Plzeň podruhé v sezoně vyrazila do Kazachstánu, tentokrát přes Rusko

03.10.2023, 14:55
Aktuality

Plzeňská výprava dnes odletěla z Prahy do Astany ke čtvrtečnímu utkání Evropské konferenční ligy. Západočeši vybrali jinou trasu než při srpnové cestě do Kostanaje v závěrečném 4. předkole, po zvolení kazachstánské přepravní společnosti tentokrát poletí přes Rusko. V Astaně je čtyřhodinový časový posun.

Plzeňští do Kostanaje, kde porazili Tobol 2:1, cestovali z Prahy téměř deset hodin. Kvůli uzavřenému vzdušnému prostoru v Rusku po jeho vojenské invazi na Ukrajinu nejprve absolvovali let do Varny, kde letadlo doplnilo palivo a následně pokračovalo do Kazachstánu.

Nyní Západočechy čeká pětapůlhodinový přímý let, jelikož aerolinky SCAT mohou vstoupit do ruského vzdušného prostoru. Do Astany by plzeňská výprava měla dorazit krátce před půlnocí tamního času. Zpátky do Česka tentokrát vyrazí hned po čtvrtečním zápase.

"Určitě nám zkušenost s Kostanají může pomoci v tom, že víme, jakým způsobem tam reagovat na časový posun. Doufám, že se nám podaří vyhrát i v Astaně," řekl plzeňský asistent trenéra Jan Trousil novinářům před odletem. "Už víme, jak asi bude probíhat cesta. Teď to bude rychlejší, takže i lepší. Jinak to bude asi jiné prostředí," přidal obránce Robin Hranáč.

Čtvrteční souboj úřadujících kazachstánských mistrů s Viktorií na umělé trávě začne v 16:30 SELČ. Hostům budou chybět dlouhodobí rekonvalescenti, obránci Milan Havel s Luďkem Pernicou.

Svěřenci kouče Miroslava Koubka vstoupili do skupiny C domácí výhrou 1:0 nad kosovským Ballkani, Astana v Záhřebu s Dinamem utrpěla debakl 1:5. "Dinamo samozřejmě bylo lepší, ale Astana vyjela ven a hrála na normálním trávníku, doma je daleko silnější. Je tam bouřlivá atmosféra a diváci je ženou dopředu," uvedl Trousil.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
kilobyte

Rusko

Reagovat
kattos

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
lajka30

Reagovat
Kucka

Reagovat
Fakt

Reagovat
lampas

Reagovat
Imago

Reagovat
jsemdement

hnůj

Reagovat
Witcher

To čumím že radši letí přes Rusko

Reagovat
vacin

Tak ono tím, že nemusí nikde přistávat, tak to není žádnej problém jenom budou přelítat nad územím a ono být na cestě víc jak o 4 hodiny míň je fakt rozdíl.

Reagovat
Kucka

Když je někdo nesestřelí, je to výhodnější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele