Pokus o zázrak s novým trenérem: Garitana v Almeríi nahradil Mel

13.03., 18:32, aktualizováno 13.03., 19:16
Aktuality
Gaizka Garitano (© AFP)

Almería zůstává na dně LaLigy, proto se podruhé v sezoně odhodlala ke změně trenéra. Andaluský klub se rozešel Gaizkou Garitanem, jehož nahradil Pepe Mel.

Rojiblancos naposledy ztratili vedení nad Sevillou a po pozdním vyrovnání museli být spokojení s bodem za remízu 2:2, takže se ani ve 28. kole LaLigy nedočkali kýžené výhry (0-10-18), čímž vytvořili nový rekord soutěže. Almería na záchranu ztrácí 14 bodů a směřuje k sestupu.

Vedení loňského nováčka se přesto nevzdává a deset kol před koncem sezony se dohodlo na ukončení smlouvy s Gaizkou Garitanem, čímž chce dodat mužstvu potřebný impuls.

Garitano, kterého ve zbytku sezony nahradí Pepe Mel, byl ve funkci necelých pět měsíců a během té doby vedl Almeríi do 20 soutěžních zápasů (1-7-12). Jedinou výhru zaznamenal v úvodním kole Copa del Rey na hřišti CF Talavera de la Reina (2:0) ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Jednašedesátiletý Mel nedávno skončil na lavičce OFI Kréta a do LaLigy se vrací poprvé od ročníku 2017/18, kdy byl u sestupu Deportiva La Coruňa. Kromě toho vedl rovněž Tenerife, Getafe, Rayo Vallecano, Real Betis, West Bromwich Albion nebo Las Palmas.

Autor: Jiří Vojík / mundodeportivo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Thundeus

Ty už nikdo nespasí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele