Postup do vyřazovací fáze EKL řadím hodně vysoko, řekl trenér Sparty Vrba

10.12.2021, 10:38
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (96)

Přidat komentář
Salfovic

Byly kotouly ?

Reagovat
Bakary3

Tyvole... dyt to byl nepostup do jarni faze EL

Reagovat
Remt

ale radi to hodne vysoko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

To řekni Schranzovi, že jste nehráli EL.

Reagovat
Bakary3

Představ si, že o tom vím

Ale Slavia už za svůj neúspěch, propadnítí až do KL, kritizována byla a teď jdou z těžký skupiny dál.

Vrba teď ale dost překrucuje realitu, protože tohle není úspěch, kdyby řek "nejsem spokojenej, že jsme nepostoupili, ještě že máme cenu útěchy", ale tohle je alibismus.

Reagovat
kilobyte

Když jste samozvaný nejlepší tým střední a východní Evropy , tak od vás lidi budou očekávat asi více.

Reagovat
Bakary3

Proč argumentuješ jako vocas?

Reagovat
kilobyte

Protože jsme měli ve skupině dánského mistra, skotského mistra a Lyon, ale vy se tváříte jako kdybychom udělali v Evropě nějakou ostudu.

Z Rangers se tady dělají dřeváci, přitom loni vyhráli skupinu a předloni byli druzí (ve skupině měli Feyenoord). Lyon loni hrál semifinále LM a předloni osmifinále LM. Brondby vypadávalo v předkolech.

A teď se podíváme na skupinu smrti

Feyenoord loni 3. místo ve skupině, předloni 4. místo ve skupině. Union poháry nehrál 20 let. Maccabi skončilo v předkolech.

Reagovat
Bakary3

Ale to nemáš pravdu, já neříkám, že to byla ostuda.

A neříkám, že to byly slabý mančafty.

Ale realita je taková, že Sparta dokázala nad plán doma porazit Rangers, jakž takž nad plán, o postupu snad mluvili, tak museli počítat s tím, že třeba Rangers zrovna porazí.

U nich ale špatný a s Lyonem bez šance, přestože vedla 2:0, pak už to ale bylo jen hašení šancí.

Tady by se mělo jasně uvést, že s výkony panuje nespokojenost, nesplnila se očekávání, za mě těm očekáváním a ambicím prostě ani nebyli blízko, že by jim to uteklo o fous.

Herně Sparta zaostávala.

Má štěstí, že je tu teď ještě slabší soutěž.

A Vrba řekne, že je to úspěch?

Tak kde to jsme ? Úspěch to prostě není.

Je to jen náplast na neúspěch.

A tvoje parafráze byla úplně mimo, s mým příspěvkem neměla nic společnýho, jen ukazovala tvou ublíženost, že jsem si jako slávista dovolil píchnout do Vrbova ryze alibistickýho vyjádření.

Reagovat
kilobyte

Slávisti byli po zápase šťastní, že mohli hrát evropskou soutěž a že budou pokračovat i na jaře a na Vrbu je tady za to samé hate. Proto jsem to zmínil.

Nějak jsem si nevšimnul, že bys podobně kritizoval vlastní.

A o ostudě tady mluví každý druhý. To jsem nemyslel konkrétně tebe.

Reagovat
Bakary3

Je tu zásadní rozdíl.

Slavia - pro ní je to v momentální situaci úspěch, víc udělat nemohli. Kritiku za svoje selhání si opakovaně a oprávněně vyslechli už dříve a nebránili se jí.

Sparta - od ní je to teď prostě nesplnění cíle a jak jsem psal, po nedobrých výkonech. Teď by to taky měli správně pojmenovat, ale to se neděje, Vrba to dokonce označí za úspěch.

Asi to nemusím dál rozvádět, vyprdni se na to, že jsem slávista a podívej se na to znovu, myslím, že je to jasný...

Když nemyslíš konkrétně mně, tak to nepiš konkrétně mně.

Napsal jsi i "tady se tváříte", tedy mířil jsi to i na mě.

Reagovat
kilobyte

Ty víš jaký měli cíl, jak si to vyhodnotili interně? Klidně ať na tiskovce řekne Vrba, že jsme předvedli nejlepší výkon, když se z toho poučí a příští rok s posilami udělají druhé nebo první místo. Nebo ještě lépe LM.

Ta skupina Slavie nebyla tak silná, jak se o ní tady mluví. Třeba Feyenoord mi přijde zhruba na stejné úrovni jako Rangers.

Reagovat
Lemond Laws

Skupiny byly +/- srovnatelné. Rozdíl byl v tom, že jedno byla EL a druhý EKL.

Ale prostě Slavia si uhrála postup sama, radost oprávněná v té situaci.

Pavel tohle bere jako úspěch, což prostě za daných situací není. Remíza v Dánsku a prohra ve Skotsku je prostě neúspěch...

Reagovat
kilobyte

Lyon > Feyenoord

Rangers > Union

Brondby = Maccabi

Reagovat
Lemond Laws

Nejde to porovnat takto. Můžeš to brát spíš tak, že Lyon je mimo = pro Spartu 1.místo těžký.

Ale když pak porovnáme souboje o druhé místo ve skupině, tak ty týmy jsou na tom prostě podobně v obou skupinách

Reagovat
kilobyte

Takže Sparta bojovala o 2. a 3. místo s Rangers a Brondby

Slavia bojovala o 1. a 2. místo s Feyenoordem, Unionem a Maccabi

Tím pádem oba kluby skončili podobně.

Reagovat
mistr129

Feyenoord je podle mě taky zhruba na stejné úrovni jako Rangers, ale nechápu, že se dělá z Lyonu bůhvíco. Vždyť jsou letos absolutní průměr v lize, která je na stejné úrovni jako německá, kde se Unionu daří o něco lépe. Takže tu vaši skupinu považuju těžší snad jen v tom, že Brondby je určitě lepší mančaft než Maccabi, jinak mi ti 4 soupeři našich týmů přijdou vyrovnaný

Reagovat
Kily

nejslabší Lyon za hodně dlouhé roky

Reagovat
kilobyte

Lyonu se sice nedaří, ale pořád mají oproti Unionu zkušenosti a jsou zvyklí hrát ligu i poháry. Ty první sezóny v pohárech jsou vždy těžké a často ty kluby dojedou na svoji nezkušenost. Naopak zkušené týmy dokáží hrát i bez formy v lize kvalitně.

Reagovat
clinger

Feyenoord je na stejné úrovni jak Rangers?to fakt ne. V lize o bod za Ajaxem který teď září v LM. A proč je Brondby lepší než Macabi? vždyť to bylo šílený co předváděli dánové v těch dvou zápasech se Spartou a pokud vím tak před sezónou měli dost výprodej což bylo vidět

Reagovat
kilobyte

A tady máš Vrbův cíl na prosinec:

"Chci být v prosinci na tiskovce s vámi (novináři) usměvavý, protože mě nemáte rádi, když se mračím. Rád bych se smál a chtěl bych, abychom byli v pohodě a všichni byli spokojení," uvedl sedmapadesátiletý bývalý kouč Plzně nebo české reprezentace.

Mě přijde, že to má jako obranu proti novinářům, aby ho nedokázali tolik vytáčet.

Reagovat
Bakary3

Hale, tohle je o hovně...

Jestli nebyl cíl postup, tak je to opět alibismus.

A jestli jsi ok s tím, že se teď vyjádří takhle alibisticky a myslíš si, že vlastně interně bude mluvit úplně jinak - nebude, protože si hájí svou práci a svůj flek a nebude prezentovat svůj neúspěch - tak ok, je mi to jedno.

Reagovat
kilobyte

Tak záleží, jak si to vyhodnotí vedení, jestli byla chyba v trenérovi nebo v kádru. Buď v trenérovi a Vrbovi nepomůže ani to, že se bude usmívat a tvářit se úspěšně a nebo v kádru a měli by přijít lepší hráči.

Reagovat
Bakary3

A za tebe teda je to vyjádření v pohodě. Jo?

Reagovat
kilobyte

Radši bych slyšel něco jiného, ale přijde mi, že Vrba rozhovory a tiskovky nebere vážně a snaží se být jenom v klidu.

Ideální to není, ale pořád lepší než to jeho urážlivé chování. Ale myslím, že jestli nezačne mít výsledky, tak se mu to může vymstít. Protože fanoušci tohle slyšet nechtějí.

Reagovat
Bakary3

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vis jaky byl cíl Sparty? Rikalo se, ze chteji postoupit do jarní casti, ale uz nikde nebylo zmíněný jaky ligy, jestli mysleli EL nebo EKL, ale prostě dostat se do jarní casti, to splnili, takže to prostě úspěch je. Tecka

Reagovat
Bakary3

Maly ten, kdo si dava male cíle

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nebyl maly cil, je to velky cil a finanční injekce do klubu, at uz je to EL nebo EKL... splnilo se to, sice EL by byla samozřejmě lepsi, ale holt přišly ztráty, ani tak nemrzi ta s Rangers jako ta v Dánsku, ta je ted bolí určitě vic....Z pohledu Slavky je ta ztráta daleko větší, kdyz loni vyhrali titul i Mol Cup a ted skoncili "jen" v EKL a jeste druhy flek a čeka je těžký soupeř pravděpodobně a taky to muze znamenat konečnou ...to pro Spartu by měly byt příjemnější vyhlídky, pokud teda neodserou slepice jestli postoupí

Reagovat
mistr129

Pro přirovnání, jak by ses díval na to, kdyby Trpiš po vypadnutí s Legií řekl, že je úspěch hrát aspoň KL? Přeci jen si to taky vysloužili tím, že loni uhrali titul, i když ty předkola staly za hovno

Reagovat
Bakary3

Nebo jako když řekl Chytrý / Šilhavý, že je kvalda úspěch, přestože jsme hráli hovno a baráž jsme měli získanou díky dřívějším zápasům v Lize národů...

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Tak Sparta aspoň to třetí místo musela uhrát. Slavie mělo EKL jistou.

Reagovat
mistr129

Tak teď záleží jak moc do historie chceš ty zásluhy brát Slavia měla EKL jistou díky loňskému zisku titulů, Spartě stačilo 3. místo díky výhře s Rapidem.

Reagovat
Losinho

Skotskýho vicemistra i mistra naše kluby loni celkem pohodlně vykleply, Brondby sorry, ale bylo tragický. Lyon neřeším, ten je jinde a i ten domácí zápas s ním bych bral pozitivně.

2. místo by byl úspěch, 4. neúspěch, tohle je takovej klidnej střed. Jako celý vystoupení v pohárech. A vlastně i v lize.

Co se týče Slavie, tak pohárovej podzim je ostuda, skupina takovej průměr jako u Sparty. Doufal jsem v první flek, ale Feyenoord letos fakt výbornej. Liga super, kromě derby.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Skotskej mistr Rangers drevaci jsou, v dvojzapase s nama to bylo videt. Jejich jediny stesti bylo, ze jsme hrali jeste vetsi mrdku, nez oni. Brondby je nekde na urovni Liberce. Lyon je silnej tym ale z druhyho se postoupit mohlo a melo.

Co dela Slavia nebo jak hraje je mi u prdele, rec je o Sparte. A ta se zase na hristi v rozhodujici moment pochcala. Bakary ma pravdu, at zije Tyna.

Reagovat
Bakary3

blbče

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

A to nebyl argument, ale parafráze vašeho vocase.

Reagovat
FCB1922

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Melda

Reagovat
Salfovic

Dřeváci z Rangers je vyšoupnou z EL a on to řadí hodně vysoko Už ty jeho řeči po vyřazení Rapidu byly zvláští, ale tohle je fakt síla.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
clinger

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Lemond Laws

alibismus

Reagovat
netopier

*zostup

Reagovat
REPLIKATOR

Sestup

Reagovat
PISTOLERO

Alibismus

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle řeči o postupu jsou hrozný. Barcelona tedy taky postoupila ze skupiny LM?

Sparta nepostoupila, jen spadla do horší soutěže.

Reagovat
Lemond Laws

Přesně

Reagovat
Kily

Reagovat
BBystr

ale tak v podstate aj hej, lebo s tym skore je zazrak, ze vobec budeme hrat uefu

Reagovat
Puskas

Reagovat
Pablos

ne nespadla, jen má možnost si zahrát o to jestli bude moct spadnout do horší soutěže, to je ještě víc wtf právě

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Lemond Laws

Pavle, já tě mám rád ty divochu, ale co to meleš

Reagovat
Kenneth

Jak tohle muze prohlasit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Strašný prohlášení. Je sice fajn, že budeme hrát poháry i na jaře a s trochou štěstí na los bychom mohli uhrát zajímavý výsledek. Ale nepostup z naší skupiny do další fáze EL prostě neúspěch je a rozdíl v kvalitě týmů pokračujících v EL a KL je taky diametrálně rozdílný.

Jenže mě to ani nepřekvapuje. Rosický a Vrba mají očividně na hráče nízké nároky. Už jen to, že všude opakují, jak máme hodně silný tým je lhaní si do kapsy. Sparta má mít díky svým finančním možnostem jasné ambice hrát na jaře v EL. Samozřejmě za předpokladu, že podle toho vhodně doplní tým a bude mít dostatečnou kvalitu. Současný kádr na víc asi nemá, ale s tím se právě nesmíme spokojit.

Reagovat
kilobyte

Zase ty týmy co v EL postoupily mají většinou větší finanční možnosti než Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, na druhou stranu sám Rosický říkal v jednom rozhovoru, že nemají problém zaplatit za hráče vysokou cenu, pokud usoudí, že za to stojí ( viz Hancko ), takže si nemyslím, že by v tom měl být problém. V čem ale problém je, to je fakt, že stále věří opakovaně hráčům, kteří uz několikrát ( speciálně venku ) předvedli, že na Spartu buď fotbalově nebo psychicky nemají. A samozřejmě od takového kádru pak nemůžeš čekat, že se např nezesere na Rangers, když se každý rok zesere v Plzni nebo letos i na Slovácku.

Reagovat
kilobyte

Tak snad už letos vyjde ten pravý bek, kterého kupujeme už několik let. Pak by to chtělo stopera, který dokáže organizovat hru, protože Čelůstka nám hodně chybí. A nějak vyřešit hrota, protože mít tam 5 variant, ale přitom ani jednu ideální, je prostě blbost.

Reagovat
ACSeRw!n

tak to je v evrope skoro vsude

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kily

za pár měsíců bude řadit vysoko i páté místo po základní části ligy, protože to je účast ve skupině o titul

Reagovat
Fakt

Sparta utrpěla sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si taky myslim, ze postoupit se Spartou do jarni casti poharu je ohromnej uspech.

Reagovat
Igner Farnsworth

Kretinsky má prostě čas jen na titulky článků. To je celé.

Reagovat
krisa

články čtou jen dementi, podstatné jsou diskuze

Reagovat
Lemond Laws

Ambice je nepřítel úspěchu

Reagovat
krisa

tady je kotoul málo, chce to aspoň salto vzad

Reagovat
smazaný uživatel

Nové maximum

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je dno

Reagovat
doshcz

strašný kecy, snad mu tu smlouvu neprodloužej

Reagovat
Pablos

A řekl mu někdo, že to je sestup ? A ještě jen na playoff o to jestli teda můžou sestoupit do horší kategorie

Reagovat
Feind

zalezi, jako mu polozili otazku

a co jineho se tak na ni dalo odpovedet

Reagovat
kilobyte

Řekl bych "Jak vysoko řadíte tenhle výsledek?"

A Vrba už na to má naučenou odpověď.

Reagovat
ACSeRw!n

ty vole prober se trenere..

Reagovat
rufus

Prostě Vrba, nemá u nás, co dělat. Trenér, který dokáže hrát něco jen s menšími kluby, kde je menší tlak na výsledky.

Reagovat
Posledni Kovboj

Kdyz vidim ty alibisticky blitky, tak na me tak trochu dejchnul duch Zdendy Scasnyho. Pavle dej si facku.

Reagovat
Pepe1911

Vzdej to

Reagovat
KingMaster13

Jako jestli to takhle bere tak to je fakt strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

sestup o patro níž jako uspěch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele