Pokračujeme ve vylepšování a opravování Eurofotbalu

27.02.2023, 11:18, aktualizováno 03.04.2023, 17:07
Aktuality

Nový Eurofotbal není ani zdaleka dokončený, na opravách a vylepšování neustále pracujeme. Na tomto místě budeme průběžně informovat o tom, co jsme právě nasadili nebo na čem pracujeme. Dnes byl opět spuštěn kalendář zápasů nebo stránky stadiónů.

3.4.2023 - 16:30

Spustili jsme další dosud chybějící stránky ze starého webu, především kalendář zápasů a stránky stadiónů. Mimo to jsme během posledních dvou týdnů nasadili stránky reprezentací nebo přehled klubů. Další drobností, které si všimli hlavně uživatelé diskusí, je odstranění avataru před jménem, díky čemuž jsme mohli diskuse trochu zmenšit. Jde o dočasnou úpravu, možnost nahrát si vlastní avatar máme stále v plánu, nedojde k tomu ale v nejbližší době.

Protože chybějících stránek už je minimum (hlavně některé podstránky u reprezentačních turnajů nebo stránky týmů na turnajích), odstranili jsme z loga štítek "beta". Určitě to ale neznamená, že je web dokončený. Na dalších opravách, ladění a vylepšování budeme i nadále pracovat. V brzké době plánujeme třeba vylepšení hlavičky a menu v mobilním zobrazení.

17.3.2023 - 10:20

Přivádíme zpět k životu další dosud chybějící stránky, na stránkách lig a klubů se opět můžete podívat na tabulky střelců a další hráčské statistiky, nebo na přehledy přestupů. Stránky klubů jsou nyní už kompletní, doplnili jsme také sekce informace o klubu a přehled fanoušků.

10.3.2023 - 17:30

Dnes se vrací další žádaná a od spuštění nového webu chybějící funkce, vyhledávání. V hlavičce stránky najdete lupu, po kliknutí na ní můžete zadat výraz a prohledat soutěže, kluby, reprezentace, hráče, stadióny, články i expresky. Mimo to na stránkách tipovací soutěže opět najdete v pravé části své vlastní pořadí a také detail každého uživatele, tedy především jeho již uzavřené tipy.

3.3.2023 - 16:20

Pracujeme na doplnění chybějících stránek, ode dneška na webu opět najdete dvě z nich - na stránce hráče přehled jeho klubové i reprezentační kariéry, na stránce klubu pak aktuální i archivní soupisky. Další stránky a funkce v pořadí jsou statistiky a přestupy u lig a klubů a také vyhledávání.

27.2.2023 - 11:10

Dnes přidáváme zatím jednu drobnou úpravu, po které volali někteří uživatelé - také u hlavního článku nyní můžete kliknout na počet komentářů a tím se dostat rovnou do diskuse, stejně jako u ostatních článků.

25.2.2023 - 19:40

Od spuštění nového webu to byl jeden z našich největších dluhů vůči pravidelným uživatelům - v diskusích chyběly šipky pro snadnou navigaci mezi nepřečtenými komentáři. Dnes konečně tento dluh mažeme, šipky jsou zpět. Spolu se šipkami se také vrací podbarvení vlastních komentářů a nechybí ani druhá sada šipek, právě pro navigaci mezi vlastními.

Dále došlo v diskusích k drobným úpravám vzhledu. Především jde o lehké podbarvení všech jednotlivých komentářů, které oceníte hned z několika důvodů. Usnadňuje orientaci v úrovních reakcí, mohli jsme díky němu o něco zmenšit mezery mezi komentáři a v neposlední řadě v diskusích ubyde mnohými kritizovaná bílá barva.

Další úpravu v diskusích uvítáte hlavně pokud Eurofotbal navštěvujete na mobilech. Časté stížnosti byly na to, že už na páté úrovni reakcí není vidět celé jméno autora komentáře nebo že už osmá úroveň je díky úzkému prostoru špatně čitelná. První problém nyní řeší zalamování data a času, pokud je potřeba, jméno autora tedy vždy uvidíte celé. Druhý problém zcela vyřešit nejde, ale podařilo se nám ho alespoň výrazně posunout díky menšímu odsazení. Místo osmé úrovně nyní tento problém nastává až okolo patnácté úrovně, kam už moc diskusí nedosahuje.

Mimo diskusí bylo opraveno pár dalších chyb, především v zobrazení některých tabulek na mobilech - ligových, ve statistikách zápasu nebo v článku s koeficienty. A nakonec jsme vyslyšeli jednu častou stížnost, a to na neúplnou tabulku v pravé části stránky ligy (v mobilním zobrazení pod expreskami). Nyní je tabulka opět úplná, jako byla na starém webu.

Samozřejmě dále pokračujeme v práci, v dalších dnech bychom se měli zaměřit hlavně na dosud chybějící stránky. Konkrétně třeba kariéra hráče, soupisky a statistiky týmů nebo vyhledávání.

17.2.2023 - 16:50

Zobrazení informací o uživatelích byla oblíbená součást starého Eurofotbalu, na tom novém po spuštění ještě chyběla. To už neplatí, v diskusích tak opět můžete snadno zjistit, komu který uživatel fandí.

Další častou výtkou k novému webu byla nemožnost nastavení oblíbených klubů na mobilu. To bylo opraveno a mělo by být opět plně funkční.

Vylepšením oproti starému webu je doplnění stránkování vzájemných zápasů na stránce s preview zápasu. Standardně je zobrazeno posledních šest zápasů, další se postupně zobrazují na kliknutí.

Na dalších úpravách pracujeme, následovat by měly další funkce v diskusích, konkrétně návrat šipek na navigaci mezi příspěvky nebo podbarvení vlastních komentářů. Řeší se i opravy chyb především pro mobily, jako je zobrazení dlouhých diskusích vláken nebo chyby v zobrazení některých tabulek.

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
rezzek8

jděte stim do haj***

Reagovat
Šimon Dvornik

Mě se to líbí!

Reagovat
smazaný uživatel

CHodil jsem tady hlavně kvůli pročítání diskuse(jako asi většina lidí). Teď se v tom nejde vyznat. Do měsíce čekám rapidní pokles návštěvnosti webu, protože tohle je vážně tak nepřehledné, že se to nedá. Sbohem

Reagovat
Šimon Dvornik

A já věřím, že bude návštěvnost rapidně stoupat, kurva!

Reagovat
Seydou Doumbia

pokles nebude...lidi si zapičují, jako aby ukázali že jím na tom opravdu záleží, ale chodit tady budou dále, bez ohledu na výsledek webu...pochybuju že by tady polovina komunity co tady je 10+ let přestala chodit jen tak

Reagovat
smazaný uživatel

ale bude

Reagovat
sasmek

Můžu se zeptat, kde zde najdu LUPU (vyhledávání)? Např. chci si vyhledat hráče, apod. Za boha to tu nevidim

Reagovat
PJ

Zatim nikde bohužel, ale je to jedna z věcí, která je v plánu na nejbližší dobu, předpokládám že by to mělo být hotové během příštího týdne.

Reagovat
wwwx

Kdy budete sbírat zpětnou vazbu od uživatelů?

Reagovat
wwwx

Myslim něco normálního, nějakej dotazník třeba.

Reagovat
Ef.cz

Dobrý den, zpětnou vazbu sbíráme neustále - z diskuzí, z emailů a také z dotazníku, který je zde zapnutý.

Reagovat
wwwx

Ok, kde ten dotazník najdu? Je na něj nějakej odkaz?

Reagovat
PJ

Neni, dotazník by se měl objevit při první návštvě, případně po delší době, nevim jak přesně funguje. Zkus na EF promazat cookies, to by mohlo pomoct k tomu, aby se objevil.

Reagovat
wwwx

Nalezeno, díky

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Pane PJ přidáte i reakce na komentáře jako má META? nebo možnost přidání giphu?

Reagovat
smazaný uživatel

+ ukotvit horní panel s nabídkou?

Aby i při scrollovani dolů se zobrazoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Ať je EF konečně jako web z 21. století? + rád bych si nahrál profilový obrázek

Máte v plánu přidat reCAPTCHA? Myslím si, že by to web jako EF měl mít

Reagovat
PJ

Reakce na kometáře a nahrání profilovýho obrázku jsou v plánu. O ukotvení horního panelu, minimáln na mobilu, užvažujeme. ReCaptcha tady je u registrace.

Reagovat
smazaný uživatel

A nějaký agregator na příspěvky z Twitteru?

Reagovat
PJ

O tom neuvažujeme, zatim.

Reagovat
smazaný uživatel

a skupinový chaty? že by vpravo dole byl chat jak na FB? Jeden celkový hromadný chat pro uživatele EF + další chat pro uživatele oblíbeného klubu, kde by byli jen fanoušci daného klubu?

Reagovat
PJ

to určitě neplánujeme

Reagovat
Bakary3

To ukotvení by bylo top, protože můžu jedním krokem hned na úvodní stránku, kterou navíc uvidím aktualizovanou, oproti posunu zpět, který navíc při předchozím přidání komentu musím udělat vícekrát.

A nebo můžu jinam skrz rozbalovací menu, nebo lupu.

Chtěl jsem se ještě zeptat, nemáte v plánu alespoň pro diskuze ještě trošku "smrštění"?

Do diskuzí se chodí prostě číst a ta ikona uživatele je nesmyslně velká (minimálně do doby, než bude možnost vlastního avatára/profilovky, ale i potom by mi přišlo lepší zobrazení jen rozbalením profilu, než aby to natahovala diskuzi.

Velký mi přijdou mezery mezi řádky i odsazení pole reagovat.

Jinak se mi docela líbí bílá mezera mezi komenty, ale ideální by mi přišla jen mezi novými vlákny.

A nakonec Vás chci pochválit, byl jsem dost negativní, už se mi tu začíná zase líbit a věřím, že to dostanete zase o kus dál

Reagovat
PJ

Ukotvení jsme ještě detailně nepromýšleli, ale alespoň na mobilu to určitě dává smysl.

Další smrštění diskusí - to nevim. Už takhle tam dost mezer ubylo, teď už mi přijde, že další smrštění by už ubralo na přehlednosti, že by se zároveň muselo zmenšovat písmo a to už asi nechceme. Chápu, že ve srovnání se starým webem je to pořád velký a roztažený, ale na to je potřeba koukat tak, že starej web byl extrém, tam nebyly mezery prakticky žádný a všechno bylo strašně malý :)

Mezery jen mezi vlánky - to by myslim vypadalo blbě a nepřehledně, kdyby to bylo slepený. Takhle to bude lepší :)

A to poslední - díky Taky věřim, že u většiny těch, kdo nadávali a "odcházeli", jde jen o zvyk a že s vyladěním nedostatků a návratem dosud chybějících funkcí se bude vnímání novýho webu zlepšovat...

Reagovat
Bakary3

Jo, ukotvení by bylo určitě super.

Smrštění, chápu, ikdyz si myslím, že ještě malinko by to bodlo...

Ale tedy co mi přijde ještě nedotažený jsou expresky, nemůžu si pomoct, to byl pro mě vždy základ projet a teď se mi do nich ani nechce, když je jich tam jen 6. Tam by mi smrštění dávalo smysl a dát jich tam o něco víc s tím, že je můžeš pod ten nadpis expresky úplně sbalit třeba, nebo aby v tom okně by sis mohl normálně rolovat a rozbalovat třeba z nějakých 20 posledních? Tohle mi přijde dost nešikovný

A snad... Držím palce, moc, protože by mě to prostě mrzelo, když by to tu umíralo

Reagovat
PJ

S expreskama uvidíme. I za mě je těch šest málo, ale přidat další teď nemůžeme, protože nemůžeme odsunout banner. Možná by tam šlo dát možnost načíst další, podobně jako u článků, zároveň ale chceme zachovat proklik na tu samostatnou stránku s expreskama. Uvidíme, co vymyslíme, jestli to půjde nějak zkombinovat.

Reagovat
Bakary3

tak i to by bylo celkem dobrý +15 s možností následného sbaleni, ať to tam nevisí rozbaleny, jen to současný řešení mi přijde blbý... Asi nejen já jsem lenoch a nechce se mi kvůli pár krátkým zprávám chodit na novou stránku.

Jinak si myslím, že když to malinko doladite, bude to super...

Mě ještě tak jakoby malinko ruší zbytečný text - nepřehlédněte (nepřehlédnu, když je to obří), další články (taky, to chápu, že jsou další), u ikonky komentu bych klidně smaznul ten popisek a nechal jen čísla..

Expresky bych i takhle friendly pojmenoval...

Ale to jsou maličkosti... Jen mi přijde zvláštní, že mám pocit, že že starýho webu se přenesly tyhle věci, ve kterých nevidím význam.

Ale tomu se klidně zasměj

Ikdyz jsme si zanadavali, je super, že tady teď tu zpětnou vazbu sbíráte a snažíte se to dát dohromady

Reagovat
mojmira

Kam zmizela možnost nahlásit chybu

"Na <b>tomo</b> místě budeme průběžně informovat "

Reagovat
PJ

opraveno

možnost nahlásit chybu zase bude, jen na to zatim nebyl čas..

Reagovat
SimiHC

Proč zmizela lupa s vyhledáváním!!!!

Reagovat
YNWA__MSN

Spíš mi jako řekněte někdo PROČ ????!

Reagovat
monty25

Kdy tady bude fungovat pošta?

Reagovat
vceradnesazitra

Máte chybu v logu - nejedná se o beta verzi, ale o pre-alpha verzi webu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele