PORTO SMÍRNĚ S INTEREM

24.02.2005, 12:20
Aktuality
V duelu úřadujícího šampiona Ligy mistrů s Interem Milán se zrodila jediná remíza v prvních osmifinálových duelech. I nadále tak pokračují skvostné série obou klubů – italský klub letos pod vedením Roberta Manciniho ještě neprohrál. Porto zase stále ještě neokusilo hořkost porážky v evropských pohárech na Estadio Dragao.

Portugalský klub je v posledních měsících “přeborníkem“ na výsledky 1:0, a to ať už znamená jeho vítězství, nebo triumf soupeře. Ani víkendový ligový zápas nebyl žádnou výjimkou a Porto zvítězilo 1:0 na hřišti Belenenses. Zápas s Interem byl vůbec prvním v Lize mistrů pro trenéra Josého Couceira. Ten před několika týdny nahradil na tomto postu Victora Fernandeze a ve středu neměl vůbec lehkou pozici. V kádru mu totiž kvůli třem žlutým kartám scházely opory Diego a Jorge Costa. Porto nastoupilo k jubilejnímu 250. zápasu v ecropských pohárech, na milánský velkoklub však narazilo poprvé.

Roberto Mancini pro zápas s Portem trochu překvapivě nenominoval Alvara Recobu a Edgara Davidse. Na lavičku pak opět usedl Christian Vieri. Inter o víkendu sice získal bod na půdě konkurenta v boji o příčky zajišťující pro příští sezonu účast v Lize mistrů, Udinese Calcio, přesto odjížděl do Milána zklamán. O vítězství 1:0 totiž přišel až v nastaveném čase.

První nebezpečnou akcí zápasu se prezentovali domácí, Quaresmovu střelu z 12. minuty ale Toldo kryl. Zahanbit se nechtěl nechat ani Baia, který o šest minut později zlikvidoval Materazziho hlavičku po Veronově trestném kopu. Ve 24. minutě ale už byl bývalý brankář Barcelony bezmocný. To si Stankovic pohrál s obráncem a před prázdnou bránu naservíroval míč Martinsovi, jemuž už stačilo pouze nastavit nohu. Další rána pro domácí přišla ve 29. minutě, kdy nedoléřeného Bosingwu musel nahradit Luis Fabiano. Hosté byli v těchto momentech mnohem nebezpečnější a Porto několikrát zachránil před druhou inkasovanou brankou skvělý Baia.

Začátek druhé půle ale přinesl zcela jiný obrázek. Fotbalisté portugalského týmu svého soupeře zmáčkli a svůj tlak korunovali v 61. minutě. Nuno Valente poslal před bránu Interu centr z levé strany. Toldo na jeho centr nedosáhl, čehož využil Costinha. Ten okamžitě vrátil míč před bránu a Ricardo Costa ho nekompromisně poslal do sítě. Zbytek duelu se však opět hrál především podle milánských not a hosté měli několikrát blízko k tomu, aby strhli vítězství na svoji stranu. Všechny jejich šance ale skončily na neprůstřelné zdi jménem Vítor Baia. 35letý gólman si pochvalu zasloužil předevím minutu před koncem, kdy chytil jasný gól dorážejícímu Cambiassovi.

Ani remíza 1:1 ale není pro Inter špatným základem pro postup do čtvrtfinále. Odvetný duel mezi těmito dvěma kluby je odložen až na 15. březen. O týden dříve totiž bude San Siro patřit městskému rivalu Interu, AC, které zde bude hostit Manchester United.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je ono doma jim přidáme ještě 3 fíky a jedeme dál

moc bych si přál AC abysme mu vrátili to vyřazení z minula.

forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez verim,ze Inter postupi

Reagovat
HOST*

INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele