POZVÁNKA NA 25. KOLO GAMBRINUS LIGY

10.04.2004, 14:10
Aktuality
25. kolo naší nejvyšší soutěže nabízí několik velmi zajímavých utkání, nad nimiž jasně ční tři: Vedoucí Baník hostí remízového krále z Jablonce, třetí Slavia sirotky z Teplic a čtvrtá Sparta jede na hřiště zatím marně se zachraňující Plzně.

Nuda určitě nebude ani v souboji předposledního s druhým (Blšany – Olomouc), na své si jistě přijdou fanoušci na nepokořitelném stadionu v Uherském Hradišti (Synot – Budějovice), složitá záchranářská operace je na programu pod pražskou televizní věží (Žižkov – Opava), trenér Griga vzývá své střelce pod Ještědem (Liberec – Příbram) a oslavovat jedno malé jubileum se bude v moravské metropoli (Brno – Zlín).

Pojďte na fotbal!!

Baník Ostrava (1. místo, 50 bodů) – FK Jablonec (12. místo, 28 bodů)
Sobota, 10. dubna od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Stadion Bazaly, Ostrava
Rozhodčí: Dvořáček – Krátký, Goňa
Poslední zápasy: Zlín – Baník 1:1, Jablonec – Budějovice 3:2
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Už jen šest zápasů dělí hrdinný Baník od zisku vysněného titulu. Anebo také od pádu a zatracení – nic jiného, než konečné první místo totiž jeho fandové už ani očekávat nemohou. Ostravští suverénně vedou od začátku soutěže, v poslední době trošku začínají ztrácet dech, ale to po tak dlouhém sólovém běhu vůbec není divné. V každém případě, pokud chtějí udržet své mistrovské naděje, musí doma naplno bodovat, na svého nejbližšího pronásledovatele, Olomouc, mají k dobru již jen čtyři body. V utkání jim bude chybět pouze distancovaný Látal, Žůrek se připravuje na svůj 100. ligový start a na znovuobrození čeká spící kanonýr Heinz. Jablonec byl před nedávnem na Bazalech vyřazen v poháru (0:1), v lize však táhne sérii pěti zápasů bez porážky a byť bez potrestaného Webera, svou kůži na Moravě jistě nenechá zadarmo.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Slavia Praha (3. místo, 44 bodů) – FK Teplice (10. místo, 29 bodů)
Sobota, 10. dubna od 20.00 hodin
Stadion Evžena Rošického na Strahově, Praha
Rozhodčí: Jára – Zlámal, Petřík
Poslední zápasy: Brno – Slavia 2:2, Teplice – Žižkov 1:1
Vzájemný zápas na podzim: 1:0
Před týdnem utekla Slavia hrobníkovi z lopaty, když dvoubrankové manko smazala v Brně až v páté minutě nastavení Doškovým 49. prvoligovým gólem. Ztráta dvou bodů ji stála druhé místo zajišťující postup do kvalifikace LM a jeho znovuzískání je teď také jejím hlavním cílem. I bez dlouhodobě zraněných Gedeona, Fořta, Adauta a nejistých Kuky, Hašlera a L. Doška musí vyhrát a soupeře nemá rozhodně jednoduchého: Teplice honí každý bodík, aby napravily pošramocený obraz sezóny (jediné jarní vítězství). Na druhou stranu jsou výrazně oslabeny odchodem uhrančivého trenéra Straky do Sparty, jeho nástupce – stejně jako Straka – mají být na Strahově přítomni mezi diváky.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Synot (5. místo, 35 bodů) – České Budějovice (7. místo, 33 bodů)
Sobota, 10. dubna od 20.00 hodin
Městský sportovní areál, Uherské Hradiště
Rozhodčí: Bouše – Amler, Handlíř
Poslední zápasy: Opava – Synot 1:0, Jablonec – Budějovice 3:2
Vzájemný zápas na podzim: 2:2
Utkání celků z první poloviny tabulky. Synot na svém novém stadionu ještě neprohrál, před dvěma týdny zde skončil díky přímému direktu 0:2 sparťanský trenér Kotrba. Budějovice mají letos celkem úspěšnou sezónu, ve výborné formě hraje hlavně trio Lafata, Kulič, Vozábal, takže se dá očekávat vyrovnaný a kvalitní zápas.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Viktoria Žižkov (14. místo, 22 bodů) – SFC Opava (13. místo, 26 bodů)
Neděle, 11. dubna od 10.15 hodin
Fotbalový stadion Viktorie Žižkov, Praha
Rozhodčí: Beneš – Tulinger, Lukes
Poslední zápasy: Teplice – Žižkov 1:1, Opava – Synot 1:0
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Další ze sady záchranářských soubojů. Opava je v tabulce hned o patro výš nad Žižkovem, který je zase jen těsně nad sestupovou hladinou. Body tedy potřebují oba dva týmy, pro Slezany, které posledních pět kol čeká nesmírně těžký los, by remíza měla cenu zlata. Mírným favoritem je však Viktorka, zaprvé hraje doma, zadruhé Opava zvenku zatím dovezla pouze jediný bod a zatřetí jí chybí objev sezóny Filip Dort (paradoxně po skončení sezóny odcházející právě na Žižkov).
Eurofotbal.com tipuje: 1

Chmel Blšany (15. místo, 22 bodů) – Sigma Olomouc (2. místo, 45 bodů)
Neděle, 11. dubna od 16.30 hodin
Fotbalový stadión, Blšany
Rozhodčí: Polednik – Hruška, Slavík
Poslední zápasy: Sparta – Blšany 1:0, Olomouc – Liberec 2:0
Vzájemný zápas na podzim: 0:3
Někdy na podzim by bylo utkání označeno za jasnou záležitost Hanáků, jenže situace se radikálně změnila. Olomouc, na jaře neporažená a pouze s jedním inkasovaným gólem, má šanci bojovat o Ligu mistrů. Blšany, posílené o probuzeného střelce Luďka Zelenku, hrají o holé přežití v lize. Oba dva tedy budou chtít vyhrát, Chmelaři doma letos zatím pouze vítězí.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Slovan Liberec (6. místo, 33 bodů) – Marila Příbram (9. místo, 30 bodů)
Neděle, 11. dubna od 17.00 hodin
Stadion U Nisy, Liberec
Rozhodčí: Helebrant – Vodička, Pokorný
Poslední zápasy: Olomouc – Liberec 2:0, Příbram – Plzeň 2:1
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Liberci se letošní sezóna příliš nevyvedla, jeho ambice byly rozhodně větší, než jen aktuální šesté místo. Tým z posledních let uvyklý na pohárové příčky navíc nevyhrál už pětkrát za sebou – svou reputaci se pokusí vylepšit v bitvě s Příbramí. Tu posílil slávistický brankář Jindřich Skácel, jenže v klidných vodách středu tabulky jí už také v podstatě o nic nejde.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Brno (11. místo, 29 bodů) – Tescoma Zlín (8. místo, 32 bodů)
Neděle, 11. dubna od 17.00 hodin
Městský fotbalový stadión, Brno
Rozhodčí: Jiřík – Chytil, Peřina
Poslední zápasy: Brno – Slavia 2:2, Zlín – Baník 1:1 Vzájemný zápas na podzim: 2:3
Především Zlín má ještě o co hrát, pohárové příčky jsou už sice asi nenávratně daleko, ale dokončit povedenou sezónu se vztyčenou hlavou zůstává přáním všech hráčů. Zraněný je obránce Koubský, tým je venku zcela bezzubý. Brnu na konce léta vládla velká euforie, pak se tým propadl a zůstal celkově za očekáváním. Nová naděje Jihomoravanům svitla v posledním kole při výtečném výkonu proti Slavii, kapitán Křivánek se chystá na svůj 300. ligový start.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Viktoria Plzeň (16. místo, 19 bodů) – Sparta Praha (4. místo, 42 bodů)
Pondělí, 12. dubna od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Stadion na ve Štruncových sadech, Plzeň
Rozhodčí: Vidlák – Gulajev, Wilczek
Poslední zápasy: Příbram – Plzeň 2:1, Sparta – Blšany 1:0
Vzájemný zápas na podzim: 1:3
Nesmírně sledovaný a důležitý zápas na velikonoční odpoledne. Kouč domácích Cipro opět stojí proti Spartě, a pokud jí vezme nějaké body, revanšuje se tím "svým" Slávistům, které loni v srpnu o tři body obral. Za Plzeň navíc nastupuje bývalý legendární sparťanský kanonýr Siegl. Trenér letenských Straka burcuje k bojovnosti, bere jakékoliv vítězství, které jeho tým posunou k vysněnému druhému místu.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele