Pomohou nám zkušenosti s Kostanají, věří Trousil před cestou do Astany

03.10.2023, 17:05
Aktuality

Plzni podle asistenta trenéra Jana Trousila mohou ve čtvrtečním utkání Evropské konferenční ligy v Astaně pomoci i zkušenosti ze zápasů s jiným kazachstánským soupeřem Kostanají a pražskou Spartou. Západočeši na hřišti Tobolu v srpnovém 4. předkole zvítězili 2:1, Spartě v sobotním ligovém šlágru na Letné podlehli 1:2. Hráči Viktorie trénovali na umělé trávě kvůli lepší adaptaci na plochu v Astana Areně.

"Určitě nám zkušenost s Kostanají může pomoci v tom, že víme, jakým způsobem tam reagovat na (čtyřhodinový) časový posun. Doufám, že předvedeme to, co v Kostanaji, a podaří se nám vyhrát i v Astaně," řekl Trousil novinářům před odletem.

Plzeňští v Kazachstánu opět zůstanou v "českém" čase. "To zachováváme, akorát tam nebudeme přespávat (na pátek) a poletíme hned po zápase. Abychom ušetřili co nejvíc času pro kluky na spánek před (nedělním ligovým) utkáním s Jabloncem," vysvětlil bývalý obránce Brna či Slovácka.

Věří, že se Viktoria poučí z chyb proti mistrovské Spartě. "Stoprocentně nám pomůže, že jsme viděli, že Sparta vysoko presuje v obrovské rychlosti. Astana to má podobné, zvlášť doma je to trochu rychlejší na umělce. Nabádali jsme kluky, aby rychleji pracovali hlavně vzadu s balonem, abychom se nedostávali tak pod tlak jako na Spartě a nevyústilo to v inkasovaný gól ve druhé minutě," uvedl Trousil.

"Při třech trénincích na umělé trávě jsme se teď zaměřili hlavně na práci stoperské trojice v součinnosti se středními záložníky při rozehrávce. Až na hřišti uvidíme, jak to budeme zvládat, ale věříme, že kluci budou nachystáni a přinese nám to tři body," přidal sedmačtyřicetiletý kouč.

Očekává kvalitní umělou trávu. "Stoprocentně bude lepší než u nás v Plzni. Když se tam hrajou evropské poháry a reprezentace, bude velice dobrá. Ale je rozdíl mezi umělou trávou a přírodní. Budeme spoléhat na naše subtilnější hráče, kteří mají níž těžiště, jsou pohyblivější a bude jim to víc vyhovovat. Uvidíme, jak se s tím popasujou," řekl Trousil.

Zatímco Plzeňští na úvod skupiny C doma zdolali kosovský Ballkani 1:0, Astana na stadionu Dinama Záhřeb utrpěla debakl 1:5. "Dinamo samozřejmě bylo lepší, ale Astana hrála na normálním trávníku, doma je daleko silnější. Je tam bouřlivá atmosféra a diváci je ženou dopředu," upozornil Trousil. "Chceme hrát podobně jako na Spartě. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. To platí i pro Astanu. Víme, že tři body by nám hrozně pomohly ve vývoji tabulky," dodal bývalý trenér druholigového Vyškova.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele