

Reagovat
Mass

Ten Králik mi přišel, že se kontaktu chtěl vyhnout, neudělal žádnej pohyb k tomu, že by chtěl Patráka sestřelit nebo trefit. Tohle za mě prostě není faul.

Reagovat
mistr129

No ale to je přeci jedno, když někomu dáš kopačkou do obličeje, tak ho taky (většinou) trefit nechceš a faul to je.

Reagovat
doshcz

ne asi

Reagovat
Kily

paradoxně zrovna k tomu v tomhle zápase i došlo, Krobot se zády k bráně snažil z vápna zakončit, kopl obránce do hrudi a dostal žlutou. O pár minut později pak Mareš hrou vysokou nohou zastavil útočnou akci soupeře a taky se pískal faul (tady jen nevím, jestli doopravdy došlo ke kontaktu, noha minimálně byla hodně blízko k hlavě, ale i tak rozhodčí podle mě pískal správně)

navíc když se vrátíme k Patrákovi, tak ten kontakt přišel v situaci, kdy jsme se dostali do vápna v přečíslení 4:3 a onen kontakt nás připravil o šanci

Reagovat
ratusek

to snad nemyslíš vážně

Reagovat
kilobyte

Byla, ale někteří by řekli, že softová.

Reagovat
doshcz

Pardubice serezany a sudi pokrytej

Reagovat
Kaspar

Pritom Pardubice v lize nikomu nevadi, ale casto je rezou

Reagovat
Pablos

Třeba si to Hradec platí, aby je řezali

Reagovat
Imos

a proto nemají na posily?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
doshcz

Slabá hra v zákulisí no

Reagovat
kilobyte

Nemají zkušenosti. Beztak ani nevědí, že nějaká hra v zákulisí existuje.

Reagovat
C-M@ster

To je banda kokotů... Tady je to možná vidět líp - 1:30

https://www.fotbal.cz/rozhodci/hodnoceni-vybranych-situaci-ve-27-kole-f-l/a20178

Prostě zařízli Pardubice... kdo v té komisi je? A komu se zodpovídají?

Reagovat
Kily

ok, v 99,9% se za souboj z Pardubic píská penalta a vůbec se o tom nedebatuje, jen u nás jsme tak neskutečně progresivní, kdy jednu desetinu ještě podpoříme prohlášením od nadřízených o tom, že to bylo posouzeno v pořádku a rozhodčí postupovali správně

Reagovat
5PUR5

Už se nemůžu dočkat, až se v dalším kole za něco podobného pískne penalta proti Pardubicím a komise jí posvětí.

Reagovat
kilobyte

V tom případě se vyberou jiné 4 situace.

Reagovat
Skleepy

Neodpískat takovouhle pencli pro Pardubice v době VARu je donebevolající prasárna. Přikrýt to komisí, že sudí rozhodli správně? Pro to už výraz ani nemám.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Souhlas

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nad dopisy diváků

Já bych se chtěl zeptat komise rozhodčích / záběr byl zřetelněji vidět na tikitaka v pondělí / , jak byste řešili situaci , když Vám někdo zašmátrá kopačkou na pozadí , předtím , než Vás naramploval ve vápně .... dívejte se pozorně ! Ten Sakala udělal lehký kmit loktem do Preciadova žebra - zatímco , jak se tvrdí Preciado simuloval? Nejsem o tom přesvědčen .A Preciado leží , Sakala / možná i poučen a vyškolen/ přichází k Preciadovi a dotkne se ho kopačkou na pozadí - Preciado se ožene , v očích výraz "co děláš"??!! Tak co děláte tak obvykle Vy? v takové situaci ?? Naprosto necitlivě posouzeno .

Děláte ten fotbal opravdu krásnější .... V Pardubicích nikdo neškobrtnul,hahaha .... a Sýkory přervaná noha a bez žluté zákrok na něj , Ali v Budějovicích se Slávií schytal 19 faulů a záběr jak mu brousej kolena a nic , a jěště bych chtěl pozdravit pana Douděru ,jak přišlápne Tanka vlevo a škubne mu bokem vpravo ,a pak teatrálně spadně na zem , a pan Vlček zbourá Vydru na dva měsíce a bez žluté? jestli se nepletu opravdu ušlechtilý sport , Vaším přičiněním ? ....Zrušte ten var , a zdraví hráčů je až na posledním místě ....můj názor.

Reagovat
Bakary3

Pane Jane Horáčku, a už dost

Reagovat
ratusek

já věděl, že mi někoho připomíná

Reagovat
St. Pauli

Prosim, pane, uz to nepis nikam. Uz jsme si te vyslechli, ted se tu na chvili posad, doktor uz pise recept.

Reagovat
Nad dopisy diváků

To je nějaký názor na téma?

Reagovat
St. Pauli

Pane hochu. Pšt. Uz to bude dobre. Za chvili to najede a bude klid.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Proč mu ten Sakala dóubal do zadku? a zůstalo to neohodnoceno? A proč brankář skolil Birmu a bylo to jen za žlutou , když Birma by ten balon do brány dovezl??

Reagovat
Bakary3

Asi tam chtěl Preciado pořádnýho kacafírka

Reagovat
Nad dopisy diváků

Takže když Ti něco udělám , tak ty to vlastně chceš? Něco věcnýho prosím...

Reagovat
St. Pauli

Prosim te, pane hochu, ty hlavne udelej neco s tema mezerama. Ty teckycarky za to fakt nemuzou, abys jim takhle ublizoval.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Myslím, že tady nejsi správně , tady je jiné oddělení

Reagovat
Sosi

Reagovat
Bakary3

To ne, ale Preciado si o to vyloženě koledoval

Reagovat
Nad dopisy diváků

To je právě o úhlu pohledu , jednou se blbě zapíšu a mám to napořád... já jsem přesvědčen, že jen přirozeně reagoval. Spíš se nikdo nezabývá teatrálním se skácením Sakaly a ten žďuchanec do žeber . Preciado je oběť. Jestli jsem to viděl správně...A intenzita jak se ohnal byla obrovská...Sakal si půl roku nezahraje

Reagovat
St. Pauli

BAN

Reagovat
Nad dopisy diváků

Takže ne Bohemka , ale Sláviíééé

Reagovat
Nad dopisy diváků

Píše se Baník, ne Ban , to ti došel inkoust?

Reagovat
Nad dopisy diváků

Toto je důkaz. že mně zastrašuješ , mohl bych Tě také nahlásit Bane

Reagovat
Bakary3

Jo on je oběť, že psychicky neustál hru do těla

No, víc asi netřeba reagovat

Reagovat
Sosi

Reagovat
Nad dopisy diváků

Tak třeba víc fandíte Slávii a hodí seto .... já tady nehledám zájem pro Spartu, ale pro fotbal, je příliš mnoho zraněných , a příliš mnoho hereček ... a i simulování by se mělo hodnotit kartou. Jaký mám mít pocit z fotbalu , když se někdo jako Douděra nebo ten Sakala skácí k zemi, aby prodali něco mimo fotbal?? Chlap má být chlap a ne jako mateřský školce žalobníček , to je podle mého názoru za hranou a nechutný kalkul. Někdo se Chorému pohrabe v obličeji a nikdo z odpovědných to nevidí??

Budete mít dojem , že přeskakuji , ale já nemám jen jeden oblíbený klub. Zkrátka , nespravedlnosti by se měly ohodnocovat , ať fandíte , komu fandíte , protože nakonec karma je zdarma...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele