PODPOŘÍ ABRAMOVIČ BOHEMKU?

29.03.2005, 23:23
Aktuality
Fotbalový tým Bohemians Praha je na pokraji bankrotu, a tak se jeden příznivec odhodlal k nevšednímu činu. Chce svůj milovaný klub zachránit a poslal do Chelsea dopis, ve kterém prosí jejího majitele, ruského miliardáře Romana Abramoviče, aby vstoupil do Bohemians, nejlépe jako majoritní vlastník!

"Řekl jsem si, že to zkusím. Za to nic nedám, jsou to jen minimální náklady. Prostě jsem dal dohromady pár vět a nechal to přeložit do ruštiny a dopis jsem poslal jsem na adresu Chelsea." Tak popisuje svůj nápad autor dopisu Jiří Uchytil, fanoušek vršovického klubu.

"Ta myšlenka mě napadla před měsícem a půl, když se o tom psalo v diskuzním fóru internetových stránek Bohemky. Chvilku jsem přemýšlel o formě, jakou zvolit. Nakonec jsem dal přednost důrazu na tradici a v nadsázce jsem zdůraznil i symbolické usmíření dvou národů," vypráví dále

"Česky napsaný text jsem dal přeložit do ruštiny. Ujala se toho jedna má známá překladatelka, která obchoduje s Ruskem. Dal jsem jí za to bonboniéru a dopis jsem následně doporučeně odeslal do Anglie. Hledal jsem, zda někde nenajdu londýnskou adresu pana Abramoviče, nakonec jsem se rozhodl poslat to na stadión Chelsea."

Někteří lidé se tomu jen zasmějí, ale naděje umírá poslední . To ví i sám autor dopisu. "Už je to přes měsíc, ale ještě to nezatracuji. Pro záchranu Bohemky musíme zkusit všechno. I zdánlivě nemožné. Třeba něco jednou vyjde a my se zase vrátíme do Ďolíčku na velký fotbal."

Příznivci vršovického týmu založili také Družstvo fanoušků Bohemians (DFB), jehož cílem je hrát příští sezónu třetí ligu. K tomu má pomoci finanční sbírka, která má zatím velký úspěch, jelikož se již při první schůzce nashromáždilo 627 tisíc korun. "Klokanům" také pomohl Martin Jiránek jejich odchovanec a přispěl částkou 30 000 korun.


Dopis pro Abramoviče

Vážený pane,
obracím se na Vás jménem fanoušků Bohemians Praha. Náš milovaný klub stojí téměř před zánikem vzhledem k ekonomické situaci. Má dluhy mezi 35 - 40 mil. Kč (asi 1,2 mil. EUR).V současné době působí ve 2.lize a má z důvodu dluhů pozastavené přestupy.

Jedná se o třetí nejslavnější klub české fotbalové historie. Před 2 roky ještě bojoval o čelo 1.ligy. V té době byl trenérem p. Petržela. Nyní vykonává funkci hlavního trenéra v Zenitu Petrohrad. Do Petrohradu přivedl průběžně i 6 hráčů z tehdejšího kádru Bohemians. Od té doby je náš klub po ekonomické i sportovní stránce v úpadku.

V minulosti byl klub 1x mistrem Československa v roce 1983 a mnohokrát na předních místech v 1.lize. Několikrát bojoval v poháru UEFA (1x semifinále). V letošním roce má slavit 100. výročí založení (1905).

Situace Bohemians Praha je zoufalá a hráči od listopadu nedostali výplaty. Tento stav zapříčinili někteří bývalí vlastníci ne zvlášť dobrým hospodařením. Do 15.února musí klub vyřešit ekonomické problémy, jinak mu bude odebrána licence.

Víme, že úspěšně podnikáte a podporujete ruský a evropský fotbal (CSKA Moskva, Chelsea London). Proto máme tuto prosbu: Vstupte do Bohemians Praha. Nejlépe jako majoritní vlastník. Myslím, že nebudete litovat. Máme nejskvělejší fanoušky v České republice.

Případným vstupem do Bohemians můžete rozšířit svoji aktivitu i ve středoevropském prostoru a zároveň posílit vztahy mezi našimi národy.

Fanoušci klubu v současné době provozují internetové stránky http://www.fc-bohemians.cz.

Zdroj: http://www.fc-bohemians.cz


Autor: David Kubáň

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

, ale pozor zázraky se občas dějí, kdo má prachy může si je dovolit dělat. Měl ještě napsat že češky jsou nejhezčí holky na světě, máme tu levný k.... a pivo , no a do 5 let bude bohemka v Lize Mistrů

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to ne! Lepší se drát nahoru z divize, než být otroky toho zkurvence! Ale zase na druhou stranu by mohl Abramovič koupit všechny "staříky" z Realu, poslat je do Prahy a oni by mu aspoň tu ligu vykopali

Reagovat
smazaný uživatel

proč otroky?

Reagovat
HOST*Maniac

no bylo by to dobrý, aspoň už by furt v tý LM nebyla ta zk**** sparta bu****ntů parta

Reagovat
smazaný uživatel

super idea, ale věřím že by pak ty rudý k.... našli způsob jak Abramoviče dostat z Čech zase pryč

Reagovat
HOST*Maniac

jak znam spartu, tak by dokázala podplatit i jeho

Reagovat
smazaný uživatel

ne že by toho nebyla schopná, ale přijde mi to poněkud směšné

Reagovat
smazaný uživatel

Jste vocasové. Nevím, proč se furt navážíte do Sparty?

Proč vám tak leží v žaludku?

Odpověď je nasnadě - je prostě nejlepší u nás a to vás sere

Hledáte cesty, jak ji strouhnout dolů, ale to se vám nepovede.

Já si nemyslím (a nikdy jsem to netvrdil), že je Sparta úplně čistá, ale podplácí všichni. I Baník, Slávie, Teplice, Liberec i Olomouc. Jediný tým, který (možná) neuplácel bylo Brno. Ale kdo ví ...

A proč nebyla Sparta potrestaná? Protože to prostě dělali líp než Slovácko, Opava i Libe a nenechali se chtit. Možná vás to překvapí, ale v našem fotbale nelítá zase tolik peněz (Sparta má rozpočet asi 300 mil. Kč ročně), aby se z toho prostřednictvím úplatků mohla živit policie, státní zastupitelství, právníci, rozhodčí i svaz. Uvažejte, než něco vypotíte . Opravdu si myslíte, že je možné z této částky uplatit všechny zůčastněné? A opravdu si myslíte, že kdyby to měla Sparta všechno podchycené tak by ve svém počínání nenarazila na jednoho jediného neúplatného, který by to všechno vyklopil?

Zamyslete se nad tím. Děláte, jako by Sparta prostřednictvím Košťála řídila celou naši republiku

Reagovat
PJ

Pod to se podepíšu

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky, kvuli tomu Brnu

Reagovat
HOST*Nawri

"Protože to prostě dělali líp než Slovácko, Opava i Libe a nenechali se chytit".

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosím tě, zas takový ubožáci nejsme, aby nás sralo že je Sparta nejlepší. Jenom si děláme prdel z některých jejich představitelů, což na druhou stranu není nic těžkýho , co mě bude opravdu srát když Koštál, bude předsedou svazu, to jo. Stejně mi nikdo nevymluví, že Sparta nehrábla do kapsičky, aby jí nehrozil bodový odpočet. Ona by ligu stejně vyhrála, ale UEFA by ji nenechala hrát ligu mistrů, že? Z těch 100 mio se pak dá na úplatky lehce něco vytřídit. Sparťanské kurvy fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komplex je větší, než jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

nebo naivita

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, a co tvůj komplex na Real ? Že zaručeně na 100% podvádí a podplácí ... ? Není to tak trochu podobné ?

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale říct, že to dělali líp než ostatní? Bože můj!

Reagovat
smazaný uživatel

jakoby měl nějaké zkušenosti

Reagovat
smazaný uživatel

sparta podmázla i poli***ty

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by hodit nějaký sponzorský dar, ať splatí dluhy, anebo ať ji klidně koupí, bude sranda, proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

byla by neskutečná, až by se Sparta nemohla dostat do LM

Reagovat
Kily

na Jiřího Uchytila kontakt nemám a tak doufám, že si přečte tuhle diskuzi. Zkusit se má opravdu všechno. Jestli je tomu již měsíc od odeslání dopisu Romanu Abramovicovi a stále ještě čekáš na odpověd, pak bych zkusil něco jinýho. A to napsat Petru Čechovi (www.petr-cech.cz a vlevo "napiště Petrovi"), jestli by si o tom třeba nepromluvil s Abramovicem on. Já vím, je to taky hodně šílený návrh, ale podle mě má na odezvu mnohem větší šanci, než dopis přímo na Stamford Bridge.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech nemá s Bohemkou nic společnýho, já bejt jím, tak pokud bych neměl extra vztahy s Abramovičem, tak bych do toho určitě nešel. Co mu jako má říct? To bych spíš viděl šanci přes Mutka v Petrohradu (Petržela má u něj dobrou pozici)

Reagovat
HOST*Maniac

tak jedině poslat plzeňskym fanouškům ať jim pomůžou aby napsali Petrželovi aby napsal čechovi aby řekl ferreirovi aby řekl mourinhovi aby řekl abramovičovi, aby pomohl bohemce z bankrotu

Reagovat
HOST*

To bude asi nejschůdnější cesta. Pak bude hrát Baník, Bohemka a Vítkovice ligu mistrů a Sparta bude bojovat o intertoto cup - neúspěšně

Reagovat
smazaný uživatel

A zase všemocná Sparta, že?

Reagovat
HOST*Mara

záviděj Sparta byla je a bude vždy nejlepší

Reagovat
HOST*Barca

Dokud to bude státem dotovanej klub tak jo,ale kdyby nepodpláceli tak nic neřeknu-buzeranti. A jestli bude nějakej klub - ne Sparta a vyhraje 5krát po sobě ligu tak bude dotovanej on a je to tak všude např:Real,AC

Reagovat
exmafie

Zas to tak neber,vždyť je to jenom sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Patrik

Dobrý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by skvělí kdyby Abramovič pomohl Bohemce

Reagovat
HOST*spanhel

Jestli by Abramovič opravdu koupil Bohemku, tak bych oběhl dvakrát celý svět

Reagovat
HOST*

a žižkov by nechtěl? tradice tu je, o uefu taky bojoval, navíc rozsáhlé zkušenosti funkcionářů v ekonomické sféře

Reagovat
HOST*

nechte toho nebo si koupí ligu celou

Reagovat
smazaný uživatel

to já

Reagovat
HOST*dejvi_vcf

plne s tebou souhlasim...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pane Vincente, chtěl bych rozšířit tu debatu o Spartě.

Za prvé: několikrát jste tady odsuzovali lidi (antimadrista, g-unit), kteří nadávali sprostě jinejm klubům, jako např. smrt Madridu, čir..i z Madridu apod. A teď už je dobrý, že někdo o Spartě napíše: rudý k.... (Vincent) nebo bu****tů parta (maniak) . Prostě nadáváš jen, když se ti to hodí

A za druhé: v čem myslíš, že jsem naivní?

V tom, že jsem napsal, že Sparta taky asi uplácela, jen to dělala tak, že jí prostě nechytili? V tom jsem nainví?

Nebo jsem byl nainvní v tom, že si myslím, že z těch cca 30 mil. Kč, co Spartě (asi) zbyde z rozpočtu by nezaplatila rozhodčí, svaz, policii, státní zastupitelství atd.? V tom jsem naivní?

Nebo jsem naivní v tom, že si myslím, že v lize podmazávaly skoro všechny mančafty, akorát někomu se to prokázalo? Já teda nevím, ale myslím si, že pokud by v lize některý mančafty neuplácely a věděly by na 100 %, že se jim v zápasech se Spartou ubližuje od podmáznutých sudích, tak by to snad naprášily, ne? Nebo si myslíš, že by je nechala Sparta někde odprásknout nebo zavřít? Nejsme v americkým thrileru . V tom jsem naivní?

Nebo jsem naivní v tom, že by Sparta v podplácení nenarazila na jediného neúplatného, kterej by neřekl pravdu? V tom jsem naivní?

Pro všechny antisparťany: Sparta BYLA, JE A BUDE vždy nejlepší u nás a T O T O vás doopravdy štve. Toto je ještě z dob komunismu: jak je někdo lepší, než ostatní, tak šup, honem s ním do řady průměrných, hlavně, aby nikdo nevyčníval. A taky to celkem dokazuje krásnou typickou českou vlastnost - Z Á V I S T

Tak co, pane Vincente?

Reagovat
smazaný uživatel

plně sohlasím stímto názorem SPARTA je prostě nej!!!!!!!!!!

A kdo by podle vás měl hrát LM Slavia ? vždyť ta se tam NIKDY nedostala a když to zkoušela tak to byl propadák(viz.Celta Vigo 5:0)nebo Baník?další paradox Baníki Bayer leverkusen pic 5:0 !!

Nebo chcete aby LM hráli týmy jako SigmaO. ktero vyřadí ňákej albánskej klub?a co třeba opava další dobrej tým !!!

Reagovat
smazaný uživatel

za prvé- já nikoho za ostrá slovo neodsuzoval, takž enevím proč mi to vytýkáš, myslím že občas nejsou od věci!

za druhé- naivní ve svojí představě o uplácení. Jak je možné že policie šetří půl roku složku Sparta a nakonec se přijde na to že to se Spartou nemá nic společného? To mi fakt vysvětli, zas tak neschopná policie není. Stačilo podplatit jen poldy, např. svaz se k odposlechům vůbec nedostal, protože policie neshledala porušení zákona. A jak by si chtěl někoho napráskat že podplácí když nemáš žádný důkaz??? Směšné. Uplácení určitě nefunguje tak že na schůzku přijdou s obálkou, či přímo požádají o pomoc (mimo Horníka), podle mě to začíná neformální schůzkou, přímo o tom se nemluví, ale visí to ve vzduchu a až po oboustranném porozumění mezi řádky se přichází k činu.

Koštála nepodceňuj, neví divný že "zmizel" reportér Casanova? Poté co v jednom rozhovoru dusil Košťála? A že jsou ted v TV pořád o poločase selanky s Koštálem, když se titlbachem málem plácaj po zádech? Podotýkám že to není můj názor, jen jsem ho někde četl, ale zaujal mě, něco na něm bude.

za třetí - když hraje sparta LM tak jí fandím

za čtvrté - nikdo nezpochybnuje že Sparta není nejúspěšnější

zan páté - kdysi jsem byl jako rodilej Pražák spartan, ale dobrovolně jsem se té cesty zřekl, takže závist u mě nehrozí

Reagovat
smazaný uživatel

Musím uznat, že máš dost rozumný argumenty, ale zdá se mi, že s odposlechy se neseznámila jen policie, ale i státní zastupitelství, takže to už máš dva orgány k podplacení. Dále: svaz sice odposlechy asi neslyšel, ale myslíš si, že kdyby Sparta podplácela všechno a všechny, tak by někdy něco nevylezlo na povrch? Co? Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu ... Já si prostě myslím, že policajti prostě NĚCO chtěli najít, proto vyšetřování trvalo tak dlouho, ale podle mě nenašli NIC.

Ke tvé poznámce o "odstranění" Casanovi se opravdu nebudu vyjadřovat - (nejsme v americkým filmu )

Že jsi byl někdy Sparťan a dobrovolně ses toho zřekl, je divný a vůbec nic, čím by ses mohl chlubit. Nevím, jestli tě Sparta něčím tak hrozně zklamala, ale chováš se jako zhrzenej milenec .

Ale neodpověděls mi na můj (podle mě) nejpádnější argument. A to na to, že podmazávaj prostě všichni a k tomu mě vede jednak moje osmileté styky v zákulisí jednoho klubu. Sice jsme hráli jen krajský přebor, ale i tak .

Příklad: potřebovali jsme vyhrát, tak jsme podmázli druhej oddíl. Při trestným kopu asi z 18ti metrů si jejich hráč, který to kopal zavolal našeho kapitána a řekl mu, ať vyřídí gólmanovi, že to kopne doleva . Trochu úsměvná scéna, ale taky dost k zamyšlení .

Ale abych se vrátil - mažou všechny kluby, protože všechny kluby někdy potřebovaly nutně body. Jako příklad bych zmínil, závěr minulýho ročníku, když jeden fanda blízkej zákulisí PŘESNĚ napsal asi 4 hoooodně nepravděpodobný výsledky s tím, že se na nich předem domluvily Příbram, Zlín a Brno. Už přesně nevím, jak to bylo, ale zahrnovalo to i výhry dvou hostujících týmů, bojujících o záchranu

A dále: musím to zmínit ještě jednou: myslíš si, že kdyby se opakovaně ostatním čistejm klubům ubližovalo od špinavý Sparty a všechny kluby by to věděly, tak by se nespojily, nedomluvily a Spartu by nenaprášily?

Dám příklad. Sparta potřebuje body např. s Olomouce. Hráči Olomouce kontaktují poldy a nechají se na oko podplatit a nechají Spartu vyhrát. Pak mají i důkazy a Sparta jde do háje. Nic těžkýho a lehko realizovatelné . A protože se nic takovýho neděje, ostatní kluby mlčej, tak mě to vede k myšlence, že podplácejí taky.

Ale jinak: máš to v hlavě celkem srovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapoměl zmínit, že ty 4 hoooodně nepravděpodobný výsledky samozřejmě vyšly . Kdybych nebyl vůl, tak jsem to šel za 500 vsadit a měl bych hodně velkej vejvar (zhruba 36 000), ale my jsme si tam z něj dělali prdel, ale pak nám sklaplo

Reagovat
smazaný uživatel

ale o podplácení se přece už mluví dlouho, nikdy ale nebyli důkazy a to pak nemá smysl lézt s tím ven. Proč by měli policajti chtít něco najít? Protože je někdo uplatil? Protože se těšili naúplatek? Podle mě něco našli, půl roku chodili všichni okolo horký kaše a pak to prostě "ztratili". Co by jinak zkoumali půl roku? Navíc Rybenská řekla: "ano, myslím že tam jméno Pelta bylo". Prostě nevěřím. Odstranění nepohodlných lidí funguje všude tak proč ne v tomhle případě? samozřejmě nemyslím zabití. Na nejpádnější argument že podplácej všichni, jsem ani nereagoval, to je snad jasný, já spartu nerad ale ne proto že jako jediná podplácí. (což jsem nikdy neřekl). Shánění důkazů o korupci si podle mě představujete pane Jiri-FCB moc jednoduše. Taky jsem zažil hustej zářez, když jsem chodil fandit na vyšehrad. Sudí nastavoval 3 minuty, po 1 minutě domácí gólman špatně odkopl míč, 16letej útočník hostí se míče zmocnil, udělal kličku a chtěl zakončit do prázdný branky, ale sudí v tu chvíli ukončil zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že policie je u nás opravdu tak neschopná a navíc stejně zkorumpovaná jako ostatní "složky" naší společnosti.

Korupce se u nás ve sportu prostě vyskytuje od nejnižších tříd až po první ligu. Uplně stejně jako v politice, administrativě, úřadech, ...od nejmenších firem a nejmenších úřadů až po všechny vlády. Má u nás tradici, je tu všude ( a to se nepovažuju za paranoidního schizofrenika )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*center25

SLAVIA AND BOHEMKA FOREVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

komplex jak barák

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, naše Spartička. Poborský sejme protihráče čelem mimo hru, ale což. to byl jen příklad, jak je naše vaše sparta čistá, nebo že podplácí jen míň než ostatní.

Reagovat
HOST*

No jo pan Poborský je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

boha z něho dělá jenom Titelbach

Reagovat
HOST*yarda

Tittelbach je kokot jak rampa na zvolenském nádraží. V posledním zápase s Andorrou udělal 147 chyb Je to tragéd, který se může uplatnit fakt leda na Nově

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele