PODOLSKI PŘESTUPUJE DO BAYERNU

02.06.2006, 00:05
Aktuality
Útočník Lukas Podolski se podle očekávání stěhuje z 1. FC Köln do Bayernu Mnichov. Po dlouhém dohadování nakonec Bayern souhlasil s požadovanými deseti až jedenácti miliony eur.

V neděli jednadvacetiletý hráč měl v Kölnu smlouvu ještě na dva roky, ale nechtěl strávit příští sezónu v druhé lize a navíc jeho přestup se hodil i samotnému klubu, za rok by jej totiž musel pustit za pouhý milión eur. Bayern zase po odchodu Michaela Ballacka potřeboval získat německou hvězdu, navíc Podolski je považován za největší talent posledního desetiletí.

"Jsem rád, že se všechno vyřešilo. Těším se do Mnichova, na město i klub." prohlásil Podolski. "Celý týden jsem si byl jistý, že se kluby dohodnou." Detaily smlouvy se budou teprve řešit, zde se ovšem nedá čekat žádný problém.

"V Kölnu mi bylo skvěle, ale další rok ve druhé lize by pro mě nebyl vhodný," pokračovala vycházející hvězda. "Zvažoval jsem i nabídky Hamburku a Brém, já se však chci poměřit s těmi nejlepšími v Bayernu."

Bayern avizoval, že pokud se s Kölnem nedohodne do začátku světového šampionátu, o Podolskiho ztratí zájem. Včasná dohoda potěšila i Olivera Bierhoffa, manažera německé reprezentace. "Je dobré pro něj i nás všechny, že nastoupí do turnaje s čistou hlavou," prohlásil Bierhoff. Německo celý turnaj 9. června otevře, a sice zápasem s Kostarikou.

Bayern nechtěl přistoupit na cenu deseti milionů eur, kterou Köln nasadil. Zdá se však, že v tomto směru museli zástupci bavorského klubu ustoupit. "Jednání s Bayernem byla naprosto férová, my jsme však dosáhli dohody, se kterou jsme spokojeni," mnul si ruce předseda Kölnu Wolfgang Overath.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědav jestli si budou s Makaayem rozumět.Jestli jo,tak to bude jedna z nejnebezpečnějších útočných dvojic v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby vůbec Makaay zůstal v Bayernu..A jestli zůstane, tak podle mě bude hrát stejně Pizzaro..

Reagovat
Pharrell

pro bayern je to velky prinos... muze se stat vbudouchnu jednim z nejnebezpecnejsich utocniku na svete!!

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite to prinos je, ale potrebovali by jeste jednoho dobryho utocnika k Lukasovi, Makay uz neni co byval..

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Vždyť v Bayernu hraje Roque Santa Cruz, paraguayská břitva!

Reagovat
smazaný uživatel

jj, "břitva", asi podle toho, že je pořád "pod nožem ( ~ na operacích )

Reagovat
smazaný uživatel

Prave moc si nezahral, a do poradny formy se za celou sezonu nedostal..

Reagovat
HOST*

Galliani vyhlásil: AC chce Henryho. A je to tady!

Reagovat
HOST*Miki

Doufam že tam Henry pude a Ac bude zase nejsilnější

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by to delal? nepodepsal nahodou novou smlouvu s Arsenalem?

Reagovat
HOST*

to prece nic neresi

Reagovat
HOST*1860

Kdyby chtel odejit tak by nepodepisoval novou smlouvu.. to mi prijde logicke..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele