Potřebujeme posílit, je jasné Funkelovi

03.11.2009, 19:10
Aktuality
Už dlouhých deset bundesligových kol se Hertha nedočkala výhry a tým, který ještě na jaře měl slovo v boji o titul, je momentálně suveréně poslední. Lepší výsledky zatím nepřinesl ani nový trenér Friedhelm Funkel, jemuž už začíná být pomalu jasné, že bez lednové aktivity na přestupovém trhu je šance na záchranu mizivá...

Funkel přišel do Berlína na začátku října jako náhrada za odvolaného Luciena Favreho, jenže produktivní tato rošáda zatím moc není - pod novým lodivodem uhrála Hertha v lize jediný bodík ve čtyřech zápasech a v Evropské lize navíc podlehla doma Heerenveenu.

"Samozřejmě myslím na hráče, které bych rád do týmu přivedl. Zda budou některé přestupy proveditelné, ovšem nevím. My potřebujeme hráče, kteří nám okamžitě pomohou," prohlásil Funkel. "Budeme interně mluvit o tom, na jakých pozicích je nutné posílit."

Problémem ale jsou finance, "Stará dáma" má třicetimilionové dluhy a peníze na nové tváře žádné - i proto nemohl v létě zůstat v hlavním městě Andrij Voronin. Vedení ale již pracuje na plánu, jak pro výjimečnou situaci finance sehnat.

"Sestavujeme koncept, který předložíme prezidiu. V lednu musíme být akceschopní a aktivní na trhu," uvedl šéf financí klubu Ingo Schiller. Kolik peněz by mělo být k dipozici, zatím není známo, spekuluje se o třech milionech eur. Za ty by Hertha podle předpokladů měla zacílit na útočníka a krajního obránce.

Autor: Petr Vaněček / bz-berlin.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musej zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

jak zabrat ?? s tím co mají, to je na sestup. Všem jsem říkal, že tam nový trenér nic nesmůže....to bylo keců, jakej to dá Hertě impuls apod....v obraně dělají kiksy, v záloze nejsou schopni podržet míč a natož si přihrát. A jsoou totálně bez snipera, kterej umí dát gól, nebo aspoň vystřelit na branku Jak neposílí, tak jsou u mě odepsaní

Reagovat
smazaný uživatel

Herthy je mi líto

Reagovat
Arne

Dozadu - Görlitz, pro nás velmi dobrá posila, za pár šupů samozřejmě.

Útok - těžko říci... Bral bych Panteliće (smůla, že odešel kvůli Favremu, který už u nás není), jenže z Ajaxu se mu zpět asi chtít nebude (při současné situaci se mu nedivím), i když pro mě zůstává nadějí fakt, že na něj bezdůvodně pískaji ( ).

Reagovat
smazaný uživatel

Pante z Ajaxu nepůjde Ale ti fanoušci přece nějáký důvod mít musí? Ale co to je jsem ještě nezjistil

Reagovat
smazaný uživatel

Pantelić hostování...

...Görlitz? proč ne, alespoň by si opět zahrál - jen trošku sklidnit jeho agresivitu... ikdyž s tou cenou nevim - spíše také hostování (s opcí?)

Reagovat
smazaný uživatel

tak Pantenic a Voronin udělali minulej rok pro Herthu cca 30%bodů...

Reagovat
milan78

pro mě nesympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě v zimě přijde na půl roku hostovat Voronin a pomůže to jak Herthě, tak Ukrajinci...

Reagovat
georgeo

je příšené, že odejsou tři lidi (voronin, pantelič a hoenness nebo jak se píše) a celý tým/klub se potácí

Reagovat
Bakary3

A Šimunič.. Když to na nich stálo, k tomu měli hodně štěstí, tak mi to zas tak divný nepřijde..

Reagovat
georgeo

na toho jsem zapoměl, ale stejně to všechno nebyla otázka štěstí

Reagovat
Murtago

Šimunić je z nich nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha nestrádá kvůli tomu, že nemá kvalitní obranu, ale kvůli tomu, že úzočníci nedávají góly...

Reagovat
smazaný uživatel

to chci vidět, když nemaj ani fenyk

Reagovat
smazaný uživatel

ten už nemá asi žádnej Německej klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Görlitz by bol fajn, potrebujeme na kraj nejakeho obrancu........a do útoku??naozaj netuším, asi zasa niekoho menej známeho a bude mu to trvat kym sa rozohra........možno Olexander Gladkyi, ale je veľmi mlady a potrebujeme skúseného útočníka...ten voronin na hostovanie je asi najlepšia voľba, aj ked pochybujem že sa mu bude chciet isť k nám ked sme v takej situácií

Reagovat
Arne

Jak na Hladkého přišel?

I kdyby to někde jako spekulace bylo, tak bych mu dával minimální šance. Preetz jasně řekl, že potřebujeme útočníka, které zná bundesligu a umí německy, případně raději zkušeného.

Bild dneska přišel s Makaayem - to podle mě nevypadá jako blbost, já bych ho bral všemi deseti.

Reagovat
Arne

* jak jsi

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych Makaayovi, aby mohl opět hrát a v Herthě by hrát mohl - ale aby to pak nebylo jako u HSV s Bergem - když nedá góla tak tým hraje spíše v deseti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele